Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dokunulmazlık ve AKP


sg-1

Öne çıkan mesajlar

Yazı biraz eski, 22 Temmuz seçimlerinden öncesinde yazılmış. Ama hala taptaze. Çünkü AKP kapatılır da başbakan ve aşağıda adı geçenlerin milletvekilliği düşerse tıpış tıpış mahkemelere doluşacaklar.

Ve hatta Yüce Divan yolu bile açılabilir.

Biraz "metin duvarı", ama idare edin.


SEÇİMİ KAYBEDENE DOKUNULACAK

SAYGI ÖZTÜRK

Bu ülkede yalnız vatandaşın mı davası var sanırsınız? Kiminin akaryakıt kaçakçılığı, kiminin hırsızlık, kiminin dolandırıcılıktan dosyaları var. Milletvekilleri hakkında dosyalar bulunurken, Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve tanının bilinen politikacılar hakkında neler var diye merak edersiniz. Hangi milletvekili hakkında hangi suçlamaların yer aldığına ilişkin Anayasa ve Adalet Komisyonu’nun raporuna ulaştım. O listeyi merak edenlerin Tempo dergisi edinmeleri gerekiyor.

Önce Başbakan Erdoğan’dan başlayalım. Adalet Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyayı, TBMM Başkanlığı’na gönderilmek üzere Başbakanlığa 15 Ocak 2004 tarihinde ulaştırdı. Başbakan Erdoğan da kendisiyle birlikte dokunulmazlığı kaldırılmak istenilen İstanbul milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın, İdris Naim Şahin, Kırşehir milletvekili Mikail Arslan’ın yasa dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin yazıyı imzalayıp 23 Mart 2004 tarihinde TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

Başbakan Erdoğan, milletvekilleri Açıkalın, Şahin ve Arslan’a yönelik suçlamaların ne olduğunu, yine Başbakan Erdoğan’ın altında imzası bulunan belgeden okuyoruz:

“Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarını iddia olunan Siirt Milletvekili Recep tayylip Erdoğan; İstanbul Milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın ve İdris Naim Şahin, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan haklarında tanzim olunan soruşturma dosyası ile Adalet Bakanlığı’nın ilgi yazısının sureti ilişikte gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 83’üncü maddesine göre gereğini arz ederim.”


Başbakan Erdoğan hakkında TBMM’de bir başka dosya daha bulunuyor. Başbakan bu dosyada da “görevi ihmal”le suçlanıyor.

MİLLETVEKİLİ BİTİNCEYE KADAR ERTELEME

Hakkında önemli suçlamalar olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dokunulmazlığının AKP’lilerin oylarıyla kaldırılacağını da bekleyemezsiniz. Komisyon da gereğini yapmış ve şöyle bir karar almış:

“Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın ve İdris Naim Şahin ile Kırşehir milletvekili Mikail Arslan’ın yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında Başbakanlık Tezkeresi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu karma komisyonunun kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelemiştir.”

Başbakan Erdoğan hakkında dosyalar TBMM’de bulunurken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül hakkında da “özel evrakta sahtecilik” suçlamasıyla 10 Aralık 2002 tarihinden bu yana dosya bekletiliyor. Gül’ün milletvekilliği bitmediği için yargılaması da yapılamıyor.

AKP’nin önde gelen isimleri Genel Başkan Yardımcılarından Akif Gülle “İhale Kanununa aykırı davrandığı” için dosyası beklemede. Diğer genel başkan yardımcılarından Dengir Mir Mehmet Fırat’ın dosyası da “görevi kötüye kullanmak” olarak görülüyor. İdris Naim Şahin’le ilgili bir başka dosyada bu kişi “ihaleye fesat karıştırmak”la suçlanıyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan “Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet”ten dosyası bulunuyor.

TAM 251 DOKUNULMAZLIK DOSYASI BİRİKTİ

Başbakan, bakan ve diğer milletvekilleriyle ilgili TBMM’de tam 251 “dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin dosya” geldi. Ancak, haklarında hangi suçlama olursa olsun bugüne kadar kimsenin dokunulmazlığı kaldırılmadı.

28 dosya ile hakkında en fazla dosya Kocaeli CHP Milletvekili Sefa Sirmen’e ait. CHP Milletvekiliyle ilgili suçlamalardan bazıları şunlar:

Resmi alım-satımlara fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, usulsüz işçi çalıştırmak, ihale mevzuatına aykırı davranmak, basın yoluyla sövme, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, Seçim Kanunu’na muhalefet, Bütçe Kanunu ve genelge hükümlerine aykırı olarak geçici işçi çalıştırmak.

SUÇLAMALAR HIRSIZLIKAN DOLANDIRICILIĞA KADAR…

Bazı milletvekilleriyle ilgili suç iddiaları hayli ağır. İşte “suç isnatları”ndan bazıları:

Devlet İhale Kanunu aykırılık, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtekarlık, resmi alım-satımlara fesat karıştırmak, avukatlık görevini kötüye kullanmak, görevi suistimal, görevde müessir fiil, hakkı olmayan yere tecavüz, yalan beyanda bulunmak, görevde yetkiyi kötüye kullanmak, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, bir kısım kooperatiflere usulsüz arsa tahsis etmek, sahte olarak tanzim edilen resmi evrakı bilerek kullanmak, teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı, kurumu zarara uğratmak, kamu kurumunu dolandırmak, , gerçeğe aykırı puantaj bildirimlerine dayanarak haksız ödemelere neden olmak, görevli memura hakaret, hırsızlık, faili belli olmayacak şekilde adam yaralamak, tehdit, cezaevine yasak madde sokmaya çalışmak, kaçak su hattı çekmek suretiyle hırsızlık, kaçak elektrik kullanmak, silahlı yağma suçuna azmettirmek.

“DÜZENLEMEYİ, AKP ENGELLİYOR”

Her ne kadar seçim meydanlarında, ekranlarda “kürsü dokunulmazlığı dışında, milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsın” denilse de, milletvekili seçildikten sonra söylemler genelde “en küçük bir konuda Cumhuriyet Savcısı siyasi baskılarla bizi sorguya çeker”e dönüşüyor.

CHP Anayasa ve Adalet Komisyonu’nun hukukçu üyesi Uğur Aksöz, “Bunun çözümü basit. Evet, Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanmaz, sorguya çekilemezler ama Yargıtay’ın bir dairesi milletvekilleriyle ilgili dosyalara niçin bakamasın, niçin yargılama yapamasın? Yüksek bürokratlarla ilgili Yargıtay’da gerçekleştirilen yargılamaların benzeri milletvekilleri için de gerçekleştirilebilir. Adam dolandırmışsa, ihaleye fesat karıştırmışsa, görevini kötüye kullanmışsa niçin yargılanmasın?” diyor.

CHP, milletvekili aday adaylarından, haklarındaki iddialarla ilgili “dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum” yazılı bir taahhütname alıyor. Böylece, milletvekili seçilmeleri halinde, dokunulmazlığının kaldırılmasını CHP’li vekil peşin peşin istemiş kabul etmiş olacak. CHP’nin hedefleri arasında Başbakan, Maliye Bakanı, Ömer Dinçer başta gelecek, özellikle haklarında iddia olan bürokratların peşi hiç bırakılmayacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu konuda kararlı olduklarını belirtip sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Hiçbir ve hiç kimse 'milletvekili seçilirim, dokunulmazlık zırhıyla geçmişte işlediğim suçlardan yargılanmaktan kurtulurum' diye düşünmesin. Biz, buna asla izin vermeyeceğiz. Yeni Meclis tablosunda Meclisimizin ilk icraatı bu sorunu çözmek olacak. Dokunulmazlığı, vatandaşlar arasında bir ayrıcalık olmaktan çıkaracağız. Toplumun, bizden beklentisi de bu. Bir önceki seçimlerde olduğu gibi milletvekili adaylarımızdan da bu konuda taahhütname alıyoruz.”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: KAÇAMAYACAKLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da, hukuku ve yasaları bir yana bırakıp “parti bürokratı” olarak niteledikleri kişilerin milletvekili seçilmeleri halinde dokunulmazlıklarının derhal kaldırılacağını belirtiyor, “Hesap sormakta çok kararlıyız. Dokunulmazlıkları kaldırmak artık bir toplumsal taahhüt haline geldi" diye ekliyor.

Oktay Vural, “Hesap sormakta çok kararlıyız. Bunun için dokunulmazlığı kesin kaldıracağız. Bunu yapmak, artık bir toplumsal taahhüt haline geldi. Bazı bürokratların dokunulmazlık zırhı kazanarak hesap vermekten kaçmalarına izin vermeyeceğiz. AKP'nin zulmüne ortak veya alet olan bütün parti bürokratlarından hesap soracağız. Bu konuda kararlıyız ve milletimize söz veriyoruz."

AKP’de, iktidara gelmeden önce benzer açıklamalar yapmıştı. Ancak, AKP, dokunulmazlığın kaldırılması için adım atmadığı gibi, CHP’nin bu konudaki çabalarını da etkisizleştirme politikası uygulamıştı.

Yeni parlamento, “dokundu, dokunmadı” hakkında dosya bulunan eski bürokratların “dokunulmazlık zırhı için burada” tartışmalarına, adliye koridorları ise seçilemeyen ve hakkında dosya bulunanların görüntülerine sahne olacak…

83 YILDA, 42 MİLLETVEKİLİNE DOKUNULDU

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, komisyona gelen 251 dosyadan hiçbiri hakkında dokunulmazlığın kaldırılmadığını belirtti. 83 yılda toplam 42 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırıldığını belirten Kuzu, 1961 yılından günümüze kadar TBMM’ne gelen 2 bin 900 dosyaya karşın, dokunulmazlığı kaldırılanların sayısının ise çoğu DEP’liler olmak üzere 27’de kaldığını söyledi.

22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçiminde, yeniden milletvekili seçilemeyen ve haklarında dosya bulunanlar mahkemede hesap verecek. Siyasetçiler, “milletvekilliği, suç iyşleyip sığınılan yer değil” demelerine rağmen, bu yönteme sıkça başvurulduğu da biliniyor.

DÖNEM DÖNEM DOKUNULMAZLIK DOSYALARI

Dokunulmazlık dosya sayıları, dönemlere göre çok değişken değil. İşte, dönemlere göre dokunulmazlık sayıları:

- 1961-1965 dönemi: 265 dosya,

- 1965-1969 dönemi: 391 dosya,

- 1969-1973 dönemi: 263 dosya,

- 1973-1977 dönemi: 235 dosya,

- 1977-1980 dönemi: 312 dosya,

- 1983-1987 dönemi: 115 dosya,

- 1987-1991 dönemi: 249 dosya,

- 1991-1995 dönemi: 301 dosya,

- 1995-1999 dönemi: 264 dosya,

- 1999-2002 dönemi: 247 dosya,

- 2002- 2007 dönemi: 251 dosya.



“DOKUNULMAZLIK” SÖZÜNÜ TUTMAYAN BAŞBAKANA DAVA

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce milletvekili dokunulmazlığının kaldırılacağı sözünü verdi. Ancak bu sözünü yerine getirmedi. İstanbul Barosu Avukatlarından Mahmut Tanal, Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Başbakan Erdoğan hakkında, sözünü yerine getirmediği gerekçesiyle dava açtı.

Tanal dilekçesinde, “Davalının, seçim meydanlarında, bir partinin genel başkanı sıfatıyla vermiş olduğu sözü yerine getirmediği için, insanlara olan güven ve inançlarımın sarsılmasına sebebiyet verdiği için 500.00 YTL manevi tazminata mahkum edilmesini talep ediyorum” dedi. Erdoğan’ın avukatları, bu konunun yıllardır tartışıldığını belirttiler, “Bunun yeri Asliye Hukuk mahkemeleri değildir. Davanın konusu hukuki değil, politiktir” iddiasında bulundular.

Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, “dokunulmazlık” konusunda sözünü yerine getirmeyen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan hakkında şu kararı verdi: -

“Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması işi TBMM’nin yetkisinde olup, T.C. Anayasası ile düzenlenmesi gereken bir husus olduğundan genel seçimler nedeniyle bir siyasetçinin bu konuda söylediği sözlerden hukuki bir yükümlülüğü yoktur. Davacının şahsına yönelik bir söz ve eylem söz konusu değildir. Davacının kişilik haklarına saldırı niteliğinde bir eylem bulunmadığından davanın reddi gerektiği kanaatine varılmıştır.”

Avukat Mahmut Tanal yılmadı. Davayı “mahkeme delillerimi toplamadan, tahkikat ve inceleme yapmadan hüküm oluşturmuştur” gerekçesiyle temyiz etti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi “Davanın ya da mahkemece kabul edilmeyen bölümünün 1.090.00 YTL’yi geçmemesi durumunda karar kesindir. Somut olayda temyize konu olan tutar, bu düzeye ulaşmadığından davacının temyiz inceleme isteğinin reddine” diye karar verdi.


http://www.spothaber.com/yazar.asp?id=1287
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orda adam öldürme de var ama neyse. sürekli yan çiziyorlar "dokunulmazlığı kaldırırsak sürekli davalarla uğraşırız" gibi ilkokul çocuğunun aklına gelecek argümanlarla. Bunların çözümü elbet bir şekilde bulunur, temsili bir davalı sistemi ile ya da, açılan davaların bir ön elemeden geçirilmesiyle milletvekillerini belirli bir "ciddiliğin" üstünde yeterli, delil bulunan davalarda rahatsız edilmesi gibi. Vardır elbet bir çözümü onca hukukuçu var işin prosedürlerini, bürokrasisini tatmin edecek bir yol bulurlar ama işlerine gelmez tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

JP Morgan: 'Erdoğan yolsuzluktan yargılanabilir!'

Milliyet

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, Erdoğan'a siyasi yasak gelmesi halinde milletvekili dokunulmazlığını yitireceği için yolsuzluk suçlamaları nedeniyle yargılanabileceğini öngördü.

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, 23-25 Haziran tarihleri arasında Ankara'da hükümet, askeri kanat, Merkez Bankası ve çeşitli analistlerle yaptığı görüşmelerden oluşan seyahat notlarını yayınladı.
Gazeteport internet sitesinde yayımlanan banka raporunda, oldukça çarpıcı bir iddia da ortaya atıldı. Ankara kulislerine dayandırılan raporda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a siyaset yasağı gelmesi halinde, seçimlerin yenilenmesine kadar geçecek olan süre zarfında dokunulmazlığını yitireceği için hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından yargılanabileceğini öngörüldü. Raporda, "Eğer yargı yolu hızlı şekilde kullanılacak olursa, Başbakan Erdoğan'ın Meclis'e dönmesi kolay olmayabilir" ifadeleri kullanıldı. Bankanın raporunda, daha önceki raporlarda altı çizilen AKP'nin kapatılacağı ve Başbakan Erdoğan dahil siyaset yasağı istenen milletvekillerine yasak getirileceği yönündeki senaryonun geçerliliğini korumakla birlikte, hala AKP'nin kurtulabileceğine dair umut olduğu vurgulandı. Banka raporunda, Başbakan Erdoğan ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında yapılan görüşmenin, laik kesim ile AKP arasında bir orta yol bulunabileceğine dair umutları yeşerttiği ifade edildi.
Raporda, AKP'nin kapatılması ve 39 milletvekiline yasak gelmesi halinde hala parlamentoda tek parti iktidarının sürebileceği, ancak yine de eskisine göre daha zayıf bir iktidar partisi olacağı vurgulandı. Raporda ayrıca, en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde dahi bir askeri müdahale olasılığının bulunmadığına vurgu yapıldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Temcit pilavı ;

AKP'nin herseferinde bu konuda söylediği birşey var. Tabi söylenenler bazılarının bi kulağından girip diğerinden çıkıyor işlerine gelmediği için.

Dokunulmazlıkları tüm dokunulmazlıkların kaldırılması şartı ile kaldırırız dediler. Sadece millet vekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırılması ile bu iş olmuyor.

Tabi bu kimsenin işine gelmiyor , dokunulmazlık diye bağırıp çağıranlar , tüm dokunulmazlıklar kalksın dediğinizde sus pus kesiliyorlar. Niye ? milletvekilleri dışındaki dokunulmaz kişilerin yasalardan bir üstünlüğümü var ? Veya bir açıklarımı var ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm dokunulmazlık dediğin şeyler neler ki? Cumhurbaşkanı mı, Genelkurmay Başkanı mı?

Haa ayrıca meclis ve milletvekilliği sidik yarıştırılacak mevki ve konumlar değildir. Eğer dokunulmazlık bir sorunsa ve kaldırmaya niyetin varsa kaldırırsın.

O kadar tepkiye rağmen Gül'ün cumhurbaşkanı olması, türban kararının meclisten geçirilmesi vs. gibi son derece kritik ve Kemalist Türkiye'yi hallaç pamuğu gibi atan yasaları gözünü kırpmadan geçiren AKP, iş kendisine gelince ve dokunulmazlıkların kaldırılması sorun olunca ık gık ediyor.

Tabi Horizon gibi AKP yalayıcılar da savunmalarını böyle komik ve temelsiz cümlelerle kurmaya çalışıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pekaziz dünyadan bi haber olduğunda sana göre bu cümlelerim benim kendi kafamdan uydurmam gibi görünür tabi. Anlıyorum seni.

Hala ilginç sıfatlar kullanman da düşünce tarzını gösteriyor. Benim bu dediğimi başbakan birçok kez söyledi mecliste olsun kendi mitinglerinde olsun. Tabi anlamayana davul zurna bile yeterli olmuyor.

Sus pus oluyor demişsin , yok öyle birşey , burada yazdığımı söylüyorlar onun arkasından dokunulmazlık kalksın diye bağıranlar sus pus oluyor. Ne demeli buna sence ? İstemeyen kişi hepsinin birden kalkmasını da istemez sonuçta kendisi de dokunulmazlıktan çıkıyor.

Ben bunu buraya niye yazıyorum ? Çünkü bi tarafı eleştirirken o konu hakkında neler dediğini neler yaptığını hiç yok farzedip , hiçbirşey yapmamış gibi gösterip saçma sapan çarpıtarak eleştirmek insanları kandırmak oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki AKP tehdit ediyor kaldirirsak herkese kaldiririz diye, demek bu milletvekilleri haric dokunulmazlik sahibi olup sonradan sus pus olanlar diye tanimladigin bu grup her kimse AKP bunlarin suclu oldugunun farkinda. Peki, secim konusmalarinda dokunulmazlik savunulduguna gore AKP bunun halkin yararina olduguna inaniyor, o zaman dokunulmazligi kaldirmamak hem halkin yararina kar$i hareket etmek, hem de suclu oldugunu bildigi ki$ilere yardim ve yataklik etmek degil midir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldırsın tüm dokunulmazlıkları, elini kolunu tutan mı var?

Kimseden korkmadan türban yasası diye bi garabeti, AYM'den döneceğini bile bile çıkartan bi parti, halkın komple alkışlayacağı bi dokunulmazlığı toptan kaldırma yasasını niye çıkarmıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
rahatsiz said:
pekaziz said:
Tüm dokunulmazlık dediğin şeyler neler ki? Cumhurbaşkanı mı, Genelkurmay Başkanı mı?


soru arada kaynamis yine...

yargı mensuplarının da dokunulmazlıklarını kaldırmak istiyorlar, akıl mantık sahibi kimsenin de bunu kabul etmeyeceğini biliyorlar

valla kaldirmalari kendileri haric kimsenin istegine bagli degil, kar$i cikanlar olsa yine de kaldiramazlar mi?
bunun yaninda Kaya Toperi gibi diplomatlar var/olabilir ki dokunulmazligin gercekten gerekli olabilecegi (bilmeyenlere Kaya Toperi 93'te Bern buyukelcisi iken elciligi basan 2 PKK'li gostericiyi vurdu, persona non grata ilan edildi fakat turkiye'ye geldi ne yolda biri dokunabildi ne de isvicre veya turkiye dava acabildi kendisine)
Ha AKP millet icin bu insanlarin gercekten suclu oldugunu du$unuyorsa dokunulmazligi kaldirmamalari yardim ve yataklik degil midir demi$tim, sanirim cevab veremedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Kaldırsın tüm dokunulmazlıkları, elini kolunu tutan mı var?

Kimseden korkmadan türban yasası diye bi garabeti, AYM'den döneceğini bile bile çıkartan bi parti, halkın komple alkışlayacağı bi dokunulmazlığı toptan kaldırma yasasını niye çıkarmıyor?


Rahatsız ; Ne soru kaynaması yahu , tüm demek nedemek ? DÜşünürsen cevap belli hayret birşeysin.

sg-1 diğer partilerin işine gelmiyor tüm dokunulmazlıkları kaldıralım dediklerinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pratik olarak bilmiyorum o yasayı değiştirmek için güçlerinin olup olmadığını. Ama bana sorarsan tüm dokunulmazlıkları kaldırmaya yönelik bir yasayı çıkarırlarsa ve diğer partiler buna karşı muhalefet ederse ;

Özellikle CHP nin şimdiden ne diyeceğini çok iyi biliyorum , işi gücü kriz çıkarmak olduğu için. "Bunlar tüm yargıyı , bürokrasiyi elegeçirmek için istemedikleri adamı kendi yandaş savcıları ile mahkemeleri ile yargılayacaklar".

Bu söylemin üzerine ülkenin nasıl gerileceğini söylemeye gerek yok heralde. O yüzden onların desteğini de beklemesi normal olur. Bu benim fikrim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Pratik olarak bilmiyorum o yasayı değiştirmek için güçlerinin olup olmadığını. Ama bana sorarsan tüm dokunulmazlıkları kaldırmaya yönelik bir yasayı çıkarırlarsa ve diğer partiler buna karşı muhalefet ederse ;

Özellikle CHP nin şimdiden ne diyeceğini çok iyi biliyorum , işi gücü kriz çıkarmak olduğu için. "Bunlar tüm yargıyı , bürokrasiyi elegeçirmek için istemedikleri adamı kendi yandaş savcıları ile mahkemeleri ile yargılayacaklar".

Bu söylemin üzerine ülkenin nasıl gerileceğini söylemeye gerek yok heralde. O yüzden onların desteğini de beklemesi normal olur. Bu benim fikrim.

Hala cevab alamadim, sirf CHP laf edecek diye suclulari korumak dogru mudur? Ayrica CHP bugune kadar -ne yazik ki kalitesiz bir muhalefet partisi olarak, benzer soylemlerden cok yapti ama ulkeyi gerileten etkenlerin cooook farkli oldugunu gormek zor degil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saçma, akp değil mi bütün partilere muhalefet yasa çıkaran? Sanki diğerlerinden gelen muhalefeti şimdi düşünecek. Adamlar kendi kuyrukları derdinde. O dokunulmazlık bir düşse Unakıtan mıdır nedir, o cisim dümdüz olacak zaten. Milletvekili olmak dolandırıcılıkla eşit olmaya başladığından işlerine gelmiyor tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Özellikle CHP nin şimdiden ne diyeceğini çok iyi biliyorum , işi gücü kriz çıkarmak olduğu için. "Bunlar tüm yargıyı , bürokrasiyi elegeçirmek için istemedikleri adamı kendi yandaş savcıları ile mahkemeleri ile yargılayacaklar".


Ülke gerim gerim gerilmiş durumda zaten. Hem kaldı ki, sadece "bürokratik elit"i komple dokunulmazlık zırhına saklanmış suçlular olarak görmek de iyi bir bakış açısıymış. Yasa çıkarsa komple bürokratik elit hapse mi girecek yani? Veya sadece "bürokratik elit" olanlar mı yargılanabilecek? Senin dediğin gibi, feto minyonu da bi dolu adam var bürokraside.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

frenquit ; ben öyle birşey varsa nasıl doğru diyebilirim ki ? Sen inanıyormusun dokunulmazlığı olan tüm bürokrasinin hiçbir suçu olmadığına ?.

Sg-1 , ben dediğin gibi birşey söylemiyorum ki , yani hepsi suçlu vs. suçu olan yargılanır tabiki dokunulmazlık kalkınca. Söylediklerim ile ben kimseyi suçlu ilan etmiş filan değilim. Yanlış algılama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...