Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cpu fanı demontesi

odiflame

Öne çıkan mesajlar

amd x2 model cpumu değiştirmek istiyorum.daha önce hiç yapmadım.cpu fanın yanındaki clpisi açtım. fakat fanın clipslerini açamadım.ana karta bağlı duruyor.bunu çıkarmanın bir yolu var mı? cpu nun çevresinde siyah bir cerçeve ana karta vidalanmış durumda bunun vidalarını söksem fanı çıkartmış olur muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

o klipsi açtıktan sonra o metal şeyi önce bi tarafından sonra öteki taraftan çıkarabilirsin rahatça zaten. sonra da çek gelir, macundan yapışmış olabilir biraz.

o vidaları sökersen de pervaneyi çıkarmış olursun sadece :d

bu arada amd x2 işlemcilerde ısınma problemi olduğunu duymamıştım hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

Fanin tek kanadi kirik haliyle fanin rulmanlarina normalden daha fazla dengesiz yuk bindirir, inik lastik gibi yalpa yapan fan en iyi ihtimalle heatsinke normalde ufleyeceginden cok daha az ufleyecektir, kotu ihtimal rulmanlarin dagilip fanin sen farketmeden durup cpu nun yanacak sicakliklarina ulasmasidir.
Eger fan cift sayida pal e sahipse kirilan pal in tam karsisindaki pal i de kirarak nispeten daha dengeli bi fan a kavusabilirsin.Tek sayida pal varsa yapicak bisey yok hicbirzaman dengeye gelmeyecegi icin. Onun disinda stok fanlardan daha basarili am2 fanlari 25-30 ytl arasi degisiyor. o.c. yapilmadigini farzediyorum tabiki.

Bu arada fan kirilmasi oyle ultra okuz bisey degil, arada oluyor oyle kazalar :P

Ben yanlislikla bi zalman vga sogutucunun kucuk parmagimla degmek suretiyle tek hamlede 3 palini kirmistim, gerci hissetmemistim dahi benim oldugu kadar fan kalitesiyle de alakali birseydi. Normal olan bi fanin ya tirnak eritip yada parmak kesmek kaydiyla donmeye devam etmesidir. kirilan pallere asina degilim.

edit: Ztn cpu yu degistirmek icin soruyormussun, haliyle stok fanda gelicek bosuna yazmisim bitbitbit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...