Volfied Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 birileri bunu yapmasaydi ya da buna benzer seyler su an o mesaji yazamiyo olurdun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 GELME ABNA BOLE SELERLE BARKIN ADAMLAR KARAELIK YAPCAK KARADELIK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 allah cikicak karadelikten keseyim mi topunuzu dicek iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Volfied said: adamlar tum bu internette bilincsiz uretilen panige karsilik basin toplantisi duzenlemislerdi olusabilecek bir sey yok, olussa bile cok kisa bir sure olusacagi icin bi etkisi olmicak diye. Bence bilim icin mukemmel bi ilerleme. Ha su yila gelmisiz, niye hala bu deneyleri baska gezegenlerde yapmiyoruz bilmiyorum Bence 2 sebebi var. 1- Newton doğana kadar insanların "aristo kral adamdır o bilir" diye aristo mekaniğine takılmaları (yaklaşık 1500 yıl kadar). 2- İskenderiye kütüphanesinin yakılması. Bonus Öte yandan helenistik imparatorluk kurulmasaydı ve dünyanın dört bir yanındaki bilim bir araya gelmeseydi de herhalde hala ortaçağda olurduk. Yatıp kalkıp bence iskendere dua etmek lazım bence. Hatta amerikan yerlilerinin bizden bilim açısından o kadar geri kalmalarının bir sebebi bence 1- helenistik bir çağ yaşamamış olmamaları ve hep kopuk kalmaları 2- ağırlıklı olarak felsefeye ve ruhani düşüncelere yönelmeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Kıyamet geliyooooooooooooooo. Namaza başlayınnnnnnnnnnnnnn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 tamam sağol hatırlattığın için unutmuşum birden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 aslinda dunay tek hukumet altinda birlesip gereksiz yere savunmaya yatirilan paranin buyuk bir kismi bilime aksa simdi en azindan marsta filan olabilirdik tek bir milletin altindan kalkamiyicagi maliyette yatirimlar yapmak lazim amerika bile ISS in tek basindan altindan kalkmayacagini bildiginden rusyanin hizasina oturttu tesvik olur diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Bilimin artık önündeki en büyük engel teknolojik gereksinimler. Yüksek seviyede bilim yapabilmek için yüksek seviyede teknoloji gerekiyor, bilim yapan insanların ise bu teknolojiyi satın alması gerekiyor. Kısacası sorun kapitalizm ve özel sektör. Gerçekten iyi bilim yaptığına inanılan bilim adamları istedikleri teknolojiye devlet kanalıyla parasız ulaşabilse bu baya hızlandırırdı bilimi. Ama tabi bu seferde devletin sağlayacağı bu imkanı kimin ne kadar hak ettiği, ve kimin verimli kullanıp kullanmadığı gibi ölçütler getirmek gerekecek. Ama bence yine de bazı alanlarda özel sektör tamamıyla kaldırılmalı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Ya da daha derinine inersek işin, insanların yaptıkları işi işlerini sevdikleri için değil parayı sevdikleri için yapmasından kaynaklanıyor. Sonuçta ben kendime ya da Türkiyede işini büyük bir gayretle yapan bir bilim adamına bakıyorum, onun beklentisi rahat bir yaşam ötesinde bir para değil dolayısıyla yaptığı bir program olsun, ya da bir makale olsun onu dünya ile paylaşıyor mutlulukla. Halbuki düşünsenize Einsteinin atom ile bulduğu buluşları ancak yüklü miktarda kendine para veren şirketlere danışmanlık adı altında gösterdiğini? Gelelim teknoloji üreten kişilere, belki orda çalışan mühendisler vs işlerini gerçekten seviyordur ve onlara imkan verdin mi gerekli teknolojiyi üretim bilim adamlarına çok makul fiyatlarına satacaktır. Ama gel gelelim şirket başındaki yatırımcılara, işletmecilere. Onlar için olması gereken karı mümkün olduğunca maksimize etmek ve sürekli büyümektir. Amaç ham madde alımı ve giderler arasında stabil bir denge sağlamak bile değildir, geliri maksimize etmektir. Tabi onlar işini daha iyi bilir muhtemelen bu rekabet ortamında uygulanabilecek en mantıklı strateji odur, stabil bir dengede durmak kolay olmayabilir sıfıra yakınsıyan işletme bilgimle konuşmayayım fazla. Ama yine bu rekabet ortamının bu kadar hırslı olması bir şekilde bir takım insanların güç ve para aşkına indirgenebilir diye düşündüm, düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 eheh sorun orda zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Misal ideal bir sosyalist düzenin gelebilmesinin önündeki en büyük engel de bence herkesin sevdiği işi yapamaması. Ki toplumun "alt kademelerindeki hamallık gerektirecek işleri" yapacak otomat bir yapı kurulmadıkça zaten birilerinin çok da sevilmeyecek işleri yapması lazım. Öte yandan çağımız için konuşursak, garsonluk yapan birine nazaran çok daha fazla çalışan (misal bir devlet kurumunun başında müdür) bir insanın yaptığı işi çok sevmesi lazım ki, ben niye bir garsonun 100 katı daha çok maaş almam gerekirken, 5-10 katı daha çok alıyorum demesin. Sabahları işe giderken ay sonu alacağı parayı ya da şirketinin elde edeceği geliri değil, işini nasıl daha iyi yapabileceğini düşünsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 İdeal sosyalist sistemde terorik fizikçiler de evlerinin önündeki elektrik direğini dikerken yardımcı oluyor. Bkz. Shevek. Bide iskenderiye kütüphanesinde büyü kitapları vardı ondan yakıldı. Yoksa bilim yerine büyüyle yönetiliyor olucaktık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Viktor said: aslinda dunay tek hukumet altinda birlesip gereksiz yere savunmaya yatirilan paranin buyuk bir kismi bilime aksa simdi en azindan marsta filan olabilirdik tek bir milletin altindan kalkamiyicagi maliyette yatirimlar yapmak lazim amerika bile ISS in tek basindan altindan kalkmayacagini bildiginden rusyanin hizasina oturttu tesvik olur diye Yanılmıyorsam BM bu amaçla kurulmuştu. 10 gün kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 axedice said: Bide iskenderiye kütüphanesinde büyü kitapları vardı ondan yakıldı. Yoksa bilim yerine büyüyle yönetiliyor olucaktık. Kurunun yanında yaş da yandı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 axedice said: Bide iskenderiye kütüphanesinde büyü kitapları vardı ondan yakıldı. Yoksa bilim yerine büyüyle yönetiliyor olucaktık. Atlantis-Mu ile ilgili bilgileri okumak isterdim. Bunca senedir hala net bir kanıt bulunabilmiş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 axedice said: Bkz. Shevek. Buarada o senin dediğin anarşist düzen yüzünden oluyor diye hatırlıyorum ama emin olmadığım ve henüz bakmaya vaktim olmadığı için kesin bir cevap veremeyeceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Anarşik-kominist sistem evet. Merkezi otoritenin olmadığı bi sosyalizm işte, ideal düzen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Sen inek sagivcan ben bilgisayar yapicam takasa mi gircez illa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 eheh girmessen sen aç kalırsın o nette takılamaz :p ınek daha degerlı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Takas diye bişey yok abi. Sen inek sağıp sütünü direk yemek dağıtım birimine veriyosun, ordan ihtiyacın kadarını geri alıyosun sonra. Bilgisayar için de aynısı geçerli, bide mülk olayı yok işte. Yani senin sütün yada bilgisayarın yok, ortak malı kullanıyorsun. Çok offtopic gidiyoruz ama Mülksüzler'i (The Dispossessed) okuyun illaki. Çok güzel bi bilimkurgu romanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 iste kotu olan otomatige baglanan bir duzen kurunca insanin motivasyonunu elinden aliyorsun, heyecan kalmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 ben sıkılmam :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Buarada bu konuya nasıl oldu da masaüstümü koymadım heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Amma yusufsunuz ya hiçbirşey olmayacak korkmayın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 abi bırakın da iki dakka helecan yaşayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar