Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışına kargo

cemad

Öne çıkan mesajlar

2 ay sonra danimarkaya erasmusa gideceğim için şimdiden bazı şeyleri düşünmeye başlayayım dedim. ilk konum oraya bolca eşya götürmek. şimdi uçakta banko kilo sınırını geçeceğim. fazla kilo parası ödemek mi daha makul yoksa bir şekilde kargoyla eşya göndermek mi?

bir problem olur mu daha önce kargoyla ülkeler arası giysi vs yollayan oldu mu?

bir diğer nokta dönüş tarihi normalde aralık ama ben yılbaşını avrupada kutlayıp öyle dönmek istiyorum. bu yüzden de orada bolca eşyayla kalmam sıkıntı yaratacak zira evden aralıkta çıkacağım. eşyaların çoğunu önceden yollayıp tek bavulla orada kalmak mantıklı olacaktır. bu da kargoyu yine ortaya çıkarıyor.

şimdi yurt dışına kargo nasıldır? kilo başına yaklaşık ne kadar tutar bilen/daha önce yapan var mı? hangi firmayı tavsiye edersiniz? mantıklı bir iş olur mu? başka ne alternatif olabilir? (tabi işin bir de oradan buraya kargosunda var. doğal olarak orada bir kargo firması bulacağım o da pahalı bile olsa yapacak birşey kalmıyor)

saolun varolun
Sosyal ağlarda paylaş

kilosu oldukça pahalı oluyor diye biliyorum tam rakamı bilmesem de. orada 5 ay kalacağımı da hesaplarsam -ve bol da eşya götürmem gerektiğini- bana rahat 40 gerekir gibi geliyor :S ama bilemiyorum tabi ilk defa bu kadar uzun süreli yurt dışına (hatta şehir dışına :) ) çıkacağım. zaten pahalı ülke, gidince fazla ağırlık olmasın diye yanıma almadığım birsürü şeyi oradan almak istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

her kargo için geçerli midir bilemicem ben sadece (ne yazık ki) dhl i kullandım londraya desktop ımı yollamak için..kiloya göre almıyolar para kullandığın kolinin büyüklüğüne hacmine göre fiyat artıyo..benden 800 dolar almışlardı evlat acısııydı niye sallayıp yeni desktop almadın demeyin bilmiyorum yine ağlarım :(
Sosyal ağlarda paylaş

thy ile git. bankoda durumunu anlat, nazikce konus, eger ucagin durumu musaitse (gurbetci akinlari yoksa) buyuk bir ihtimal ses cikartmazlar. Esim almanya ya gelirken 50-60 kilo ile geldi (neredeyse hepsi giysi, ayakkabi vs idi, hanimefendiler ftw) ama evlendigimizden iki gun sonraydi. evlilik cuzdanini filan gostermis hic ses cikartmamislar.

arkadas luftahnsa da munihte saglam ceza odemisti 6 kilo icin elin almanına.
Sosyal ağlarda paylaş

48 kilo limiti vardi ben amerikadan gelirken 52 kilo getirdim ben 38 dolar ceza odedim delta havayollariyla sonra istanbul ankarada (thy) da 32 kilo mu ne artiyordu sinir 20 kilo oldugundan (galiba) ordaki gorevli kafa cikti odetmedi.

Bir baska yontem de ayni ucakta valizi olmayan birini bul, valizini onun uzerine kaydettir fazla para odeme.
Sosyal ağlarda paylaş

ya biletinizin üstündeki yazıları okumuyor musunuz?

bazı şirketlerde 2 hafta / bazılarında 1 ay'dan uzun kalıcaklar için kilo sınırlaması değişiyor:

20kg'dan 30kg'a falan çıkıyor... ya da 40kg

biletin üzerinde yazanları oku, uçuş kartında falan yazmaz.. çok sayfalı biletin sözleşme maddelerinde yazar, sonuçta uçak bileti de bir sözleşme/anlaşmadır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...