cemad Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 2 ay sonra danimarkaya erasmusa gideceğim için şimdiden bazı şeyleri düşünmeye başlayayım dedim. ilk konum oraya bolca eşya götürmek. şimdi uçakta banko kilo sınırını geçeceğim. fazla kilo parası ödemek mi daha makul yoksa bir şekilde kargoyla eşya göndermek mi? bir problem olur mu daha önce kargoyla ülkeler arası giysi vs yollayan oldu mu? bir diğer nokta dönüş tarihi normalde aralık ama ben yılbaşını avrupada kutlayıp öyle dönmek istiyorum. bu yüzden de orada bolca eşyayla kalmam sıkıntı yaratacak zira evden aralıkta çıkacağım. eşyaların çoğunu önceden yollayıp tek bavulla orada kalmak mantıklı olacaktır. bu da kargoyu yine ortaya çıkarıyor. şimdi yurt dışına kargo nasıldır? kilo başına yaklaşık ne kadar tutar bilen/daha önce yapan var mı? hangi firmayı tavsiye edersiniz? mantıklı bir iş olur mu? başka ne alternatif olabilir? (tabi işin bir de oradan buraya kargosunda var. doğal olarak orada bir kargo firması bulacağım o da pahalı bile olsa yapacak birşey kalmıyor) saolun varolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 bence ucakta agirlik sinirini gecen bavula para odemek daha avantajli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 yanında taşımaktansa gideceğin yere gittikten sonra burdan ptt'nin kargosuna vermek en mantıklısı. diğer firmalar yurtdışına pahalı taşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luinir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Fazla kilodan kastın ne kadar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 işte uçakta 20 kilo oluyor ya genelde sınır (havayoluna göre değişiyor) bunun üzerinde gelecek eşyalar fazla kilodan kastım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 20 cok degilmis bence fazla tutacagini sanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 kilosu oldukça pahalı oluyor diye biliyorum tam rakamı bilmesem de. orada 5 ay kalacağımı da hesaplarsam -ve bol da eşya götürmem gerektiğini- bana rahat 40 gerekir gibi geliyor :S ama bilemiyorum tabi ilk defa bu kadar uzun süreli yurt dışına (hatta şehir dışına :) ) çıkacağım. zaten pahalı ülke, gidince fazla ağırlık olmasın diye yanıma almadığım birsürü şeyi oradan almak istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 20 kilo sinirda 3 5 artya bisidemiyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Anlayıslı bir görevliye denk gelirsen sorun olmaz sans isi biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Arkadas bikac kitap yollamisti da hayati kaymisti kargo parasindna diye hatirliyorum (Isvec'e) Valiz ftw yani. Ben 150 YTL kilo cezasi verdim, bence daha ucuza geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luinir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 1 kilo için 20-30 lira ceza oluyordu sanıyorum. yanlış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 her kargo için geçerli midir bilemicem ben sadece (ne yazık ki) dhl i kullandım londraya desktop ımı yollamak için..kiloya göre almıyolar para kullandığın kolinin büyüklüğüne hacmine göre fiyat artıyo..benden 800 dolar almışlardı evlat acısııydı niye sallayıp yeni desktop almadın demeyin bilmiyorum yine ağlarım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Seninki de iyimis üzüldüm cidden, ben genelde fazla yüküm varsa hakkimdan fazlasini sirtcantama koyarim ve kesinlikle kontrolde yanim almam, ucaga binerkende ki kabine de fazla yük sokamazsiniz, cantayi belli etmemeye calisirim simdiye kadar da fazla yük parasi ödemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Kargoyla uğraşmayıp gidip ordan yeni giysi satın almak daha ucuza gelebilir mi? Sadece sordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 muhtemelen pahalıya gelir. tabi ki alınacak birşeyler oradan ama sonra onları geri getirmek de var :) neyse saolun arkadaşlar bakalım artık ne yapıcaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
frenquit Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 turkiye'den cikarken genelde 3-5 kilo icin bile problem yapmiyorlar fakat ben amerikadan son donusumde 2 kilo icin 80$ para odedim, yani danimarka havaalani da tr gibiyse sorun olmaz bikac kilo icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 thy ile git. bankoda durumunu anlat, nazikce konus, eger ucagin durumu musaitse (gurbetci akinlari yoksa) buyuk bir ihtimal ses cikartmazlar. Esim almanya ya gelirken 50-60 kilo ile geldi (neredeyse hepsi giysi, ayakkabi vs idi, hanimefendiler ftw) ama evlendigimizden iki gun sonraydi. evlilik cuzdanini filan gostermis hic ses cikartmamislar. arkadas luftahnsa da munihte saglam ceza odemisti 6 kilo icin elin almanına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 48 kilo limiti vardi ben amerikadan gelirken 52 kilo getirdim ben 38 dolar ceza odedim delta havayollariyla sonra istanbul ankarada (thy) da 32 kilo mu ne artiyordu sinir 20 kilo oldugundan (galiba) ordaki gorevli kafa cikti odetmedi. Bir baska yontem de ayni ucakta valizi olmayan birini bul, valizini onun uzerine kaydettir fazla para odeme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 ya biletinizin üstündeki yazıları okumuyor musunuz? bazı şirketlerde 2 hafta / bazılarında 1 ay'dan uzun kalıcaklar için kilo sınırlaması değişiyor: 20kg'dan 30kg'a falan çıkıyor... ya da 40kg biletin üzerinde yazanları oku, uçuş kartında falan yazmaz.. çok sayfalı biletin sözleşme maddelerinde yazar, sonuçta uçak bileti de bir sözleşme/anlaşmadır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 mADmaXimus said: Bir baska yontem de ayni ucakta valizi olmayan birini bul, valizini onun uzerine kaydettir fazla para odeme. valla bunu teklif edenlere saglam kil oluyorum, tersliyorum ben. azaldi baya bir zamanlar her ucusda iki uc kisi sorardi. ne biliyim ben senin bavulunda ne var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar