Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk halkı Atatürk devrimlerinde bir travma yaşamış!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

naraso said:
benimde faşistlere eklediğim insan sayısı bir arttı sayende

yani diyorsun benle aynı düşüncede değilsen faşistsin. hmm acaba hangisi faşistlik. Bu arada kendi fikirlerini kendi cümlelerinde açıkladığın günleri görmek ister deli gönül. copy/paste ile bende dökeyim ozaman buraya bügüne kadar yayınlanmış her türlü yazıyı dökümanı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
eğitim öğretim birlestirildi.
dogmacı eğitim yerine bilimselve modern bir türkiye yaratmak için okullar kuruldu

olay burda kopuyo işte. bize resmi tarih adı altında bir "ideoloji" aşılandı. bilimsel veya modern olmadı türk eğitim sistemi, içe kapanık ve tarihin farklı yorumlarına düşman bi tutum sergiledi.

halkına tarihini anlatmıyosun, sonra onlar da "bu kürtler de neymiş, bu ermeniler de neymiş, bu dinciler de nerden çıktı, hepsi bizi bölmeye yemin etmişler, abd oyunu, cemaat vs" diye geziniyolar. bu rejim, cemaatçiliği eleştirirken kendi elinle yepisyeni bi cemaat yarattı, bağnazlığının farkında olmayan bi cemaat. eleştiriye, dışardan müdahalelere, değişime tamamen kapalı bi cemaat.

İyi de bugün dünyada hangi millet objektif tarih dersi verir aklı ermeyen çocuğuna?

O yaştaki çocuğun ilerde objektif bilgi edindikten sonra edineceği sağlıklı sonuçları direk öğrenmesi herkes için daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
eh bi diyosun köylü uyandı, akp kitle partisi diil
bi diyosun %99 da alsa haklı diil
hangisi?
ve nedir demokrasi çok merak ettim.
demokrasi nedir biliyor musun, en basta, senin gibi "ozgurluk icin ruhumu satarim, AKP ozgurluk getiriyor demokrasi getiriyor hic art niyetleri yok" tarzi "demokratlarin" pesinden kostugu sey degildir. Kalabaligin soyledigi sey de degildir, 47% vs hic onemli degil. Demokrasi sudur;

Dogasi sebebiyle insanlar her zaman baska insanlar izlemeye megillidirler. Bazen karsilarindaki insanin karizmasina kapilarak yaparlar bunu (bkz Ataturk, William Wallace, Adolf Hitler vs.), bazen onu one cikaran ve baskalarindan ayiran, iyi hatiplik gibi yeteneklerine, bazen dini temsilciler olduklarina inanarak... bircok ornegi var bunun. Sen istedigin kadar esit bir ortam kur, yine de dogamizdaki farkliliklar sebebiyle, birisi gelecek ve insanlari pesinden surukleyecektir. Boyle bir durumda, demokrasi, gidip kac kisinin oy kullandigi, % kac temsil yapildigi, iktidar partisinin % kac aldigi falan degildir, demokrasi, insanlarin o oyu atarken, ozellikleri sebebiyle dusuncelerini etkileyen liderlerin dusuncelerine degil, kendilerininkine oy atmasidir. Manipulasyonlar her zaman olacaktir, her zaman insanlar Allah diyince etkilenecek veya guzel bir konusmayla gaza gelecektir, ama bunun bir seviyesi vardir. Demokrasi, iste bu etkilenmenin minimuma indirilmesiyle olusur. Insanlarin "kendi" dusuncelerini dile getirmesiyle ve bunlari talep etmesiyle olusur, kendi dusunceleri sandigi baskalarinin dusuncelerini talep etmesiyle degil. Bu da, birey yetistirmekle olur, egitimle olur.

AKP ve demokrasi, siyah ve beyaz gibi birseydir kisaca.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
naraso said:
benimde faşistlere eklediğim insan sayısı bir arttı sayende

yani diyorsun benle aynı düşüncede değilsen faşistsin. hmm acaba hangisi faşistlik. Bu arada kendi fikirlerini kendi cümlelerinde açıkladığın günleri görmek ister deli gönül. copy/paste ile bende dökeyim ozaman buraya bügüne kadar yayınlanmış her türlü yazıyı dökümanı.

e o da diyor ki benim düşüncemde değilsin ciddiye almıyorum seni.

of niye göremiyorsunuz bu kısır döngüyü.
Sosyal ağlarda paylaş

naraso üzgünüm ama bu sefer sg-1'e katılıyorum. hiçbi belgeye, olaya dayanmayan tamamen varsayımlar üzerine bi analiz olmuş. hani nato, gümrük birliği filan mı dicek acaba diye bekledim ama o da yok yani. Atatürk sanayiye de tarıma da hakettiği önemi vermiş bu da hızlı bi kalkınma yaşanmasına sebep olmuştur. yarı-sömürge olmakla tam sömürge olmak arasındaki farklar nelerdir filan diye sorsak neler olur acaba =)

kısacası bu kopyaladığın yazı kurtlar vadisindeki muro tarafından yazılmış gibi ahuhaue

edit: gözümden kaçmış yahu, esas şu tanım bence tarihe geçmeli: demokratik halk diktatörlüğü
Sosyal ağlarda paylaş

mani'ye
benle aynı düşünce de olmayan herkese faşist demiyorum. ama ortadaki faşizanlığı görmemek sadece komiktir diyorum.

ha görüşlerime gelince pek farklı değil yukarıdakilerden.

muasır medeniyet diye diye emperyalistlerle birlikte hareket edilmiştir.
işçi köylü tamamen yok sayılmıştır.gerçek olarak gram değer verilmemiştir.
cumhuriyet döneminde burjuvazi güçlendirilerek işçi ve köylüler iyice ezilmişlerdir.
ezilen köylüleri savunanlar ise hunharca katledilmişlerdir.
halkın gözünün boyanması için kimi zaman demokrasi diye çok partili rejime geçilmeye çalışılmış ancak ve ancak halkın kemalizmi benimsenmediği görününce kaldırılmıştır.

kemalizm günümüzde ise sadece statükocuların ideolojosidir. ve küçük burjuvazinin işçilerin devrimci ruhunu öldürmeye yönelik kullandığı bir ideolojiden öteye geçmemektedir.

ha durup durup çok saçma bi yazı diyeceğinize allah aşkına söylesenize neresi yanlış neresi somut değil de soyut.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kesim diyor bu devrim faşist ve köylüye karşı toprak ağalarıyla birlikte yapılmıştır , bir kesim Atatürk toprak ağalarını idam ettirmiştir. Bir kesim Atatürk esasında yahudiydi bir kısım O esasında son derece iyi bir muslimandı hanımı bile çarşaf giyiyordu. Ya bi bırakın adamıda huzur içinde yatsın artık huzur bıraktıysanız.

Bıktım artık işine gelenin Atatürk e sarılmasından. Sevenide sevmeyenide takiye yapanıda yapmayanıda. Hayatı boyunca kul olmuş birilerine köle olmak zorunda kalan bir topluma özgürlünü veren bir insan için ileri geri konuşmaktan ne haz alıyorsunuz anlamadım.

Sir de diyorki neden osmanlı tarihi anlatılmıyor neden yok sayılıyor. Kimsenin yok saydığı yok. Ha evet belli bir ideoloji içinde sığ bir tarih anlatılıyor. Buna sonuna kadar katılıyorum. tarihin doğru bir şekilde mümkün olduğunca objektif bir şekilde aktarılması gerekiyor. Ama ne yazık ki dünyamızda tarihi kazananlar yazar. Yani osmanlı arşivlerinde sanıyormusun herşeyin tarihi gerçekliğiyle anlatıldığını. Burdaki temel amaç yeni ve sıfırdan bir devlet kurulmuştur. Siz yeni bir nesil yetiştiriyorsunuz. Cumhuriyetle beraber yeniden sıfırdan doğmuş bir toplum var. Ve herşeye sıfırdan başlanıyor. Tüm dostluklar tüm düşmanlıklar bir kenara bırakılıp yeni bir sayfa açılıyor.

Çanakkalede savaşmaya gelmiş ve kendi vatanları için yaşamlarını vermiş düşman askerleri için onların geride bıraktıkları aileleri için mektup yazan, ölen askerlerden "onlar bizim evlatlarımızla birlikte koynumuzda yatıyorlar artık gözyaşlarınız dinsin" diye ailelere seslenen bir insan için nasıl olurda faşist yakıştırması yapabilirsiniz. Nasıl olurda insanlığına dil uzatabilirsiniz. Utanmanız yoksa bu tarihi gerçekler karşısında bukadar yüzsüz olmayın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
her işçi devrimci doğmaz tabi ki, o yüzden her türk asker doğar ile bağını kattiyen reddediyorum.

proleterler ezilenlerdir, ezilenlerinse devrimci ruhu olur,oluşur. tabi bur ruh ezilmenin oranıyla doğru orantılıdır.
tabi eğer tamamen yok edilinmiyor ise bir dönem.
Halk devrimi mumkun olsaydi, Lenin yapabilirdi bunu. Yapamadi, zincirleme reaksiyon tutmadi, Almanya'da beklenen devrim basarisiz oldu ve SSCB tek basina kaldi ve devrim yolundan sapti sonra da.

Demek ki neymis, Bolsevikler haksiz, Mensevikler hakliymis. Bu konusmalari yapmak icin cok yanlis bir cagdasin yani, dedenin babasinin gencliginde yapacagi konusmalari yapiyorsun. Artik devrim diye birsey yok, kapitalizm guzel guzel yasanacak, devrini tamamlayacak, ondan sonra gecis olacak sosyalist-komunist duzene.
Sosyal ağlarda paylaş

devleti sıfırladın ama toplumu nası sıfırlıcaksın??mesele o işte zaten..seni şimdi gelip sıfırlamalarına razı olur musun? "bugüne kadar doğru bildiğin, kutsal saydığın herşey yıkıldı gitti, yalan, artık bunlar doğru ve bu ülkede böyle yaşanacaktır." deseler sana, nası karşılarsın? paradigm shift'ler zordur hep, çok zoooor =)
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
sir said:
eh bi diyosun köylü uyandı, akp kitle partisi diil
bi diyosun %99 da alsa haklı diil
hangisi?
ve nedir demokrasi çok merak ettim.
demokrasi nedir biliyor musun, en basta, senin gibi "ozgurluk icin ruhumu satarim, AKP ozgurluk getiriyor demokrasi getiriyor hic art niyetleri yok" tarzi "demokratlarin" pesinden kostugu sey degildir. Kalabaligin soyledigi sey de degildir, 47% vs hic onemli degil. Demokrasi sudur;

Dogasi sebebiyle insanlar her zaman baska insanlar izlemeye megillidirler. Bazen karsilarindaki insanin karizmasina kapilarak yaparlar bunu (bkz Ataturk, William Wallace, Adolf Hitler vs.), bazen onu one cikaran ve baskalarindan ayiran, iyi hatiplik gibi yeteneklerine, bazen dini temsilciler olduklarina inanarak... bircok ornegi var bunun. Sen istedigin kadar esit bir ortam kur, yine de dogamizdaki farkliliklar sebebiyle, birisi gelecek ve insanlari pesinden surukleyecektir. Boyle bir durumda, demokrasi, gidip kac kisinin oy kullandigi, % kac temsil yapildigi, iktidar partisinin % kac aldigi falan degildir, demokrasi, insanlarin o oyu atarken, ozellikleri sebebiyle dusuncelerini etkileyen liderlerin dusuncelerine degil, kendilerininkine oy atmasidir. Manipulasyonlar her zaman olacaktir, her zaman insanlar Allah diyince etkilenecek veya guzel bir konusmayla gaza gelecektir, ama bunun bir seviyesi vardir. Demokrasi, iste bu etkilenmenin minimuma indirilmesiyle olusur. Insanlarin "kendi" dusuncelerini dile getirmesiyle ve bunlari talep etmesiyle olusur, kendi dusunceleri sandigi baskalarinin dusuncelerini talep etmesiyle degil. Bu da, birey yetistirmekle olur, egitimle olur.

AKP ve demokrasi, siyah ve beyaz gibi birseydir kisaca.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
naraso said:
her işçi devrimci doğmaz tabi ki, o yüzden her türk asker doğar ile bağını kattiyen reddediyorum.

proleterler ezilenlerdir, ezilenlerinse devrimci ruhu olur,oluşur. tabi bur ruh ezilmenin oranıyla doğru orantılıdır.
Halk devrimi mumkun olsaydi, Lenin yapabilirdi bunu. Yapamadi, zincirleme reaksiyon tutmadi, Almanya'da beklenen devrim basarisiz oldu ve SSCB tek basina kaldi ve devrim yolundan sapti sonra da.

Demek ki neymis, Bolsevikler haksiz, Mensevikler hakliymis. Bu konusmalari yapmak icin cok yanlis bir cagdasin yani, dedenin babasinin gencliginde yapacagi konusmalari yapiyorsun. Artik devrim diye birsey yok, kapitalizm guzel guzel yasanacak, devrini tamamlayacak, ondan sonra gecis olacak sosyalist-komunist duzene.

sovyetlerde halk devrimi olmadı mı ,oldu.
zincirleme olacak diye de bir şey yok. ama evet o zamanlarda olması bekleniyordu,olmadı.
kapitalizm devrini de tamamlayabilir,ama her ülkde aynı anda olamaz bu
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
mani'ye

muasır medeniyet diye diye emperyalistlerle birlikte hareket edilmiştir.
işçi köylü tamamen yok sayılmıştır.gerçek olarak gram değer verilmemiştir.
cumhuriyet döneminde burjuvazi güçlendirilerek işçi ve köylüler iyice ezilmişlerdir.
ezilen köylüleri savunanlar ise hunharca katledilmişlerdir.
halkın gözünün boyanması için kimi zaman demokrasi diye çok partili rejime geçilmeye çalışılmış ancak ve ancak halkın kemalizmi benimsenmediği görününce kaldırılmıştır.

kemalizm günümüzde ise sadece statükocuların ideolojosidir. ve küçük burjuvazinin işçilerin devrimci ruhunu öldürmeye yönelik kullandığı bir ideolojiden öteye geçmemektedir.

ha durup durup çok saçma bi yazı diyeceğinize allah aşkına söylesenize neresi yanlış neresi somut değil de soyut.

senin faşist gözüyle baktığın insan İsmet İnönü bu ülkeyi senin o emperyalist devletlerin başlattığı ve karıştığı 2. dünya savaşına sokmamak için binbir türlü numaralarla bu ülkeyi içinden çıkamayacağı sorunlardan kurtarmıştır. Hiç değilse sırf bunun için bile kendisine minnet borcumuz var.

Bide nerde kanıtların Atatürk'ün emperyalist devletlerle yaptığı emperyalist anlaşmalar. Nerde yokedilen çifçinin işçinin kanıtları.

Ha dersen şuandaki hükümetler emperyalizm in kucağına doğru ülkeyi sürüklüyorlar buna katılırım. Ama bu işi Atatürk değil. Ondan sonra gelen zaten kurtuluş savaşı öncesi bu ülkeyi toptan emperyalist güçlere teslim etmeye hevesli zihniyet sayesinde başladı. Atatürk devrimlerininde yok olmaya başlamasının ve yıpratılmasının nedenide budur.

Ama herzaman olduğu gibi hangi taraf olursa olsun kasıtlı bir şekilde nefretini Atatürk e yönelterek herleyin sorumlusu gibi göstermekte. Bunu yapanlar büyük planın sahipleri değil sadece ve sadece uşaklarıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
Penthesilea said:
naraso said:

sovyetlerde halk devrimi olmadı mı ,oldu.
zincirleme olacak diye de bir şey yok. ama evet o zamanlarda olması bekleniyordu,olmadı.
kapitalizm devrini de tamamlayabilir,ama her ülkde aynı anda olamaz bu
Supersin, Kurtulus Savasi'na bu kadar laf edip Bolsevik devrimine halk devrimi diyorsan su kadar karakter laf anlattigim kabahat. Bolsevik devrimi Kurtulus Savasi sonrasi Turk devriminden bile daha tepeden inmedir
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada muasır medeniyet diye anlatılan şey avrupa yada amerika değildir.

insan haklarının korunduğu, insanların demokratik bir toplumda özgürce konuşabildiği, fikir farklılıklarının anlayışla karşılandığı sosyal bir devlet ve toplum yapısını esas alır. Bir takım emperyalist devletlerin bu değerleri kullanması yada barındırması ne bu değerleri küçültür nede medeniyet kavramına yeni bir boyut kazandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

OO ooo OOO Green Jacketler gelmis bende diyordum bu konuya kesin Babo Fettolarin minionlari damlar diye bir baktimki uc bej denmemis hemen damlanmis...

M.Kemal olmasa idi ne Babo Fettonun rahat bir hayati olurdu nede sen su an istedigin dini ozgurce secerek nefes alabilirdin... Soyle libosh soylevlerle gelmeyin ya bosuna post kasiyorsunuz diyecegim ama ne denli Fettocu bir replikle bunlari hazirladiginizi bildigimden sadece
Hell YEAH!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...