mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: bu forumda bugün nutuk'u orjinal diliyle okuyabilen kaç kişi vardır acaba. bu bence çok acı bir şey. dünyanın hangi ülkesinde 100 sene önce çıkan bir gazeteyi alfabeyi bilmediği için okuyamıyor bir insan. nutuk latin alfabesiyle yazılsa yine kimse anlamaz, artık arapça bilmiyoruz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 mahmutcugum nutuk arapça değil, osmanlıca. arap alfebesi hakkında tekrar ediyorum daha önceki mesajımdan said: "batı ile uyum sağlamak için latin alfabesine geçildi ve gayet de doğru yapıldı. latin alfabesi ile yazıyorum bakın bunu doğru okuyun bari." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 @ sir Ya nasıl yok? Neredeyse tüm Edebiyat fakültelerinde Arap Dili ve Edebiyatı bölümleri var. Arapça öğreten dil kursları da vardır sanırım. E imam-hatiplerde de öğretiliyordur. Yasak değil yani, Arapça öğretilmesi. Ama kastın kuran kursları ya da arapça eğitim ise bilemeyeceğim. @ Buyse, yazdığın ne alakaysa da 6 yaşında bir çocuğun latin harfleri ya da arap harfleriyle okuma yazmayı öğrenmesi arasındaki zorluk farkı tartışılmaz herhalde, yani Atatürk o konuda da en doğrusunu yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: kim neyi astı kim neyi kesti. kardeş kafan mı güzel? anadolu da sen kimi gördün arap kıyafetleri içinde gezen dolaşan? veya tarihte hangi türk devletinde arap kıyafetleri giymiştir türkler? yok yahu cahilliğin böylesi de bir garip. nickini aldığın mahmut tuncer kadar bilgin var bu konularda malesef. takke, sarık, fes, çarşaf arap kıyafeti değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 buyse bana su 1400 yillik kiyafetleri solesen :) buna lutfen carsafla baslaki bir daha sana cevap vermiyeyim millete lise tarihi diye giydirmissinde :) lise tarihinde bile osmanlida kac kere kiyafet reformu yapildigi yazilir senin hoca ogretmemis sanirim :) bende ciddiye alip cevap veriyordum basta gorseydim su cevabini keske gec bir tane daha gaza gelmis bilgisiz genc :) mahmut tuncer said: Buyse said: mahmut tuncer said: asıldılarsa da iyi olmuş, yobazların yaşamaya hakkı yok evet haklısın hakkın hak sayılmadığı yerde hakkı savunmak hakka hakaret demişler. ne kadar da güzel demişler. kim yobaz acaba.. tarihi lise tarih kitaplarından öğrenip konuşanlar mı? yoksa 1400 yıllık kıyafetlerini değiştirmek istemeyenler mi? o 1400 yıllık dediğin kıyafetleri de türkler'e giydirmek için asıp kestiler, o zaman öldürülenler onlarda değil onbinlerle ölçülebiliyor hem de. bu seferki baskı insanları ileri götürmek içindi hiç olmazsa, önlerini kesmek için değil. lise tarih kitaplarında yazmaz bu bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: mahmutcugum nutuk arapça değil, osmanlıca. arap alfebesi hakkında tekrar ediyorum daha önceki mesajımdan said: "batı ile uyum sağlamak için latin alfabesine geçildi ve gayet de doğru yapıldı. latin alfabesi ile yazıyorum bakın bunu doğru okuyun bari." osmanlıca diye tabir edilen dil arapça, farsça ile biraz türkçe'nin harmanlanmasından oluşmuştur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 rönesansıda avrupa kabul edemedi bir türlü hay allahım ya. türban türban ayrıca , en büyük sorun türban böyle şöylerle gündemi değiştirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 yok arapça sorunumuz da varmış, sadece türban değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Türkler arap kökenliymiş aslında. Araplardan daha çok araplaşan Türkler var. Acı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 insanların anlamaması nekadar garip ya. masaüstü bilgisayarınıza işletim sistemi kurmuyorsunuz. Bir ülkenin geleceğini kaderini belirleyen köklü değişiklikler yapıyorsunuz. Adı üstünde devrim yapıyorsunuz. Hiç bir devrim oluruna bırakılarak yapılmaz ve yapılmadı. Kesin, net ve disiplin gerektiren bir iş. Atatürk devrimleri toplum üzerinde travma yarattı demek ben bu devrimleri benimsemedim çünkü bu devrimler benim hayat tarzımı yansıtmıyor demek. Atatürk devrimlerine baktığınızda çağdaş, ilerici ve modern bir toplumu oluşturmak için gerekli bütün temel özellikler mevcut. Şuan insanlar demokrasi ve insan hakları diye avrupayı örnek gösterirken belkide bu devrimlerin devamı gelse ve gelen iktidarlar yapılan devrimlerle savaşmak onları yok etmek yerine geliştirmeye gayret gösterseler şuanda biz AB kapılarında sürünmek yerine kendi ayaklarımız üstünde durmuş ve herhangi bir birliğe üye olmaya gerek duymadan yaşantımızı sürdürüyor olurduk. Ama başımızda bulunanlar ve bunların geçmişleri birtürlü Atatürk devrimleriyle uyuşamadıkları için bu haldeyiz. Hangi devlet adamı bir başka ülkeye gidip orada kendi devletini , halkını , toplumun sevdiği ve saydığı ülkenin kurucusu olan bir insan yakkında bu derece saygısızca konuşabilir. Bunlar bir değil iki değil üç değil. Başbakan danışmanı beyaz saray da başbakan için onu delikten süpürmeyin kullanın diyor. Dış işleri bakanı çıkıp türkiyede müslüman kesimde haklarını istedikleri gibi kullanamıyor baskı görüyor diyor. Aynı dış işleri bakanı yunanistan dış işleri bakanını arayıp kusura bakmayın kapatma davasıyla meşgulüz şuanda azınlıklarla ilgili çıkan yasanın uygulanması konusunda sorunlar yaşıyoruz diyor. Bumudur devlet adamlığı. Ama bunlarin ki budur. Bugüne kadar akıl hocalarından gördükleri budur. Ama bizim gördüğümüz lider Atatürk'tür. Yaptığı devrimleri bilen , okuyan ve onları geliştirmek için çalısan insanlar varken bu çapulcular istedikleri kadar uğraşsınlar. İsterlerse insanların dini ve milli duygularıyla oynayarak 99% oy alsınlar. Dünya üzerinde bu devrimlere ve onun yaratıcısına inanan tek bir insan bile kalsa yapmak istediklerini hiç bir zaman uygulayamayacaklar. Çünkü onların istedikleri Atatürk devlerimlerini yoketmek. Ve bu ne türbanın siyasi simge yapılmasıyla nede AKP gibi hükümetlerin başa geçmesiyle yokedilebilecek bir şey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 ''Aradan 80 küsur sene geçsin, yaptıklarını hala hazmedemeyenler, bu ülkeyi en basit terimiyle allahın belası ''ılımlı islam devleti'' haline getirmek istesinler, hala çarşaftı, türbandı diye tuttursunlar (arap harfleri diye neden tutturmuyorlar merak ediyorum)...'' 1. sayfadan yaptığım alıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: 007@ güzel abim kömürle olacak kadar kolaysa bu iş neden başkaları da yapmıyor bunu :( keşke bu kadar basite indirgemesek bazı şeyleri. kömürle ekmekle oluyorsa cem uzan tek başına iktidar olurdu. ekmekle dönerle anca %6 oluyor işte. cem uzan ibo konseri ve lahmacun dağıtarak %10 oy almış adamdır arkadaşım. Başkaları neden yapamıyor çünkü bütün parayı senin A.K. partin gerek kişisel gerek parti olarak sömürüyor. bana A.K. partinin oy alabilmek için yapmadığı bir şey söyle. Adamlar en son oy isteyen asimo robot yapabilecek kadar açlar. Ayrıca basite indirgeyen biz değiliz, oy verirken basit bakan sizin seçmeniniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 mani said: Atatürk devrimleri toplum üzerinde travma yarattı demek ben bu devrimleri benimsemedim çünkü bu devrimler benim hayat tarzımı yansıtmıyor demek. Atatürk devrimlerine baktığınızda çağdaş, ilerici ve modern bir toplumu oluşturmak için gerekli bütün temel özellikler mevcut. e öyle olsaydı bugün çağdaş ilerici ve modern bi toplumduk yahu! demek ki o temel özellikler yeterli değilmiş. ayrıca hayat tarzının baskı altında tutulması nerde olursa olsun problem yaratır. devrimler benim hayat tarzımı gayette yansıtıyo, ama sorunları olanları da anlıyorum/anlamaya çalışıyorum. çünkü bugün benim de başıma gelse, "bundan sonra böyle yaşıycan aga" deseler ben de "noluyo lan" derim yani. mani said: Ama başımızda bulunanlar ve bunların geçmişleri birtürlü Atatürk devrimleriyle uyuşamadıkları için bu haldeyiz. Hangi devlet adamı bir başka ülkeye gidip orada kendi devletini , halkını , toplumun sevdiği ve saydığı ülkenin kurucusu olan bir insan yakkında bu derece saygısızca konuşabilir. Bunlar bir değil iki değil üç değil. başımızda kimler bulundu şu 80 yıllık cumhuriyet tarihinde, iyi bakalım. siyasette söz hakkı en çok kimindi? beğenmediği meclisi çat diye kapatanlar kimlerdi? kapattıklarının yerine ne koydular? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Bugün tamamen çağdaş ilerici ve modern olamayışımızın sebebini kendimizde değil inkılaplarımızda arayabilecek kadar aptal olduğumuz için inkılaplar başarılı olamadı. ;) Biz böyle aptal oldukça inkılap kralı olsun işlemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 menderes ve sonrasında ve aslında menderes den önce hazırlıkları başlayan ve Atatürk devrimlerinin altını oyma çalışmaları olan karşı devrimin sonlarına gelmiş bulunmaktayız bu günlerde. Nede güzel karşı devrimin tohumları yeşeriyor yeni yeni nesillere bulaşıyor. Bu yapılan açıklama bu işin ne ilkidir nede sonu. daha yeni başlıyorda denilebilir. Daha niceleri dökülecek böyle ağızlardan. Kimileri için bilinen gerçeğin ortaya çıkmasıydı kimileri için bir zafer çığlığı. tabiki Atatürk devrimlerine karşı yapılan. Atatürk devrimlerini beğenmeyenlere "travma" olarak görenlere birkaç örnek. saltanat kaldırıldı. halifelik kaldırıldı. cumhuriyet ilan edildi. aman Allahım nede büyük travma. insanlarına kulluk etmeme fırsatını verdiği için travma yaşatmış ulu önder. kadın erkek eşitliği. laiklik tekke ve zaviyelerin kapatılması. soyadı kanunu uluslar arası ölçülerin kabulu çok kötülük etmiş cidden ulu önder gene. medeniyetin gerisinde kalan, bilimsel gelişmelerden çok uzak, erkek egemen olan bir toplumda bu değişiklikleri yaparak esasında insanlarının birbirine eşit olduğunu göstererek hayatlarını yok etmiş adeta. ha bitmedi bitmezde zaten bu devrimler. eğitim öğretim birlestirildi. dogmacı eğitim yerine bilimselve modern bir türkiye yaratmak için okullar kuruldu. türk alfabesi kabul edildi. türk dil ve tarih kurumu kuruldu. çok büyük hatalar bunlar. nedemek türk dil ve tarih kurumu kurmak. halbuki belki ingilizler gelseydi daha özgür olurduk değilmi a canlar. ozaman tarihinizde olmazdı bak bu çok kötü pis. ben zana özgürlük getirdim diye eğitirlerdi. Tarihin boş bir sayfadan ibaret olurdu. Belki kendini bir ingiliz bir fransız yada bir yunan vatandaşı olarak bulabilirdin günümüzde. Kendine göre utanılacak ve senin geçmişinde travma yaşatmış olan bir devrimde olmayacaktı. Nede olsa sen yeniden doğacaktın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Komik mi oluyorsunuz yoksa cidden aptalmısınız anlamadım. Devrimler yeterli değildi diye eleştirmek hangisi. Sen yapılan devrimlerin devamını getirdin mi ? Bügün halen eğitim alanında yapılan devrimlerin ötesine geçebildik mi ? tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla ilgili devrimin sonucunda halen güzel ülkemin her köşesinde bunlardan bulunmuyor mu ? her köşede türbeler insanların kaşını gözünü sürerek medet umdukları mekanlar bulunmuyor mu ? zamanında bu ülkenin başbakanlığına kafasında sarıklılar girmedimi. Hani nerde kılık kıyafet kanunu. Diğer devrim maddelerindede gerçekleştirildikleri tarihten bu yana bir adım atıldımı. Ozaman soruyorum nasıl oluyorda yetersiz oluyor bu devrimler. Sen bir bardağa içeceğin suyu doldurmadan nasıl olurda bu bardak yetersiz dersin. daha önceden hiç su doldurmadığın düşünülürse aynen bizim tarihimizde Atatürk devrimlerinden önce herhangi bir devrim olmadığı düşünülürse. Bu insan evladı çıkıp zamanında yapılan Atatürk devrimlerini kaldıkları yerden geliştirmek ve ileriye taşımak istiyoruz dese bizler tukaka mı diyecektik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 En önemlisi, bazılarının 'vatan, millet, Sakarya' edebiyatı dediği olay, yani parçalanmakta olan bir ülkeyi düşmanlardan kurtardı, dünyanın hala inanamadığı bir biçimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 bi yazının çok ufak bir parçasını aktarayım. kemalist türkiye bile, gittikçe daha çok bir yarı-sömürge ve gerici emperyalist dünyanın bir parçası haline gelerek nihayet kendini ingiliz-fransız emperyalizminin(siz buna muasır medeniyet demekte hiç tereddüt bile etmiyorsunuz tabi) kucağına atmak zorunda kalmıştır. parantez içi bana aittir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ne zaman olmuş bu olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 bi araştır anlarsın ne zaman başladığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sabi sata$malar olmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 naraso said: bi araştır anlarsın ne zaman başladığını. İddia ettiğine göre bildiğin birşeyler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 valla bazı kavramların içinin boşaltılması konusunda her 2 tarafta muazzam bir çaba gösteriyor. yani vatan millet sakarya konusunda hem Atatürk devrimlerinin karşısında olanlar hem gericiler hemde asıl amaçları zaten başka bir ülkenin sömürgesi altında yaşamak olanlar hemde buna karşı Atatürk devrimlerini savunduklarını zannedenler tarafından inanılmaz bir çaba gösterilmekte. Bir taraf kendini bu devrimleri yok etmeye çabalamakta ve kendilerine göre bir takım şeyleri bayrak edinmekte. misal türban, din insan hakları demokrasi vs. diğer taraftan bir kesimde göya Atatürk ü ve devrimlerini savunurken asıl amaçları bunları kendilerine bayrak edip kendilerine ait olan bir zafer kazanmak ama ortak noktaları herzaman ki gibi gücü elinde bulundurmak. Gün geçtikçe herşeyin altı oyuluyor ve içi boşaltılıyor. Önce Atatürk ve devrimleri. laiklik. türk tarihi türk dili. AKP tarafından demokrasi ve insan hakları. her 2 tarafın sayesinde gene Atatürk ve devrimleri. Yani okadar çok şeyin içi boşaltıldıki insanların bundan 50 yıl önce gurur duydukları kendilerini bir parçası olarak gördükleri değerler yavaş yavaş birileri tarafından utanç verici olarka görülmekte ve birileri tarafındanda böyle yansıtılmakta. Milliyetçiliği her 2 tarafta sağolsun öyle bir konuma getirdilerki artık ırkçılık olarak görülmekte. Bunun için ortaya Atatürk Milliyetçiliğini attılar şimdide bunun yüzünden Atatürk zarar görmekte. Birileri milliyetçiliği kendi milletinin üstünlüğü zannediyor. Ondan sonra ırkçılıkla birebir gibi gösteriliyor. Halbuki gerçek milliyetçiliğin herhangi bir insanın kendi ailesini sevmesinden bir farkı yok. Siz nasıl kendi anne babanızı kardeşlerinizi seviyorsanız aynı şekilde milliyetçilikte kendi milletinize olan sevginizdir. Ona olan bağlılığınızdır. Sizin anne babanızı çok sevmeniz diğer anne babalardan nefret etmeniz onları sevmediğiniz anlamına gelmez. Ama bügün geldiğimiz sonuç ortada. Kendine MHP diyen aslında kafatasçı olan insanlar çıkıp milliyetçiliği savunuyor aslında savunulmaması gereken bu işlere malzeme yapılmaması gereken bir değeri. Diğer taraftan AKP ve türevleri çıkıyor kendisini dinin simgesi koruyucusu inançların bekçisi ilan ediyor. öbür tarafta CHP. Atatürk ü ve devrimlerini savunduğunu zannedip esasında modernizm in akılcılığın bilimin uzağında olduğundan haberi bile yok. Maksat belli bir kesim için anlam ifade eden değerleri kendilerine bayrak edip sırf mutlak güç ve sadece kendisine ait bir hakimiyet için savaşmak. Bir başka taraf olarak insan hakları ve demokrasiyi kendine bayrak edinmiş ama yaptıklarıyla bunlarında içini boşaltan partiler. Her konumda insan hakları deyip sınır ötesi operasyonlardan bahsedip (ki sınır ötesi operasyonlara karşı çıkmak ne olursa olsun savaşın karşısında olmak onurlu bir davranıştır) öbür taraftan teröristlerin yaptığı saldırılardan bahsetmeyip bunlara karşı toplumu uyandırmamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sg-1 said: naraso said: bi araştır anlarsın ne zaman başladığını. İddia ettiğine göre bildiğin birşeyler var. hepimizin bildiği şeyler sadece. neyse dediğim gibi araştıran çok rahat anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 türküye'de yapılan devrimleri kendini gerici emperyalist dünyanın kucağına atmak olarak tanımlayan senden başkası olmadığı için google'da nasıl aratacağımızı bilemedik, açıklayıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar