Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Slat said: Arkadaşlar, böyle tartışmalar için buluşmalar düzenleyelim.. Eminim ki yüz yüze tartışarak daha iyi anlaşabiliriz.. Mesela 3-5 kitap okuyup, o dönemin Türkiye'si, sosyolojik ve siyasi yapısı hakkında kısıtlı bilgisi olup, sıcacık evindeki bilgisayarından "Atatürk'ün devrimleri tepeden inmedir, Atatürk yanlış yapmıştır bık bık" diye konuşanların AĞZININ ORTASINA tokadı indirip dişlerini dökebilirsek, anlatmak istediğimiz noktayı daha iyi vurguluyabiliriz.. ahah evet sonra biz de birden anlayacağız ki evet ya hakketen de ne kadar şeffaf bir şekilde gelmiş bu devrimler. pamuk gibi böyle. ağabeyi seviyorum diye kalkarız masadan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 dimi turk diline ve kulturune uymiyan arap alfabesi ile halkin konustugu dille alakasi olmiyan arapcanin turkceye tecavuzunden dogan kiza tecavuz eden farscadan olan osmanlica kalmaliydi varsin olsun halkin okuma yazma orani surunsun ogrenemesin cennete gidince allahla turkce nasil konusucak???? buyuk bir skandal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Viktor said: dimi turk diline ve kulturune uymiyan arap alfabesi ile halkin konustugu dille alakasi olmiyan arapcanin turkceye tecavuzunden dogan kiza tecavuz eden farscadan olan osmanlica kalmaliydi varsin olsun halkin okuma yazma orani surunsun ogrenemesin cennete gidince allahla turkce nasil konusucak???? buyuk bir skandal son kez yazacam latin harfleriyle, ben diyorum ki, kademeli bir geçiş yapılmalıydı. hem latin harfleri hem osmanlıca öğretilmeliydi. bir günde tüm ülkenin okuma yazma oranı sıfıra indirilmemeliydi. bunu söylemek suç mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 okuma yazma orani %3 idi zaten lulz 0 a dusse ne olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse, ampul il gençlik kolları iyi para veriyor mu bari internette bu tip laflar etmen için? masallah harf devrimine bile karşı çıkıldıgını gördüm ya patide. yok çakmadonizle razien bile yapmamıştı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 @Buyse Toplumun bu durumda olmasının sebebi Kemalizm değil, Kemalizm'in uygulanmamasıdır Sen Atatürk'ün yaptıklarının yanlışlığını sorgulayamazsın, çünkü devam ettirilmediler! Devam ettirilseydiler o zaman tartışabilirdik yanlış mı doğru mu diye Özellikle İsmet İnönü, Adnan Menderes, Kenan Evren, Turgut Özal bu ülkeyi bu hale getirmişlerdir. Sırada bu kadar The O.C'de rol alabilecek adam varken, fikirleri uygulanmadığı hale Atatürk'e yüklenilmesinin altında kötü niyet ararım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Viktor said: okuma yazma orani %3 idi zaten lulz 0 a dusse ne olucak di mi? bu ülkede zaten harf inkılabından önce aydınlar yoktu. müderrislerler yoktu. ilim bilim hiç bir şey yoktu. kağıt bile yoktu lan ülkede. tey tey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Slat said: @Buyse Toplumun bu durumda olmasının sebebi Kemalizm değil, Kemalizm'in uygulanmamasıdır Sen Atatürk'ün yaptıklarının yanlışlığını sorgulayamazsın, çünkü devam ettirilmediler! Devam ettirilseydiler o zaman tartışabilirdik yanlış mı doğru mu diye Özellikle İsmet İnönü, Adnan Menderes, Kenan Evren, Turgut Özal bu ülkeyi bu hale getirmişlerdir. Sırada bu kadar The O.C'de rol alabilecek adam varken, fikirleri uygulanmadığı hale Atatürk'e yüklenilmesinin altında kötü niyet ararım. çok gerilerde kaldı ben de aynı şeyi söylemiştim. ama bazı arkadaşlar "sen sus liboş" mesajlarıyla başlığı doldurunca geride kaldı. bulayım hatta bi sn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 I lol'ed. slaaat, doğru konuş türbanı geçiriveririm kafana haaa vıdıvıdıvıdıd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Slat said: Arkadaşlar, böyle tartışmalar için buluşmalar düzenleyelim.. Eminim ki yüz yüze tartışarak daha iyi anlaşabiliriz.. Mesela 3-5 kitap okuyup, o dönemin Türkiye'si, sosyolojik ve siyasi yapısı hakkında kısıtlı bilgisi olup, sıcacık evindeki bilgisayarından "Atatürk'ün devrimleri tepeden inmedir, Atatürk yanlış yapmıştır bık bık" diye konuşanların AĞZININ ORTASINA tokadı indirip dişlerini dökebilirsek, anlatmak istediğimiz noktayı daha iyi vurguluyabiliriz..ahahaha iyiydi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 benden said: atatürk yanlış yaptı demedim ki ben asla. Türkiye tarihinin en büyük felaketi 1938 sonrası dönemdir. mustafa kemal atatürk'ün bile bile suçsuz insanları astıracağını düşünmüyorum. her zaman olduğu gibi o dönemde de kraldan fazla kralcılar, durumdan vazife çıkaran insanlar ne kadar çok kelle koparırsak o kadar sevimli gözükürüz diye düşündüler. senin dediğin bu diktatörlük düzeni bugün yok mudur peki? bitmiş midir? ordu hala kendine göre kemalizm üretmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: Viktor said: okuma yazma orani %3 idi zaten lulz 0 a dusse ne olucak di mi? bu ülkede zaten harf inkılabından önce aydınlar yoktu. müderrislerler yoktu. ilim bilim hiç bir şey yoktu. kağıt bile yoktu lan ülkede. tey tey. yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Slat said: Arkadaşlar, böyle tartışmalar için buluşmalar düzenleyelim.. Eminim ki yüz yüze tartışarak daha iyi anlaşabiliriz.. Mesela 3-5 kitap okuyup, o dönemin Türkiye'si, sosyolojik ve siyasi yapısı hakkında kısıtlı bilgisi olup, sıcacık evindeki bilgisayarından "Atatürk'ün devrimleri tepeden inmedir, Atatürk yanlış yapmıştır bık bık" diye konuşanların AĞZININ ORTASINA tokadı indirip dişlerini dökebilirsek, anlatmak istediğimiz noktayı daha iyi vurguluyabiliriz.. hahaaahahaa, komikmiş gerçekten. Ciddi ciddi okuyodum baştan ben de ne diyor, hırs yapmış falan diye, ''..böyle tartışmalar için buluşmalar düzenleyelim'' deyip...ahahaahahaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: Viktor said: okuma yazma orani %3 idi zaten lulz 0 a dusse ne olucak di mi? bu ülkede zaten harf inkılabından önce aydınlar yoktu. müderrislerler yoktu. ilim bilim hiç bir şey yoktu. kağıt bile yoktu lan ülkede. tey tey. o aydinalrin yarisi canakkalede geri kalan yarisi kurtulus savasinda sehit oldu kadinlarda okuma orani %1 bile degil erkek nufusu 1927 verilerini alirsak 6.5 kadin nufusu 7 milyon nufusun %75 i koyde yasiyor ve kitabi gectim ortacag sartlarinda develt osmanlica konusuyor halk turkce halkin edebiyati turkce sarayinki osmanlica hicmi tarih okutmadilar sana? halk develtle islerini yurutemiyor develt konusuyor osmanlica halk konusuyor turkce yanina "aydin" alip mi kaymakamliga gidiyordu vatandaslar? tarih bilgin yok kafanda olusturdugun teorilerden konusuyorsun once bir turkiye tarihi ogren sonra enine boyuna tartisiriz bu gibi konulari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 ayrica guzel post kaisliyor bir dakika arayla mesaj atarak varsin forum kuralalrina aykiri olsun edit tusu sus yukarda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 evet tarih bilgim yok benim. ilber ortaylının da yok hatta. o boşu boşuna şikayet ediyor harf inkılabı bu milletin hafızasını silmiştir diye. cemil meriçin de tarih bilgisi yok. senin var. peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Trolleri beslemeyelim! Kendilerini ciddiye alınıyor sanıyor sonra bu tipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 ilber ortaylı kar beyaza kara dese öyle mi olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Harf inkılabının biçok açıdan biçok avantajı var. Götürüsü eğer varsa da getirilerinin yanında 0 kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Karag8z said: Trolleri beslemeyelim! Kendilerini ciddiye alınıyor sanıyor sonra bu tipler. ne yapacan öldürecen mi beni? kapattıracan mı? anayasa mahkemesine dava aç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 yada Buyse gibi yap, Hukuk fakültesine gidiyorum diye yalan söyle. Oda işe yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 ilber ortayli dedigin pembe gozluk tarihcisidir butun kitapalrini okumama ragmen zerre akdar haz almam istedigini cok guzel gosterip istedigini gayet hasiralti eden bir adamdir onun osmanli tarihinde siyah beyaz baksak bile griler ve siyahalr yoktur bembeyaz bir tarihtir ilber hocanin tarihi zaten tarihten bahsederken iki tarihci dedi dogrudur demek tarihin ozune aykiridir ben burda ne ilber ortaylidan esinlendigim yazilardan nede baskasindan yaziyorum megalomanliga dokuceksek 400 den fazla yerli yabanci tarih ustune kitap okudum su yasimda bunlarin cogu turkiye tarihine aitti birazcik kendi dusuncemde olusmus olsun papagan gibi baskasinin cumleleri ile konusmiyim dimi osmanliya takik tarihcilerin bir turlu kabu letmedigi nokta osmanlinin muslumanliktan onceki turk tarihinden eser birakmamasidir ve kendi tarihini ayzarken hic objektif davranmayip habire hanedani yuculticek gercekdisi eklentiler yapmasidir bu uzun bir tartisma konumuzla alakasida yok ama gercek olan halkin dili ile develtin dilinin uyusmadigidir lise yillarina donelim madem bu akdar koruz bu yunus emreden halkin dili said: Haktan gelen şerbeti içtik elhamdulillah Şol kudret denizini geçtik elhamdulillah Şol karşıki dağları meşeleri bağları Sağlık safalık ile aştık elhamdulillah Kuru idik yaş olduk kanatlandık kuş olduk Birbirmize eş olduk uçtuk elhamdulillah Vardığımız illere şol safa gönüllere Halka tapduk manisin saçtık elhamdulillah Beri gel barışalım yad isen bilişelim Atımız eğerlendi estik elhamdulillah İndik Rum'u kışladık çok hayır şer işledik Uş bahar geldi geri göçtük elhamdulillah Dirildik pınar olduk irkildik ırmak olduk Artık denize dolduk taştık elhamdulillah Taptuğun tapusuna kul olduk kapusuna Yunus miskin çiğ idik piştik elhamdulillah buda fizulinin su kasidesi osmanlica sarayin dili said: Saçma ey göz eşkden gönlümdeki odlara su Kim bu denli dutuşan odlara kılmaz çare su Âb-gûndur günbed-i devvâr rengi bilmezem Ya muhît olmuş gözümden günbed-i devvâre su Zevk-i tiğından aceb yok olsa gönlüm çâk çâk Kim mürûr ilen bırakır rahneler dîvâre su Suya versin bağ-ban gülzar-ı zahmet çekmesin Bir gül açılmaz yüzün tek verse bin-gülzâre su Ohşadabilmez gubârını muharrir hattına Hâme tek bakmaktan inse sözlerine kare su Ârızın yâdiyle nem-nâk olsa müjgânım n’ola Zayi olmaz gül temennâsiyle vermek hâre su Gam günü etme dîl-i bîmardan tiğin diriğ Hayrdır vermek karanû gecede bîmâre su ıste peykânın gönül hecrinde şevkim sâkin et Susuzum bu sahrede benim’çün âre su Ben lebim müştâkıyım zühhâd kevser tâlibi Nitekim meste mey içmek hoş gelir huş-yâre su Ravza-ı kûyuna her dem durmayıp eyler güzâr Âşık olmuş gâlibâol serv-i hoş reftâre su Su yolun ol kûydan toprağ olup tutsam gerek Çün rakîbimdir dahi ol kûya koyman vare su Dest-bûsı arzûsiyle ger ölsem dostlar Kûze eylen toprağım sunun anınle yâre su ıçmek ister bülbülün kanın meger bir reng ile Gül budağının mîzacına gire kurtâre su Tînet-i pâkini rûşen kılmış ehl-i âleme ıktidâ kılmış tarîk-i Ahmed-i Muhtâr’e su Seyyid-i nev’i beşer deryâ-yi dürr-i istifâ Kim sepiptir mu’cizâtı âteş-i eşrâre su Kılmak için taze gül-zâr-i nübüvvet revnakın Mu’cizinden eylemiş izhar seng-i hâre su Mu’ciz-i bir bahr-i bî-pâyan imiş âlemde kim Yetmiş andan bin bin âteş-hâne-i küffâre su Hayret ilen parmağın dişler kim etse istima Parmağında verdiği şiddet günü Ensâr’e su Eylemiş her katrede bin bahr-i rahmet mevc-hîz El sunup urgaç vuzu-ı için gül ruhsâre su Hâk-i pâayine yetem der ömrlerdir muttasıl Başını taştan taşa vurup gezer âvâre su Zerre zerre hâk-i der-gâhına ister salar nûr Dönmez ol der-gâhdan ger olsa pâre su Zikr-i na’tın virdini derman bilir ehl-i hatâ Eyle kim def-i humar için içer mey-hâre su Yâ Habîbâ’llah yâ Hayr’el-beşer müştâkınım Eyle kim leb-teşneler yanıb diler hem vâre su Sensin ol bahr-i kerâmet kim şeb-i Mi’rac’da şeb-nem-i feyzin yetirmiş sâbit ü seyyâre su Çeşm-i hûr-şidden her dem zülâl-i feyz iner Hâcet olsa merkâdin tecdîd eden mi’mâre su Bîm-i dûzah nâr-i gam salmış dîl-i sûzânıma Var ümîdim ebr-i ihsanın sepe ol nâre su Yümn-i na’tinden güher olmuş Fuzûlî sözleri Ebr-i nîsandan dönen tek lü’lü-i şeh-vâre su Hâb-ı gafletten olan bîdâr olanda rûz-ı haşr Hâb-i hasretten dökende dîde-i bîdâre su Umduğum oldur ki Rûz-i Haşr mahrûm olmayam Çeşm-i vaslın vere ben teşne-i dîdâre su evet halkin konusdugu dile uzayli olan osmanlicanin kaldirilmasi harbiden buyuk kayip olmus onu anlamiyan halk cok sey kaybetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Helal olsun. Millet üşenmiyor, yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Buyse said: Karag8z said: Trolleri beslemeyelim! Kendilerini ciddiye alınıyor sanıyor sonra bu tipler. ne yapacan öldürecen mi beni? kapattıracan mı? anayasa mahkemesine dava aç. Bak kendini bi şey sanıp üstüne alınan bir örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Simdi ben yokken 10 sayfa eklenmis, oturup hepsini okudumn. Oncelikle mani ve penth'in sukella yazilarina katildigimi belirteyim. Ardindan gozume takilan, aklimda kalan bir kac saskin cumleye cevap vereyim. Birisi demiski 1400 yillik kirmizi cizgi degisti. O zaman sana su fotoyu basiyorum: foto Bak burda adamlarda kirmizi. Gelenek ve goreneklerinden bisey kaybetmemisler. Helikopter kirmizi cizgilerini geciyor adamcagizlarin. Ataturk'un devrimleri basimiza gelen en guzel seydir. Burda bugunlerin sucunu Ataturk'e atabilecek kadar bilgisiz kendini bilmez insanlara gerekli cevabi zaten mani, penth ve ozellikle "AGZININ ORTASI" mesajiyla Slat verdi. Eger o devrimleri travma olarak goruyorsaniz zekanizdan suphe duyarim. Bu kadar gerici olunmaz. Onca yapilan yenilik tamamen cagdaslik, ilericilik adina yapilmis zorunlu degisikliklerdir ve TAMAMEN pozitif etkilere sahiptir. Sizin kafanizda ki islam devleti modelini yiktigi icin uzgunum. Sorun bu inkilaplarin devam ettirilmemis olmasindan kaynaklaniyor. Halk yalniz birakiliyor, hatta onlarla buyuyeceklerine Ataturk'un goruslerinden cikip halki yalniz, kendi haline birakiyorlar. Turk halki Cumhuriyeti buyuk bir sefkle karsiladi. Bunu sizin gibi tarihi zaman gazetesi yazarlarindan degil direk o gunleri yasamis buyuklerimizden dinledik. Sizin gibi kendini bilmez ergenlik caginda ki genclerin atip tutmalariyla yeni tarih yazilmaz. Ataturk'un naasi tasinirken onca insan silah zoruyla toplanmadi yollara, zorla aglatilmadi. Adami dellendirmeyin cakma liberal demokrat ozgurlukculer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar