naraso Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 İHD İzmir Şubesi dün yaptığı basın toplantısı ile Sincan, Aydın ve Kırıklar hapishanelerinde tutsaklara yönelik saldırıları teşhir etti. Toplantıya katılan tutsak aileleri çocuklarının yaşamlarından kaygı duyduklarını ifade etti. İHD Şube binasında basın toplantısı düzenleyen insan hakları savunucuları ve tutsak aileleri, hapishanelerde yaşanan saldırılara dikkat çekti. Toplantıda koruşan İHD Şube başkanı Ahmet Alagöz, saldırıların artığını belirtti. “Cezaevlerinde yaşananları kağıda döktüğümüzde sayfalarda beyaz tek bir satır kalmamaktadır. Her koşulda içerinin sesini dışarı taşıyacağız. Saldırıların sorumluları yargılanmalıdır. Bunu için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Doktor tedavi etmeden gönderdi Alagöz, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesinde bulunan tutsak Muharrem Süren'in abisi Şerif Süren de İHD'ye başvuruda bulunduğunu aktardı. Başvuruda, tutsak Süren'in Kırıklar'da aynı davadan tutuklu arkadaşlarıyla birlikte kalmak istediği için jandarma işkencesine maruz kaldığını aktardı. Süren'in vücudunda yaralar oluştuğunu, dişlerinin kırıldığını belitten Alagöz, tedavinin ise engellendiğini belitti. Süren'in, üç gün sonra hastaneye götürülünce de doktor tarafından tedavi edilmediğini sözlerine ekledi. Süren'in işkence gördüğünü belirtmesine rağmen “biz senin gibi çok gördük” diyen doktorun gardiyanları çağırarak hasta tutsağı geri gönderdiği aktarıldı. Aydın'da tutsaklara işkence Aydında bulunan hapishanelerinde yaşanan saldırıları da aktaran Alagöz, Aydın E Tipi Hapishanesi'nde kadın tutsakların çırılçıplak soyularak keyfi üst araması işkencesine maruz bırakıldığını söyledi. Tutsaklara, zorla gardiyanlara özel odaların ve tuvaletlerin temizletildiğini söyledi. Alagöz, işkencenin dışarıya anlatılmaması için de tutsakların tehdit edildiğini söyledi. Aydın Karacasu Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Şemsettin Polat adlı tutsağın ise göz tedavisinin da engellendiğini söyleyen Alagöz, “Önce Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürülen, buradan Ege Üniversitesi'ne sevk edilen Şemsettin Polat Hastaneye yatış işlemleri yapıldığı sırada jandarma tarafından yatışı engellenmiş ve Buca Kapalı Cezaevine götürülmüştür. Ailesinin yaptığı itiraz üzerine Cezaevi Müdürü Uluşahin, 'Bakanlığın bu ameliyatla 40 milyar zarara uğratıyorsunuz' diye bağırmıştır. Polat sol gözünü kaybetme noktasındadır” şeklinde konuştu. Adliyeden hapishaneye kadar jandarma saldırısı Sincan L Tipi Hapishanesi'nde bulunan Aygül Kapçak'ın annesinin görüş yaptığı başvuruyla yaşananlardan haberdar olduklarını söyleyen Alagöz, 21 Mayıs günü adliyeye götürülen Aygül Kapçak, Raife Algül, Nuriye Adet ve Nazliye Erkan'ın jandarma saldırısına maruz kaldığını söyledi. Rütbeli askerlerin saldırı esnasında özellikle kafa bölgesine vurulduğu, tutsakların vücutlarında kırıklar olduğunu belirti. Subayın erlere “merdivenlerden aşağı atın” diye bağırdığını öğrendiklerini bildiren Alagöz, koridor oluşturarak “asıl sırat köprüsü burası” diyen askerlerin, demir çubuk, sopa ve tekmelerle saldırdığını, işkencenin hapishaneye kadar sürdüğünü vurguladı. Alagöz, Kürtçe dil kampanyasına katılarak dilekçe verdiği için tutuklanan Güneş Ardunç'un ise duruşmada “Ben Kürt değilim. Ama Kürtlerin dostu olduğum için bu dilekçeyi yazdım” dediği için jandarma saldırısına maruz kaldığını söyledi. Aileler çocuklarının yaşamından endişeli Toplantıda konuşan tutsak annesi Fatma Kapçak, yaşananların kaygı verici olduğunu söyledi. “Kızım yaşadıklarını anlattığından beri hayatından endişeliyim. Bir gece alıp başka bir yere götürebilirler” dedi. Sultan Erkan ise, kızı Nazliye Erkan ile neredeyse üç yıldır görüşemediğini söyledi. Hapishaneye her gittiğinde “görüş yok” denilerek engellendiğini belirten Erkan, savcılığa yaptığı başvuruda ise sürükle geri çevrildiğini aktardı. Anne Erkan, yaşanan saldırıdan sonra kızının sağlık durumunun kötü olduğunu duyduğunu ifade etti. http://www.atilim.org/haberler/2008/06/21/Aileler_tutsaklara_yapilan_iskenceyi_anlatti.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 yahu 'tutsak' nedir? hani iskence boyutu falan ayri da, benim israrla gozume takilan tutsak ifadesi yazida Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Tutsak işte, mahkum değil tutsak. Esir alınmış gibi bi ifade olmuş gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 tutsak; Savaşta ele geçen düşman, esir mahkum; Hüküm giymiş, hükümlü tutuklu; Kanun yoluyla hürriyetlerinden alıkonularak bir yere kapatılan (kimse), mevkuf bu yazida tutsak kelimesinin secilmis olmasi yazim hatasi ya da cehaletse ben de tavsanim, dolayisiyla da son derece antipatik yaklasiyorum yapilan hayvanliktir o ayri, iskenceyi savunacak degil kimse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Olayları tek taraflı dinleyerek yorumlarda bulunmayalım. Adliyede bu insanları muayene eden doktorları da dinlemek gerek. Bu gibi olayların çok yakınından geçen bir ebeveyne sahibim ve her şey anlatıldığı gibi değil. Tabiki bu tür olaylar var ama her zaman da evet böyle oldu deneceğine inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Aynen öyle birde karsi taraftan dinleyin bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Bunu yazan bunu da yazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Sonuçta kendi görüşleri uyarınca bir savaş yürüttükleri için kendilerini tutsak savaşçı olarak tanımlamaları son derece normal. TC ise hali ile bunu bir savaş olarak değil terör eylemi olarak görüyor ve esir değil, mahkum olarak nitelendiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Bu savaş esirlerini direk idam etsek ya o zaman hiç böle sorunlarımızda olmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 "Jandarma saldırısı" dediği de terör eylemi yapan teröristlerin tutuklanması. Bu arad tutsak savaş esirlerine denir, Türkiye Cumhuriyeti hiç bir ülkeyle savaşta olmadığı için onlar tutukludur. Sırf bu kelime seçimi bile taraflılığın göstergesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Tutsak sözcüğü yanlış da olsa, bilinçli olarak ta kullanılmiş olsa, bu mahkumlar terörist de olsa, konuyu açan arkadaş bilmem ne topiğinde bilmem ne de demiş olsa, konuda geçen işkencelerin doğruluğu şaibeli de olsa (ki pek zannetmiyorum doğru olmadığını), ne yazık ki ülkemizde işkence diye bir olgu mevcuttur ve böyle bir topic açılması bu konuya dikkat çekmek ve tartışmak açısından olumludur bence. Bugün ülkemizde bırakın tutuklu olmayı, yalnızca gözaltına alındığınızda hatta, ifade vermeye karakola gittiğinizde bile işkence görmeniz son derece olasıdır, bunun milyonlarca örneğini yaşadık ve yaşamaktayız. İster kendi halkına, isterse savaşta düşmana yapılmış olsun, işkencenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz ve bana kalırsa en büyük insanlık suçudur ve bence Türkiye'de üzerine gidilmesi gereken en önemli konulardan birisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 İHD den haber almak, buraya yazmak bir de bu haberi ciddiye almak? Tutsak, Jandarma saldırısı, tutsak aileleri, Kürt değilim ama Kürtleri savunmak için savunma yazdım jandarma saldırısına maruz kaldım. Ne diyeyim ki. He bi de, hiç tutuklanmadım ya da hapse konulmadım. Ondan bilmiyorum şartları. Acaba neden? Suç işlememiş olabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 işkence yapılmıyor kimseye, yalan bütün bunlar diyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Suc islemisler, yakalanmislar, hukum giymisler ve mahkum olarak cezaevine gonderilmisler. Buraya kadar bir sorun yok. Tutsak falan da degil tabii ki. Ama iskence tu kaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 @Aquatik Kimse Türkiye'de işkence olmaz demiyordur herhalde, ama kopyalanan haber kaynağı sonuna kadar taraflı, zaten kelime seçimleri, haberin veriliş şekli dahi bunu belirtiyor. Adamlar tutuklanırken biraz hırpalanmışlar, terörist bunlar, anaokulu öğretmeni değil, biraz fiziksel güç kullanılacak tabii ki. Haberi veren kaynak 1 e 1000 katarak bu haberi yorumlamış, satır aralarını okuyan kişi(biraz da kaynağı tanıyorsa) bunu söyleyebilir. İki üç tane tekme atmak işkence değildir bu arada, dünyanın herhangi bir ülkesinde(Amerika'nın Guantanamo kampına veya ABD hapisanelerinde tutulan kayıt dışı tutuklulara bir bakın isterseniz, bizimkilerinki 5 yıldızlı hotel sayılır bunların yanında) teröristlere bok gibi davranılır, başka türlü başa çıkamazsın zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Katılmıyorum, 2-3 tekme de işkencedir, olayların 2-3 tekmeyle sınırlı olduğunu hiç zannetmiyorum ayrıca. Burada yazılanların yanlı olduğunu düşünüyor olsanız bile, Türkiye'de ki işkence gerçeği yadsınamaz, ve yukarıda anlatılan işkencelerin 1000 katı uygulanmaktadır insanlara çoğu zaman, hatta insanlar işkenceyle öldürülmektedir. İşkence yapılanın Türkiye ya da dünyanın herhangi bir yerindeki terörist olması, işkenceyi mazur göstermez, haklı çıkarmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar