Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmaydan yayın yasağı

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Buyse said:
Slat said:
Acaba başka hangi ülkenin halkı kendi ordusunu yıpratmak için bu kadar uğraşır?

Gerçi gereğinden fazla human waste var bu ülkede, %47'de bunun bir kanıtı değil mi?

acaba hangi ülkenin ordusu halkı üzerinde bu kadar baskı kurar?

Tarih, coğrafya falan bilmek lazım. Güzel şeyler bunlar. Cahil gözükmeyi önler falan, iyidir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

neymis bu eylemler?

TSK nin idare ustunde sagaldigi vesayet yetkileri varda bizmi bilmiyoruz?

say bakalim ogrenelim bir zahmet asker idareye nasil mudehale ediyormus

askeri anayasa diyorsun
1962 anayasasi bu ulkenin gordugu en demorkatik anayasaydi

onuda asker yapti

fasist 1982 anayasasinida asker yapti

isin en ironik kismi fasist anti demokratik 1982 anayasasi ile bile siyasilerin birbiri ile kavga etmekten ulkeyi yonetememesi

"ama ama CHP nin sucu bunlar bohuuu"

AKP yi halk sectide CHP yi uzaylilarmi meclise tasidi?
parlementer sistemde cok oy alana hersey mubah geri kalanalr adam degil anlayisi ne zamandar beri var?

gazetelerden okuduklarinizi papagan gibi tekrarliyarak tartismalara aktilinca bir faydaniz olmuyor kimseye

kendi cumlelerinizle konusun
kendi fikrileriniz konussun

baskalarininki degil
Sosyal ağlarda paylaş

jadelith hakkaten bi boktan anladigin yok. daha neyin ne oldugunu anlamadan gelmis baslik acmissin bi de komplo teorilerine girmissin. yasa masa ciktigi yok, zaten genelkurmayin yasa cikarma yetkisi de yok. askeri mahkeme her ulkede askeri mahkemelere verilen bir yetkiyi kullanmis ve anlik istihbaratlarla ilgili bir karar almis.

tarafla marafla alakasi yok yani. kaldi ki tarafin "ortaya cikarttigi" sey de bi bok degil. osman paksutle ilker basbug ~10 yildir (ikisi de su anki gorevlerde degilken) yurtdisinda tanismis insanlar. son gorusme tarihleri de kapatma davasi acilmadan once.

ne ile kime saldiracaginizi sasirdiniz artik libos tayfasi olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Viktor asker konusunda hiç objektif değilsin. Durumundan kaynaklanıyor buda.

Askeri anayasa yapıldı memlekette. Yönetimde fiilen bulunması gerekmiyor ki , birçok başka ayaklardan zaten yönetime etki ediyorlar. Birçok apaçık ortada eylemler , ipuçları varken anlamamak mümkün değil.

horizon sende hic objektif degilsin, akpci olmandan kaynaklaniyor buda. o kadar genel yuvarlak laflar soyluyorsun ki bisey anlamak mumukun degil. "bircok apacik ortada eylemler". hangi apacik eylemler, yaz? "esnaf ahlaki bilmemne", neymis esnaf ahlaki, nerde yaziyormus kurallari? "bidi bidinin nasil oldugunu herkes biliyor". ne biliyor herkes ya? her mesajin asagi yukari boyle. o kadar yuvarlak, belirsiz laflarla arguman atiyosun ki ortaya cevap vermek, bisey soylemek mumkun degil. apacik ortada olan seyler BIZE APACIK ORTADA DEGIL. bidi bidinin nasil oldugunuda HERKES BILMIYOR. bundan sonra mesajlarini lutfen buna gore at da biz geri kalan algi engelliler de anlasin dunyada olaylar nasil yuruyormus. viktora katilmayabilirsin ama adam hic olmazsa ugrasiyor, yaziyor tek tek siraliyor "apacik ortada olan seyleri".
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:
said:
komuta katında onaylı belge yoktur böyle diyor?

demek ki başka katlarda onaysız olarak böyle planlar var?

bu mesaj beni benden aldı. sg-1 müthiş headshot'ından sonra kimse bunla ilgilenmemiş gerçi.

edit: bu pis muhabbete girmek istemiyorum ama, görüşleriniz belli arkadaşlar. ne güzel saldırmak. sanki taraf gazetesinin yönelimi belli değilmiş gibi.

taraf gazetesinin zamandan farkı var mı? destekleyeni farklı mı? taraf kaç bin satıyor da, hala devam ediyor yazmaya. kaç kere geldi gündeme. sanarsın ki 700k satıyor da burda masal anlatıyosunuz. o çark nasıl dönüyor. hayır paticiğin iklimi de bellidir, bu konuların saldıranı belli savunanı belli. daha niye hep aynı drama ya. sanki "vaay haklıymışsınız" mı diyecez, yoksa yeni gelenleri mi convert edeceksiniz. yeni gelen de yok ki öyle, her yeni gelen aylarca okumuş forumu da öyle geliyor, biliyor herkesi.

masakari said:
acılan dava yenı deıl doguda bır operasyon sonrası Buyukanıt Pasa
sıtem etmıstı bız daha bolgeye gıtmeden tvlerde nereye gıdecegımız nereye saldıracagımız yayınlanıyor terorıstlede ona gore hareket edıyor demıstı zaten haberde de konunun terorle ılgılı oldugu yazıyor

bu da doğru. geçenki yoğun operasyon döneminde genelkurmay duyuru yapıyodu, haberciler uzak dursun biraz, güvenliklerini sağlamakla uğraşamayız diye. bunu söylediklerine göre var sen düşün. en azından atraksiyona girmezler fazla.

neden herkes böyle yapıyor fikir üretmek yerine insanlara etiket yapıştırıp bunların söylediği yalandır moduna giriyorsunuz? tüm muhafazakarlar yalancı mı yahu bu ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

bir alttaki mesajda da aynı şey var. beyler tüm akp lileri vatan haini görüyorsanız rahat uyuyamamanız lazım. bir ülkede oy verenlerin %47 si haindir demek için hastalıklı bir zihne sahip olmak lazım. herkes bu vatanın iyiliğini düşünüyor. vatan sizin tekelinizde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

1) Tum AKP'liler vatan haini elbette degil. Ben sahsen AKP'nin oylarinin ancak 10% sinin radikal kesime ait oldugunu dusunuyorum.
2) Ancak Vakit, Taraf gibi gazeteler bazi seylerin suyunu cikariyorlar. Halki orduya dusman etmeye calismak gibi eylemler "demokrasi"ye dayandirilamaz. Bunlarin yaptigi acikca hainlik.
3) Evet rahat uyuyamiyorum :P:P
Sosyal ağlarda paylaş

ah bi de tek taraflı bakmasak olaylara. makyavelist bir yaklaşımla bana hizmet eden herkes nasıl yaparsa yapsın haklıdır demesek, atatürk'ün cumhuriyeti ilanından sonraki ilk işi asker milletvekillerine ya askerlik ya siyaset diye seçenek sunmaktı. bugün bunu biz isteyince neden suç oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ah be buyse, konu etiket falan değil ki. hatta söylediklerinin hiçbirini yapmıyorum. sadece ne diyeceğinizi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum bu tartışmalarda, bu tartışmaları okuyan, katılan herkes de biliyor beni. hiç şaşırtmıyosunuz ki bizi, hep aynı kalıp düşünceyi konulara uydurup yazıyosunuz. ha arada acayip farklı bişey söyleyin, düşündüğünüzü bileyim, okuyayım. ama hep aynı yönelimin cevapları geliyor. bak eğilimlerinize bişey demiyorum, sözde tartışmalarda hep aynı geyikler dönüyo diyorum. yani bak şu topiğe, kim yuvarlak cevaplar vermiş, kim yusyuvarlak laflar atmış. fikir üretmek dediğini kim yapıyor kim yapmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@eternalus: aynı durum hem de aynısı muhtelif başlıklarda her görüşten insanlar tarafından defalarca yapılıyor. yani benim istediğim şu, bir insan bir şey söylüyorsa kafasında hangi şapka olduğuna bakmadan dinleyemiyoruz. böyle bir körlük var herkeste.

birisi asker karışmasın siyasete diyince hemen "akp li sorosçu hain satılmış " yaftası, bir dieri ben irticadan korkuyorum deyince "özgürlük düşmanı postal yalayıcısı, onbaşı" oluyor.

böyle hiç bir şey çözemeyiz. bu ülkede böyle hiç bir şey çözülmüyor.

asker bu ülkede bir şeye karışmıyor demek için cidden bazı şeyleri görmek istememek lazım. en basiti nokta dergisinin başına gelenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
O ZAMAN OSMAN PAKSUT NIYE ILK SORULDUGUNDA YALANLADI??????

birazdan gelip yazicakalr onlar yazmadan ben yaziyim kolaylik olsun

E cevabını da verseydin de tam anlamıyla zahmetten kurtarsaydın. Cık cık cık.

Leopar , sen o mesajı öm den atıcaktın sanırım ama yanlış olmuş. Kişisel mesajları öm den lütfen. Sen o dediklerimi bilmiyorsan , ya da hayali şeyler söylüyorsam , demekki Türkiye de yaşamayan sensin ya da körsün. Hiçbirşeyi de söylememe gerek yok. Gazeteler yazıyor yeterince. Saçmalamayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon, senin ağzınla söyleyecek olursak Osman Paksüt'ün niye öyle dediği çok açık.
Kaç senelik arkadaşını ve kendisini zor durumda bırakma potansiyeli olan bir görüşmenin(Vakit gazetesinin yayınladığı ağlama duvarı fotoğraflarını hatırlayın, nasıl çarpıtıp karalamak için kullanmışlardı basit bir kültür gezisini) olup olmadığını söylemeden önce arkadaşının da onayını aldı. Arkadaşı tamam söyleyebilirsin bişey yok dedikten sonra da zaten ikisi de açıkladılar görüşmeyi.
Bu kadar basit ve hakikaten açık, şaka bir yana, görmemek için kör olmak lazım bu kadar basit bir şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani kanıtın?
Katın kapatıldığına, güvenlik kameralarının iptal edildiğine dair bir tane kanıt gösterebilir misin?
Ya da şu mantıklı soruya cevap verebilir misin?
Eğer görüşme bu kadar gizli idiyse ve kimsenin bilmesini istemiyor olsalardı, sadece taraflı bir gazetenin yaptığı habere (ellerinde ne bir ses kaydı ne bir fotoğraf olmasına rağmen) papuç bırakıp neden bu süper gizli görüşmeyi yaptıklarını itiraf ettiler? Eğer Osman Paksüt onaylamasaydı haberi, sadece bir spekülasyon olacaktı, neden bunu reddedip kabul etti "suçunu"? Yanlış birşey yapmadığı ve bu görüşmenin de gizli olmadığı için olabilir mi?
edit: Bonus soru: Bir orgeneral ile yıllarca yurtdışında çalışıp casusluk işlerinin piri olmuş Osman Paksüt, gerçekten gizli görüşmek isteselerdi bunu komutanın karargahında neden yapsınlar? Çıkarlar dağa bayıra, konuşurlar, MSN'de dahi görüşseler daha gizli olur be.
Sosyal ağlarda paylaş

Bonus soruya dikkat bu arada, yeni ekledim :)

Yahu adam tabii ki ilk başta, arkadaşıyla görüşmeden reddedecek, onun onayını almadan böyle bir bilgiyi veremezsin ki.
Sen soruya(ilk soruya) cevap ver: Eğer Osman Paksüt onaylamasaydı bu konuşmayı, konuşmanın sahiden olduğunu kanıtlayacak ne vardı? Hiç birşey! Osman Paksüt söylemese evet oldu diye, bu bir spekülasyon olurdu. Adam itiraf etmese ortada "suçun" kanıtı olan birşey yok. Eğer ciddi ciddi kötü birşey yapmış olsalar neden itiraf etsin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
Bonus soruya dikkat bu arada, yeni ekledim :)

Yahu adam tabii ki ilk başta, arkadaşıyla görüşmeden reddedecek, onun onayını almadan böyle bir bilgiyi veremezsin ki.
Sen soruya(ilk soruya) cevap ver: Eğer Osman Paksüt onaylamasaydı bu konuşmayı, konuşmanın sahiden olduğunu kanıtlayacak ne vardı? Hiç birşey! Osman Paksüt söylemese evet oldu diye, bu bir spekülasyon olurdu. Adam itiraf etmese ortada "suçun" kanıtı olan birşey yok. Eğer ciddi ciddi kötü birşey yapmış olsalar neden itiraf etsin ki?

bu dünya kanıtsız iddialarla dolu. bu memlekette işler çamur at izi kalsınla yürüyor zaten. herkes için böyle bu. ha bir de şey var tabi. iski skandalından kalma meşhur söz.

"rüşvetin belgesi mi olur" bu da öyle birşey. böyle şeyleri hiç bir zaman kanıtlayamazsın. böyle planları yapan adamlar noter huzurunda yapmaz herhalde bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...