Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fidel Castro Atatürk için ne demiş

Hagii

Öne çıkan mesajlar

bizde artık bişiler yapsak ya..
dünyanın en çok televizyon izleyen ülkesi.
kahve gibi boşa vakit geçirmenin kültür olduğu bir ülkenin mensupları olarak. Demekki o kadar berbat bir haldeymişiz ki bize ancak dünyada emsali olmayacak kadar başarılı bir lider gerekmiş toparlanmamız için. bide bu açıdan baksak ya utansak ya...
özel hocam çok iyi..
benim özel hocaya hiç ihtiyacım olmadı çünkü zaten notlarım iyi misali..
Sosyal ağlarda paylaş

”Devrimci Kemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919′da Anadolu’dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun’a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana’ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık.”
(Fidel Kastro, 1996′da Habitat Zirvesi’nin konuğu olarak geldiği İstanbul’da Atatürk posteri önünde yaptığı basın toplantısında)

“Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk’ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun’la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. O’na ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın.”
(Aynı basın toplantısında)

Küba’nın başkenti Havana’daki Atatürk heykeli, altındaki plakada “Yurtta barış, dünyada barış” sözcükleri ile, sadece 150 kilometre uzaklıktaki ABD emperyalizmine karşı, Kübalılarla birlikte nöbet tutmaya devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi nolur yapmayın bu geyikleri, habitatta söyledi onları işte on sene evveli. büstün falan da adresi belli. lütfen, her yıl düzenli olarak gündeme gelmesin bu geyik. çünkü sol görüşün tartışıldığı forumlarda hatırlasevgili nikli adamların düzeyinde şeyler çıkıyor. atama yazık, fidele yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

yuha cuce pardon sanki ayar veriyomuşum gibi olmuş, sen sakin sakin şey etmişsin. eyvallah. ama hatırlasevgili gençliğinden korkmamı da anlayışla karşılıyosunuzdur umarım.

millet konuşuyor, deniz'in sözlerini eksik yansıttılar ekrana diye. ordan 3 post sayılı malın teki gelmiş diyo ki, "yaa krkunçtu bence o son sahneleeer. üzüldüm çokkk. :(((("
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi söylenince açtım baktım tekrar, ve dumur oldum bidaha. castro'nun 97'de şöyle demesi ne hoş değil mi? adam işi biliyor.

"Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır."
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:
"Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır."

Obaa şu sözü açık yüreklilikle söyleyebilen her dünya liderini sevebilirim, eğer başıma bi iş gelmeyecekse.

Atatürk için söyledikleri, zaten bilinen şeyler, yeni bişey söylememiş, niye şaşıyorsunuz. Ha bi dakka, siz Atatürk'ü sevmiyordunuz di mi asfdsfd
Sosyal ağlarda paylaş

castro cogu acıdan bir cok eksiginin olmasına ragmen (ki her insanın mukemmel olamayacagı gercegi var) onca sene devrimin arkasında durmus ulkesini her acıdan ozgurlukcu-demokratik-kendi yagıyla kavrulan bir ulke yapmıs,saglık hizmetleri gibi bi cok sosyal devlet ozelligini kusursuz isler hale getirmistir,ileri goruslu olması da zorunludur her lider cok cok ilerisini gormek zorundadır
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:
şimdi söylenince açtım baktım tekrar, ve dumur oldum bidaha. castro'nun 97'de şöyle demesi ne hoş değil mi? adam işi biliyor.

teeee nerdeki adam biliyorda icimizdeki bazi denyolar bunu bilmiyor buda işin diger tarafi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:

adamın "günün birinde benim de kapıma bağlıycak bi köpeğe ihtiyacım olur" şeklinde bir zihniyeti olmayınca çok rahatça söyleyebilir bunu. buradaki durumdan birazcık haberdar olması yeter.

yanlış anlaşılmasın, castro'nun söylemini hafife almaya çalışmıyorum. kapısına köpek arayan başta abd, sonra uk, isveç, hollanda, danimarka vs gibi ülkelerin yalancı tutumlarını aşağılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...