Hagii Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Fidel Castro Atatürk’ü kastederek, “O’nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk’tür diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk’ün yaptıklarını başaramazdım.”. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 basima bir is gelmiyicekse fidel i seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 bizde artık bişiler yapsak ya.. dünyanın en çok televizyon izleyen ülkesi. kahve gibi boşa vakit geçirmenin kültür olduğu bir ülkenin mensupları olarak. Demekki o kadar berbat bir haldeymişiz ki bize ancak dünyada emsali olmayacak kadar başarılı bir lider gerekmiş toparlanmamız için. bide bu açıdan baksak ya utansak ya... özel hocam çok iyi.. benim özel hocaya hiç ihtiyacım olmadı çünkü zaten notlarım iyi misali.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 ben seyı anlamıyorum dunyada herkez ataturku övmüş övmüş ama hiç bi zaman bu yazılı kaynaklara yansımamaış... Fidel övmüştür o baska bir mesele özgürlük mucadelesi mağımsızlık mucadelesi gibi büyük bi paralellik var keza ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 havanada ataturk heykeli var adsfsadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 fidel arada "CO YALNIZIM ATAM" diye sarılıyo dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 ”Devrimci Kemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919′da Anadolu’dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun’a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana’ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık.” (Fidel Kastro, 1996′da Habitat Zirvesi’nin konuğu olarak geldiği İstanbul’da Atatürk posteri önünde yaptığı basın toplantısında) “Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk’ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun’la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. O’na ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın.” (Aynı basın toplantısında) Küba’nın başkenti Havana’daki Atatürk heykeli, altındaki plakada “Yurtta barış, dünyada barış” sözcükleri ile, sadece 150 kilometre uzaklıktaki ABD emperyalizmine karşı, Kübalılarla birlikte nöbet tutmaya devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 abi nolur yapmayın bu geyikleri, habitatta söyledi onları işte on sene evveli. büstün falan da adresi belli. lütfen, her yıl düzenli olarak gündeme gelmesin bu geyik. çünkü sol görüşün tartışıldığı forumlarda hatırlasevgili nikli adamların düzeyinde şeyler çıkıyor. atama yazık, fidele yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 bişey yapmıyorum, heykeli biliyorum zaten fotorafları var bende durur hala, acıklamayı bilmiyordum, o zamanlar ufaktım. bazende sevdiğimiz saydığımız şeylere espriyle yaklaşmalıki uzaklaşıp kopmıyalım onlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 yuha cuce pardon sanki ayar veriyomuşum gibi olmuş, sen sakin sakin şey etmişsin. eyvallah. ama hatırlasevgili gençliğinden korkmamı da anlayışla karşılıyosunuzdur umarım. millet konuşuyor, deniz'in sözlerini eksik yansıttılar ekrana diye. ordan 3 post sayılı malın teki gelmiş diyo ki, "yaa krkunçtu bence o son sahneleeer. üzüldüm çokkk. :((((" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 şaşırtıcı değil..ama esas Atatürk yaşasaydı castro için ne düşünürdü onu merak ederim ben. o diil de bizde hiç kübadaki gibi bi sağlık sektörü olabilcek mi =(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 şimdi söylenince açtım baktım tekrar, ve dumur oldum bidaha. castro'nun 97'de şöyle demesi ne hoş değil mi? adam işi biliyor. "Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Eternalus said: "Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır." Obaa şu sözü açık yüreklilikle söyleyebilen her dünya liderini sevebilirim, eğer başıma bi iş gelmeyecekse. Atatürk için söyledikleri, zaten bilinen şeyler, yeni bişey söylememiş, niye şaşıyorsunuz. Ha bi dakka, siz Atatürk'ü sevmiyordunuz di mi asfdsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 castro cogu acıdan bir cok eksiginin olmasına ragmen (ki her insanın mukemmel olamayacagı gercegi var) onca sene devrimin arkasında durmus ulkesini her acıdan ozgurlukcu-demokratik-kendi yagıyla kavrulan bir ulke yapmıs,saglık hizmetleri gibi bi cok sosyal devlet ozelligini kusursuz isler hale getirmistir,ileri goruslu olması da zorunludur her lider cok cok ilerisini gormek zorundadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 aslında söylenicek çok şey var ama zaten herkez söylüyor ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 O bir sey mi elalem Fidel'in arkasindan neler diyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Eternalus said: şimdi söylenince açtım baktım tekrar, ve dumur oldum bidaha. castro'nun 97'de şöyle demesi ne hoş değil mi? adam işi biliyor. "Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır." teeee nerdeki adam biliyorda icimizdeki bazi denyolar bunu bilmiyor buda işin diger tarafi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Eternalus said: şimdi söylenince açtım baktım tekrar, ve dumur oldum bidaha. castro'nun 97'de şöyle demesi ne hoş değil mi? adam işi biliyor. "Türkiye'deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin petrol bekçisi olmaz. Ancak, gördüğüm kadarıyla bunlar ABD'ye bağımlı, ABD'nin konrolünde hareket ediyorlar. Kürtlerin hareketi bağımsızlık değil, ABD'ye bağımlılıktır." adamın "günün birinde benim de kapıma bağlıycak bi köpeğe ihtiyacım olur" şeklinde bir zihniyeti olmayınca çok rahatça söyleyebilir bunu. buradaki durumdan birazcık haberdar olması yeter. yanlış anlaşılmasın, castro'nun söylemini hafife almaya çalışmıyorum. kapısına köpek arayan başta abd, sonra uk, isveç, hollanda, danimarka vs gibi ülkelerin yalancı tutumlarını aşağılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar