Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mekatronik Mühendisliği

Malkor

Öne çıkan mesajlar

ahah :)
ben iki yıl mekatronik okuduktan sonra bilgisayara gectim..
illa ki robot yapcaksınız die bir şart yok..
birkaç alt bölümü var diyebiliriz..
system controller, designer, robotics falan filan..
elektrik mühendisinin yapabilceklerini yapabilme olayına gelirsek, bu size baglı..siz karar veriosunuz yani tam olarak ne olacagınıza, ona göre de dersler alıosunuz..
ama mekatronikte system controlling olayı her zaman biraz daha öndedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim okuldaki hocalardan birisinin dediği cümleyi aynen aktarıyorum:
"Biz 4 yılda adam akıllı makine mühendisi zor yetiştiriyoruz, 4 sene hem mekanik, hem elektronik hemde bilgisayar konusunda eğitim için yetmez"
Çoğu yerlerde mekatronik lisans üstü programıdır zaten. Bence yabancı üniversitelerin sitelerine bak ne ders okutuluyor diye, ona göre kıyasla.
Sosyal ağlarda paylaş

hoca şöle ki zaten onların hepsini tamamen almıyorsun.
ancak mekatronik zor bi bölümdür yani, benim gibi anfiye yolunuz zor düşüyor ise zaten tam bir işkence haline gelir :)

ancak o kadar şey ögretilemez die de bişi yok. elektronik yok yalnız..hatta elektrik bile normalde az..siz gidip derslerini alırsanız gerçi hepsinden yeterince var :)
bilgisayar dersi ise bikaç tane zaten..
AI ile ilgili bi tane olması lazım, robotics sececekler icin o öenmli..
bir de temel programlama ve advanced var o kadar..
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitede son sene seçmeli olarak almıştım "Robotics" dersini. Diğer konular neyse de kontrol sistemi tasarlamak. Hah işte orada zurna zırt diyor. Ha birde zor olmasada gripper ve arm position bulmak için çıkarılan matriksler evlere şenlikti.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
abi böyle diyosunuz beni endişelendiriyosunuz

birileri mekatronik geleceğin mesleği mezunlaır havada kapılacak diyo

kimileri gelecek yok sürünecekler diyo[signature][hline]Aket Atum

Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır!

Sosyal ağlarda paylaş

Bende sadece o ikisini duydum

kocaeli bayağı düşük bi puan da(340 larda) ama sabancıdan haberim yok

Puanını nereden öğrenebilirim?[signature][hline]Aket Atum

Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır!

Sosyal ağlarda paylaş

Ben bişey demiorum abi, mekatronik bölümünün hocası diyor bunu. Kim havada kapılacak dedi bilmiyorum ama mekatornikte okuyan arkadaşımın söylediği şey verilen eğitim direk karşılığı yok. Dolayısıyla mezunlar ya makina alanında, elektrik alanında, yada mekanik alanında bişeyler yapıyorlar. Mekatronik alanı olmadığı için direk mesleğini icra eden yok.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

yaaa abi bana bitane MECHA yaparsiniz di mi ???? noolur bak valla billa şehir içinde hız sınırını aşmiacam o mecha ile sadece 2 ayakli outlaw olsa bile olur yeterki mecha olsun :)
*! şaşkın şaşkın mecha bölümü MÜ OLURMUŞ mış diye DÜŞÜNÜR *[signature][hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

mekatronik okumayiniz arkadaslar bence, gidin adam gibi, ya elektrik ya da makine muhendisi olun, son sinifta kontrol opsiyonunu secin, daha sonra da lisans ustunuzu mekatronik uzerine yaparsiniz. bunu soylememin sebepleri:
1) mekatronigin is alalari sinirli, daha baska bir muhendislik formatina da sahip olursaniz is seciminde de kendinizi sinirlamamis olursunuz
2) akademik (teknolojik) arastirma yapmayi dusunmuyorsaniz olacaginiz yet kontrol muhendisiyle aynidir
3) bu sart turkiye icin gecerli, herhangi sirkete basvurursaniz cogundan alacaginiz cevap o ne ki olacaktir, henuz cok bilinmeyen bi muhendislik kolu oldugu icin.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...