Afush Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Pasaport olayı ne zor işmiş.Ağustosta yolcuyum,pasaportun süresini uzatayım diye emniyete gittim.Babamın üzerinden aldığım yeşil pasaportumu aldılar elimden.Erken emeklilik şeysi için 1 ay sigortalı muhasebeci yanında çalışıyor gösterilmiştim bu yüzden yeşil pasaport hakım düşmüşmüşmüşmüş...Söylene söylene 246 YTL bayıldım bi oraya bi buraya koşa koşa. (hay ben bu devlet dairelerinin...neyse..) Ertesi gün (bugün) tekrar gittik aynı yere,bu kez babamla.En alt kattaki başvuru yerini es geçip direk bir üst merciiye,pasaport müdürlüğü(?) kısmına gidip komiserle konuştuk.Pasaportu verdikleri tarihten daha erken almam gerekiyordu,birilerini kafalamayı deneyecektik.Onun yerine öğrendik ki, eğer sigortalı göründüğün tarihte kağıt üzerinde sigortalıyken yurt dışına çıkmamışsan,gerçekten gelir getiren bir işte çalışmıyorsan,az bir süre kağıt üzerinde öyle göründüysen,öğrenciysen(çalışmadığının kanıtı olarak öğrenci belgesi istiyorlar) yani sadece son emeklilik furyasından yararlanmak için sigortalı olduysan ve tabi ki dişi bi kişiysen o zaman yeşil pasaport kullanmaya devam edilebiliniyormuş.Fakat bunu nedense pasaport veren kısma söylemiyorlarmış,onlar sigortalı olduysan direk yeşil alıp mavi veriyorlar bi de "erken emeklilik için sigortalı gösterilenlerin yeşil pasaport hakkı gitmiştir." fln yazılı kağıt asmışlar vezneye.Komiserin dediğine göre bilindiğinde kötüye kullanım oluyormuş filan. Forumun çoğu erkek biliyorum ama hani arkadaşınız,kardeşiniz filan böyle bi durumla karşılaşır,boşu boşuna yeşil pasaportu gider,süresini uzatmak için para verir durur,önceden bilin hakkınızı savunursunuz diye paylaşayım dedim. Not= Devlet dairelerinden,iki imza için 24203984790482 yer gezmek zorunda kalmaktan ve gerzek veznedarlardan nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Memura hakaret!!1 Benzer bir topicim kilitlenmişti bu yüzden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Geçmiş olsun. 1 ay değilde 4-5 ay sigortalı gösterilseydin başına bunlar gelmezdi. Bu arada ben can tanıştığımıza memnun oldum.^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 neyine isyan ediyosun anlamadım. erken emeklilik icin calısmadan bi yerde calıstıgını gosterip sigrtalı olmussun. bu etikde, sen calısıyorsun o zaman babandan yararlanarak aldıgın yesil pasaportunu geri vermelisin demek mi isyanına neden ? ayrıca babası veznedar olan biri varsa sana sövmesi hosuna gider mi burda? hadi yürü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 18 yasini gecince zaten dusuyor o yesil olayi erkeksen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 veznedarlardan değil gerzek veznedarlardan nefret ediyorum ben.. onlar ayrı bi kategori.Hani şu senin anlattığın şeyi dinlemeyen sürekli"Formu doldur öyle gel." "Yana gideceksin sen." diyip sonra olayı anlatacak birilerini bulduğunda ve bi şekilde halledip söylediğinde "e söyleseydin ya öyle." diyenlerden,senin acelen varken yandaki veznedarla dün akşamki maçı tartıştığından bi sonraki sıradakine bakmayan o homurdanınca "patlama be.." diyen/öyle bakan/hasbinallah çeken veznedarlardan nefret ediyorum. Ve bi şeye isyan ettiğim de yok Fistan sadece açıkladım başıma böyle bir iş geldi filan filan,sizin de etrafınızda olursa aklınızda bulunsun diye.Nerde ters bişiy var göremedim. Ayrıca sigortalı göstermek etik değil de,öyle saçma sapan bir yasa yüzünden milyonlarca kişiyi sigortalı gösterilmek zorunda bırakmak mı etik?İnsanları bebeklerini sigortalı göstermeye zorlamak..Ardından TV ye çıkıp "oh oh bu yasa gelmeden herkes sigorta primi yatırdı X milyon YTL para girdi kasaya,iyi oldu maaşlar iyi ödencek.." demek mi etik?Gül bile oğlunu bu yasadan önce sigortalı gösterdi yani..etik mi? Ölmeden önce emekli olmak istiyorum ve etikliği umrumda değil.Pratikte bir işte çalışıp para kazanmadığım için ve yasa bana bu pasaport hakkını verdiği için,böyle dandirik bi sebepten dolayı bunu kaybediyorsam isyan etmek istersem etmeye hakkım var bence. saygılar. edit:yanlış anlaşılmış sanırım.. Afush said: eğer sigortalı göründüğün tarihte kağıt üzerinde sigortalıyken yurt dışına çıkmamışsan,gerçekten gelir getiren bir işte çalışmıyorsan,az bir süre kağıt üzerinde öyle göründüysen,öğrenciysen(çalışmadığının kanıtı olarak öğrenci belgesi istiyorlar) yani sadece son emeklilik furyasından yararlanmak için sigortalı olduysan ve tabi ki dişi bi kişiysen o zaman yeşil pasaport kullanmaya devam edilebiliniyormuş. yani maviyi iptal ettirip yeşili uzattırdım.O yüzden aklınızda bulunsun diyorum ya =P yoksa bakın alıveriyolar yeşili demek için açmadım topiği. bi de @karag8z tanıştığımza memnun oldm ama çirkinim ben,iş çıkmaz =)))) asafadaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 faydalı bi topic(gerçekten,bu gibi saçma şeyler yaşanmadan bilinemiyor genelde),bide nekadar dürüst bi kızmışsın,vala helal olsun,bu foruma senin gibi başka kızlarda lazım,topla arkadaşlarını gel sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sırf şu işlerden yıldığım için erasmusumu iptal edesim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 etme len manyakmısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 bence de =) Etme yav,erasmus candır.Karart gözünü,4 fotograf,bi nufus fotokopisi dal direk içeri..Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki 14:30-15:30 arası en boş olduğu zamanlar. Sorduğun bişeye sana düzgün gelmeyen,mantıksız bişiy diyosa veznedeki polis,direk pasaport kısmısına git aynı binadaki onlar doğru dürüst anlatıyolar.Zaten tüm gün pasaporta aç 500 beyinle uğraşan zavallı veznedarlardan o saatte default dışı performans alamıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Yaw paranız var, pasaporta takılıyonuz, yarın bir gün çin e dönmeyeceğimiz ne malum. Günün tadını çıkarın . @afush , Benim için np. ben güzele güzel demiyorum zaten. Benim olmadığı için heralde B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 bu forumun amacı yeşil pasaportum var lay lay lomdur. dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 benim pasaportum mavi güneşe tutunca yeil oluyor. zifiri karantıkla kırmızı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Madcat said: bu forumun amacı yeşil pasaportum var lay lay lomdur. dağılın. sen de mi kedü? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 yesil pasaport 18e girince gidiyor zaten uzatmiyorlar ama pasaport memurlarinda kadrolasma var simdi klise olucak tabi bunu demekte, pasaport alirken ben adim temmuz diye olay cikarmisti veznedeki memur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 niye caiz değil miymiş adın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sen kesin laf falan sokusturmaya kalkmisindir adama,oda olay cikarmistir senden beklenir boyle agresiflikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 afush: sen devlet dairesi görmemişsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 ginaly said: sırf şu işlerden yıldığım için erasmusumu iptal edesim var. bu işlerden yıldığı için erasmusunu iptal edecek delikanlıyı görmek nasip olmadı henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 benim gri vardı gitti hıh! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar