fastreloader Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 şöyle bi durum var boun felsefe yerine istanbul psikolojiye girip geçiş yapmak. ama böyle olursa ingilizceyi kendim halledip toefl almam gerekiyor. bir de 3.80 falan ortalama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Benimki mutlu sonla bitti :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Benimde yatay geçiş maceram mutlu sonla bitmişti. ilk senemde DAÜ'ye gittim hatırı sayılır bir ortalamayla Ankara Üni, Başkent, Bilkent, Çankaya Üni.'ye multiple başvuru yaptım. Biraz aksiyonlu bir bekleyiş dönemi oldu tabi, sonuçların açıklanması farklı tarihlerde olduğu için karışıklık yaşadım. İlk önce Bilkent'ten aradılar kabul edildiniz diye bende o yüzden Bilkent'e kaydımı aldırdım. Daha sonra Başkent'in sonucu belli oldu kabul edildiniz diye Bilkent'e kaydımı yaptırdım dedim teşekkür ettim. Daha sonra Ankara Üniversitesi belli oldu onlara aynı şekilde anlattım. Bir iki hafta sonra kararımı değiştirdim Bilkentten kaydımı aldırıp Ankara Üni.'ne geçtim. Bu arada Çankaya'dan haber alamadım :) Odtü'yede başvuru yapacaktım ÖSS puanıda başvuru kriterleri arasındaydı olmadı iyikide olmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 ben de bişeyler söylerdim de, Ardeth ile tamamen aynı prosedürlerle karşılaştığımız ve sonuç harici aynı tecrübeleri yaşadığımız için ona bırakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Sen yine de söyle bence abi lazım olabilir. İTÜ makinaydı yanlış hatırlamıyorsam değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 bölümün neydi ki Bilkent'ten Ankara'ya gectin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Buarada yatay geçiş yapmayı planlıyorsanız ordaki hocalardan biri ile iletişime geçip konuşmakta fayda var. Gerek yüksek lisans başvurusu olsun, gerek yatay geçiş, hocaların değerlendireceği başvurularda, hocaların aklında kalmış olmanın iyi sonuçları olabiliyor. Bir de tabi sly-one'ın da dediği gibi şansa da bakabiliyor ne zaman ne olacağını bilemezsin o yüzden bi kaç ayrı okula başvurun başvurabiliyorsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Zamaninda Bogazicine yatay gecis yapmayi dusunuyordum. Ilgili departmana mail attim boyle boyle ne yapmam gerekiyor, tavsiyeleriniz nelerdir diye. Mail gitmedi cunku kotayi doldurmus koskoca departmanin iletisim maili. Hocalardan birine attim, ondan da cevap gelmedi. Aylar sonra asistanlarindan birisi hocama mail atmissiniz diye dondu. "Sanirim basvurmadiniz, maili atali 3 ay gecti herhalde artik oyle bir sansiniz yok" dedi. Tek bir departmanindan dolayi Boun'a bakisim degisti. Yurtdisinda onlarca okulla maillestim, hicbir sekilde boyle bir muameleye maaruz kalmadim. Gecenlerde de Sabanci arkadasimlarimdan birini sinav mulakatina cagirmislar. "Sizden cok daha iyi adaylar basvurdu dolayisiyla alinma sansiniz cok cok dusuk" demisler. O zaman neden mulakata aliyorsun da insanlara iskence yapiyorsun? Ego tatmini? Yakismiyor gercekten Sabanci'ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 ben direk hocaya telefon etmiştim valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Prawler said: bölümün neydi ki Bilkent'ten Ankara'ya gectin? işletme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Hayatinin hatasini yapmissin diyeyim o zaman. Turkiye'nin en iyi isletme fakultesi Bilkent'te. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Ardeth, ya bu Boğaziçi Fizikten Bilgisayara geçmeyle ilgili biraz daha bişiler anlatabilir misin? Kafama yattı gibi. Bir de yani itüde petrol doğalgaz gibi birşeye girip yatay geçiş yalan mı olur diyorsunuz? :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Anlattıklarımı hatırlamıyorum ama boğaziçi fizikten direk boğaziçi bilgisayara geçiş össde boğaziçi bilgisayara girmek kadar zor. ortaya hayatını koyman ya da süper zeki olman lazım sdf . Boğaziçi fiziğin şöyle seçenekleri var ama. Fizik zor bir bölüm ve oraya gelen insanlar sonradan safkan fizikçi olmaktan vaz geçebiliyor fakat fizik öğreniminin ilk üç senesinde aldığın zorunlu derslerde bir çok alanda kullanılabilecek matematiksel metodlar öğreniyorsun. Boğaziçi fizikteki süper zeki kurul da düşünmüş biz illa ki saf fizik okumak istemeyenlerin hayatını karartmayalım hatta kurtaralım demişler. Herkes 2-3. sınıfta bir fizik modülü seçiyor bu saf fizikten, bilgisayar, elektronik gibi daha alakalı dallara veya dil ekonomi gibi çok daha alakasız alanlara kadar varabiliyor. Fiziğin hardcore dersleri olan quantum mekaniği gibi dersler yerine (quantum fiziği her koşulda alıyorsun ama mekaniği ayrı bir dünya) seçtiğin bölümden seçmeli ders alıyorsun. Tabi bu aldığın derslerle bilgisayar mühendisi olunmaz sadece sana bir yatkınlık kazandırır, senin de baya çaba göstermen ve notlarını iyi tutman lazım ki (3 üzeri) masterda adam gibi bir yerde bilgisayar yüksek lisansı yapıp kendini tamamlayasın. Buna benzer birşey yani. Ha buarada boğaziçi fizikte baya bölüme özel bilgisayar dersi açılıyor onu da belirteyim hocalar da baya iyi fakat türkiyedeki bence en iyi (hem anlatma beceresi hem zeka hem de tecrübe açısından) bilgisayar hocalarından biri googlea gitti malesef ama belki sen döndüğünde 4 sene içersinde geri dçnmüş olur bilemem. Ama boğaziçinin geleceği çok parlak değil bölümlerin kalitesi yavaş yavaş düşüyor gibi geliyor bana, fizik hala bence çok iyi son iyi dönemlerini yakalamış olabilirsin. registration.boun.edu.tr den gir orda general services menüsünden schedulea gir ve değişik senelerde fizik bölümü derslerine bak, bence en çok değişik seçmeliyi sunan bölümlerden biri. Zaten yurtdışında bilgisayarcı ve bilim adamı olarak ün yapmış bir çok boğaziçi fizik mezunu mevcut, başarılı zihniyetinin bir kanıdı aslında o da. SEL.TOP.IN PHYS.:PROG. WITH C(ON-LINE) SL.TP.:FUNDAMENTALS OF COMPUTING SEL.TOP.IN PHYS:PROGRAMMING WITH JAVA SEL.TOP.IN PHYS:OPERATING SYSTEMS FOR PHYSICISTS SP.TOP.IN PHYS:APPLIED FOURIER ANALYSIS SEL.TOP.IN PHYS:INFORMATION AND ENTROPY SEL.TP.IN PHYS:OBJECT ORIENTED PROGRAMMING SEL.TP.IN PHYS.:PHYS.OF COMM.(ON-LINE) SP.TOP.DATA STRUCTURES&ANALYSIS SP.TOP. IN PHYS.:PHYS.OF ELECTRONIC DEV. SEL.TOP.:QUANTUM COMPUTATION&QUANTUM INF SP.TOP.DATA STRUCTURES&ANALYSIS SP.TOP. COMPUTATIONAL PHYSICS Gibi dersler her dönem mevcut. Bunun yanında bilgisayar modülünü seçersen Symbolic Programming Microprocessors Programming in C Programming in C++ Networks tarzı dersleri bilgisayar mühendisliğinden alman mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Ardeth valla ne kadar teşekkür etsem azdır. Kafama yattı gibi. Kesinlikle yazıcam tercih listeme. Artık tek kalan şey kontenjanları yeteri kadar artması için dua etmek :p. 2 Sorum daha var. Odtü Fizik direk hardcore fizik di mi? Yani Boğaziçi gibi dallanma yapamıyorsun. Bir de Yatay geçiş için puanının o bölüme yakın olması diye birşey duydum. Sadece o seneki ortalama lazım di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 onu venator adlı arkadaşa mesaj atarak sorabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Sage said: Bir de Yatay geçiş için puanının o bölüme yakın olması diye birşey duydum. Sadece o seneki ortalama lazım di mi? Misal boğaziçi fizikten boğaziçi bilgisayar geçmeyi düşünüyorsan 4 üzerinden 3.9 falan yapman lazım ki bu süper zeki ya da süper inek bir insan değilsen (ve de fizik okuyorsun hatırlatırım, ilk senesi diğer bölümlere göre nispeten daha zordur) çok büyük ihtimalle olmaz heh. Sen bence bizim bölümden Alpar Sevgen isimli hocaya modüller konusunda sorun varsa mail at... Ya da fizik sitesini oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Yok hayır demek istediğim o diildi. Yatay geçiş için ÖSS puanı alakasız di mi? Bir arkadaşım odtüdeki prsof. kuzenine sormuş da ortalama dışında önceki senenin ÖSS puanı da iyi olması gerekiyor gibi birşey söylemiş. Boğaziçi Fiziğe geçersem fizikte kalırım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 o biraz şüpheli yani öss puanının etkisi. bazı üniversiteler girdiğin bölümün öss puanın %bilmem kaçı fazlasına yatay geçiş yapabilirsin en fazla diyor yönetmeliklerinde ama uygulandığını hiç görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frenbalatasý Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Bende özel bi üniversitenin hukuk fakültesine girmeyi düşünüyorum bu sene ortalamayı gerçekten yüksek tutsam marmara yada istanbul üniversitesine yada herhangi bir devlet üniversitesine yatay geçiş yapabilirmiyim ve yatay geçişte öss puanına mı bakılıyor yoksa sadece ortalamaya mı bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 http://img128.imageshack.us/img128/1346/dsc06199ug2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 elesso valla bunu arıyordum ben de geçen gün harıl harıl. sağol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 elesso said: http://img128.imageshack.us/img128/1346/dsc06199ug2.jpg ahahsda itüde frp kulübündekiler de benle dalga geçiyodu, inanırsanız olur sdf ama hakkaten o sene içersinde en az 100 kez tekrarlamışımdır bu cümleyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ibrahim1453 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 ben siteye yeni kaydoldum şunu soracaktım ben boğaziçinde üniversite içi yatay geçişte öss puanı ne kadar etkili mesela ben kimya mühendisliğine gitsem bu sene yatay geçiş için bir daha mı össye gireceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 hiçbir okulda yatay geçişte öss puanın dikkate alınmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 okullar arası geçişte dikkate alınabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar