sellinn Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 baraj puanı düşürüldü ya şimdi 20 puan kadar,bu üniverstelerinde puanlarını düşürüceği anlamına kesin geliyor dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 esasen gelmiyor.. üniversitelerin taban puanlarının düşeeceğini pek sanmıyorum. ama yeni açılan ünilere giriş daha kolay olacak bu sayede.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sellinn Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 bu benm için kötü bi hbr oldu ,umarım birzda olsun düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 düşmez, puanlar giren insanlara bağlı sonuçta. barajın düşmesi 180'in (eski baraj neyse veya) altında kalan insanlara imkan sağlıyor sadece, mesela 370 puan alan birinin kendi sıralamasına denk bir üniversiteyi seçmesini etkilemez o düşüş. ha şey olur ama, daha çok insan girebilme imkanı bulacak bu yüzden, dolayısıyla baraj civarından girenler taban puanı düşürmüş olacak bazı üniversitelerin. kontenjanını dolduramayan yerler oluyor, onlar daha rahat dolar bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 asinanyavuz said: bence bölüm en önemlisi. 1-bölüm 2-şehir 3-kampüs yapardım ben. Sevilmeyen bölüm bitmez bence. Her zaman öyle olmuyor ama öyle bir puan alıyorsun ki, iyi bir üniversitenin istediğin bir bölümü senden 2-3 puan üstte oluyor, aşağındaki en yakın iyi bir üniversitenin o bölümde puanı ise senden 10-15 puan aşağıda oluyor ve o okul hiç iyi olmuyor. Böyle durumlarda insan çok çelişip, okul seçebiliyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 kimya mühendisliği bu aralar kafamda dolaşmakta, nedir ne değildir anlatabilecek biri var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 istanbulda koç sabancı tutturamıcam, acaba başka hangi özel üniyi yazsam diyeceklere özyeğini tavsiye ederim. sistemi bilkente çok yakın olacak. haberiniz ola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 bolum sehir uni sıralama boyle olmalı bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Tercih yapacaklara öneri: Tercih yapmayın. 2009'u bekleyin. Bak o sınav bundan daha kolay olucak valla bak. Boşver şimdi çok kişi girmesini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Şimdi şöyleki say2 314 puan yapmışım (43k.) İTÜ Suny falan gibi birşey de düşünebilirim, fakat onu pek tavsiye etmiyolar. Yurt dışında başka ne gibi alternatiflerim olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 öö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 sat mat (doğru sınavdan mı bahsediyorum bilmiyorum) ile dene ? öss puanıyla yurtdışı olanlar çok az diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 erucalavera said: kimya mühendisliği bu aralar kafamda dolaşmakta, nedir ne değildir anlatabilecek biri var mı ? Ben ege üni. Kimya mühte okuyorum,sorularını cevaplayabilirim eğer istersen...Özelden mesajlaşalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 burdan mesajlasin, baska merak edenler olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 erucalavera said: kimya mühendisliği bu aralar kafamda dolaşmakta, nedir ne değildir anlatabilecek biri var mı ? Kimya mühendisliği pek kimya değildir onu söyleyebilirim. Yani öyle ilaç aktif maddeleriyle, organik sentezle falan değil daha fiziksel olaylarla (ısı transferi, kütle transferi, termodinamik) ve daha bir fabrikayı çekip çevirmeye yönelik işlerle uğraşırsın. Bunun yanında mühendislik için gereken ağır matematiksel metodlar öğrendiğin için genelde bilgisayarda polimer, molekül, biyolojik sistem vs modelleyen insanları kimyacılardan ziyade kimya mühendisliğinde görmen daha olasıdır. kimyada bunları yapabilmek için özellikle o dersleri alman gerekir yoksa bir moleküler modelleme programını yeteri anlatımla işletmeci de kullanır ama o programı gerekli matematiksel temeller olmadan yazamazsın. matematiksel metod derslerini iyi öğrenmiş bir kimya mühendisi buna yetebilir ama normal kimyacılar 3 matematik dersinden sonra bırakıyor matematiği. Kısacası kimya, fizik ve matematik karışımı bir bölümdür. Okula göre biyomühendislik, biyokimya gibi alanlara kayabilirsin (itü ve boğaziçinde mümkün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ardeth, çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 bakın arkadaşlar başta da söyledim sanırım.. aklınızda "bu bölüme gidim ordan da kasar şu bölüme geçerim" gibi bir düşünce kesinlikle olmasın. hala akıllarında olanlar var biliyorum, pişman olursunuz %90. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 puanınızın yettiği kadar prestijli üniversite seçmeye çalışın, ben adam işe alırken bölüm değil kurum bakıyorum, net söyliim. okan üniversitesi işletmedense boğaziçi üniversitesi felsefeyi bin kere yeğ tutarım. (sosyal meslekler için diyelim, mühendislik filan farklıdır herhalde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Cahilliğimi mazur görün bir sorum olacak^^ Sözel 2 puan türü ile tercih yapacağım. Sınavda aldığım Puan 306.380 - Başarı sıram ise 46.588. (Rezil, evet) Aslında İstanbul/Gazetecilik istiyordum ben fakat yayınlanan kılavuzda Puanı 308.919 - Başarı Sırası 29.900 gösteriyor. Olmuyor sanki... Sonra Kocaeli/Gazetecilik'e baktım Puanı 305.784 - Başarı Sırası 38.000. (Benim puanım 306 lakin başarı sıram 46.000'lerde) Daha Sonra Mimar Sinan/Sanat Tarihi'ne baktım Puanı 301.730 - Başarı Sırası 50.500. Şimdi "Tercih yelpazenizi geniş tutun, aldığınız puandan bir kaç fazla olsa da istediğiniz yerleri yazın" gibi klasik söylemleri göz önüne alıp mı tercih yapmalıyım ben yoksa ne yapmalıyım yani. Gerçi dershanenin rehberine gideceğiz illaki ancak bir fikir almak istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 puana değil sıralamaya göre tercih yapılır. kısa ve net ama 20 küsür hakkın var belli olmaz doldurabilirsin yukarılara senden 10-15bin yukarda öğrenci almış bölümleri isteğine göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Emaleth said: puanınızın yettiği kadar prestijli üniversite seçmeye çalışın, ben adam işe alırken bölüm değil kurum bakıyorum, net söyliim. okan üniversitesi işletmedense boğaziçi üniversitesi felsefeyi bin kere yeğ tutarım. (sosyal meslekler için diyelim, mühendislik filan farklıdır herhalde) abla bana göre bi iş var mı peki.. prestijli okulda okudum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Geçen sene gezdim dolaştım yattım.Bu sene iyi yaparım diye düşünüp tabii. Aslında yaparım diyordum ama sınavda olmadı işte. 45bin /313 puan. İyi gelse fizik yazacaktım. Ciddi bir şekilde çalışabilirim. Zaten artık kafama yatmaya başlamıştı fizikle ilgili her şey. "Fiziksel" düşünebiliyordum. Ama işte puan ortada. belki odtü fizik tutar 37bin küsur almış. zaten bundan daha düşüklerin hepsine tutuyor. ama ne yazacağım bilemiyorum. alternatif düşünmüyordum önceden, kötü oldu. şimdi ne yapmam gerek bilemiyorum. Seçenekler az gibi. Özel düşünmüyorum şuan. Tavsiyesi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Açıköğretim tercih ettiğin zaman bir sonraki sene girerken olumsuzluk yaratıyor mu acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Hayır ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 dogrutercih.com da kontenjan artışlarını her bölümde gösteriyor sadece benim hesapladığım 3600 kişi falan var ben kendimden 3500 kişi yukarıdaki taban puanıyla girmiş olan öğrenciyi alan üniversite eskişehir inşaat mühendisliğini yazacağım şimdi kesin girebilirim diyebilir miyim bölüme? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar