Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyedeki Bozuklukluklar ve nasıl düzeltilir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gecenin 3ünde Cem Karaca ile ilgili bir yazı okumam üzerine bir anda düşüncelere boğuldum..Uyuyarak,yarın işlerime kalkıp devam edecektim..Neden bilmiyorum bir türlü uyku tutmadı,düşündükce düşündüm,düşündükce dahada düşüncelere daldım..Nerden yakarsam yakayım ucunu,bir parçada bağlayamıyacağım bir yazı gerçi..Ama genede bir şeylerin değişmesi gerekir ve zaman en iyi ilaçtır diyerek başlıyorum yazıma...
[out]
Cem Karaca demiştim..59 Yıldır para kazanmak için şarkı söylediği ve bir o kadar zamandırda,diğer sabun sanatcılarımız gibi para kazanamadığı-gereken değerinde verilmediği- yazılıydı gazetede.Nitemkim,"Popztar" diye bir yarışmada bile(kesin Zamanını bilemiyorum izlemediğim ve muhattap olmadığımdan)sanırım 3-4 ayda bir "Popztar" çıktı...Evet..Bu insan,bir konservatuara gitmeden,"halkın bağrından" çıkarak hop diye gelip kaset yapıp süper yerlere gidecek..Gitmek zorunda(!)..Merak ettim bir an,Barış abiye yada onun gibi daha bir çok yerine gelememiş insanlar neden bu atlayış-yaptırım-düşünce stili uygulanmamıştı?..Verilen değer yok ortada..Emeği-Yüreği-Canı başı ile uğraşanlara değer verilmiyor mu?Evet..Malesef verilmiyor..

Çağ değişiyor..Bizlerde değişiyoruz..Tatil için gittiğim istanbulda,Peder beyin yıllar önce ders çalışmamı süper derece engelleyipte farkına vardığı Televizyonu kaldırdığından,Televizyona yapışıp bir yığın bit ayıkladım..Ne doğru ne yanlış diye..Başından kalkmadan o kanalda ne var bunda ne var diye gezinip durdum..Haberlerde dikkatimi en çok çeken şeyin,A kanalından B kanalına kadar Magazin ve gereksiz "Junk" haberlerler(!)le dolu oluşuydu..Beni ilgilendiren iBrahim tatlısesin yada hülya avşarın özel hayatı değil ki...Acun diye süper(!) bir program geliyor,Belgesel Kategorisinde,Bir üniversiteden Ödül alıyor!(Gerçek..Evet..)Her eve giren vizyontele değişmiş...Yıllar önce peder beyin evden götürdüğü televizyon nerde,şimdi izlenecek televizyon nerede..

Başka bir şeye gelelim..Çok güzel futbol oynuyorsunuz,hatta mükemmel oynuyorsunuz..Ama kilonuz 80,yaşınızıda 16 (biraz uyumsuz oldu ama,şişman bir insan hesap edin) olarak hesap edelim..Takım için başvuruda bulunduğunuz zaman,takım kaptanı "Bu oynayamaz" yada "Zayıflada gel" diyor..Ama eğer babanız takım kaptanının çok yakın arkadaşı olsa,hatta takım kaptanından(antrenör yada) daha üstün bir rütbede olsa,direk olarak sizin kilonuza bakmadan alıyor yada davet ediyor..Çıkarların değişmesi sistemi..Kendimden örnek vereyim;bir spor yaparken güvenlik almak yada güvenli bir şekilde yapmayı denemek aptallık sayılıyor bir bakıma..Bir bisiklet sürerken,kafanızda kask var ise,İnsanlar gördüğü zaman;"O ne be?" diyerek geçiyor ilk başta..yada "Amaaan kask mı takılır be.." "Çok pahalı yaa..Kask mı alınır?" gibisinden düşünüyorlar..Emniyet kemeri takmadan aracın ön koltuğunda "rahat hareket etmek" için oturanlar var..Evet bir bakıma rahat hareket..Ani fren esnasında camdan çıkınca,Ambulans "anında" orada olmuyor ise Ambulans şöförü ve belirli kısımlar hemen sorumlu tutuluyor..Acı bir gerçek..

Populasyon dersek,doğudaki bir insanın 80-90 çocuk yapma hevesi olduğundan bahsetmeliyiz.Lakin halen eğitimin sıfır düzeylerinde sürdüğü(evet sıfır..Çarpık temel..Ve bence çarpık temeli olan bina çökmeye muhtaçtır.) görülüyor.Nedeni basit;Orada çok çocuk,daha iyi bölgeye hükmetmek olarak düşünülüyor.Daha hiç şehir yüzü görmemiş çocuklarsa,ilk önce "pokemon"u öğrenmeye başlıyorlar..

Hindistandaki kast sistemini bilmeyenimiz yok sanırım?Halkın sınıflara ayrılması sistemi kısaca.Bulunduğum şehire dikkat ediyorum..Evet,bilgisizliğine ve bilgilisine göre böyle bir sistem yapılmalı bu şehirde..neden mi?.Şöyle diyeyim;Sanayisi geniş ve gelişen bir şehir.Sanayi çalışanıda bir çok zaman diğer şehirlerden gelme cahil kişilerden oluşuyor.Öyle ki,sanayi içinde şehire ilk geldiğinde öğrendiği şeylerden bir çoğu süper dereceli küfürler oluyor.Bilgisizliğin üzerine temel kurmak ve sonra o binayı sağlam tutmak..Bir test yapılacak..Basit soruları olacak şekilde. (Örn: "Soru 1:Sinemada Cep telefonunun sesi kısılmalı mı?) Ve ardından bu teste tabi tutulacak insanlar..(tabii sadece hayal..) Kimin olup,kimin ne olmadığı ortaya çıkacak bir bakıma..Gelişen şehirler var..Peki Eğitim ne düzeyde?Eğitilmeyecek tarz insanları ise hayvanat bahçesi düzenine çağırıyorum..
[/out]şimdilik..

Eh,bir bakıma "çok çektim" diyebilirim...Tarih hocasına,"Hocam öyle değil böyle ben çok sağlam araştırdım" dediğiniz ve karşı çıktığınız zaman karnenizde "1" görüyorsunuz bazen..Yada bazen yapmak istediğiniz sporu,bomboş alanda,bomboş biryerde yapıyorsanız bile bir polis gelip size "Yürün gidin evinize yoksa benim copun seri numarasını okuturum" diyebiliyor..."Haklarım var!" dediğinizde ise,Susturulmaya yada dayak yemeye gidiyorsunuz..Arkanız yada diğer değişi ile karanlık tarafınız ne kadar sağlam ise o kadar "saygı(!)" görüyorsunuz..Haklı yere kavga çıkarmazsanız "ezik",Direk birine dalıp ağız burun pataklarsanız "vahşi" gösteriliyorsunuz.Boyunuz-Cüsseniz ufaksa,tamam;"Bunun hak
Mesaj tarihi:
çok haklısın çok güzel şeyler yazmışsın.. ama türkiye'de yaşıyoruz bunları değiştiremeyiz.. üst rütbenin gücü falan bunlar türkiyede oturmuş ve engellenemez şeyler.. bence bazı şeylere alışmalı onlarla yaşamayı bilmelisin..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Oy asiye asiye tütün koydum kesiye...
Mesaj tarihi:
Maalesef bazı çarpıklıklar organize olarak yapılıyor.
Mesela toprak reformu oy toplama amaçlı falan.
Doğudaki gerilik ve terör yurtdışı organizasyonlu. Altın ve petrol yatakları mevzusu.

Hep köy enstitüleri aklıma geliyor onlar kalsaydı doğu tarafı böyle mi olurdu diye.
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 14 February 2004 04:41 tarihinde demiş ki:
çok haklısın çok güzel şeyler yazmışsın..

+99999999

said:
ama türkiye'de yaşıyoruz bunları değiştiremeyiz.. üst rütbenin gücü falan bunlar türkiyede oturmuş ve engellenemez şeyler.. bence bazı şeylere alışmalı onlarla yaşamayı bilmelisin..

-99999999
Eger duzeltmeye calısmazsak herseyi kabul edersek o zmn biz kendi yasamımızı deil onların yasamını yasıor olacagız... Bence herkez zamanı geldiginde birseyler yapmalıdır... Herkezin eline yapabilmek için hayatında 1-2 fırsat gececektir onemli olan bunları degerlendirmektir...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
burdaki 30.000 kişi bile uğraşsa deişmez bu..
üst rütbenin işine gelir o yüzden onlar da bişi yapmaz..
üst rütbe derken her konuda.. o yüzden türkiyede bu olay önüne geçilemez bi sorun..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Mesaj tarihi:
30 000 kişiyle olmaz. Çoğunluğun desteği lazım. O konuda haklısın.

İnsanların belli çıkarlar uğruna Onur, Haysiyet ve düşüncelerine ket vurmamalı. Sonuçta ERDEMLERİN insanı oluşturduğunu halkımıza tekrar anlatmalıyız.
Mesaj tarihi:
onemli lan burdaki 30000 kişi deil turkiyedeki yetişen 10 milyon genc nufus unutmayınki dunyadaki ulkeler arasında en cok genc nufus oranına sahip ulkeler arasında ust sıralardayız ve eger bu genc nufus gerekli yonlerde dogru sekillerde egitilirse ilerde turkiye cok daha ii yerlere gelebilir... Oncelikle buna inanmak lazımdır... Unutmayınki bu cumhuriyet 1923ten bu gune cok kısa bir surede ii bir noktaya gelmistir ama bundan daha ileri goturmek bir tek bizlerin ellerinde...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
deişmez ..
neden anlatiym..
örn: uludağda kavga çıktı çocuğun tekini jandarma içeri aldı.. babası telefon açtı jandarma özür diledi yolladı..
şimdi çocuğun orda koltukları kabardı.. arkadaşlarına anlattı.. waaow tepkileri aldı.. bu çocuk ve arkadaşları ilerde üst rütbe üstünlüğünü kullanmak için can atmicaklar mı?? hangi genç nüfus yani.. bi de her ezik büyüyen biyere gelirse illa ki ezecektir..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Mesaj tarihi:
30 000 kişinin düşünce adamı olması başka. 30 000 kişinin "yeter ulan" demesi başka. 30 000 kişiyle Gürcistan'ın yaptığını yapamazsın mesela.

Örgütlersen 30 000 kişi emek verirse halkı bilinçlendirirse yeniden kurarız memleket düzenini ona birşey demiyorum. Çoğunluk bilinçlendiği zaman azınlığı her zaman yener.

Sonuçta Atatürk halkı arkasına aldı da yaptı. Tek başına dalmadı millete. 30 000 düşünce insanıyla bu olur ama 30 000 aktivistle olmaz.

[Bu mesaj Mino tarafından 14 February 2004 05:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o kadar yüksek rakamları kim nasıl örgütlicek??

bilmiyorum bana olmaz gibi gelio..
o örgütleme sence bi yardımsız mı yapılcak??
arkasında kimse olmicak mı?? her büyük projenin arkasında büyük biri wardır.. o büyük biri kendini ateşe atmaz bence..ayrıca türkiyede söz sahibi bazı insanlar war.. herşeye hakim olan bazı insanlar.. otoritelerini sarsıcak hiçbirşeye izin vermezler.. ve dediğiniz gibi bi örgütlenme ztn türkiye çapında duyulur.. başı kesilir başsız kalır.. bence.. [signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 14 February 2004 05:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla acil durumlarda öyle bir yapılır ki... Bkz. Kurtuluş Savaşı

Bir raddede herkesin canına tak edecek o zaman düzelecek. Temennim bunun tez olması
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 14 February 2004 05:13 tarihinde demiş ki:
deişmez ..
neden anlatiym..
örn: uludağda kavga çıktı çocuğun tekini jandarma içeri aldı.. babası telefon açtı jandarma özür diledi yolladı..
şimdi çocuğun orda koltukları kabardı.. arkadaşlarına anlattı.. waaow tepkileri aldı.. bu çocuk ve arkadaşları ilerde üst rütbe üstünlüğünü kullanmak için can atmicaklar mı?? hangi genç nüfus yani.. bi de her ezik büyüyen biyere gelirse illa ki ezecektir..

Bu olaylarla hep karsılasıcaksın mesela meslek hayatında senin yerine alcakları adamın cvsi seninkinden kotu olablir ama torpille senin yerine alınmıs olabilecek ama onun kendini gelistirebilecegi nokta kısıtlı fakat sen ondan daha dusuk sewiyede baslarsn fakat kapasiten yuksek oldugu için daha ust duzeylere cıkarsın ondan bu kucuk bir ornekdi...
Ayrıca eger sen birseyleri duzeltemicegine yada o ulkenin ilerleyemicegine inanıyor ve buna gore yasıyorsan yeniden soyluyorum o senin yasamın olmaz onların yasamı olur hayatın boyunca her konuda sawasmalısın!!![signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
ben rahatım şu ana kaadar bu düzenden yakındım ama yanlış olduğu için.. bi zararını gördüm mü?? hayır.. gördünüs mü? ne biçimde[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Mesaj tarihi:
Şu üstümüzdekileri çoğunluk olarak atsak herşey rayına oturur.

Mesela halk isyan etse.
Biz olmadan o tipler bir HİÇ O seni sömürüyor herşeyini senden sağlıyor. Sen isyan etsen ne halt yiyebilir ki. Onu o yapan yine sensin. Güç BİZDE yani ama hep kendimizi küçük görmüşüz... Halkımız da ezilmeye çalışılmış. Ama titreyip kendimize gelmemiz lazım.

Sen onun için yoksun, o senin için var. Bunu bilip halk ağırlığını koyarsa herşey düzelir.

Sonuçta laflamak lazım ama bunu bilmeyenlere anlatmak lazım. Bilenlerin arasında kaldıkça geyikten öteye gidemez bu olay
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 14 February 2004 05:23 tarihinde demiş ki:
ben rahatım şu ana kaadar bu düzenden yakındım ama yanlış olduğu için.. bi zararını gördüm mü?? hayır.. gördünüs mü? ne biçimde

Eger zararını gorene kadar beklersen zararını gorunce de ''DEVLET BABA BİZE YARDIMCI OLSUN'' diyenlerden olursun artık koyun kalmayın etrafınızdaki olanlara biraz olaylarda kendinizi gosterin hep seyirci olmayın... Unutmayınki bu devleti kurmak için insanlar canlarını werdi ve bize emanet ettiler... Seyirci kalarak ''Bana dokunmayan yılan bin yasasın''la olmaz...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
devlet baba bize sahip çıksın demem..
çünkü bana ters o olaY. Devlet önce kendine sahip çıksın soora beni düşünsün.. önce kendi içinde problemlerini halletsin soora sıra bana gelsin.. ben ztn kendi başımın çaresine bakıyorum.. biraz daa idare edebilrim heralde..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Mesaj tarihi:
iyi de arkadaşlar devleti devlet yapan içindeki insanlardır.
Bak güya bizim idaremizi temsil ediyorlar ama adamlar kukla gibi... Resmen olaya ağırlıklarını koyamıyorlar.
Devletin bir şey yapacağı yoksa işler halk ele almalı...
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 14 February 2004 05:47 tarihinde demiş ki:
ben ztn kendi başımın çaresine bakıyorum.. biraz daa idare edebilrim heralde..

Ne zmna kadar olay bumu yani yasıyabildigim kadar yasarım gerisinden banane... Hatta imkanın yasarım ben sonrasından banane etrafımdakilerden banane... Bu mudur insanlık bu mudur yasamamızın nedeni nalamı hayatı cok basit alıyorsun umarım bir gun uzulmezsin...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
anlamıyorum ki, niye birbirimize it gibi davranıyoruz..

öğretmeninden, çöpçüsüne, mühendisinden işçisine birbirimize it gibi davranıyoruz.popstarın yapımcıları sanki bilmiyo o programın tiksinç olduğunu, öğretmen sanki hatasının farkında değil.

Sanki aynı gemide değilmişiz gibi birbirimizi itekliyoruz.

Açıkçası hepimiz yapıyoruz bunu, hiç bakmayın öyle inşaat işçisiyle de aynı gemideyiz, ve onu eğitmediğimiz sürece daha güzel bi yaşamımız olamayacak.

ya ben linux ta modemimi tanıtacaktım neye açıyonuz böle konular yaw..[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:
said:
Mino, 14 February 2004 05:51 tarihinde demiş ki:
Bak güya bizim idaremizi temsil ediyorlar ama adamlar kukla gibi... Resmen olaya ağırlıklarını koyamıyorlar.

Devleti yonetenler yine bizden insanlar halkımızın cogunlugunu inkar etmeyin cunku oraya cogunluk desteklerle getirildiler... Eger biz daha dogrusunu dusunuyorsak ve yapabilecegimize inanıyorsak bunun ustunde war gucumuzle ugrasmalıyız!!! Yoksa emanete sahip cıkamamıs oluruz...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
said:
_Tora_, 14 February 2004 05:55 tarihinde demiş ki:
said:
Mino, 14 February 2004 05:51 tarihinde demiş ki:

Devleti yonetenler yine bizden insanlar halkımızın cogunlugunu inkar etmeyin cunku oraya cogunluk desteklerle getirildiler... Eger biz daha dogrusunu dusunuyorsak ve yapabilecegimize inanıyorsak bunun ustunde war gucumuzle ugrasmalıyız!!! Yoksa emanete sahip cıkamamıs oluruz...

Wolfowitz mektubu olayını bir araştır derim. (Gürcistan mevzusuyla çok benzer)

Ayrıca halkın 3 te 1 inin seçtiği (ki ben inanmıyorum bu seçime mektup olayını araştırırsan...) kısım 3 te 2 de ve resmen ülkenin yargılarıyla alay ediyorsa ben buna dur demeliyim. Oturttuğum gibi de almalıyım o tipleri. Ki bu güç bizde var kardeşim.

[Bu mesaj Mino tarafından 14 February 2004 06:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Cok dogru diosun eger ustumuzdeki insanlar biraz akıllı olsa ve 20 parti yerine 4-5 parti olsa o zmn gercek oylama olacaktır ozmn gercek devlet secimi olacaktır... Soyledigin konularda arastırma yapacagımdan emin olabilirsin ama su an cok uykum war konusmamız cok guzel oldugu için cıkamıyorum arastırma yapıp okusam da bi ok anlıcagımı sanmıyorum bu uykulu kafayla:D[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Mesaj tarihi:
said:
_Tora_, 14 February 2004 05:04 tarihinde demiş ki:
+99999999
-99999999

= 0

lan bildim di mi? HOBAAAAAAAAAAAAA[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b]
...a Dream for the Blind...
"You know, if you take everything I've done in my entire life and condense it down into one day, it looks decent." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
  • Yeni Oluştur...