Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani Retçi Mehmet Bal

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

2pacAmaruShakur said:
seve seve yapmıyorsa böle ..... yapartırırlar

Bu mu senin mantığın ama? Ben askerliğe karşı değilim yanlış anlaşılmasın ama bir insana bu tür şeylerin ..... yaptırılması son derece yanlış bir olay. Amerika'ya bak mesela, savaş zamanı bile vatandaşlar askeri hizmet karşılığında bir takım isteklerde bulunma hakkına sahipler. Mesela üniversiteye gidicek ama parası yok, diyor ki sen git Irak'a, 1 yıl orda görev yap, devlet senin okul masraflarını ödeyecek. Bizde hele bir gitme, vatan hainisin resmen. Zorla hayatından bir sürenin çalınmasını istemeyen vatandaşa vatan haini diyene kadar İstiklal Caddesi'nde "Cumhuriyetin Sonu" diye pankart açanlara uğrasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

elestirip durmak yerine ben hayatimda ansil faydali olsamda benden sonraki kusakalr bu sorunalri cekmek zorunda kalmasin diye dusunmek lazim

ancak turk milelti kendinden sonrasini dusunmez
bugunu yasar bugun soylenir askere gide rgelir bugun savundugu dusucneyi askere gidip geldigi icin unutur biryere kaldirir

hatta sirf kendi gitti aci cekti kendinden sonrakilerde bunu ceksin vicdani rahatalsin diye askerden ocne zorunlu askerlik karsiti olup askerden sonra gelsierek degisen cok adam taniyorum

edit:ha o haritada durumu bziden cok cok iyi olup zorunlu askerlik uyguliyan ulkelerde var
Sosyal ağlarda paylaş

Askerde dayak geyiği vardır. Ama dayak yoktur. Hakedene 1 tokat atarlar, bu durumda da tokatı atan ya beni şikayet ederlerse diye 3.5 atar.
Fakat sokakta adam sana ana avrat düz gittiği gibi askerde de yapan olsa değil general, amiral dinlemez dalarsınız ki onlar küfretmeyeceğine göre dangalak bir er-erbaş küfredebilir ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite çart curtla beraber askere gitmeme 8-9 sene var. Askerlik kalkarsa Türkiyedeyim.

Ama yok kalkmazsa diyede seneden itibaren her sene green card basvurumu yapicam.

Kusruma bakmasın gittikçe arap ülkelerine benzeyen bir üçüncü dünya ülkesi için hayatımın 6 ayını filan harcayamam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...