Cooldragon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Emre Kongar ve Mehmet Barlas'ın Yorum farkı programında Demokrat Partnin 1960daki baskı rejimi konuşuluyor. Başlamadan önce not: Mehmet Barlas Türkiyenin 1950 öncesi (CHP) maliye bakanının oğludur. Emre Kongar: Sayın Barlas, Demokrat Parti o dönem sizin babanızı bile sırf CHPden millet vekili adayı olduğu için XX yıl hapis isteyerek tutuklatmadı mı? Mehmet Barlas: Tutuklattıda noldu 4 ay yattı çıktı. :) Bence Mehmet Barlas çocuklunda babasından ilgi görmemiş. Bu yüzden böyle sapıtıp Demokrat Partiyi, AKPyi falan destekliyor. Çocukluğuna inmek lazım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ooo tamam o zaman bütün yazdıklarımı geri alıyorum baksana 130.000ytlmiş dfksjdl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 aynı klasik saçma tavır. "bize çok yükleniyorlar saldırıyorlar çünkü onlar X" al işte alasından argumentum ad hominem. asıl sinir olduğum aynı lafları herkes söylüyor. "bize saldırıyolar çünkü cumhuriyetçiyiz" "bize saldırıyorlar çünkü demokratız" bikbikbik.. hakkaten noldu ergenekon soruşturmasına? iddianame falan geldi miydi duruşma oldu mu? herşey birbirine girdi yau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 yapma sir, mehmet barlas ile engin ardıç'ı övüp sonra yılmaz özdil ve bekir coşkun'u kötülüyorsun, ayıp oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Bone said: Horizon said: Merhmet Barlas gayette efendi ve tarafsız bir gazetecidir oldu olası. Her kesimi her yanlışı ile eleştirme yetisine sahip yegane kişilerden biridir. Hiçbirzaman da seviyesini bozmamıştır ve araştırmacıdır. hahahaha Horizon ne içiyorsa bana da aynısından lütfen Caiz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Rahan said: aynı klasik saçma tavır. "bize çok yükleniyorlar saldırıyorlar çünkü onlar X" al işte alasından argumentum ad hominem. asıl sinir olduğum aynı lafları herkes söylüyor. "bize saldırıyolar çünkü cumhuriyetçiyiz" "bize saldırıyorlar çünkü demokratız" bikbikbik.. hakkaten noldu ergenekon soruşturmasına? iddianame falan geldi miydi duruşma oldu mu? herşey birbirine girdi yau. 1000 sayfalık iddianame 300 klasörlük dosya ve belgeler ve silivri cezaevinde görülmesi bekleniyor. Bu ay iddianame biticek diyorlardı sabret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Bu arada diğer yazarları bilmem de şuraya hiçbirşey yazmadan tükaka diye eleştiren arkadaşlardan Mehmet Barlas hakkında düzgün eleştiriler bekliyorum acaba neden tükaka diyorlarmış. Sırf Atv-sabah gurubunda çalışıyor diye mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Horizon said: Bu arada diğer yazarları bilmem de şuraya hiçbirşey yazmadan tükaka diye eleştiren arkadaşlardan Mehmet Barlas hakkında düzgün eleştiriler bekliyorum acaba neden tükaka diyorlarmış. Sırf Atv-sabah gurubunda çalışıyor diye mi ? Babasını haksız yere hapse atanlara enseye tokat .... parmak olmuş bir adam. Bir insan daha ne kadar karaktersiz olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ATanlar dediğin insanlar akraba mı ? Ona bakarsan her siyasi görüşün geçmişinde birsürü adi ve pis olaylar var. Hepsinin eli dolaylıda olsa kana bulanmış. Ne yapıcaz peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Horizon said: Bu arada diğer yazarları bilmem de şuraya hiçbirşey yazmadan tükaka diye eleştiren arkadaşlardan Mehmet Barlas hakkında düzgün eleştiriler bekliyorum acaba neden tükaka diyorlarmış. Sırf Atv-sabah gurubunda çalışıyor diye mi ? Her zaman iktidar olanın yanında yer alması. Akp nin ne kadar irrasyonel olursa olsun her icraatını desteklemesi. Ortada savunulamayacak bir durum varsa o gün gezdiği bir yerden yada okuduğu bir kitaptan bahsetmesi (Taha Akyol gibi). Emre Kongar, beraber program yaptıkları dönemde Barlas'ı güzel sıkıştırıyordu, bu da istemeye istemeye "e keşke öyle olmasa" tarzı bir laf ettikten sonra mutlaka "ama başbakanımızı da anlamamız lazım" tarzında bir bağlantı cümlesiyle devam ettiriyordu. Engin Ardıç desen sivri dili iyi hoş da o sivri dili iktidarın sonu gelmez yolsuzluklarını yanlış politikalarını eleştirirken göremedik daha. Bilgilerine diyecek lafım yok. Bilgisi kültürü fazla olan tonla yazar var ülkede. Ali Bulaç ile Abdurrahman Dilipak da çok okuyan bilgili adamlardır. Ama bu durum düşünce tarzlarındaki aksaklığı engellemiyor yada onları daha ahlaklı yapmıyor. Son olarak, atv-sabah çok talihsiz kurumlardır. Seçimlerden önce devletin el koyup sonrasında başbakanın damadının ceo olduğu çalık holdinge, ihaleye katılan diğer bütün kuruluşlar (ne hikmetse) bir şekilde çekilerek bazıları da reddedilerek, satılması akabinde teklif miktarını ödeyemeyen çalık holdinge, esas görevi küçük esnafa ve çiftçiye kredi vermek olan devlet bankalarının devasa miktarlarda kredi vermesi sağlanması. Süreçten baştan aşağı pislik akıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 valla engin ardıç ı sevmezsiniz, anlarım. ben çok severim mesela. ama dalga geçer kendi düşüncesini savunmayanları, o yüzden sinirlendirebilir başkalarını (bilgisiyle bu forumdaki insanların toplamını ikiye katlar rahat rahat o ayrı konudur) nazlı ılıcak ı okumuyorum çok. ama mehmet barlas kadar efendi adam yok türk basınında. üzgünüm ama ne kadar saçma olursa olsun karşısındaki insanların düşüncelerine saygı duyan biri. yani herhalde adamın tartışma programlarını izlemeyip yazılarını okumuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Juzzam said: Engin Ardıç desen sivri dili iyi hoş da o sivri dili iktidarın sonu gelmez yolsuzluklarını yanlış politikalarını eleştirirken göremedik daha. okumuyorsun o zaman yazılarını. chp yi ve devletçi tayfayı (çok) daha fazla eleştiriyor haklı olarak, ama akp yi de eleştiriyor gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 enginar beni ikiye katliyamaz keske tanisaydiniz bu adami yakindan da anlasaydiniz ne mal oldugunu akrabam diyorum daha ne diim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 elaidi said: AKP %47'yle başa geldiğinde gücünü daha da katlayınca seçilen cumhurbaşkanına "o benim cumhurbaşkanım değil" diye o dediklerinin yazmaya cesaret edemeyeceği bir yazı yazmıştır. Bırak Kenan Evren'i legal olarak insanın hayatını cehenneme çevirebilecek %47 oy almış bir tek parti iktidarının kararına isyanını belirtmiştir. Senin yaşının kaç katı sene gazetecilik yapmıştır. Emin Çölaşan keza öyledir. Kimsenin çıkıp söyleyemediği şeyleri her zaman belgesiyle çıkartıp söylemiştir doğru söleyip hürriyet köyünden kovulmuştur. Dediğin adamlar gibi para göz de değildir, cumhuriyet gazetesi gel çalış paranı verelim dediğinde ödeyeceği tazminatlar gazeteye yük olur diye gitmemiştir. Ahmet Hakan birikimi olan bir insandır, en azından imam hatip geçmişi vardır bildiğim kadarıyla ve kendince doğruyu bulmuş bir insandır şu an dini sömürü yapanlara kendi silahlarıyla karşılık vermektedir ve bu konuda kabul etsen de etmesen de önemli birisidir. Yılmaz Özdil bana kalırsa kelime ustasıdır. Türk halkına dediklerini okutup mesajı vermek için yazılarını enter'lı yazması eleştiriye açık değildir. Oktay Ekşi mi daha çok okunmaktadır Yılmaz Özdil'in enter'lı yazıları mı? Yanlıştır, ama malesef gerçektir. Sen çıkıp bu adamların karşısında hele ki Bekir Coşkun'a laf söyleme yüzünü bulamamalısın bana göre. Emin Çölaşan'ı hürriyet'ten ayrıldığı için yazmadın veya unuttun büyük ihtimalle ama her yazdığı yazıda iktidarı köşeye sıkıştıran buna rağmen de bunu yazmaya devam eden birikimi senin ve o bahsettiğin yazarların üç yaşamda kazanamayacağı kadar olan, ve buna rağmen yazmaya devam eden bir yazarla bu dediğin insanları karşılaştıramazsın. insanda biraz mantık olmalı. wall of text. paragraf kullan kardeş piliz. bide engin ardıç ve mehmet barlas'ı gidip bekir coşkun ve yılmaz özdille karşılaştırmışsın. baya ii :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Viktor said: enginar beni ikiye katliyamaz keske tanisaydiniz bu adami yakindan da anlasaydiniz ne mal oldugunu akrabam diyorum daha ne diim ei peki. şeye benzedi, "allah öyle istemiş o yüzden". nedenini açıklamadan tartışmayı bitirebilmek rules :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Jadelith said: elaidi said: AKP %47'yle başa geldiğinde gücünü daha da katlayınca seçilen cumhurbaşkanına "o benim cumhurbaşkanım değil" diye o dediklerinin yazmaya cesaret edemeyeceği bir yazı yazmıştır. Bırak Kenan Evren'i legal olarak insanın hayatını cehenneme çevirebilecek %47 oy almış bir tek parti iktidarının kararına isyanını belirtmiştir. Senin yaşının kaç katı sene gazetecilik yapmıştır. Emin Çölaşan keza öyledir. Kimsenin çıkıp söyleyemediği şeyleri her zaman belgesiyle çıkartıp söylemiştir doğru söleyip hürriyet köyünden kovulmuştur. Dediğin adamlar gibi para göz de değildir, cumhuriyet gazetesi gel çalış paranı verelim dediğinde ödeyeceği tazminatlar gazeteye yük olur diye gitmemiştir. Ahmet Hakan birikimi olan bir insandır, en azından imam hatip geçmişi vardır bildiğim kadarıyla ve kendince doğruyu bulmuş bir insandır şu an dini sömürü yapanlara kendi silahlarıyla karşılık vermektedir ve bu konuda kabul etsen de etmesen de önemli birisidir. Yılmaz Özdil bana kalırsa kelime ustasıdır. Türk halkına dediklerini okutup mesajı vermek için yazılarını enter'lı yazması eleştiriye açık değildir. Oktay Ekşi mi daha çok okunmaktadır Yılmaz Özdil'in enter'lı yazıları mı? Yanlıştır, ama malesef gerçektir. Sen çıkıp bu adamların karşısında hele ki Bekir Coşkun'a laf söyleme yüzünü bulamamalısın bana göre. Emin Çölaşan'ı hürriyet'ten ayrıldığı için yazmadın veya unuttun büyük ihtimalle ama her yazdığı yazıda iktidarı köşeye sıkıştıran buna rağmen de bunu yazmaya devam eden birikimi senin ve o bahsettiğin yazarların üç yaşamda kazanamayacağı kadar olan, ve buna rağmen yazmaya devam eden bir yazarla bu dediğin insanları karşılaştıramazsın. insanda biraz mantık olmalı. wall of text. paragraf kullan kardeş piliz. bide engin ardıç ve mehmet barlas'ı gidip bekir coşkun ve yılmaz özdille karşılaştırmışsın. baya ii :) olmuştur diye düşünüyorum. Neyi baya iyi gülen suratlı falan o kısmı anlamadım. Heralde zaten karşılaştırılmaz gerçekler ortada niye kastın anlatmaya demek istedin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Jadelith said: Viktor said: enginar beni ikiye katliyamaz keske tanisaydiniz bu adami yakindan da anlasaydiniz ne mal oldugunu akrabam diyorum daha ne diim ei peki. şeye benzedi, "allah öyle istemiş o yüzden". nedenini açıklamadan tartışmayı bitirebilmek rules :) karaktersiz ve sallamasyona cok basvuran bir adamdir bir donemlerin iddeali koministiyekn davayi satmasini marifetmis gibi "lan ilk defa gidiyorum avrupaya bindim trene geciyoruz sovyetlerden, o komunist ulkeleri gordum boktan boktan binalar insanlar tuhaf soguk dedim ***** davaymis devrimmis. Bizim salaklar hala inaniyor *** gibi oysa hicbir espri yok. Para abicim para, para mutluluk getirir sefalet icinde bir ideolojiylemi mutlu olucaksin.O gun bugundur bu yavsaklarin bagirip cagirmalarina tikadim kulaklarimi ehahahahaahahaha" seklinde anlatir ozel ortamlarda para neredeyse ona kosar enginar onun fikirlerini savunur savundugu fikirden beslenemiyorsa kendini besliyicek baska bir fikir bulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 BonePART said: emre aköçz olmadan takiyye olur mu ya Hakkaten nasıl unuttum Aköz'ü :( Her Fetho kongresine eksiksiz katılan, köşesinde Said-i Nursi ve Fetho'ya övgüler düzen, Atatürk'ü açık açık karalamaya bir yeri yemediği için inanılmaz derecedeki takkiye skilline başvuran bu büyük yazarı nasıl gözardı ettim =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Liboş Elitlerin yeni uydurması. Yersenekon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 sir said: alem adamlarsınız valla =) biri 12 eylül döneminde herkes kuyruğunu kıstırıp kaçarken kenan evrene kafa tutabilen yegane insan, üstelik kadın. sahi devlet hala tazminatını ödemedi onun.. biri bizim yaşımızın kaç katı kadar gazetecilik yapmış, her devri, her dönemi birebir yaşamış, tecrübeli, seviyeli bir genel yayın yönetmeni. engin ardıç'ın da birikimiyle boy ölçüşebilecek başka gazeteci tanıyosanız, buyrun gösterin. zannedilenin aksine çizgisinden hiçbi zaman sapmamış bir yorumcu, üstelik ne ordu ne de Atatürk düşmanı falan değil. ama laikler de, dinciler de, ulusalcılar da, solcular da sevmez, çünkü "akılcı" adamdır, "ideolog" değildir, her kesime ayar vermesini bilir. üstelik her cümleden sonra enter'a basma alışkanlığı da yoktur. isterseniz bekir coşkun+yılmaz özdil+ahmet hakan yapalım, ama ne birikimleri, ne seviyeleri hatta hepsini geçtim, kelime dağarcıkları bile yetmez aşık atmaya =) su vakitten sonra tartismiyorum saygiyla egiliyorum sadece.. ben seyi merak ediyorum bu ozel bir yetenek flnmi acaba yani herseyi savunucak biryer bulmak her teze bir antitez uretebilme .. Mehmet barlasi kicimdaki kil kadar sevmem ve soylenenlere katilirim hani senin engin ardici savunurken soyledigin cizgisinden sapmama olayini mehmet barlas icin niye soylemiyorsun.. Lutfen Mehmet Barlas ta cizgisinden sasmamistir fikirlerini devamli savunmustur deki sana olan saygim kat kat artmaya devam etsin.. Ama yinede bir umit var emre akoz u unutmussun ya ne buyuk bir yazar ne unlu bir dusunur oldugunu.. Diger yandan her kelimeden sonra entera basiyor diye kotu yazar olunmaz zira marifet az yazip cok sey anlatabilmektir.. Nazim Hikmet gibi mesela oda devamli yeni satira gecerdi ama oda boktan yazardi zaten ya haklisiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Dun bir genc kiz cikti ataturk hakkinda atip tuttu.. Humeyniyi seviyorum Ataturk u sevmiyorum dedi. Turkiye cumhuriyet tarihini o igrenc tarih bilgisi ile 30 sn de degistirmeye kalkti.. Sizce bu koselerde yazilmayacak bir yazimi? Bir bakin bakalim kimler yazmis kimler yazmamis sonra o yazan kisiler ile yazmayanlari karsilastirin durumu anlayacaksiniz.. Biraz gozunuzu acin kafanizi kullanin hani buyuklerimiz der ya sakralariniz acik olsun diye aynen o durum iste.. Herseyi elestiren emre akoz engin ardic bunu niye yazmiyorlar site bunu yazmamalari anca kalemlerinin satilik oldugu ile aciklanir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Yav allah askina su yaziya bakinda bir objektif olun illa birseyler anlatmak icin sayfalarca duz yazi yazmaya gerek varmi soyleyin ondan sonra.. 9'a 2 "Hukuka tecavüz..." Böyle başlık atmış bir gazete. "Hukuk cinayeti" diyen de var. "Hukuka aykırı" diyen de. * 9'a 2 çıktı karar. * Üyelere bakıyoruz... 1, Ankara Hukuk mezunu. 2, Ankara Hukuk mezunu. 3, Ankara Hukuk mezunu. 4, İstanbul Hukuk mezunu. 5, İstanbul Hukuk mezunu. 6, İstanbul Hukuk mezunu. 7, Ankara Hukuk mezunu. 8, Ankara Hukuk mezunu. 9, Ankara Hukuk mezunu. * Geriye kaldı 2 üye... Biri, İşletmeci. Öbürü, İktisatçı. * Ben size söyleyeyim. 11 hukukçu olsaydı... 11'e 0 çıkardı karar. * "Kardeşim, dünyanın hangi ülkesinde iktisatçıdan Anayasa Mahkemesi Başkanı olur?" diye soracaklarına... Hukukçuların aldığı karara "tecavüz" diyorlar. * Çünkü, bunların mantığına göre, hukukçu mukukçu yoktur... Bunların işine geldiği gibi karar veren iktisatçı "en iyi hukukçu"dur... Hele eşi türbanlı iktisatçıysa, "ordinaryüs hukukçu"dur. daha ne yazsin be adam ne gerek var yada birseyler yazmaya.. Bu adamin faniyim bu arada :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Viktor said: karaktersiz ve sallamasyona cok basvuran bir adamdir bir donemlerin iddeali koministiyekn davayi satmasini marifetmis gibi "lan ilk defa gidiyorum avrupaya bindim trene geciyoruz sovyetlerden, o komunist ulkeleri gordum boktan boktan binalar insanlar tuhaf soguk dedim ***** davaymis devrimmis. Bizim salaklar hala inaniyor *** gibi oysa hicbir espri yok. Para abicim para, para mutluluk getirir sefalet icinde bir ideolojiylemi mutlu olucaksin.O gun bugundur bu yavsaklarin bagirip cagirmalarina tikadim kulaklarimi ehahahahaahahaha" seklinde anlatir ozel ortamlarda para neredeyse ona kosar enginar onun fikirlerini savunur savundugu fikirden beslenemiyorsa kendini besliyicek baska bir fikir bulur yok karakterliliğini savunmadım zaten, tanımıyorum adamı. para sevdiğini kendi yazdı zaten "ben para için geçtim sabaha" diye bir yazısı vardı. ayrıca komunistken aklı başına gelip liberal demokrasinin mantıklılığını anlamasını "dava satmak" olarak görmek de garibime gitti. insanlar yanlış ideallere sahip olabilirler, önemli olan doğruyu görmek :) engin ardıçı uzun süredir okuyorum (kendim için tabii, eskiden kömünüst olmuş olabilir bilmiyorum tabii), hep aynı bakış açısından yazıyor adam. dediğim gibi akp yi de eleştiriyor bazen (ender ama hiç denilemez). sallamasyon nerde yapmış merak ediyorum. örneğin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 gellidus said: Yav allah askina su yaziya bakinda bir objektif olun illa birseyler anlatmak icin sayfalarca duz yazi yazmaya gerek varmi soyleyin ondan sonra.. 9'a 2 "Hukuka tecavüz..." Böyle başlık atmış bir gazete. "Hukuk cinayeti" diyen de var. "Hukuka aykırı" diyen de. * 9'a 2 çıktı karar. * Üyelere bakıyoruz... 1, Ankara Hukuk mezunu. 2, Ankara Hukuk mezunu. 3, Ankara Hukuk mezunu. 4, İstanbul Hukuk mezunu. 5, İstanbul Hukuk mezunu. 6, İstanbul Hukuk mezunu. 7, Ankara Hukuk mezunu. 8, Ankara Hukuk mezunu. 9, Ankara Hukuk mezunu. * Geriye kaldı 2 üye... Biri, İşletmeci. Öbürü, İktisatçı. * Ben size söyleyeyim. 11 hukukçu olsaydı... 11'e 0 çıkardı karar. * "Kardeşim, dünyanın hangi ülkesinde iktisatçıdan Anayasa Mahkemesi Başkanı olur?" diye soracaklarına... Hukukçuların aldığı karara "tecavüz" diyorlar. * Çünkü, bunların mantığına göre, hukukçu mukukçu yoktur... Bunların işine geldiği gibi karar veren iktisatçı "en iyi hukukçu"dur... Hele eşi türbanlı iktisatçıysa, "ordinaryüs hukukçu"dur. daha ne yazsin be adam ne gerek var yada birseyler yazmaya.. Bu adamin faniyim bu arada :P eet adam hakkaten inanılmaz yazmış. yani herkesin bildiği ve tartıştığı bir konunun çıkma sebebini 50 satırda tekrarlamış. belli ki adam karar hakkında yorum yapan hukuk profesörlerini dinlememiş. anayasa mahkemesinin hala bir açıklama yapmamasını dikkate almamış, özellikle anayasa mahkemesi dışındaki bütün hukukçuların (en azından televizyona çıkanlar) elbirliğiyle karara karşı çıkmalarına rağmen. mhp ve akp nin toplam oyu %60 a varıyor. anayasa mahkemesi olarak tartışmalı bir karar çıkaracaksan, açıklama yapmaz mısın? o yüzden satır başına ortalama 3 kelimeden az yazı yazan yazarları okumuyorum. adamların diyecek, ekliyecek hiçbir şeyleri yok. birikimleri yok çünkü. emin çölaşanın yazılarının büyük çoğunluğunu okurdum, sevmesem de adamı. çünkü adamın gerçekten ekleyecek bilgileri fikirleri vardı. bu adamlar aynı şeyi 10 satır alt alta yazmanın marifet olduğunu sanıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar