Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Hayatın Acı Gerçekleriyle Karşılaştım :P

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

İsyana bak ya.rahmi koçun torunu oldugunu varsayıyorum.

bence senin için hayatın en acı gerçeği 18 yaşına gelip bi kızla opusememiş olmak olsa gerek :).18 yaş ufak bi yaş değil.sen yaşını daha kaldıramıosun herhalde.

devlet daireleri hergun gidilcek yerler değil.işin düşer halledersin bi daha ne zaman gidersin kısmet.
Sosyal ağlarda paylaş

Olsun ya, bakın alman neler yapmış. 4 kişi ya. Bizdeki adam kayırma mevzusu yok mu? Sinir.

Aslında Çin sistemi bizde uygulanacak 1 çocuk yapacak durumu olmayanlar.

Anadolu'nun bağrından kopup gelen 10 kardeşler öyle öyle bize zaman, devlete para kauybettiriyorlar. Bakılacak, okutulacak kadar çocuk yapılsın vasıflı eleman olsun memlekette..
Sosyal ağlarda paylaş

sen amerikada ehliyet almak motorlu tasitlar dairesinde cekilenleri okusan opup basina koyarsin turkiyeyi

nileppezdel said:
Bence ülkenin acı gerçeği. Avrupa'da öyle getiriyorlar zannetmiyorum tabii ki de gereksiz git gel yaptırmıyorlardır heralde. En güzeli ABD sosyal güvenlik numaranla herşeyi hallediyorsun direk.

Yahu tamam hani anladım ehliyet için aldığın yazılmalı da o kadına söylesek yazamıyor mu neden ayrı bir kağıda yazıp yollaması için başka bi adama gidiyoruz? Kadına söyleriz yazar derdi ehliyet yazmaksa yani. Anlamsız bekletmeler işte. bu çok ufak birşey farkındayım da yine de hayatın acı bir gerçeği.

Başlık da esprili zaten hayatta bundan çok daha acı şeyler olduğunun farkındayım.

Fanusta yaşamıyorum ama ilk defa bir devlet dairesine gittim evet.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabıka kaydı istiyorum dediğin zaman "Ne için" diye soru soruyorlar. Neden? demişsin de. Ben de geçende alırken Ehliyet için dedim. Arkamdaki adam MEB'e yollamak üzre istiyorum dedi. Ona farklı bir kağıt verildi. Yani farkediyor. :)

Ben sağlık ocağına gittim. Kan grubu için parmağımdan kan aldılar. O çok koydu bana. Deli acıdı parmak. :)
Sosyal ağlarda paylaş

dalga geçmek gibi algılama ama,ülkede hala saçmasapan sistemler olduğu için,bazen sadece 1 sıradan daha çok beklediğin oluyo.Mesela ben geçenlerde diplomama ve transkriptime apostil yaptırırken sabah saat 8den akşam 6ya kadar uğraştım.

Nedenmi?Apostil için valiliğe gidiliyor.Valiliğe gittiğimde diploma çeviri olduğu için onayladılar,fakat transkriptin üzerine apostil basmadılar.Nedenide "bu transkriptin üzerinde olan imzaların örneklerini,sizin okul bize yollamamış" dediler.Bana 3 tane başka isimlerin imzalarını gösterdi,bunlardan birine imzalat getir dedi.Netekim okula döndüm taa ordan,gidip aldığım isimleri aradım okulda.Birisi lise müdürü(alakasız),diğeri konservatuvar sekreteri(bu dahada alakasız,transkriptin üzerinde ne alaka yani),ötekide uzun bi süre önce istifa etmiş!Düşünki valilikte istifa etmiş adamın imzası ve adı hala örnek diye tutuluyor.
Netekim diğer 2 kişiyi bulup beklemem 2 saati aldı.Busırada bide dışişleri bakanlığına gidiyim dedim,saat 3.30 da kapanıyo dediler,almadılar 5 dakka kala içeri.Geri okula döndüğümde adamı buldum ama transkripti düzenletemedim,memur transkript düzenlemek için kullanılan disketi kaybetmiş.Düzenleyim yetişim diyene kadar valilik kapandı,mesai saati bitti.Taksiye verdiğim paranın haddi hesabı kalmadı ogün zaten.

Yani anlayacağın,ekstra bi sıra beklemek bu resmi işlerde hemen hiçbişey.Şansın yaver gitmezse bigünü böyle benim gibi bi belgeyi onaylatmak için salak bi sebepten koşturarak geçirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...