Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Offf... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bürokrası beybi.. allah kolaylık versin alışıyo insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Devlet dairesinde mantıklı bir düzen aramak suç mu ya? Rahatsızsan okuma yani neye ofluyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Boş konuşuyorsun çünkü. Ortada senelerdir çalışan bir sistem var, öyle veya böyle işi görüyor, 1. Burası Türkiye, 2. Sen kalkıp yarım saat fazladan bekledin diye, "Sistem değişsiz, hayatın acı gerçeği" muhabbeti yapıyorsun, 3. Boş yani, gereksiz laf kalabalıklığı, üstüne bir de 10 kişiye karşı, hala lafını savunuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 tamam lan vurmayın öldü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Her sistem işi görür ama yeterince fonksiyonel olmayabilir. Sistemler değişebilir 1. Burası Türkiye evet ama daha iyi bir Türkiye olabilir önce "burası Türkiye" diyip kabullenme durumundan kurtulmalı ve "nasıl daha iyi yapabiliriz" diye düşünmeliyiz. Ha buraya böyle ağladığımda sistem değişecek mi? Hayır. ama içimi döktüm kişiselin amacı bu zaten 2 Atatürk'e de "boş konuşuyosun burası Osmanlı, padişah iyidir" demiş olabilirler. Çarpık sistemlerin çarpıklığını göstermek ve olması gereken, yada en azından daha mantıklısını savunmak boş konuşmak değildir 3. Ve hayır kendimi Atatürk'le kıyaslamıyorum boş argümanlarla gelmeyin 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 İt dalaşına girecek ama son söylediğin resmen kendini Atatürk ile karşılaştırmak bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 BonePART said: Ahbamahuahu bu mu ya hayatın acı gerceği sabıka kaydı için bekledin uwwwww amauhahu ya bende bişi oldu zannettim cidden bunlar dert degil bonepartla mektup arkadasi oldugunuzu hayal edin asil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Gangren said: İt dalaşına girecek ama son söylediğin resmen kendini Atatürk ile karşılaştırmak bu arada. Değil işte. Sistem değiştiren onu tanıyorum doğru düzgün. Başka birisini bilmiyorum tarihle aram iyi değildir o yüzden bildiğim örneği verdim. Yada mesela Fatih'e "Boşveeer, karadan yürütüp de ne yapacaksın gemi olmadan da alırız İstanbul'u" diyebilirlerdi. Olay sistemlerin değişmesi gerektiği. Onu açıklamaya çalıştım sadece. Zaten anlamıyorum ne zaman kişisele konu açsam sinirleniyorum dah kötü oluyorum, bi daha açmayacağım diyorum sonra gelip yine açıyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Ee sonuçta boşuna "Kişisel" dememişler :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Aga iyide, sabıka kaydını bir sistem ile internette evinden bile çıkarman sağlanabilir, tek ihtiyacın olan kimliğin, internet bağlantısı olan bir pc ve bir printer ile de gerçekleşebilir.. Ama olmaz, çok insan işten çıkar, adliye de kuyruklar tükenir felan filan.. Sonra bir de dilekçe parası vesaire var, bu haliyle ücretsiz olur. Olmaz para kazanılmalı.. Son derece gereksiz olan, o kağıt için kaç bin kişinin çalışması ve senin kaybettiğin zaman vs.. Bunu konus konusacaksan, yok 2 sıra varmış da felan da filan da hikaye onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Bir de şöyle saçma şeyleri düzeltmek, sistemi daha iyi işler hale getirmek yerine türbanla, youtube'la falan uğraşıyorlar ya... Ondan sonra beyin göçü nbeden? Yok sen vatan haini misin kaçıyorsun? Daha iyi işleyen sistemlerde, daha rahat yaşamak istiyorum. Vizyon sahibi politikacıların yönettiği yerlerde yaşamak istiyorum. Rejim değişikliği isteyen yada sadece bi halt yediğinden dokunulmazlık isteyen ilkokul mezunu politikacıların yöenttiği bi ülkede değil :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 @Baluu: Abi devlet para kazanacak tamam dilekçe parası falan olacak, eleman çalıştıracaksın çarkların dönmesi için para da lazım ama işte o ikinci sırayı koyarak bir yakınına fazla para kazandırmak için halkına saygısızlık ediyorsun ve işleri "gereksiz" uzatıyorsun. Dilekçe parası internetten de alınsa ve bilgisayar başında eleman çalıştırsalar yine istedikleri olur ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Baluu said: Aga iyide, sabıka kaydını bir sistem ile internette evinden bile çıkarman sağlanabilir, tek ihtiyacın olan kimliğin, internet bağlantısı olan bir pc ve bir printer ile de gerçekleşebilir.. Onu Adliye'den almanın mantığı üzerindeki ıslak mühür, orada çalışanlara istihdam sağlamak değil :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 o ehliyet yazan adam niye var sana açıklayayım, sen de hayatın acı gerçekleri sandığın şeylerin aslında hiç acı olmadığını anla. devlet memurları, yüz kızartıcı suçlar işlemediği takdirde, İŞTEN ÇIKARILAMAZLAR. adam muhasebeci mi, kapattın bölümü, adamı aniden tahsildar yaparsın. sonra hooop fotokopici. sonra adamı koy bi adliye dairesine, e orada adama iş de yok. adama bi iş tanımı vermen lazım, adama "ehliyet yazıcı" diye tanım verirsin. olur biter. ama hakkaten acı gerçek dediğin şey buysa, ne biliyim bi çay koy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Adam başlığın sonuna ":P" koymuş.Çok da ciddi bir acı gerçek(!) olmadığı aşikar ne yükleniyorsunuz çocuğa=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 captain+1 :D Önceden de demiştim bu acı bir gerçek ama çok daha acı gerçekler var evet. Ama işten çıkartamıyorum diye halkına böyle saygısızlık etmek, gereksiz yere iki kere sıra bekletmek saçma. Mıntıka temizliği yaptır, birşey yaptır ama ehliyet yazması için para vermeliyim diye sıraya sokma insanları iki kere. İlla yazması lazımsa kadının yanına oturur kadın çıktıyı alırken adam da "ehliyet" yazar kağıda yine tek sıra olur. Devletin insanlara sağlaması gereken en önemli unsurlardan biri kolaylıkken burada eser yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Başlığa koyduğu ":P" biz ilk cevapları yazdıktan sonra oldu ama :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Ben gördüğümü söylüyorum arkadaşım!=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Ya ben siz direk anlarsınız diye düşünmüştüm ama çok şey beklemişim, ben olsam ben de anlamazdım yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bizim burda ilk önce formu doldurtuyorsun bu işi mesken edinmiş adamlar var 2 milyona dolduruyor formlar :D öyle ne için soran yok izmir adliyesinde ki veriyorsun sabah öğleden sonra alıyorsun bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Popeye said: BonePART said: Ahbamahuahu bu mu ya hayatın acı gerceği sabıka kaydı için bekledin uwwwww amauhahu ya bende bişi oldu zannettim cidden bunlar dert degil bonepartla mektup arkadasi oldugunuzu hayal edin asil senne mektup arkadası olsak elle yazarım mektuplarımı pop sırf senin için ustune kokuda sıkarım ama sey war el yazım typolarımdan beter not tutmadım unide nasıl olsa okuyamıyorum diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Yıl 2004 Ankara Sıhhiye Uzuuunca bir kuyruğa giriyorsun, dilekçe alıyorsun, dolduruyorsun. Bir kuyruğa daha giriyorsun, o da uzuuuuun. Doldurduğun dilekçeyi veriyorsun. Bu işlem öğleden önce gerçekleşmek zorunda. Öğleden sonra geliyorsun, avluda bekliyorsun. saat başı 1 tomar kağıtla gelip isim okuyorlar. Artık baştasın sondasın senin şansın, 15 dk de bekleyebilirsin mesai sonuna kadar da. Yıl 2008 Ankara Sıhiye, sıraya giriyorsun, dilekçe örneği alıyorsun 500 YKr. sıraya giriyorsun, hatta sıra yok gibi, 10-12 gişe var, veriyorsun doldurduğun dilekçeni, 5 dk sürüyor, hemen soluna imzalatıp çıkıyorsun. İşlem toplamı 30 dk. Belki daa az yoğunluğa bakar. Öğleden önce öğleden sonra farketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Yoğun zamanında ben 15 dk. de aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Her 6 ayda bir ssk dan bir belge almam gerekiyor.Her seferinde ordan oraya kosturup duruyorum.Biri ımza atıyo digeri muhur basiyor vs vs.Cok gereksiz insan calisiyor devlet kurumlarında.İsi sadece gelen belgeye muhur basmak olan insanlar var mesela.Suan yasadıgım yer olan almanya aachen daki belediyeyle karsılastırırsak mesela burdaki belediyede sadece 4 kisi calisiyor ve bir kere sıra numarası alıp sıraya giriyosun ve sonrasında o tek calısan her isini halledıyor.Imzayıda o atıyor muhuru de o basıyor. Hersey cok basit ve hızlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar