BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 iyide programın konsepti o abi vermis kizin eline 3 5 para cık bole bole de demiş fatih altaylı dier kızlarada susun denmiş yane cok entresan deilp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Millet ciddi konular üzerinden hizmet ya da topluma yararlı olalım adı altında haysiyetsizce sahtekarlıkla cebini doldururken , aha biz de burda böyle onun yaptığı gündemden mantıklı konuşmaya çalışıyoruz. Herifin umrunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Racism.. Sevgiyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 öncekile emeğe saygı pro paint skills sonra bu ülkede 1 tane Atatürk e küfrettiği için öldürülmüş bir insan göster. daha sonra sevgi dolu müslümanların (!) yaptıkları katliamlara bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 yok oldurulmesinde yani ne bilim bir kampanya baslasin ucak biletini verelim eline gitsin irana masrafsiz orda katilsin sosyal hayata.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Sparkcaster said: öncekile emeğe saygı pro paint skills sonra bu ülkede 1 tane Atatürk e küfrettiği için öldürülmüş bir insan göster. daha sonra sevgi dolu müslümanların (!) yaptıkları katliamlara bak Kesinlikle katılıyorum.Bende aynı şeyi düşünüyorum seninle buna inana bilirsin., Can sıkıntısı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ya fatih altayli ya mail atsam benide programa cikar feci sovucem muslumanlara fln desem bu kizla ayni yere cikartirmi acaba beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Yandaki kizlar niye susmus ya simdi onlara daha cok sinirlendim ben.. Sevmeme hakki varmi dediginde yok diyeceklerdiki kiz kalacakti orada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Ülke gençliğinin IQ'su yavaş yavaş düşüyor mu ne? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 kalıbına göre iyi konuşmuş.. değişik bi bakış açısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 said: ben devrim falan gerektiğini söylemiyorum, sadece hak ve özgürlükler adına almamız gereken epey yol olduğunu söylüyorum, bu ülkenin "tek gerçekli" bir yapıdan "çok gerçekli" bir yapıya dönüşmesi gerektiğini söylüyorum. bu hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi, farklı kimliklerin bir arada yaşaması da siyaset eliyle ve AB üyeliği süreciyle olucak bişey zaten. yani bürokrasi siyasete müdahale etmeyip akışına bıraksa, ülkede hak ve özgürlüklerle ilgili biçok sorun kendiliğinden hallolucak aslında. Anlaşılması gereken nokta şu; Türkiye'de özgürlük özgürlük diye çemkirenler hippyler değil. Buddistler değil. Konfüçyüscüler değil. Kadınlar değil. İslamcılar. İslamcılar. Dinin yanlış yorumlanması, aslında İslam'ın hoşgörü dini olması, bazı insanların bunu saptırması, özünde çiçekler böcekler ve dünya kardeşliği olması gibi muhabbetlerin hiçbir anlamı yok. Bugün dünyadaki islamcı devletlere bak. Hepsi faşist. Hepsi şiddet dolu. Hepsi insan haklarını ihlal ediyor. Hepsi kadınları hayvan yerine koyuyor. Hepsi özgür düşünceyi kısıtlıyor. Hepsi insanları aptal sebeplerle vahşi şekillerde öldürüyor. Hiçbirinin doğru dürüst bir adalet sistemi yok. Hepsi azınlıklarına kötü davranıyor. Hiçbirinde demokrasiden eser yok. Hepsi insanları ezmek için şiddete ve işkenceye başvuruyor. Hepsi baskı rejimi. Hepsi tam anlamıyla kabus. Ne demek bu? İslam kolayca bu hale gelebilecek bir politik hareket demek. Kolayca böyle faşizan yorumlanabilecek bir din demek. Bir gün benim, ailemin, eşimin ve arkadaşlarımın haklarını gasp edip bizi nedensiz yere öldürebilecek bir sistemin dünyanın 20 ülkesinde altyapısını oluşturan bir felsefe demek. Doktrini gereği ve tarihi olarak, kendi kurallarına uymayan hiçbir yapıya tahammülü olmayan ve bu yapıların aktif olarak altını oymaya meyilli bir hareket demek. Evet, belki daha barışcıl bir İslam mümkün, ve kesinlik huun'un diğer threadlerde dediğine katılıyorum, bu memleketin çoğunluğu ne şeriat ister ne iran gibi olmak ister, ama islam böyle korkunç bir distopyaya dönüşme potansiyeli olan bir zihniyet şu anda. Bugün "çok gerçekli" yapı isteyenler, özgürlük diye cıngar çıkaranlar Mahatma Ghandi önderliğindeki New Age Hippy hareketi değil. Çekindiğimiz insanlar eşcinseller değil, kadınlar değil, yahudiler değil, çekinmemizin nedenleri de cinsel tercihler, ırklar ve cinsiyetler gibi keyfi ve özünde zararsız kriterler değil. Korkunç somut sonuçları orta doğunun her köşesinde görülebilecek bir akım. Özgürlüğe tahammülü olmadığı tarihsel olarak kanıtlanmış, en nihai amacı herkesin özgürlüğünü gasp edip, "tek gerçekli", islam gerçekli bir yapı empoze etmek isteyen bir hareketin önüne geçmeye çalışıyor insanlar. Özgürlüğü kısıtlamayı değil, nihai amaçları doğrultusunda hepimizin özgürlüğünü gasp edecek, bunu yaparken de islamı kullanacak, birçok ülkede zaten kullanmış ve kullanan bir kitleye karşı duruyor insanlar. Demokrasi adına özgürlük talep edilen şeylerin nihai olarak ne kadar kolay bir şekilde hepimizi hem demokrasinden hem de özgürlükten mahrum edebilecek bir hareketin parçası olduğunu sezdiği için insanlar islamcılara karşı çıkıyorlar. Mağdur, baskı gören dinciler imajını geçersiz kılan da bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Nuray Bezirgan : ...Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. Fatih Altaylı: Maraş’la Erzurum’u birbirine karıştırdın. "Kapak". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 üzgünüm, dünyanın diğer ülkelerindeki baskıcı uygulamalar, bu ülkede insanlara yapılan haksızlığı mazur göstermez. benim çok gerçekli yapı'dan kastettiğim şey de sadece islamcıların faydalandığı veya onları doğrudan iktidar yapan bir özgürlük değil, hem islamcıların, hem eşcinsellerin, hem azınlıkların, hem farklı etnik kökenden gelenlerin, farklı bir kültüre sahip herkesin, kısacası "kuruluş felsefesinde" ya da "üniter devletin" özünde bulunmayan, gözardı edilen ama bu ülkenin asli unsurlarından olan herkesin ortak bir "gerçeklikte" buluşması. devlet eliyle insanların giyim-kuşamının düzenlenmediği, kimsenin düşüncelerinden dolayı "vatan haini" ilan edilmediği bi ülke yani. ona bakarsan islam kadar milliyetçilik de baskıya, katliamlara, ayrımcılığa yol açmış..şimdi milliyetçiliği de sindirilmesi, bastırılması gereken bi unsur olarak mı görelim? yoksa radikal yönlerinden arındırıp, şiddete ve ayrımcılığa yol açmadığı müddetçe varolmasına izin mi verelim? çünkü devlet yasakladı diye milliyetçilik veya dincilik duracak değil. hiçbi ülkede halkın istediği bi değişimi durduracak güç yok, tarih boyunca olmamış, o yüzden de halk devrimleri "kaçınılmaz" devrimlerdir. mesele zaten düşüncede değil, uygulamada. ideoloji veya yönetim biçimi ile demokrasi kültürü farklı şeyler. bizim cumhuriyetimiz var, ama malesef henüz demokrasi kültürümüz yok. cumhuriyetle yönetilmeyen ülkelerde demokrasi olabildiği gibi, cumhuriyetle yönetilen ülkelerde demokrasi bulunmayabiliyo. aşmamız gereken eşik budur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sacmasapan insanların gundemi mesgul etmesine izin vermek daha buyuk sacmasapanlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir said: üzgünüm, dünyanın diğer ülkelerindeki baskıcı uygulamalar, bu ülkede insanlara yapılan haksızlığı mazur göstermez. benim çok gerçekli yapı'dan kastettiğim şey de sadece islamcıların faydalandığı veya onları doğrudan iktidar yapan bir özgürlük değil, hem islamcıların, hem eşcinsellerin, hem azınlıkların, hem farklı etnik kökenden gelenlerin, farklı bir kültüre sahip herkesin, kısacası "kuruluş felsefesinde" ya da "üniter devletin" özünde bulunmayan, gözardı edilen ama bu ülkenin asli unsurlarından olan herkesin ortak bir "gerçeklikte" buluşması. devlet eliyle insanların giyim-kuşamının düzenlenmediği, kimsenin düşüncelerinden dolayı "vatan haini" ilan edilmediği bi ülke yani. ona bakarsan islam kadar milliyetçilik de baskıya, katliamlara, ayrımcılığa yol açmış..şimdi milliyetçiliği de sindirilmesi, bastırılması gereken bi unsur olarak mı görelim? yoksa radikal yönlerinden arındırıp, şiddete ve ayrımcılığa yol açmadığı müddetçe varolmasına izin mi verelim? çünkü devlet yasakladı diye milliyetçilik veya dincilik duracak değil. hiçbi ülkede halkın istediği bi değişimi durduracak güç yok, tarih boyunca olmamış, o yüzden de halk devrimleri "kaçınılmaz" devrimlerdir. mesele zaten düşüncede değil, uygulamada. ideoloji veya yönetim biçimi ile demokrasi kültürü farklı şeyler. bizim cumhuriyetimiz var, ama malesef henüz demokrasi kültürümüz yok. cumhuriyetle yönetilmeyen ülkelerde demokrasi olabildiği gibi, cumhuriyetle yönetilen ülkelerde demokrasi bulunmayabiliyo. aşmamız gereken eşik budur işte. fikirlerinde buyuk oranda haklısın fakat cografi ve kulturel etkiler bu gibi seylerin teoriden pratige dokulmesinde engel olusturuyo,fakat su dedigine takıldım said: o yüzden de halk devrimleri "kaçınılmaz" devrimlerdir hangi halk istiyo?daha dogrusu turkiye cumhuriyetinde yasayan halk gercekten ne istedigini biliyo mu yoksa batı emperyalizminin kulturel ve ekonomik asimilasyonu sonucu farklı farklı yerlere mi yonlendiriliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Özgürlük diye yırtınan islamcılarımız oldu, dünya tersine dönüyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 said: daha dogrusu turkiye cumhuriyetinde yasayan halk gercekten ne istedigini biliyo mu İşte devrimler herkesin desteği ile değil radikallik gibi görünerek gelir. Devrimler bu şekilde tepki görür. Ne yaptıklarını bilmiyorlar derler. İşine gelen bunların öyle birşey istediği yok amaç farklı derler. Öyle ya da böyle gelir , çünkü millet bu ülkenin hücreleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir said: üzgünüm, dünyanın diğer ülkelerindeki baskıcı uygulamalar, bu ülkede insanlara yapılan haksızlığı mazur göstermez. benim çok gerçekli yapı'dan kastettiğim şey de sadece islamcıların faydalandığı veya onları doğrudan iktidar yapan bir özgürlük değil, Ben de üzgünüm ama özgürlükler sadece islamcıları özgür yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bence bu halk AB'ye girmek istiyo, ve kavga istemiyo. devlet, bireyin yaşantısına müdahale etmesin istiyo. en önemlisi de sağlam bi ekonomik kalkınma istiyo. yoksa şeriat, ortaçağ karanlığı falan istese zaten bugün çok farklı bi noktada olurduk bence. hangi özgürlükler prawler? daha ortada bi anayasa taslağı filan bile görmedik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bu arada eger manda kabul edilseydi buyuk ihtimal bu arkadaslarin ustunden birde naziler gecicekti sonrada belki stalin bizide "ozgurlestiricekti" ama tarih bilgisi 0 olan bri militandan boyle bir sey idusunmus olmasini beklememiz yanlis ha nazilerden rahatsiz olucakalrinida sanmiyorum sever bunlar adolfu ha sir hangi ab den bahsediyrouz? ali bebecan daha iki gun once condiye aglamis "fransa bizi istemiyor diye almiycakalr abye bi cozum bulun plz bohuuu" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Horizon said: said: daha dogrusu turkiye cumhuriyetinde yasayan halk gercekten ne istedigini biliyo mu İşte devrimler herkesin desteği ile değil radikallik gibi görünerek gelir. Devrimler bu şekilde tepki görür. Ne yaptıklarını bilmiyorlar derler. İşine gelen bunların öyle birşey istediği yok amaç farklı derler. Öyle ya da böyle gelir , çünkü millet bu ülkenin hücreleridir. devrimler oligarşi tarafından bu sekilde tepki gorur,sınıfsal cıkar catısması yuzunden ekmegine her zaman yag surulen taraf bunun devam etmesini ister,turkiye'ye geldigimiz de sosyal sınıflara bakalım isci emekci sınıfı,koyluler,orta direk ve orta direk altı kesim,bugun hangisi sosyal guvencelerinden veya ekonomik durumlarından memnun? fransız ihtilalinden şeyh bedrettin isyanına kadar butun devrimler/isyanlar ekonomik politikaların istikrarsızlıgı sonucu olusmustur kimse turban giyemiyorum ozgur degilim istedigim gibi giyinemiyorum diye eline silah alıp sokaga cıkmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ve tarihte hic bi manda hic bi somurge rahat ve istikrarlı bi yasam surememistir,onurlu serefli bi yasam baska bi devletin himayesi altında dusunulemez,tarih boyle bi seyi yazmamıstır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Devlet uygulamalarla , halkını küçümserse , değerlerini hiçe sayarsa. Devlet halka hizmet için vardır yerine halk devlete hizmet için yaşar şeklinde dönüşürse... ve birçok şey. Sanki yıllardır çok mükemmel şeklilde yönetiliyoruz da , neden devrim olsunmuş ki neden istesinlerki gibilerinden konuşuluyor. Devrime karşı çıkacaklar para yüzünden vs. demişsin yanlış anlamadıysam. Tabiki yüksek kesintisiz maaş alan birçok atanmış insanı biliyoruz burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 turkiyede siyaset ozunde emrkez ile cevre catismasidir partilerin ideolojik farklari veya vaatleri yoktur secmeninde partilerden buyuk beklentileri yoktur merkezi sevmedigi veya cikarlari merkezde yer alamadigi icin cevrede toplanir ve merkeze abanir kavgaci siyaset in kokude budur zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 İslamcılık söylediklerine uymuyor sir, benim demek istediğin bu. said: ...hem islamcıların, hem eşcinsellerin, hem azınlıkların, hem farklı etnik kökenden gelenlerin, farklı bir kültüre sahip herkesin... İslamcı dediğin anda eşcinselleri atman lazım. Azınlıkları atman lazım. Dinsizleri atman lazım. Kadınların haklarını atman lazım. Eşcinsellik rezillik, günah. Dinsizlik idam nedeni. Erkek üst, kadın alt. Uygulanması için demokrasi bazında özgürlük istenen zihniyette diğer özgürlüklere tahammül yok, idealinde demokrasi yok. Eğer garantisi olsa bu zihniyetin yayılmacı olmadığına dair, bilmesek bu kadar memlekette nasıl islamcıların herkesi baskı altına aldığını, nasıl doktrin gereği böyle bir devrimci politika izlendiği, eyvallah kendi aralarında takılsınlar denir zaten. Böyle olmadığı için insanlar çekiniyor. Anlaşılması gereken şu; İslamcılara karşı olan bir negatif tutum ile kimseyle alıp veremediği olmayan, kendi hallerindeki eşincinsellere karşı olan -saçma- negatif tutumun aynı kefeye koyulmaması gerekiyor. Zavallı mağdur dinciler imajının olmaması gerekiyor. Mantıklı bir gerekçe var ilkinde, diğeri boş bir önyargı önyargı. Bence de yasaklarla, baskıyla çözülecek bir problem değil bu. Hatta oradaki hanım kızımızın çıkıp da dünyadan bir haber "Atatürk'ü sevmiyorum ben çünkü fransızlar sinop'u işgal ettiğinde nazım hikmet nene hatunun ayakkabısını almaya çalışanlara roket attı" demesi iyi birşey, zira bir tartışma ortamı yaratıyor, dincilerin beyin yıkama tezleri de tartışma ortamında çay demlemek için buhar olarak kullanılır ancak. Madımak'da 35 kişiyi ateşe veren bir ideolojinin neferi olan bir kızın ağzından "Ay başıma birşey gelmesin..." lafını duymanın ne kadar ironik olduğunu da belirtmek lazım bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar