Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunlar neyine güveniyor? Directx11


^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

Directx11 hakkında nvidia,microsoftla haziran ayında toplantı yapıcakmış.Daha directx10un bir etkisi,hele 10.1in adı dışında birşeyini görememişken,directx11e uygun ekran kartı çıkart vs. tamam taktiğiniz şuana kadar güzel gidiyordu ama artık herkes pc oyunculuğu ölüyor diye bas bas bağırıyor korsan ve sistem upgradei yüzünden.

Pc oyunculuğunun temel taşlarından Epic Games dahi unrealın yeni motorunu ilk kez pc için değil,konsol için geliştireceklerini,şuan pcye hiçbir oyun üretmeceklerini söylüyor.

Ea gibi oyunları para aracı olarak görüpte her sisteme oyun yapan firma dahi Nba Live 2009'u Pcye çıkartmıcaklarını,Fifayıda konsollarda yaptığı nextgen değil oldgenle piyasaya sürüceğini söylüyor.

Daha bugün microsoft açıklama yapıyor,wiideki kontrol algılayıcısını geliştirme aşamasındayız diyor,motion ismiyle lanse ediyor piyasaya.

Sadece ilk aklıma gelenleri yazdım.Pcye haziran ayında 3tane elle tutulur oyun gelmiyor,xbox360ta Sadece Haziranda çıkıcak ve iyi oyunlar 10larca oluyor.
Directx20ye kadar yolunuz var.

bu arada haziranda xbox360a çıkıcak oyunlar;
Dragon Ball Z: Burst Limit
Ninja Gaiden 2
Kung Fu Panda
LEGO Indiana Jones
Battle Fantasia
Mobile Suit Gundam: Operation: Troy
Alone in the Dark
Battlefield: Bad Company
Battlefield: Bad Company Gold Edition
Beijing Olympics 2008
Call of Duty 3 (Classics Edition)
Command & Conquer 3: Kane's Wrath
Deadliest Catch: Alaskan Storm
Destroy All Humans 3: Path of Furon
Don King Presents Prize Fighter
GRID
Guitar Hero: Aerosmith
Guitar Hero: Aerosmith Bundle
Hail to the Chimp
Heist
Hellboy: Science of Evil
NASCAR 09
Operation Darkness
Robert Ludlums: The Bourne Conspiracy
Supreme Commander
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
The Incredible Hulk
Top Spin 3
Wall-E
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fosur fosur yeni directx sürümü çıkıyordu 90'larda, insanlar unuttu belli ki. ne olursa olsun üç, azami dört yılda oyun oynanacak pc değiştirilir. beş yıl boyunca aynı grafikleri görmek isteyen için de konsol var ama oyunların %50'ye kadar daha pahalı olduğu düşünülürse daha ucuz çözüm denemez sony ya da ms konsolları.

dx10 çıkalı neredeyse 2 yıl oldu ama "olmazsa çalışmam" diyen oyun gördünüz mü? ne bu telaş?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pc oyunculuğunu öldüren en önemli şeylerden birisi directX10'un beklenen patlamayı yapamaması, çünkü zorunlu olarak Vista istemesi ve insanların da çoğunluğunun hala vista'ya geçmemesi. Zaten daralan piyasayı bir de directX kartlara+Vista'ya sahip olanlar ve olmayanlar diye ikiye ayırınca PC firmaları iki tarafa da satış yapabilmek için directX9 uyumlu oyunlar çıkarıyorlar çünkü çıkarmak zorundalar. Ee haliyle de aslında birbirinden farklı iki API'ye birden bir oyun yazmak zor iş, konsollar ise çok daha basit. O yüzden PC oyun piyasası en büyük avantajları olan geriye uyumluluk ve ileriye dönük teknolojileri destekleme konusunda bu aralar çok kötü ve avantajlarını yitirdikçe de savaşı kaybediyor.

Eskiden bu kadar kötü değildi, shader bilmemkaç'a bakılmazdı ekran kartında sadece gücünün yetebilmesi yeterliydi. Hardware'i takip etmek zorunda kalırdınız. Oysa şimdi öyle değil ki, konsollar sorunsuz XboX aldınız mı 3 yıl her oyunu oynayabilirsiniz ama Pc aldınız mı 2 sene içinde bi DirectX ya da shader problemine bütün sistemi değiştirmeniz gerekiyor. Değiştirmek istemeyen de çok adam olduğu için, oyunlar old-gen yapılıyor ve de piyasa geride kalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle belirteyim ki ne PC oyunculuğunun avukatıyım, ne de PC'ye oyun yapıyorum ehueh. Sadece yanlış olduğunu düşündüğüm şeylere cevap verme isteği doğdu çünkü Bioshock Hard'da ezildim ve bu durum canımı sıktı. Here we go:

PC oyunculuğu ölüyor gibi bir yorumu ancak Epic'i PC oyunculuğunun temel taşı olarak görerek yapmak mümkün. Epic hiçbir zaman PC oyunculuğunun temel taşı olmadı. Sadece önde giden oyun motorlarından biriydi ki motorla ilgili bir söylev yok, sadece oyun yapmayacağını söylediler çünkü Unreal'ı her sene neredeyse copy/paste pazara sürüyorlardı. Quake 4'ün efsanevi Quake 3'ün ardından competitive multiplayer düşünülmeden singleplayer bazlı pazarlandığı ortamda Epic resmen batırdı, Unreal 40bin küsur sayıda sattı, haliyle de pazardan ellerini çektiler. Ölüyor çok ağır bir yorum. Endüstrideki insanlar bu yorumla aynı fikirde değiller. Hatta en büyük nedenin korsan değil de kopya koruma yöntemleri olduğunu iddia eden birçok insan var. Ticari bir gerileme, çekilme olduğu ve bunun şekil 1a kepenk kapattığı doğru. Öte yandan MMOlar roket gibi yükseliyor.

Farklı platformlar birbirlerini öldürmezler. En uçuk, abartı senaryoyu ele alalım. Bütün büyük şirketler PC'den elini ayağını çekti diyelim. Önceden başka bir konuda bahsetmiştim, bunun innovationını kaybeden PC oyun dünyası için bir hayli faydalı bir durum olması söz konusu çünkü ufak firmalarda bu innovation var ve meydan onlara kalacak. Ama gerçek böyle değil malesef, büyük balık küçük balığı yutuyor. Bkz. bir sonraki paragraf:

"Oyunu para amacı olarak görüyorlar" yanlış bir tanım çünkü bu bir iş. EA için ruhsuz oyunlar yaptıklarını ve ruhlu oyun yapan firmaları yuttuğunu, işin sadece para kısmını düşündüklerini söyleyebiliriz. Bu adamların X sene önce piyasanın belki de en ruhlu firması olması tam bir ironi. (X > 10) NBA demekki PC'de adam gibi satmamış gibi basit bir açıklaması var.

PC'de Haziran'da çıkmış/çıkacak olan eli yüzü düzgün olan oyunları yazıyorum, kaç taneymiş sayarsınız:
PennyArcane
Grid
Lego Indiana Jones
Alone in the Dark
Eve Online exp.
Insecticide
Supreme Ruler 2020
Bionic Commando (kesin değil)
Jagged Alliance 3 (umarım)

Görüldüğü gibi ne bunlar arasında ne de o xbox listesinde Jagged Alliance dışında kalp çarptıracak oyun yok. (OMG yoksa konsol oyunculuğu ölüyor mu???) Ha bu arada o listede 10larcayı geç 10 tane iyi oyun bulabilmek için konsol oyuncusu beğenisine sahip olmak lazım. ;) Listedeki bazı oyunların PC'ye önce çıkmış olması yüzümü güldürdü. Her platform için geçerli bir kural vardır, bu aylar sönüktür. Yaz bitince görüşelim. Spore, SC2, Fallout 3 veya sadece konsolda çıkacak olan SW Force Unleashed.

Direct-x olayına gelince, oyunlar genelde Direct-x geri uyumlu oluyor hatta eskiye nazaran çok daha uyumlular. Zaten Direct-x 'in gelişimde tek faktör olduğunu söyleyemeyiz. En basidinden view distance, oyuncu sayısı veya lighting gibi ayarlar en sağlam donanımı bile zorlayabiliyor, bunlar da donanım gelişimini kamçılayan şeyler. Sam'in dediği gibi, PC'de oyun oynuyorsan değiştirmek zorundasın hatta bunu hakkıyla yapabilmek için o azami süre 2 sene gibi kısa bir süreç, full upgrade olmasa da en azından ekran kartında öyle.

Kaç tane direct-x 10 zorunlu oyun var ki? Bunun PC oyunculuğunun zarar görmesi adına çok etkisi olduğunu sanmıyorum. Konsolların birbirleriyle yarışa girip 3 tane bomba konsolun ufak zaman aralığında çıkması gibi birşey oldu bilmem fark ettiniz mi? :) PC'yi geçtim bunlar birbirlerini de baltaladılar. Şu forumda x tane hangi konsolu alayım topiki vardır.

Eskiden oyunların grafikleri kötüydü. 3D demek kağıttan adam gibi az poligonlu model demekti. Işıklandırma yoktu, prerendered grafikler vardı. Animasyonlar minimaldi. Açıkçası ben 3 sene aynı grafik kalitesiyle oynamak istemiyorum. Şu anki bütçe zorlayan hız bile gayet hoş, grafiklerin muhteşem olmasına ramak kaldı.

Old-gen yapılmasının en büyük nedeni yapanların iyi oyun motorlarını kullanmamaları çünkü o motorlar biraz tuzlu. Parası çok olan kendi motorunu geliştiriyor. Yani o old-gen ise aynı konsol aletine 3 sene oyun çıkarmak da old-gen. Niye old diyoruz onu da anlamadım ehueh.

Civ'e gelince. Sayısız defa yazdım, son kez uyarıyorum. Civilization Revolution mıdır nedir, o oyun bayağı light. Civ ile light birbirine çok ters şeyler. Paranıza ve hevesinize yazık ondan yazıyorum. GTA4 oynayın :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önemli olan civ in iyi, kötü, basit ya da kompleks olması değil ki. işin can alıcı kısmı civ gibi güclü ve sadece mouse+kb ile oynanabileceğine inanılan bi pc franchise ının konsollara gecmesi ki şu haliyle bile pc lerden cok satacaktır. ee zaten adventure, wrpg gibi bi cok pc genre yok olmaya başladi. surda 5-10 sene sonra pc mmo larıda kaybedecek (ki duyrulan üzerinde çalışılan mmolar var agency gibi).
konu oyun olunca aslinda pc her zaman konsolların arkasındaydı şimdi ki kadar olmasa bile. ama türkiyedeki şart lar dolayisiyla bi cogumuz oyun oynamaya pc ile başladik (bende). e alternatifi olmadiği icinde karişik arayüzlerle, sistem gereksinimleriyle, upgradelerle falan uğraştık (13 yaşındaki halimle dos ta disketteki datayı harddiske yüklemeyi öğrenmem aylarımı aldı). ha pc oyunculuğu ölürmü ? zannetmiyorum ama eski istişamı kalırmı orasını bilemem (en azindan benim gözümde eski ihtişamı kalmadi :p 5-6 senedir pc yi upgrade etmiyorum ps lerle takılıyorum).

bol parantezli bi yazı oldu kusuruma bakmayın :P.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arcane helal olsun ben klavyemin tek bir tuşuna basılı tutarak o kadar uzun bir şey yazsam elim yorulur çok güzel bir Wall of Text olmuş.
Bir de aklıma gelmişken X360 Dx10 desteklemiyor diye biliyorum bu durumda Micrsoft konsollarını batırmamak için biraz daha dikkatli davranır diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sunu dicem
mmorpg lerde cok yakında konsol uyumlu olur
neden olmasın ki
oyunu 60 dolara deil
160 dolaraq satar
yanında bide keyboardla mouse hediye edersin (ki ps3te en az 2 usb slotu war bende 4 war hatta)
bide basşt addon icin interface yaparsın hızlı kurulum cin
al sana wow bile oynanır ps3de
hemde kurulummus
hedeymis urastırmaz
haaa bu bi tercih

bana kalsa mouse keyboard gamining yerini hic bisi alamaz
su gune kadar konsola uzak durma sebebimde budur zaten
ama artık mouse da keyboardda konsolda warken
tak cdyi oyna devri gelmişken
instaldir
directx tir bilmemne urasamam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uğraşıp o kadar yazdım, umarım okunur da Fallout topiki gibi aynı şeylerden 100 sayfa olmaz :P

Yine Civ'e geliyorum çünkü Civ muhteşem: :)

Civ numpad ile oynanabilen bir oyun ve turn based yani tek parmakla bile oynarsın. Maç izlerken de oynayabilirsin. Hatta mangalda köfte yapıyorsun diyelim köfteyi çevirdiğin maşayla bile oynarsın eheh. Civ konsolda daha fazla satsın bikini giyerim, imkansız çünkü muhtemelen başta BTS olmak üzere expansionları + kendisi 3 oyun, PC'de bir hayli satmıştır. Ha bu arada aynı Civ'den mi bahsediyoruz bilmiyorum çünkü benim oynadığımda kompleks olması önemli, tabii bu kompleksliği kendine yakışır oynanabilirlikle ve bilgilendirmeyle (tooltipler, civilopedia vb.) sunuyor.

Öncelikle hiçbir tür yok olmaz. X senelik oyun tarihinde örneği yok. Ancak popülerliği azalır.

Adventure'ın yok olduğu falan yok sadece oyuncular habersiz. Arcanum topikini o konuda bir yazıyla biraz derail ettim ilgilenen okuyabilir.

RPG ise yok olmuyor, yozlaşıyor. Konsol usulü RPGler çok satarken bunun yarattığı oyun anlayışı senelerin PC RPGcilerine uymuyor. Bu konuda büyük ihtimalle farklı düşünenler vardır malum Oblivion çok sattı. Bir de şu var bu türün altın dönemini yaşatan firmalar kapandılar, hayatta kalanlar ise davayı sattılar veya satmak üzereler.

MMOların ne olacağını, ne platformda ne halde devam edeceklerini bilemem ancak 5 seneye köklü bir değişiklik olmayacağını söyleyebilirim. PC yerine konsoldan veya cep bilgisayarından oynarız ama bunun PC'ye veya konsola bir darbesi olmaz çünkü ikisini de var olacak ve bunlara çalışan firmalar olacak. 10 sene için ne desem yalan olur.

Türkiye'de ekonomik nedenlerden dolayı PC daha yaygın çünkü tek amacı oyun olan bir alet değil. PC'nin konsolun arkasında kaldığını 5-6 senedir PC'sini upgrade etmemiş insanlardan duyarsınız. PC'nin son 5-6 senedeki başarılarına konsolun yetebilmesi için daha en aşağı bir sene geçmesi lazım çünkü ancak son senelerde fark yaratmaya başladılar. Özellikle ps3/xbox360/wii çıkışları itibariyle uçurum oluşmaya başladı diyebiliriz, PC'nin birikimi yakında değersiz kalır.

Yine de hala bazı tipte oyunlar, örneğin MMO'lar, Civ (lütfen konsolda Revolution çıkacak demeyin ehueh) RPGler FPSler ve bunun gibi PC'nin dominant olduğu şeyler var. Ben bu ayrımın yakın zamanda kaybolacağına inanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

civ revolution denen sey yalan

nintendo DS dede age of empires 2 var
ayni ageof mu bu? degil

konsol icin hazirlanan ufak light bir versiyon oyle cok umtu baglamayin oynansi filan baya degisik olucak

bide konsol oyun olayina gelirsek en guzel mass effect de gorduelr xboxcualr ansil patladiklarini

daha iyi grafikler ve xboxdaki ahtalardan arindirilmsi rafine bir oyun geldi pc ye

AA olayini begenmedim zirt diye nhancerdan keyfime groe forceladim dingiller menude aa AF ayarlari koyamdigi icin
konsolda ise boyel bir ozgurluk yok

bunun yanina konsolda strateji aksanalra selam soyluyorum burdan
konsolalr buyuk ekranda oynanicak hizli oyunalra yoneliktir strateji ile insanin gozu mahfolur

monitore baglasak? klavye eklesek?

eee ne oldu o alet konsolmu? yoksa upgrade edilebilirligi olmadigi icin omrunun yarisindan sonra PC deki grafiklerin gerisinde kalicak bir hibridmi?

iksboks denen sey direk microsoft zaten
adamalr gerizeklami dx10 a o kadar apra yatiriyor senelerdir PC den ekmek yiyor?
nedne ikxboks a cikan oyunalrin eninde sonunda PC ye ciktigini saniyorsunuz?

ps3 farkli hadi onu analrimda iksboks microsoft un resmen PC den devsirdigi, pc ye cikciak oyunlari 4-5 ay gec ciakrtip konsol versiyonlarindanda para kirdigi birsey
milelt resmen 4-5 ay erken oynamak icin veriyor o alete o kadar parayi farkinda olsada olmasada

nintendo desek senelerdir kendine ait IP leri baska platformlara cikartmiyor sacmasapan agir kuralalri yuzundende 3. partilerin cikarttigi oyunlari kendi konsoluna getiremiyor o yuzden mario birgun tensi oynuyor ertesi gun araba yarisina katilip sonra tekken modunda dovus turnuvasina giriyor
adamalr wii nin iste yenilikci tasarim ve kontrolleriyle bir ivme yakalasalarda kazin ayaginin oyle olamdigi anlasildi cunki wii alan insanlar 3-4 oyundan fazla satin almaya gerek gormuyor
casual a yonelirsen boyel bir riski var tabi ve patladi resmen

sony ise nintendoya olusan nefretten beslenerek konsol piyasasina bir giris yapti, 2 sene piyasada ipleri elidne tuttu bu sene ise kotu pazarlama politikalari, alelacele ciakrdikalri devolopment kitlere yapimcialr alisamadi bide ustune nintendoyu elestirdikelri hariketleri kendileri yapinca patladilar


ha son oalrak su iksboks un meshur wiimotedan cakma yeni zimbritisina deginiyim
fos cikciak o tipki eyetoy gibi
onu destekliyen 3-4 oyun cikar idare eder iksbokcular

boyle bir olayi konsol cikisinda yapmalari lazimdiki developerlar alissin ve konsolu her alanda olsun bu

simdi atiyorum mario galaxy gibi wiimote ile oynanan bir oyun ki cok para ahrcanan bri oyun olsun bu
en basta her iksbokscuda o yeni kumanda olamiyicagindan sirf o kumandayal oynanan buyuk bir oyun yapma riskine girmez yapimci

bird ebunun sutune wii ye ilk cikan oyunlara bakin kumanda kontrolleri rezalet yeni yeni oturdu
iksboks simdi cikarsa mucizevi bir sekilde her iksbokscuya bu kumadayi dagitsa bile devlerin bunu adam gibi kullanan oyun yapicagi zaman konsolun omrunun son 1 yili belki olur :p

nintendo wiimote u daha gamecube omrunun yarisindayken buldu ve aslidna gamecube icin piyasaya surucekti
ama yukardaki dedigim nedenlerden adamlar yeni konsola ertelediler ve cikartmadilar yen iciakrrtiklari konsola ise cok kasmadan sirf remote la isi becerdiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CIV revonun nasil birsey olacagini bilmeden "tirt" dememek lazim. Mouse + Keyboardun hastasiyim, RTS in hastasiyim ama net soyluyorum MMORPGden bile bikmis biri olarak, RTS disinda pc de oyun zor. Xbox alana kadar aman pc kraldir bir numaradir derdim ama cidden 360 almamla bazi onyargilarim yikildi, ve bone gibi diyorum ki size, eger ki konsollar icin guzel bir klavye + mouse imkani tanisinlar, o zaman iste cilgin atarim. RTS disinda benim icin pc de oyun oynamanin tadi cok kalmadi, ha pc oyunculugu oldu mu? olmez, hic bir zaman olmez ama cogu oyun firmasi oncelligi konsola ayiracaktir.

Bu arada fanatik pc gamerlara da onerim, onyarginizi bi kenara birakip bi konsol deneyin, gorundugu kadar pahali bir olay degil, ve getirisi cok, benim aldigim en guzel kararlardan biriymis xbox almak, cok memnunum kendisinden :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh başlık geçenlerdeki konsol vs pc başlığına dönmüş resmen dx11 eleştirisinden. bu arada viktor'un mesajı bonepart elinden çıkmış sandım bir an typolardan ötürü. (:P)

ya bone heavy'si meavy'si çıkmaz çünkü konsolların kontrolörleri ve hedef kitlenin gereği böyle uzun uzadıya düşünme gerektiren, başında turn bitsin yatarım diye diye sabahlayacağın bir oyun hazırlanmaz. hazırlamadılar da yani. zaten pc portlarından biliyoruz ne kadar sulandırılmış hale getirildiğini oynanışın.

ha azmo bap'ın dediği klavye + fareyi koyunca zaten viktor'un dediğine geliyor olay. markalı pc alıyorsun başka birşey değil, ama oyunlar %50 daha pahalı. aleti sübvanse edip oyunları satarken sokuyorlar kazığı. pc'de 49.99 yazan oyunlar konsolda hep 69.99. ha aletler de artık pahalı zaten wii hariç. (taş devri donanımını zaten daha pahalıya satamazlardı sonuçta) ve konsolda mod desteği filan da yok lol, ancak yeni başladı yama desteği zaten.

"işten eve, evden işe hayatım var, pc sorunlarıyla uğraşacak vaktim yok; param var; eşle dostla kanepeye oturup takılacak ekşın oyunlar istiyorum" diyene eyvallah ama konsolda civ'de oblivion'un dialog çarkı filan çıkarsa diplomaside çok gülerim. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e ne bekliyosunki :p

ha fanboy degilim taraf tutmuyorum bu konuda
3 jenerasyondur hem konsolum hemde PC var oyle konsolla alakasi olmayip PC manyakligi yapan biri degilim

belli bri yastan sonra konsolu ncazip gelmesi normal cunki oyun oynamaya ve bu isle ugrasmaya ayirabilciegi zaman azaliyor insanin

ama konsol oyunalri butun oyu nsektorunu olduruyor

tekduze menuler, micromanagement dan eser kalmamasi, presslenmis kati modifikasyona izin vermiyen oyunlar
boyel kendini oyuna esir etmek istiyen oyuncuyu bayiyor
gunde 3 saat oynamak istiyen adamin begendigini 8 saat oynamak istiyen adam haliyle kaldirmiyor
ve bu sektorde harikeliligi sagliyan 2. secenekteki insanlar

yukarida verdigim wii ornegi cok carpici bir ornek
aleti sattin ama wii alan bir oyuncu senede ortalama 5 oyun almiyorsa feci halde cuvalladin demektir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten kimse pc ler dandik demiyor ki. örneğin surda 6 ay 1 sene sonra cikicaktir gta4 pc ye. daha iyi fps, daha iyi grafik, loading sürelerinde azalma, custom soundtrack falan gibi özellikleriyle muhtemelen en başarili versiyon u olacaktir pc gta4. f3 gene grafik olarak, fps olarak, mod olarak konsollardakinden üstün olacaktir. yani zaten kimsenin pc ye cikan oyunlarin dandik oldugunu düşündüğünü sanmiyorum. bu arada fiyat olayina girersek gerek konsol, gerek oyun fiyatlari pc nin cok altinda. örnek olarak oyunlar 69 değil 59 dolar. hatta dün play-asia dan 30 dolara euro 2008 aldim ps3e. orjinal alan adam icin fiyat farki cok ucuk değil acikcasi. benim söylemeye çaliştiğim şey pc nin eski ihtişamını yitirdiğidir. bende oyunlari sadece pc de oynarken cok mutluydum. aa konsollara bunlar cikiyor gibi bi derdim yoktu, ne winning eleven biliyorduk, ne gran tourismo. ama konsollara bi kez şans verince anlaşiliyor hangi platform un oyun yelpazesi daha geniş daha başarili.
bu arada mud gibi, text adventure gibi genrelar bazı amatör girişimler dişinda yok olmuş durumda. genre lar gayette ilerleyen teknoloji karşisinda yok olacaklardir. wrpg lerinde ben yavaş yavaş öldüğüne inanıyorum. oblivion un başarili olmasinin nedeni onun rpg olmamasi :P. oblivion direk sandbox , kilicli gta olmasindan dolayı tuttu ki, her yaştan her kesimden adam alip, oynayip, eğlenebiliyor o oyunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
PC oyunculuğu ölüyor gibi bir yorumu ancak Epic'i PC oyunculuğunun temel taşı olarak görerek yapmak mümkün. Epic hiçbir zaman PC oyunculuğunun temel taşı olmadı.


Epic Pc oyunculuğunun temel taşı değilmidir?2004,2005,2006 yıllarında en çok kullanılan oyun motoru açık ara farkla Unreal motorudur.

arcane said:
Sadece önde giden oyun motorlarından biriydi ki motorla ilgili bir söylev yok

Epic Games'in resmi açıklaması,yeni unreal motorunu Pc değil Konsola optimizasyon kaynaklı geliştiriceğini açıkça söylüyor.

arcane said:
Öte yandan MMOlar roket gibi yükseliyor.

Age of Conan Xbox360'a çıkıcan yaz sonu satışlarda atıcağı farkı görürüz zamanla.

Ps: Beğenilecek oyunlar derken oyun sitelerinde ortalama olarak 5/10 barajını geçecek oyunlardan bahsediliyor o listede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Endüstrideki insanlar bu yorumla aynı fikirde değiller.

Buna ayrıca cevap vermek istedim

Nvidia'nın 10 hazirandaki açıklaması;
http://arstechnica.com/news.ars/post/20080610-nvidia-exec-future-games-born-on-consoles-perfected-on-pcs.html

Artık oyunlar konsollarda doğuyor,orada kendini kanıtlıyor,beğenilirse Pcde daha üst düzey grafiklerle oynanıcak hale getiriliyor,diye kendine pay çıkartmış.Pazardaki en büyük kar edici firmalardan birinin açıklaması bu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

af edersiniz ama,

salonlarında god of war oynar gibi GTA oynar gibi, rts oynıyabiliceğini mmorpg oynıyabiliceğine inanan ınsanlara selam ediyorum. Hayallerinizin peşinden koşun!!

bütün bu oyunların interface anlayışı masa basında ve monitore bakılacağını kanbul ederek tasarlanıyor, televizyondan cücük göremezsiniz, gösterniz algılıyamazsınız, algılasanız yorulursunuz. Anca B&W gibi uber bi interface cözümü ile basitleştirilmemiş bi rts oynarsınız (c&c3? rezalet rezalet...) Yoksa yüksek performans gerektiren rtsleri mmorpgleri unutun derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
Bu arada fanatik pc gamerlara da onerim, onyarginizi bi kenara birakip bi konsol deneyin, gorundugu kadar pahali bir olay degil, ve getirisi cok, benim aldigim en guzel kararlardan biriymis xbox almak, cok memnunum kendisinden :)


du laf sokıyım

Azmo bizde konsol oynadık, bizde arcadele büyüdük ama olmadı konsol bize gelmedi, elimizden tutup mutlu diyarlara götürmedi. sen bastan konsolcuymuşsun yıllarca kendini kandırmıssın pc diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...