Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiye Degismiyor Diyenlere

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Overseer said:
hehu islamı çarpıtmadan anlatan nadide yazarlarımızdan olan yaşar nuri öztürk bey bi 10 sene önce ilginç açıklamalar yapardı. ailem hardcore müslüman (fanatik dinci demiyorum bakınız "müslüman" )(hardcore = islami bilgisi expert seviyesinde olan) olarak pek sevmezdi beyefendiyi. hürriyete pek yakışmış. islamın kötü/katı tarafını modern yaşamında sokuşturacak bi yer bulamayıp, bi yandan yaşantısından vazgeçemeyip diğer yandan kafir olmaktan tırsan, pembe kelebek müslüman/laik insanın kurtarıcısıdır kendisi. imam-ı azamın kemiklerini az sızlatmamıştır.

edit:noktalama kombosuyla kendiliğinden oluşan smiley.

Şu yazı "müslüman/laik"lerin (aslında kastettiği dinini kendince yaşayan, sıradan dindar vatandaşlarımız) nasıl bir zihniyet tarafından tehdit edildiğini gayet güzel gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Şu yazı "müslüman/laik"lerin (aslında kastettiği dinini kendince yaşayan, sıradan dindar vatandaşlarımız) nasıl bir zihniyet tarafından tehdit edildiğini gayet güzel gösteriyor.

woo evet. o şekilde inanmasınlar diye bi tehdit göremiyorum ben. "islamiyet aslında budur" diyenler orda yanlış dediklerim. yani inanın istediğinize tabide adına "gerçek islamiyet" "öz islamiyet" "muhammet aslında böyle dedi" "allah aslında namazdan önce 3 lü salto atmak vaciptir diyo kuranda yazıyo valla 5 kere okudum gördüm herseferinde" gibi saçmalıklarla gelmeyiniz diyorum.

'meal'esef islamiyet uyum dini değil. dünya barışı, din/ırk ayrımı olmadan yaşamak gibi şeyler pek bi uzak. baskın çıkmak temeldedir zaten. cesur olup başka inanışlara yönelmeli şahsım gibi, illede müslümanım demek yerine. Söylemek istediğim o yani.

Edit1-2:noktalama, gramer
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Turkiye'nin en cok okunan gazetelerinden birinin yere goge sigdiramadigi kose yazari Yasar Nuri Ozturk ve ilk kose yazisi

http://www.hurriyet.com.tr/yasarnuriozturk/9136672.asp?gid=241&sz=5473

En azından bazı şerefsizler gibi çarpıtıp halkı kendi emellerine yöneltmek için dini kullanıcagına gayet düzgün bir biçimde yazı yazmış adam.

Böyle bir konu açmandaki mantıgı kavrayamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Overseer said:
sg-1 said:
Overseer said:
hehu islamı çarpıtmadan anlatan nadide yazarlarımızdan olan yaşar nuri öztürk bey bi 10 sene önce ilginç açıklamalar yapardı. ailem hardcore müslüman (fanatik dinci demiyorum bakınız "müslüman" )(hardcore = islami bilgisi expert seviyesinde olan) olarak pek sevmezdi beyefendiyi. hürriyete pek yakışmış. islamın kötü/katı tarafını modern yaşamında sokuşturacak bi yer bulamayıp, bi yandan yaşantısından vazgeçemeyip diğer yandan kafir olmaktan tırsan, pembe kelebek müslüman/laik insanın kurtarıcısıdır kendisi. imam-ı azamın kemiklerini az sızlatmamıştır.

edit:noktalama kombosuyla kendiliğinden oluşan smiley.

woo evet. o şekilde inanmasınlar diye bi tehdit göremiyorum ben. "islamiyet aslında budur" diyenler orda yanlış dediklerim. yani inanın istediğinize tabide adına "gerçek islamiyet" "öz islamiyet" "muhammet aslında böyle dedi" "allah aslında namazdan önce 3 lü salto atmak vaciptir diyo kuranda yazıyo valla 5 kere okudum gördüm herseferinde" gibi saçmalıklarla gelmeyiniz diyorum.

Hem kalkacaksın türban konusunda "insanların dinlerine karışmayın" diyeceksin, hem de insanların dinlerini kendilerine göre yaşamalarını "pembe kelebek", "müslüman/laik", "kafir olmaktan tırsan" diye sıfatlarla donatacaksın.
Bu kadar adamsınız işte.

Lafım sadece sana değil, senin gibilere, bu bir tehdit, evet, sıradan bir şekilde, kendince dinini yaşayanlara yönelik bir tehdit. "Din aslında o değil, o adam dinden anlamaz, dini modernleştiriyor" diye sallayarak insanları 1400 yıl önce yaşanmış dine yönlendiriyorsunuz, yoz-yobaz hale getiriyorsunuz. Devleti "müslümanlığı kendi istediği şekle getiriyor" diye eleştiriyorsunuz, dinci kanallarda her gün kendi müslüman tipinizi dizilerle dayatıyorsunuz.

Muhammed ya da İmam-ı Azam bugün yaşasaydı hala sakal bırakır, şalvar giyerdi zannediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığım şey kuran temelse orda kabak gibi yazıyo arkadaşım doğrusu. değişim katiyyen olmaz. değiştiremezsin temel şeyleri. 1500 yıl öncesinden kalma şeyler dediklerinin yarısı direkt ayet hadis kaynaklı "motto" lar. ayrıca senin gibiler dediklerin bensem boşa salladın zira islamı kötülemek için yazmıştım hehe. ha evet laik ülkede müslümanım rahatım diyen adamıda kötülüyorum. kendi kendinize yalan söylüyosunuz. uyumsa amacınız budist olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes nesi garip demis.

Abicim bu ulkede 80 milyon tane sorun varken, en cok okunan gazetenin manset haberi Besmele ve bilmemne haberiyse, insanlar dine cekiliyor, veya hazir olarak cekilenler etrafina birsey oruluyor demektir.

Seriat geldi vs demedim, Turkiye degisiyor dedim sadece, az biraz dusunun flamelemeden once
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye değişiyor, buna bişi demedikte, örnek olarak verilebilecek 9824739823 şey varken aradan gidip kendi kendine insanları din, vs konularda bilgilendirmeye çabalayan bir adamın yine kendine ait köşesinde yazdığı yazıyı ayıklayıp, panik-atak şekilde yazı yazman garip geldi bana şahsen.

@Overseer

İnsanları sınıflandırmak sana mı kaldı a katırcan?
Sosyal ağlarda paylaş

Panik atak?
said:

Turkiye'nin en cok okunan gazetelerinden birinin yere goge sigdiramadigi kose yazari Yasar Nuri Ozturk ve ilk kose yazisi

nerde panik atak? gozume takildi ve bence onemli bir nokta bu, burada da paylastim sadece. ya anormalligi kimse goremiyor mu allah askina. kimse yasar nuri ozturk din hakkinda yazi yazmasin vs demiyor, surmanset degildir ya bu olay
Sosyal ağlarda paylaş

Cümlende panik-atak aramadım ki ben, tahmin ediyorum zaten topic'i açarken sahip olduğun psikolojiyi. Ayar olarak algılama, öyle bir amaçla yazmadım onu. Konu ile ilgili olarak da söylemek istediğim; ortada Türkiye'nin değişimini net bir şekilde gösteren yüzlerce şey varken şu adamcağızın kendi halinde yazdığı yazıya mı takıldın? :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...