Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Turk bir rusa bile bedel degil...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
huun said:
Şu anda bunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hem AB'nin fonladığı bir Avrupa firmasında hem de Akdeniz Üniversitesinde iki bağımsız çalışma var.

Tarladaki ürünlerin sertifikalandırılmasında kullanılacak bir sistem. Geçen hafta hocalardan 3 tanesi ile yaptığım görüşme sonucunda çıkardığım sonuç, 2 sene içersinde cihaz hazır ve üstelik AB'nin fonladığı firmadan önce biz bitireceğiz. İşin IP platformunda belki bizim de bir katkımız olacak sisteme, fiyatta anlaşabilirsek tabii :P

Cihazlar hazır olduktan sonra kullanımı mecburi kılınacak ve kullanılan her türlü hormon, kimyevi madde takibe alınacak tarım sektöründe.

İçiniz rahat olsun, kurtaracağım sizi bu korkudan.

Bu cihazı kim kullanacak tam olarak anlamadım ?

Şimdi bu satılan zehirli denilen ürünler, köyde yetiştirilip kamyonla çat diye pazarda satılmıyor mu? Her çiftçi mi bu üründen alacak?

Açar mısın biraz :)
Mesaj tarihi:
Greeny said:

Bu cihazı kim kullanacak tam olarak anlamadım ?
Şimdi bu satılan zehirli denilen ürünler, köyde yetiştirilip kamyonla çat diye pazarda satılmıyor mu? Her çiftçi mi bu üründen alacak?
Açar mısın biraz :)

Fazla açamam ama evet her çifçi bu cihazlardan alacak, bazı yollarla topraktaki kimyasalların takipleri yapılacak, çifçinin hangi tarihte hangi ilacı kullandığı kaydedilecek, merkezi bir sistemde bunların takibi yapılacak, günü gelmeden ilaçlar etkisini kaybetmeden hasat yaparsa halde busted olacak çiftçi.

yalnız anladığım kadarıyla bu tip sorunlar ab ülkelerinde de yaşanıyor zira adamlar da bu sorunları engellemek için çalışmalar yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
ciddi demeçler var domatesteki nitrat duzeyi hakkinda. inatla diyorlar ki standartlara uygun.

Ama bizim vatanda$imizin yalan atma kültürünün de son derece geli$mi$ oldugunu varsayarsak, bu yalanlari atanlarin yanlarina kar kaldigini da hesaba katarsak patlak bir durum war sonucta.

diyorlar ki ayni domates avrupaya gonderiliyor. rusya killik yapti. Eger killik yaptiysa rusya incelersin nitrat seviyesi X in altinda ise acarsin davayi. Ama acamadiklarina gore ustunde demek ki. Ya da bana oyle geliyor.
Mesaj tarihi:
Özdil said:
Domates

Rusya "ilaçlı bunlar, yenmez" diyerek, bizim domatesleri geri gönderiyor; Başbakan hálá, "istikametimiz millettir" falan diyor.
Sadece domates de değil...
Patlıcan, limon, patates, kiraz, üzüm.
Hiçbirini almıyor adam.
"Hayvana bile yedirilmez" diyor.
*
Rus’a kakalayamayınca, normalde imha edilmesi gereken sebze-meyvenin istikameti neresi oluyor?
Millet.
*
"İstikamet" dedim, aklıma geldi...
İstikameti AKP olan gazeteler var.
İnsanoğlunun Mars’a Tayyip Erdoğan sayesinde gittiğini öne sürüp, Portekiz yenilgisini Başsavcı’ya bağlarlar!
Aynı Tayyip Erdoğan’ın kankası rüşvetten mahkûm olur, yazmazlar.
Dün baktım tek tek...
Türban hepsinde manşet.
Domatesi hiçbiri yazmamış.
Belli ki, işin ucu iktidara dokunur diye, suya sabuna dokunmamışlar.
*
Zannedersin domates laiktir...
*
Halbuki, kanser bu.
Türbanlı-türbansız ayırmıyor.
İmam değil, istersen müftü ol...
Kamyon kasasında uzayan salatalıktan yedin mi, ayvayı yiyorsun.
*
Çok önemlidir bu konu.
Hayatidir.
Çünkü unutmamak lazım...
Birbirimize düşman olmak için bile önce yaşamamız gerekiyor!
Hepimiz ölürsek manası yok.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
PrudenT said:
rusları neden küçümsüyosun ki "bile" diye sfd

valla ben de buna takılmıştım.

biri yazdı mı diye bakınıyordum, yoksa ben diyecektim neden "bile" diye.
Mesaj tarihi:
oper said:
SKeLeToN said:
Her türk değil işte, 1 türk dünyaya bedeldi zamanında. Oldu bitti. :)

evet sadece bir Türk. o da Atatürk..

Kendinizi küçümsemeyin. O Ruslar analarını-bacıları para toplasın diye türkiyeye boşuna göndermiyolar.
Mesaj tarihi:
Dört artı dört sekiz eder.

Matematik böyle bir şey.

Matematik öğretmenleri çok değerli insanlardır.

*

Değerli diyince aklıma geldi.

Tayyip'in kuzeninin dayıoğlu nişanlısına tek taş almış.

Afrikada karın tokluğuna çalıştırılıyor işçiler.

İşçi yoksa üretimde yoktur.

İşçilerin türbandan önemli sorunları var.

Laik değil Afrika.

*

Arena Season 4 te 25'inde geliyormuş.

Geç kaldı Blizzard.

28 Mayısta benim hesap inaktif oldu.

Açtırmıyorum bende yeni sezon gelene kadar.

8 milyon kişi oynasa, benim gibi 1 milyon olsa
13€x1000000=13milyon euro.

Matematik böyle birşey.
Mesaj tarihi:
Karag8z said:
oper said:
SKeLeToN said:
Her türk değil işte, 1 türk dünyaya bedeldi zamanında. Oldu bitti. :)

evet sadece bir Türk. o da Atatürk..

Kendinizi küçümsemeyin. O Ruslar analarını-bacıları para toplasın diye türkiyeye boşuna göndermiyolar.

küçümseme değil bu.. vatan millet sakarya devri geçti.. 8umarım yanılıyorumdur bu konuda)
bi laf var ya, "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diye.. yalan olmaya başladı sanki.. çevrenize bakın, çoğu kişi "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" modunda. işime gidim evimi geçindireyim başka bişe istemem diyor. malesef.
  • Yeni Oluştur...