Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

25 bine vergisi ucuz jip

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet arkadaaşlar. maalesef jip tutukunuyum. kaç model olduğu pek önemli değil ama tabi çok hurda da istemem.
bu vergi olaylarından pek anlamam. motor hacmine yılına göre falan değişiyo diye biliyorum.
99 model range ler 25 e falan bulunuo diye bişeyler duydum onların vergisi nedir. bunun dışında suzukiler ucuz zaten ama vergilerini bilmiyorum.. kialar güzel ama o fiyata bulunmaz heralde.
evet yardımcı olursanız çok sevinirim.
25bini pek geçmezse sevinirim.
Mesaj tarihi:
Vergiyi geçtimde 4.8 V8 Range Roverlardan alırsan zaten korkutuğun vergi parası kadar benzin parası bayarsın arabaya. Özellikle Istanbul'da yaşıyorsan.

Eğer butcen kısıtlıysa uzak dur derim. Eski rangelerin düşük motoru yok :)
Mesaj tarihi:
komik gelcek belki ama
bi suru jipin 1.6 motorlulari war artik

mesela biz gecen gun 1.6 nissan qasqai baktik
45 milyar felandi sıfırı
illa range olcak illa 4.9 v8 motor olcak demiyosan
bunnara da bakabilirsin
1.6 ile vergide zaten taksi vergisi
Mesaj tarihi:
Suzuki demişsin galiba birde vitara ve grand vitaralar taş gibi arabalardır, bozulmadan dağ bayır çayır gezersin mantıklı bir seçim olabilir motor hacimleride küçük vergi/benzin dehşetinden kaçarsın.

Tüp olayına gelince tabi bir alternatif ama yinede çok yakar yani tüple range roverı 2.0 motorlu normal bir sedanın yakıt masrafına kadar düşürebilirsin gibi geliyor tabiki teknik detayları bilmiyorum. Ama ben yinede uzak dur derim. Birincisi yaşı fazla ikincisi dediğim gibi motorlar! 3.9 Lar varmış V6 şimdi sahibinden.com dan baktım onlar bile çılgın gibi yakar valla!
Mesaj tarihi:
arkadaslar mesela şu arabanın;

...

vergisi ne kadardır.

arkadasta suzuki 2001 model jip vardı.
motoru 1.3müş. okdar düşük motorlu jip oluyo muydu ya. vergisi 70+70 miş.. çok iyi ya işye böyle şeyller lazım. vergisi daha fazla da olablr yani bundan
Mesaj tarihi:
BonePART said:
komik gelcek belki ama

45 milyar felandi sıfırı
bunnara da bakabilirsin

otoban jipi o.
Mesaj tarihi:
Masticore said:
BonePART said:
komik gelcek belki ama

45 milyar felandi sıfırı
bunnara da bakabilirsin

otoban jipi o.

iyide adamda sehirde kullancak zaten
tup taktırıp dakkara katılmıcak ya
Mesaj tarihi:
Qashqai jip sayılmıyor yalnız. Çoğu 4x2 olduğundan yüksek hatchback arabadan öteye geçmiyor o. Şimdilerde dizel ve 4x4 seçeneği getirmişler ama 70 bin YTL'den fazla fiyatıyla Nissan X-Trail varken bunu almak pek doğru olmaz.

20-25 bin YTL'ye işte burada bahsedilen araçlar alınabiliyor. Sanki Suzuki daha mı iyi olur acaba? Bu ilk kasa Freelander'ların iç mekan kaliteleri abartmıyorum lada samara seviyesinde.

http://www.otokritik.com/2008-yili-Motorlu-Tasitlar-Vergileri/

Ben 20 bin YTL civarına Grand Cherokee falan bakardım hem lüks hem kaliteli. Vergileri biraz yüksek ama aracın kasko değerine göre bir alt dilimden vergilendirilmesi gibi bir durum söz konusu. Yani olması gerekenin bir alt dilimine bakınız.
Mesaj tarihi:

Grand Cherokee lerin motor hacminden dolayı vergileri uçuk geldi.
freelanderler alırsam içini kaplatıcam ben zaten. dış görnüşleri o fiyata alableceğim en iyi jiplerden.suzuki tipsiz geliyo bana.
2000 model 5 kapılı bi freeland alsam siyah ya da beyaz renkte. bi cila atsam, camını filmletsem, içinide suni beyj deri yapmayı düşünüyorum.bence tadından yenmez.
vergisi de 456.00 YTL toplam. 228.00 YTL bi kerede verilemeyecek bişey değil.

yani bunu sahibinden.com'da buldum mesela..

Mesaj tarihi:
Selam,

Poponu üstüne koyacağın, devamlı oturacağın şeye suni yerine gerçek deri kaplatsan ya... Malum o kadar masraf yapacaksın ve sonra da suni deri kaplatacaksın ticari taksiler gibi :

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
...Bu ilk kasa Freelander'ların iç mekan kaliteleri abartmıyorum lada samara seviyesinde...

aynı zamanda ilk nesil freelander'ın şasisi de oldukça "lada". Ncap testinde deforme olan engele önden çarpışmada araç öyle bi yamuluyodu ki oha dedim. tavanın ortasından içeri göçmüştü kapının arka tarafındaki hizadan. kabin ciddi biçimde deforme oluyor yani. Bi de o çarpışma 60 km ile mi ne gerçekleşiyo...
Mesaj tarihi:
Namessar said:
alttan ısıtma olmazsa deri üzer biraz. kaliteli kumaş bence daha iyi bir tercih olacaktır.

olabilir. deri terletir diye suni demiştim. yani içinin açık renkte olmasını istiyorum
Mesaj tarihi:
wEll said:

güzel araç ama alanın mantalitesini merak ettim
önlere kış lastiği koymuş arkalar yaz lastiği

??
araç 4 çeker , karda gaza basıyorsunuz traction control aracın arka lastiklerinin kaydığını hesaplıyor ve ön çekişi azaltıp lastiklerin patiye kalmasını önlemek istiyor.

e sürekli bi handikap hafif karda buzda ve soğuk havalarda hafif buzlu ıslak zeminde. ESP var ise araçta bilgisayar sürekli kayıyorum arakadan, müdahale etmeliyim diye diye balataları erken bitirecek ... eh...
Mesaj tarihi:
Bende Daihatsu Terios var 1.3 araç 60 ya da 65 beygirdi unuttum şimdi. Sürekli 4x4 araç, çok da güzel benzin yakıyor ibreyi izlemen gerekmiyor yani. Max 170km gördüm, birazcık yavaş ama hantal değil kesinlikle. El kadar birşey zaten, deri döşeme sunroof vs hepsi var, klima da var söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Benim araç 2005 model, sony x bilmemne cd çalarlı player ile geldi. Hoş bir araç, range roverdan daha güzel çekişi var karda fln. Test ettik diyebilirim. Düşün istersen ben çok memnunum yedek parçası vs de ucuz, tüp takıp rezil etmene de gerek yok aracı :)

P.S.: Range rover konusuna takılan olabilir, karlı rampada çıkmayı denedik iki araçla, ikisini de ben kullandım benim termos çıktı o araç çıkmadı. Budur yani, polemiğe gerek yok, kendi tecrübem. Baştan söyleyeyim de sonra kavga çıkmasın :)
  • Yeni Oluştur...