-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Tam da benim Avrupa Birligi uyesi bir ulkeden vatandaslik alacagim tarihlere geliyor o yillar. Oh ucuz yirttik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Sorun burda yasanın ne için çıkarıldığı değil , yasanın laikliğe aykırı olup olmadığıdır. Herşey gene yorumdan geçiyor. Türbanın yüksek öğretimde serbest olması yasalarla zaten yasaklanmamıştır. Tam tersine öğretimde kılık kıyafet özgürlüğü kanunu vardır. Ama bu kanun eski bir karar yüzünden türbanın serbestliğine kapandı , buna uyan oldu uymayan oldu. Sen türbanı laikliğe aykırı görürsün ben görmem. Kesinlikle görecedir. Üniversiteler devletin tüm vatandaşlarına zorunlu vermesi gereken hizmet kurumlarıdır. Hizmet verdiğin insanları kıyafetiyle , dini ile ırkı ile ayıramazsın. Ayırmak ve ayırarak hizmet vermemek tam tersine yasalara göre yasaktır. Ama bunu türban siyasi simge deyip , siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan kızların eğitim hakkını elinden aldılar. Sen türbanı düşman olarak görüp , siyasetle veya siyasi simge diye değil de inancı için takan insanların temel eğitim haklarının elinden aldığını göremedikçe bu şekilde konuşmaya devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Laikçiler duruyorduk sokakta türbanlı kız geçti uyuz olduk bizde karar verdik TÜRBAN SİYASİ SİMGEDİR öyle oldu dimi durup dururken birden yaratıldı,ordu tarafından,hukukçular tarafından,aydınlar tarafından,bu türban meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Horizon said: Ama bunu türban siyasi simge deyip , siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan kızların eğitim hakkını elinden aldılar. Turban siyasi simge degil zaten, Allah'in emri. Inanc simgesi. Takan kizlar musluman, digerleri munafik. Takan cennete gidecek, takmayanin got.ne cehennemde zebaniler catal sokacak. Tayyip'in kopyasi gibisin. Fakir edebiyati yapiyorsun burada. "Egitim haklarini elinden almislarmis." O turban yasaginin niye geldigini ve korundugunu bal gibi biliyorsun. Klasik nurcu soylemleriniz harbiden cok baydi. Amerika gibi bir ulke olsak kesinlikle desteklerdim turban'in universitelere girmesini. Allah'in dunyadaki elcisi (kendileri iddia ediyorlar bunu kafalarina gore Ataturk'culeri ve laikleri televizyon dizilerinde cehenneme yollayarak )Samanyolu kimin iyi olduguna karar verir. Bence onlara sormak lazim. Acaba Anayasa Mahkemesi uyeleri cehenneme mi gidecek "Allahu ekber" nidalarinda,yoksa imana mi gelecekler ileride "cicek bocek" sesleri arasinda cennet kapisindan mi girecekler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Laik bir ülkenin ödevlei nelerdir ? laik bir demokrasi olarak Türkiye cumhuriyeti,isteyen vatandaşının totemiyle,isteyen vatandaşının kipiyle,isteyennin türbanıyla,isteyeninde hacıyla okula-hastaneye-derneğe-kahveye girmesini ve hizmet almasını sağlamalıdır. ama,istesenizde istemesenizde,bu sağlanamıyor,faktör 1. "banane sağlanamıyorsa,bu ülkedeki çoğunluk müslüman"derseniz,hayır kusura bakmayın,bu ülkenin kimlik kartında müslüman değil laik demokratik yazıyor derim.totemiyle giremiyorsa tauren arkadaşımız,sizde giremessiniz,tauren arkadaşımızın kalbi kırılır,çok tadı ve rengi bir arada yaşamanın gereği ne yazikki budur. faktör 2de şudur,ister beğenin,ister beğenmeyin,türban artık politik bir simgedir,bir ideolojiyi temsil ediyor,3 hilal gibi,agmalı haç gibi,8 ok gibi, türbanı kim siyasi simge halkine getirdi ? tartışılır ama gündemden inmesi konsunda türbanı takanda,taktırmayanda birşey yapmıyor türbanı takanlarda HAYIR TÜRBAN SİYASİ SİMGE DEĞİLDİR GOGO AKP YUH SANA LAİK DEVLET dedikçe,kimseyi yiyemezler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Ben kimsenin ağzıyla konuşmuyorum , sen kendi söylemlerini düşün. Siz demokrasiyi , hukuku ciddi anlamda içinize sindirmiş olsaydınız , yasaların veya hukukun niyet okuma ile işleyemeyeceğini bilirdiniz düşünürdünüz. Bana çıkın deyin bakalım , o türbanı takan herkes siyasi simge diye takıyor , takmayanlara siz cehennemliksiniz dinsizsiniz diye takıyor Nasıl bir mantık ve saçmalıktır bu ? Kişi kendi dinini yerine getirdiğinde diğer insanlara hakaret etmişimi oluyor yani ? Ben gidip namaz kıldığımda , sana sen kılmıyorsun kafirsin , pissin demişmi oluyorum ? Modern örümcek kafalılığı. FTW! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Gamalı haçı sadece estetik boyutuyla sevip arabana yapıştırmasını fln yapıştırsan nasıl tepki görürsün? mantık ulan mantık türbanı siyasi simge olarak kullanan insanlar oldukça,o siyasi simgenin idolojisini tehlikeli-sapkın bulan kuvvetler türbana karşı olacaktır,bu gayet doğal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Sarı-Kırmızı-Yeşil bandana takan adamın kendi lokal spor klubünün bandanasını takmadığı ne belli. Geçiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 weak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Yani kişisel haklar , özgürlükler ve bunları koruyan yasaları hiçe sayıyoruz. Siyasi simge diye suçsuzlarında haklarını gasp edeceksin. Hem de insanlarımızın içinde azınlık değil çoğunlukta olan bir kesimin dini hassasiyeti üzerine yasaklama yapacaksın , kanunda olmadığı halde. Arkasından da kimsenin bunu siyasi simge olarak kullanmamasını bekleyeceksin ? Sİyasi simge olarak kullanma niyeti olmasa bile , her kim ki bunu siyasi simge değil , artık kimse kullanmıyor siyasi olarak , yasağı kaldıralım dese , o kişi gene siyasi simge olarak kullanıyor denilecek ve sil baştan başa dönülecek. Siyasi simge denerek senelerce bu sorun daha da derinleştir. Özgürlük getirilmediği sürece de illa birileri bunu kullanır. Kullanmak istemeyip sorunu çözmek isteyn de bu şekilde engellenir işte. Amaç nedir ? Ülkeyi huzurdan uzak tutumak insanları bölmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 o zaman yapılması gereken nedir ? huzur bozulmasın,diretmeyeceksin. bu ülkede 15 yıl önce türban sorunu vardı diyen yalan sölüyordur. ben küçükken,türbanlı bir bakıcım vardı,henüz 4-5 yaşlarımdayken,kendisinide severdim,ailem lede arası iyiydi kadıncağızın.şu an küçük kardeşime türbanlı bir bakıcı tuttuğumuzu hayal bile edemiyorum. kim getirdi bu duruma ? tartışılır. ne yapmalı ? türbanınla gez,eğlen,ne yaparsan yap,ama dokunulunca acıyan yaraya dokunma,gerginlik çıkarma,durup dururken kıllanmıyor insanlar türbanla üniye girmene,bi sepeb var demekki. otur,bekle,gerginlik azalınca gerekenleri yapmaya çalış ama bu ülkede türban gerginliği bitmiyor neden bitmiyor cünkü beklenmiyor istenmiyor dalga dalga her fırsatta türbana özgürlük diye gerginlik uzatılıyor oldu jnm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Kullanmak istemeyip sorunu cozmek isteyen kim Horizon ? Tayyip demedimi turban siyasi simge diye ? Komik oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Nekadar beklenicek ? Kaçbin öğrencinin eğitim hakları elinden alınarak ortam uygun hale geitirilecek ? Kim karar vericek tamam ortam uygundur hadi çözelim diye ? Benim çok bildiğim insan var , sırf inandığı için başını örtüp , üniversiteye giremediği için eğitimini bırakan. Ha diyebilirsiniz ki o onun saflığı dini , eğitimden önemli görmüş vs. Bu tarz kişisel tercihleri kimse kimseye diretemez ve onun üzerinden kişi hakkında yargılama yapamaz. Özgür tercihidir çünkü. Bu konuda sorunu olmayanlar için bırakın , bekleyin zaman geçsin , yasak olsun , peruk takıp girsin ne olucak demesi kolay. Ama o insanların neler yaşadığını burda kimse bilmiyor. Keşke burdaki herkesin başına bu tarz vicdanı bir olay yüzünden temel haklarının gaspedilmesi gibi birşeyler olsa , ozaman daha sağlıklı tartışırdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Soulless said: Kullanmak istemeyip sorunu cozmek isteyen kim Horizon ? Tayyip demedimi turban siyasi simge diye ? Komik oluyorsun Velev ki dedi , bunu muhalefet gibi saptırarak kullanmakla sen daha komik oluyorsun. Arkasından ne dedi ? siyasi simgeler üniversitede yasak değil dedi. Öylemi değil mi ? Maden sen siyasi simge diyorsun , e yasak değil ? Üniversitede siyaset yasak değil. Ayrıyetten ben kullanıyor kullanmıyor demedim. MHP kullanıyor mu ? birçok kişiye göre hayır , bu kanuna neden destek verdiler ? Ciddi anlamda şu olay gündemden artık kalksın diye. Ne oldu ? Patladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Illa turbana unilerde kisitli ozgurluk gelecekse bunun sol partilerin liderliginde yapilmasi gerekir bence.Ve ulkeyi islamlastirma derdindeki , laiklik dusmani olarak gorulen tarikatci ayaktakimi birilerinin nepahasina olursa olsun zorlamasiyla degil.Azicik durust olabilirsen bunu sende gorurdun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Keşke yapsalar , yapmazlar. Çünkü sende azıcık açık düşüncen herzaman siyaset malzemesidir bu sol partiler için. Sol partiler için senelerdir , rejim ,laiklik , Atatürkçlük ve ilkeleri siyasi malzeme olarak kullanılır. Türban sorunun ortadan kalması en çok sol partilerin işine gelmez. Bunu çok iyi biliyorum. CHP seçimden önce çözücez dedi bu sorunu. AKP MHP beraber kanun teklifi ile iligli çalışmalar yaparken , 23675234762354 kere herkese tüm partilere ve kurumlara özellikle CHP ye gelin katılın beraber yapalım. Yanlış biryerimiz varsa buyrun nasıl çözebiliriz fikir verin dediler. Ne oldu ? Hadi buyrun ne oldu söyleyin lütfen ? Madem bukadar samimi bu sorunu çözmek için herkes neden Hiçbir kurumdan , ve partiden gık çıkmadı bi öneri gelmedi. ÇÜnkü çözülmesini istemiyorlar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Federal - iki meclisli başkanlık sistemi istiyom ben. Çok havalı oluyor. Yok sayın Senatör, Bay baŞkan bilmemne aynı amerikan filmleri gibi oluruz. Bülent Arınç boşta kalmıştı o da Senato Ağası olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 bu senatoların sonu kötü oluyor ya sezardı palpatinedi falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Neyse siz takilin. Onunuze atilan turban polimigiyle kapisip durun. Millet marsa gitsin, gelsin, teknolojide assin kendini. Zihinler kacsin Kanada'ya Amerika'ya bu kadar musluman olup da muhtesem bir sekilde yozlasmis ulkeden. Adamin olmadan is bulamiyorsun, siyasi gorusune gore iste yukseliyorsun, devlete aliniyorsun. Rusvet vermeden kamu gorevlileri killarini kimildatmiyorlar. Geli$mi$ ulkeler dinin baskisindan kurtulali cok oldu. Ondan teknolojide lider onlar biz degiliz. Bize sadece ithal etmek kaliyor. O yüzden cami ve kıraathane sayisi kutuphane ve okul sayisindan daha fazla bizde. Blair asiri muhafazakar olmasina ragmen pazar ayinlerine gizlice gitti. Bizde ise gostere gostere bagira cagira biz muslumaniz diyorsun, oylari kapiyorsun. Tamam iyi guzel de, senin ibadet uzerinden siyasi rant saglamaman gerekiyor. Daha cook gider genc insanlar Kanada'lara, Avusturya'lara, Avustralya'lara. Ondan sonra da beyin gocu olur diyorsun. Sen insan yerine koymuyorsun uretmek isteyen insani. Insanlari dini goruslerine, ait olduklari cemaate gore degerlendirip adam yerine koyuyorsun, ona gore is veriyorsun. Ciftlik demokrasisisi uyguluyorsun. Sonra bunlar neden gidiyor? Giderler tabi. Neyse konu cok sapti. Sonuc olarak bu bir ozgurluk sorunu olmaktan cok rejim sorunu haline donustu. En azindan yargi kurumlarinin gorusu boyle. Samimi olarak soyleyeyim. Turbanlilarin universiteye girmesinden korkmuyorum. Turban dini simge olarak cikmasaydi - ki Fetullah Hoca Efendi Hazretlerinin bu olayi 60larda cikardigini hepimiz cok iyi biliyoruz, oncesi yok- ben bunun hic kimse icin sorun olacagini zannetmiyorum. Daha cok gayri muslumler icin korkuyorum. Eger onlarin dini simgelerle girmelerine izin verilirse, o insanlarin basina geleceklere karsi kimse garanti veremez. Birisi bana yahudilerin, hıristiyanlarin, yahudilerin, ataistlerin, satanistlerin de dini inanclarini universitelerde rahatlikla yansitalabileceklerinin garantisini versin - ki oyle bir garanti yok Turkiye'nin dinamiklerine baktiginizda-, bu olayin ilkokul,ortaokul,lise'ye sicramayacagini soylesin, kamu kuruluslari icin de turban ozgurlugunun istenmeyecegini garantilesin, o zaman en onde ben yururum turban ozgurlugu icin. Ama hedef siyasi simgeyi her yere nufuz etmek. AKP'liler daha birkac ay once "bizim hedefimiz turbani kamu kuruluslarina sokmak" demedi mi? Taviz bir kere verildiginde gerisi de gelecek ve bu dinamiklerde gelir de... O yuzden hic kasmayin. Bu tartisma da kisir donguye doner. Turkiye basortudur, turbandir bunla oyalanir, ekonomi yerlerde surunur, enflasyon cosar, issizlik cosar. Birileri hala Turkiye'nin AB ye girecegini dusunur, baskasi ona bir tarafiyla guler. Bunca senedir Turban sorunu yoktu da yeni mi basladi bu kutuplasma? Birileri kasitli ayarliyor bu isleri. Neyse cok yordum cenemi hakikaten. Size iyi kisir tartismalar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Ha sen şimdi bu kısır tartışmaya girmemiş oldun dimi? Tamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 kısırlık demişken, şöyle bi argümana rasladım topikte.. biz amerika gibi ülke olsak karşı çıkmazdım türban yasağına.. iyi de, türban yasağı kalkmadan nası amerika gibi olucaz? bu yasaklarla daha iyi bi ülke olma yolunda ilerleyebiliyo muyuz? yoksa, marjinal olmasından delicesine korktuğumuz bir kesimi daha da marjinal bi kimliğe doğru mu itiyoruz? senatoya gelince, öyle bi senato olması lazım ki hem bürokratik eliti, hem seçmeni, hem de farklı ideoloji ve kimlikleri tatmin edicek. olmaz, olamaz malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Edit: Yanlış biliyormuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 ilk maddeden belli zaten amaç lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 senato fikri bayag iyi aslinda milletvekilleri pek bilgili degiller yasalar hakkinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Poweeeerrr... UNLIMITED POWEEERRRR Demiş Palpatine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar