Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aranıyor: şehir içi 0,20YTL/km tüketimli...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Bir arkadaşım için otomobil arıyoruz. Kriterleri şöyle;
-Şehir içi (sanırım sıkışık trafiği kast etti bana) tüketim 0,20 YTL/km rakamını aşmayacak. Hatta mümkünse klima bile açıkken :P
-Düz veya otomatik fark etmez ama dandik otomatiklerden de istemiyor.
-ABS ve airbag gibi can alıcı güvenlik ekipmanları olacak.
-Otomatik klima şartı.
-HB kasaya sahip, Golf-Astra sınıfında ve mümkünse boyutları çok büyük olmayacak.
-Şehir içinde gerektiğinde 4 yetişkini taşıyabilecek.
-4~5 senelik kullanım ömründe sorun çıkarmayacak.
-Servis ve parçada gıcık etmeyecek, kronik sorunlardan uzak.

Kullanım şekli;
-Devirli kullanmaz, sollama yapmadıkça.
-Çok gerekmedikçe klima kompresörünü aktif hale getirmez.
-Rahatına düşkün, uzun boylu (1.80cm gibi) ve kilolu (90 küsür kg)
-Fransızlara azcık gıcık (etkim yoktur dersem yalan olur)
-Uzun yolda da çok ender 140km/h limitine yanaşır. O da 100-120km/h civarında dolaşır.

Tüketim değerlerinin yer aldığı konuyu inceledim, Astra 1.3d önermeyi düşündüm ama onca yazılan ve çizilenden aklımda pek bilgi kalmadı. Farklı birşey öneren var mı?

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Benimde okurken aklima direk astra geldi, fakat 0 aliniyorsa kasa degistireceginden almak mantiksiz olur galiba. bilemedim.

auris ve corolla d-4d lerde kriterlere uyuyor.

Birde su ciktiktan sonra burda konustuklarimiz sonucunda bize dandik fransizlarda baya bi gelisme oldugunu kabul ettiren 308 var. 8-)

Birde sormak haddime degil ama; klima kompresorunu acmiyor bile ise, neden dijital klima istiyor? :S
Mesaj tarihi:
Selam,

Basit, sıcaklığa göre fan hızının otomatik ayarlanması oldukça kullanışlı bir özellik de ondan :P

Bilmiyorum tüm dijitaller öyle mi ama ön cam-ızgaralar-ayak kısmı seçeneklerini birbirlerinde bağımsız istediğiniz kombinasyonda seçebiliyor olmanız güzel oluyor.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
okurken aklima hemen astra 1.3 cosmo geldi ama otomatik olarak easytronic sanziman var. alistiktan sonra pek sorun kalmasa da alismak istemeyebilir :) test surusu yapmadan niyetlenmesin.
Mesaj tarihi:
Selam,

Otomatik şart değil, düz de olur.
Ama trafikte vitesin tek uğraşı olmasını istemiyor :P

1.4TSI hevesi vardı ama fiyatlar ürküttü onu azıcık :D İkinci el alma planlarında temiz denk getirip.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Astra 1.3 TDI yada CTDI ile ankaradaki yeraltı otoparklarından çıkarken baya zorlanırsın çekişi çok boktan bir araba hiç tavsiye etmem. Onun yerine 1.6 skoda yada toyota bak.
Mesaj tarihi:
Karag8z said:
Astra 1.3 TDI yada CTDI ile ankaradaki yeraltı otoparklarından çıkarken baya zorlanırsın çekişi çok boktan bir araba hiç tavsiye etmem. Onun yerine 1.6 skoda yada toyota bak.

Pedal çevirerek gidiyo heralde
Mesaj tarihi:
O degerler uzun yolda(istanbul-antalya) sabit hizda toplam ortalama deger. Yine de cok iyi o ayri.

Ben bizim 307 1.6hdi ile ankara-izmir yolunu 4.7lt ile aldim.

sehir icinde ortalama izmir trafiginde 5.5 ile 6 arasi gidiyor. guzel motor allah icin.
Mesaj tarihi:
Bana göre istediğiniz özellikleri sunacak 2 araç var
Opel Astra 1.3 cdti
Toyota Auris 1.4 4D

Auto motor sport dergisinin astra ve auris'in full versiyonları arasında yaptığı karşılaştırma sonucunu aynen aktarıyorum.
1. TOYOTA AURIS
Auris birinçiliğini daha düşük
olan kullanım maliyetlerine ve
daha iyi hissettiren başarılı dizel
motoruna borçlu. Yine de yepyeni
bir otomobil için devrimsel değil.
2. OPEL ASTRA
Eğer kullanmak biraz daha ucuz
olsaydı, sol sütunun sahibi Astra
olabilirdi. IDS Plus ve AFL gibi
gelişmiş isteğe bağlı donanımlar
pahalı ama çok yararlı

kesinlikle Auris..
Mesaj tarihi:
Fransız gıcıklıgını gecersek
arkadasda Clıo III dıesel var ( 1,5 mı ole bısı sanırım ) . Soyledıgıne gore sehır ıcı 1 depo 1200 km cakmıs. (dogrumu bılmem) arac 2007 ıkıncı el almıs .
mantıklı gelmedı bana ama onun yalancısıyım...
Mesaj tarihi:
1.4 bi araba alsın bütcesine yeten. asstra cortra farketmez o paraya aynı kalite aynı konfor kimse birbirini kandırmasın.
aldıgı arabaya sıralı sistem lpg taktırsın al sana 0.20ytl/km araba.
Mesaj tarihi:
Selam,

Toyota Auris 1.4 4D M/M otomatik seçeneği ile alma kararında. Şimdi etrafta kullanıcılardan fikir toplamaya kasıyor :)

LPG istemiyor, benim bagajda yer kaplayan stepne onu olaydan doğutuyor :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Benzinli araç alıp 1500 - 2000 YTL masraf edip dizel fiyatına mal edip birde bagajda tüple gezmenin ne alemi var ki?

Auris 1.4 D4D güzel bir tercih bence.
  • Yeni Oluştur...