Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

Bir arkadasim hediye olarak isime yarayacak birsey alacakmis bana. Yok falan dedim ama cok kasindi, bisiklet alsin bari bineyim gobegim erisin diye dusundum =)

Ucret olarak drta direk, basima sik sik ariza cikarmayacak bisiklet marka/model ve donanim tavsiyesi istiyorum mumkunse.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yol bisikleti mi yoksa mtb mi istediğini sölememişsin ama sanırım mtb düşünüyorsundur zaten.o yüzden giant trance x1 diyorum.biraz tuzlu filan ama giant süper markadır.(azıcıkta profesyonel bisikletçiler için ama olsun=P).bianchi bisan filan eşek ölüsü gibi agırdır.
Mesaj tarihi:
Bianki apaçi vardı eskiden xD

Eğer bisiklet almak istiyorsan ve istanbuldaysan sirkeciye gidiyorsun, doğubankın yanında bisikletçilerin olduğu bir sokak var, istersen parça parça toplarsın, istersen kafana koyduğun bir marka alırsın, İstanbul'da çoğu yerden ucuzdur orada fiyatlar. Ben zamanında baya bırakmıştım oralarda. (Zamanı dediğim 8 sene öncesi :P)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bianchi Tornado var bende, önde disk fren falan var baya sağlam. tek sorunu biraz ağır. ama idare ediyo yinede. 2 kere sağlam düştüm, onun harici defalarca devrilmiştir bisiklet 4 senedir. en son bi uçup ondan sonra betonla aramda sıkıştırmak suretiyle(tam nası olduğunu da hatırlamıyorum kafamı vurduydum o an sdfgsdfh) düştüğümde bi tarafı havada bitarafı betonda olduğundanmıdır nedir çok hafif arka cantı yamuldu. yani baya sağlam. amortisörleride güzel. of ne yazdım ha. evi toplamam lazım annemler gelcek bugün darmadağın. ertelemeye çalışıyo galiba bilinçaltım oyüzden yazıyorum

edit: ama üretimden kaldırılmış olabilir şuanki fiyatına bakiyim diye bianchinin siteye girdiğimde göremediydim sitede.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
downhill yapmayacaksan ne olursa olsun tek amortisörlü bisiklet al. sele altı amortisörler gereksiz enerji kaybıdır.

Garadia'nın tavsiye ettiği yerde istemediğin kadar bilgi bulabilirsin. Zamanında her ne kadar kron bisikletleri beğenmesemde onlar da iyi bisiklettirler.

Sedona yada kron sorunsuz ve kullanışlı olarak tavsiye edilir genelde. sedona borla sedonanın giriş bisikletidir üstüne biraz daha ekleyip sd 711 alınabilir. kronda ise xc500 yerine xc1000 göze daha hoş gelir.

sonuç olarak bisiklet beyaz eşya satandan değil bisikletçiden alınır :)

http://www.kronbikes.com/index_main.htm

http://www.sedona.com.tr/
Mesaj tarihi:
bayırları rahat çıkmak istiyorum o bakımdan, çift amortisör çok profesyönel olmadıkça gereksiz enerji kaybı yaratıyor. sedona çok önerilmiş ama sd 711 pek yok sanki stoklarda, sd 711 ayarında daha hafif ve az fiyat farkı olan hangi modeli önerirsiniz.
Mesaj tarihi:
bayırları rahat çıkmak istiyorsan bianchi yada bisan alma yeter :) sedona borlaya bak 711den daha ucuz ve birkaç yüz gram daha ağırdır.

bir iki kelam daha edeyim zamanında niyetlenip araştırmıştım. bilmeyenler için iyi olur. Pahalı bisikletler hafif ve dayanıklı bisikletlerdir. bianchi'ler neden önerilmiyor ? çünkü ağırlar. Hatta şöyle de bir tablo var;

said:
13 kg ve üstü çok ağır
11-13 kg ağır
9-11 kg hafif
7-9 kg çok hafif
5.5-7 kg ultra hafif
4-5 kg ve altı genel olarak sadece hafiflik amaçlı, çok dayanıklı olmayan aşırı pahalı özel yapım bisikletlerdir, seri üretimi pek yoktur, müsabakalarda kullanılması güvenli değildir

sanırım borlanın 12-13 kg civarlarında. bu bisan gibi markalarda 17 kg dan 20 küsürlere kadar çıkıyor. e böyle olunca da bisiklet sizi değil siz bisikleti taşıyorsunuz :)

içinizden muhtemelen lan koskoca bianchi nasıl böyle mal satıyorlar ki? diyorsunuzdur. bildiğim kadarı ile avrupa ile türkiyedeki satılan bisikletler farklı. avrupada tüketici bilinçli olduğu için bisiklet iskeletleri daha hafif. daha hafif bisiklet üretmek ise para istiyor çünkü gövde dayanıklık testleri vs vs.. birsürü işlemi var bu işin. e tabiki türkiyede de kimse gık demediği için veriyorlar beyaz eşya satan yerlere bisikletleri alsın çocuklar binsin p:

ha birde şu olay var ki yolda 23 yaşında bisikletli gören teyze evladım çocukmusun bu yaşında bisiklete biniyorsun diyor asfdasd

son olarak bisikletleri incelediyseniz parça olarak örneğin shimanolar için çeşitli isimler var. Bunların kalite sıralaması ise not aldığım kadarıyla şöyleydi:

XTR>XT>LX>DEORE>ALIVIO>ACERA>ALTUS>TOURNEY

ve tabiki delta bisiklet, erdoğanlar bisiklet, yeşil bisiklet gibi yerlere de bakarsanız faydalı olur size.
Mesaj tarihi:
bisikleti kullananlara danışman senin için daha yararlı olur. sana şöyle birşey söyleyebilirim sağlam gövdeli bir bisiklet bulup (örneğin 711 e sağlam deniyor) bisikleti kullanırken beğenmediğin parçaları upgrade edersin.
  • Yeni Oluştur...