Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hard disk ve işlemci hakkında bikaç soru

Revangelis

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarıma yeni hard disk ve işlemci almayı planlıyorum ve birkaç aklıma takılan nokta var
İlk olarak şu an bilgisayarda;
Anakart Asus Asus P5LD2 SE
Cpu C2D E6400 2.13 ghz
Ekran Kartı Asus EN8800GTS 640mb
Hard Disk Samsung SP2004C 200gb
3MB Ram bulunmakta

işlemcinin yavaşlığını oyunlarda hafif hafif hissetmekteyim ve değiştirmek istiyorum. aklımda olan E8500 3.16ghz çift çekirdek veya Q9450 2.66ghz dört çekirdekli işlemci var. ilk olarak sormak istediğim benim şu anki ana kartıma dört çekirdekli işlemci uyar mı hiç bir fikrim yok. ikinci olarak hangisi daha çok performans verir. dört çekirdeklilerin yazılımsal olarak tam oturmadığını farkındayım ama ileriye dönük iyi bir yatırım olur mu sizce.
ayrıca hard disk için 750GB 32MB SATA2 7200RPM Seagate almayı düşünüyorum uyumsuzluk çıkar mı ve tavsiye edermisiniz?
sorularım bu kadar şimdiden teşekkür ediyorum(:
Sosyal ağlarda paylaş

hazır fırsatım varken iyileştirmek istiyorum bilgisayarı aslında(:
750 çok büyük değil anca yeter ama o kadar performans kaybı olur mu cidden?
son çıkan oyunlarda zorlanıyo hakkaten bilgisayar bu arada (race driver grid mesela, alet can vericek gibi oluyo bazen)
asıl önemli olan işlemci seçimi şu an benim için ve uyumsuzluk olur mu olmaz mı o problem, biraz cahilim o konuda

tabi bir de bütün bunlar yerine performans arttıracak başka tüm tavsiyelere açığım
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl zorlanır hakikaten? Anlamak mümkün değil.

Hardiskinizde, özellikle oynadığınız oyun, iletim sistemi vs kurulu olan, %20 civarında boş yer olsun ve düzenli disk birleştirin. İşletim sisteminizin, antivirüs ve firewall yazılmılarnızın güncellemellerini yapın

Chipsetin (başka bir deyişle anakrtın) sürcüsünü kurun ve hatta güncel olanları kurun. Bilgisayarlar bu sürücüler olmadan da düzgün çalışır gibi görünse de olması gerekenden yavaş çalışırlar.

Ekran kartı sürücünüzü, oyunlarınızı güncelleyin.

Ram'iniz falza değilse çok gereksiz ve arkada devamlı çalıan programları çalışmaycak şekilde ayarlayın. Gerçi ramin fazlası olmas, olsa olsa yetersizi olur azı olur :)

Mümkün mertebe RAM modüllernizni aynı marka, hatta aynı model, hatta aynı chiplerden oluşmasına dikkat edin.

Bu şekilde bilgisayarı, 1 hatta 2 yıl formatlamadan kullanıyorum, bilgisayarım 4,5 yıllık, güncel oyunları oynamak ve monitörümün düşük çözünürlüğü dışında, güncel dizüstü bilgisayarımın karşıladığı bütün ihtiyaçları karşılıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar herkez nasıl yetmediğine takılmış
22inch monütörüm var, tüm oyunları 1680*1050 de oynuyorum haliyle. işin içine anti aliasing falan girince en son çıkanlarda kasılmalar oluyor yani bunda bu kadar şaşılacak bişey yok. illaki çok yenilerde değil de crysiste bile ayarları sona dayayamıyorum. illa öyle mi oynayacaksın terbiyesiz demeyin, elime hazır fırsat geçti babamdan okeyi aldım ve bikaç yeni parça alıcam. sizden sadece istediğim tavsiyeydi(:

edit: çözünürlüğü saçmalamışım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...