Apache Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 karar doları ve ülkenin değişmez yasalara bağlılığını yükseltti. sir said: hukuk darbeniz hayırlı olsun =) ayrıca bu mesaj yerine daha fazla hukuka saygı içeren bir mesaj beklerdim.
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 rahatsiz said: turban bir ozgurluk degildir. niye
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Llama said: akpden açıklama geldimi hiç? Gerekçeli kararı bekleyeceklermiş, öyle dedi Cemil Çiçek.
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: Soulless said: Niyetleri herzaman oydu. anlamadığım şey, siz gerçekten türban özgürlüğü isteyen herkesin aynı zamanda şeriatçı olduğunu mu düşünüyorsunuz? yani insan hakları savunucusu ateist şeriatçı insanlar olabiliyor mu yani : P Encok uzuldugumde senin ait oldugun grup.Dogru anladiysam insan haklari savunucusu ateist diyerek kendini kastediyorsun. Ama henuz olaylari tek boyutlu gormekten oteye gecememissin. Iyi niyetle cabalayip kotulerin oyuncagi olmak bu , cunku onlar cok boyutlu calisiyorlar. Siz ve bizli cumlelere cevap vermek istemiyorum cunku asiri genelleme yapmissin soyleyecegim seyler hem dogru hem yanlis olur o sartlarda. Benim alinti yaptigin cumlemde hedefledigim kesim belli ve sen ideolojik kahramanliklar yaptigini sanirken aslinda karsi olman gereken yobazlara canli kalkanlik yapiyorsun. Butun dinlere ve onlarin simgelerine esit ozgurluk , haklar ve koruma saglanmasi garantilenirse basortusuyle unilere girilmesine karsi degildim gecmiste , o dinlerin hicbirine inanmadigim halde.Ama suandaki durumun cok daha farkli oldugunu gorememek kalin kafaliliktan baska birsey degil.Birkere turban basortusu degil , islami siyasi amaclarina ulasmak icin kullanan pisliklerin urettigi bir urun , ikincisi sadece belli bir gruba ( nekadar cogunlukta olsalar ) ozgurlukler taniniyor.Bu tek basina laikligi sabote etmek icin ozellikle planlanmis bir olay.Daha yasanin gelecegi netlesmeden YOK baskani olan kuklanin ferman vermesi , liselerde bile turbanli ogrenciler turemesi vs hep bunun devami.Kagit ustunde baska birsey soylesede bu yobazlarin yaratmak istedigi sartlar mesela bir ateist icin cok cok daha kotu olacaktir , universitelerde yasaklar uygulanan durumla kiyasladiginda. Sana tavsiyem teoride savundugun fikirlerle pratikteki durumun bir alakasi varmi yokmu bir incelemen.Senin fikirlerine destek verirmis gibi gozukenlerin aslinda cok daha farkli olan hedefleri icin seni kullaniyor olduklari gercegine uyanman.Enazindan 'lesser of two evils' prensipine bagli kalmaya calis.
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Karar tabii ki siyasi. Ergenekon soruşturması da siyasi, kapatma davası da siyasi. Herkesin kendi yargı kurumları var memlekette, kendine göre derin devleti var. Hatta silahlı kuvvetler de bile fraksiyonlar var. Türkiye gerçeği. Bu kararın böyle çıkacağını bilmiyorlar mıydı akp'li arkadaşlar da şaşırıyorlar?
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: rahatsiz said: turban bir ozgurluk degildir. niye cunku ozgurlukleri kisitlamak amaci tasiyan bir siyasi dusuncenin simgesi haline getirilmistir.
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 İyiymiş. Başörtüü özgürlük olabilir, ama papaz robeları falan da olmalı o zaman. Yoksa ı ıh! Olmaz.
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 ombakkombak said: Karar tabii ki siyasi. Ergenekon soruşturması da siyasi, kapatma davası da siyasi. Herkesin kendi yargı kurumları var memlekette, kendine göre derin devleti var. Hatta silahlı kuvvetler de bile fraksiyonlar var. Türkiye gerçeği. Bu kararın böyle çıkacağını bilmiyorlar mıydı akp'li arkadaşlar da şaşırıyorlar? Onlarinki saskinlik degil kuyruk acisi.tayyip kendini kral sanmaya baslamadan cok once basladi kullari tayyip'i kral sanmaya. :)
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 sir said: anayasa mahkemesi yetkilerini aşsın, yasamaya müdahale etsin, siyasi karar versin, siz daha hala islamofaşizm felan diyin. bundan sonra görücez zaten mahalleyi baskıyı falan, olay gayrimeşru bi düzleme çekildi artık.. muahaaha kendine liberal diyen bak.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 şu başörtüsünü takan insanların %50 si çıkar için takıyor ve kullanıyor dini filan. iyi olmuş OH BE!
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 rahatsiz said: cunku ozgurlukleri kisitlamak amaci tasiyan bir siyasi dusuncenin simgesi haline getirilmistir. peki dini amaçla takanlar? onların eğitim özgürlüğü önemsiz mi :(
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 herkese aynı anda özgürlük. zorunlu din dersini kaldırmaya niye yanaşmıyor hükümet aihm kararına rağmen? başka türlü samimiyetlerine inanmam.
_LURTZ_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 mahkeme gerekçe olarak esastan incelemedi zaten.42. maddeye sonradan eklenen fıkra: "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir." bu maddeyi 2. maddeye ters buldu. şekil oluyo işte o da. kararın siyasi olup olmadığı veya iptal edilmesinin altındaki amaç hakkında bir şey söylemicem. yetkiyi aşma durumu yok onu anlatmaya çalışıyorum.
Llama Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 BiTcH_oFBaT said: şu başörtüsünü takan insanların %50 si çıkar için takıyor ve kullanıyor dini filan. iyi olmuş OH BE! tarikat para son model yaşam tarzı...
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: peki dini amaçla takanlar? onların eğitim özgürlüğü önemsiz mi :( yo degil ancak bu uni'de her turlu ozgurlugu verirseniz saglanir. sadece din ile alakali bu yuzden izin verelim derseniz bu ozgurluk degildir. bir yola gidistir. ne zaman kardesim unide isteyen istedigini giyer isterse giymez ben karismam dersin o zaman olur.
Soulbringer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Soulless said: ombakkombak said: Karar tabii ki siyasi. Ergenekon soruşturması da siyasi, kapatma davası da siyasi. Herkesin kendi yargı kurumları var memlekette, kendine göre derin devleti var. Hatta silahlı kuvvetler de bile fraksiyonlar var. Türkiye gerçeği. Bu kararın böyle çıkacağını bilmiyorlar mıydı akp'li arkadaşlar da şaşırıyorlar? Onlarinki saskinlik degil kuyruk acisi.tayyip kendini kral sanmaya baslamadan cok once basladi kullari tayyip'i kral sanmaya. :) +1 fazla soze gerek yok
Llama Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: başka nelere yasak var? şortla giremezsin mesela
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: başka nelere yasak var? valla benim zamanimda neredeyse butun siyasi simgeler yasakti. asiri, marjinal sosyal simgeler de yasakti. hatta servislerde teypten radyo kaset yayini yapilmasi bile yasakti. ilginc bir bicimde turban bu kadar gundemde degildi ve hoca killik yapmadigi surece bası kapali kizlar istedikleri gibi gelip giderdi.
sharky Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 sir said: hukuk darbeniz hayırlı olsun =) Anlasilmaz yaratiklarsiniz, yorum dahi yapamiyorum artik. Vaktinde turbanin nasil takilacagini "ozgurluk bak bu, valla" diye, bu millete ogretmeye calisirlarsa, boyle kapak olur onlara iste. Isine geldiklerinde "Hukukun ustunlugu, saygi gosteririz.", islerine gelmediginde "cubbeli darbe.". Oldu canim.!
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 sir said: hukuk darbeniz hayırlı olsun =) cry more
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Türkiye laik bir devlettir. Bayanlar bikini, bistuer vb yarıçıplak üniversitede dolaşamazsa (ki dolaşsalar bile bizim mal insanımız öküz gibi bakmaktan bu şekildeki giyim tarzının kamusal alanda yasak olduğunu hatırlatmaz, hatta en sofu kişiler bile) kılık kıyafet devrimi ile gerçekleşen çarşaf, türban yasaktır. (başörtüsü ile türban arasındaki farkı bilmeyenler gitsin öğrensin, adam bu yaşına gelmiş öğrenememişse ben anlatmayayım. + rica ederim saçma sapan cevapta yazmayın "yarası olan gocunur" lafını hatırlatarak refüze etmiyeyim sizi) Anayasa mahkemesi hukuki bir karar vermiştir. İtirazı olan varsa, mahkemenin kararına itiraz etsin. Yukardaki düşünceler şahsi görüşlerimdir. Lütfen karşınızdakinin düşüncelerine saygı duyunuz. terbiyesizlik size bir şey kazandırmaz.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Dokunmayın sir'e yavs, ne umutları ne hayalleri vardı belki. Hepsi birden suya düşünce öyle üzüntüsüyle bir yazı yazmış olabilir.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Ben hiç şaşırmadım , istediği değişikliği istediği gibi laikliğe aykırı şeklinde yorumlayarak , önündeki yasal engeli aşıp yasayı iptal etmesi , siyasi karardan başka hiçbirşey değildir. Millet adına milleti yasaklayan bir anlayış içerisinde yürü be Anayasa Mahkemesi diyorum. Üniversiteye giremedikleri için hayatı ve hayalleri altüst olan binlerce insanın vebalini artık kararda etkisi olan herkes alır. Bence artık bu insanlar rahat olsun , çünkü bu kült anlayışlarla dolu , yeniliklere kapalı , bu devlet benim anayasa benim şeklinde hüküm sürenlerin son nefesleri , son hamleleri ve bu son hamleler kendi çukurlarını kazmakta. Artık dünyada bu tarz yönetimlere yer yok , gelişicek ve değişicek. Halkın karşısında hiçbir kurum ve güç duramaz. Çünkü o kurum ve güçler halkın görevlendirdiği ve halktan gelenlerdir. Özellikle haksızlıklara halk bu millet kesinlikle sessiz kalmaz. Bundan sonra halkın cevabını kaç tokat değerinde geleceğini göreceğiz. Aynı zamanda bu karar aşırı fanatik dincilerinde ekmeğine yağ sürmüştür. Bundan sonra görün bakın o eski yeşil bayraklılar çıkarmı çıkmazmı ortaya. Bu kararla insanlar bi kat daha ayrıştı. Sir ' e de katılıyorum evet hayırlı uğurlu olsun Hukuk , darbeniz. Askerin yapamadığını , CHP nin yapamadığını Hukuk ile kendisine has hukuk ile anayasaya aykırı davranarak kullandığı hukuk ile yaptılar.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Halk dediğin 80000 kişi. Yol alın artık, böyle ufak şeylerle vakit kaybettirmeyin ülkeye.
Öne çıkan mesajlar