Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

anayasanın birinci ve ikinci maddesi ile çakışmasını geçtim yapılan düzenleme kendi içerisinde birçok soruna neden oluyor. Şimdi öğrencini teki çıksa şabat günü diye sınavlara girmese, başka biri çıkıp benim dinim karışık eğitime izin vermiyor dese, biri çıkıp cumaya gittim gelicem dese kim nasıl karışabilir ki!
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
LathspeLL said:
Simdi ister yanlis olsun ister baska bisey, Anayasa mahkemesinin bu kararini cok dogru buluyorum tekrardan belirteyim. Cogu kisinin korkusu Gul`un ilerde Anayasa Mahkemesine atayacagi insanlarin verecegi kararlardir.

Bu nedenler AKP heryeri ele gecirmeden kapatilmasi, imha edilmesi gerekmektedir. Ama bu imha surecinin olabildigince dikkatli yapilmasi, AKP`nin kendini acindirmasinin engellenmesi gerek.

Sen çok komik bir adamsın bence. Sen bu ülkedeki insanların tercihlerine saygı gösteremiyorsan , hazımsızlık çekiyorsan , karantina altına alınması gereken ilk şahıslardan birisin. Msela seni bir uzay mekiğine bağlayıp gidebildiği kadar uzak biyere göndermek lazım. Orada sonra belki uzayda bilinçlenirsin , extra yapay zekaya sahip olursun sonra BORG olarak gelip istila edersin dünyayı.

Hala AKPye delice baglilik devam :) HALKIN PARTISI YURRUUYUN BEE.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Kimse o ilk üç maddeye dokunmadı ki Dogmeat.
O ilk üç maddede bahsedilen ilkelerin içini kimin doldurduğu, nasıl doldurduğu önemli.
Nitekim bahsettiğin o ilk üç maddeden bütün bir anayasa çıkarılacak kadar yorum yapılabilir.
Bu noktada kime güvenmek lazım o ilkelerin içini doldurmak için, halk iradesine mi, bilgileri her ne kadar engin olursa olsun, halk adına karar verecek bir avuç yargıça mı?

Halk iradesi allah aynası gibi birşey değil ama
demokrasi ile çoğunluğun diktatoryası arasında bir fark var.
halk isterse hilafet gelmez,halk istedi diye idam cezası geri gelmez,halk istedi diye şeriat hukuku uygulanmaya başlanmaz.
fln fln.
"bir avuç yargıç" deriz
eeh o zaman "bi avuç vekil" diyip muhalefet partilerininden kurtulalım
"bi avuç yaygaracı" diye beğenilmeyen basın organları kapatılsın
fln fln
nereye öeh ?
olunur yani.
ha o ilk 3 maddeye zaten sen ben dokunmadık hocam,ama anyasa mahkemesi birilerinin dokunduğunu düşünmüş.bence dokunmadılar abi diyenler olur , ama bi avuç adama inanacağıma ülkenin en yüksek yargı organına inanırım.

ha niye hükümete güvenmiyorsun,onlara inanmıyorsun dersen,kronik bir düşmanlığım yok hükümete,hareketlerine bakınca güvenesim gelmiyor.
umarım kendimi annatabildim
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Soulless, kısacası "ben halkımdan çok daha süper bir adamım, benim halkım bir boktan anlamaz, o yüzden ben onlar adına seçeyim, onlar sussun otursun" diyorsun.
Sırf senin gibi düşünen birisi de yetkisi olmayan bir müdahaleyle o halkın sesini bastırıp kendi bildiğini yapınca da onu destekliyorsun bu hareketinde.
Ben de dediğin şey faşizmdir zaten diyorum. Demokrasiyle bağdaşmaz diyorum.

Bunu Feto yapmiyor mu? Doguda halk imamlarin dediklerini yapmiyor mu? Onlar halk icin secerken iyi degil mi? Demokrasi var yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Demokrasi dışına , yasaların dışına çıkmak mübahtır yani. Güzel peki.

Hala demokrasi diyorsunuz turban ozgurlugune. Basta kaybetmissiniz.

Su forumda soyle bir olay oluyor

Once `siz` aglayip "Anayasa mahkemesi sekilden inceler kapatamaz" diyorsunuz.
Level 1 argumani yapiyorsunuz.

Size cevap geliyor "su su su nedenlerden dolayi iptal edildi, yani dogru yapildi" deniliyor.
Arguman Level 2 oluyor.

Sonra siz Level 3`e gececeginize yine 1`e donup "ama anayasa mahkemesi sekilden inceler sadece!!1" diyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Türbanlı çocuklar tekbir getirdi

Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin önünde ve Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlenen iki eylemde, türban düzenlemesinin iptali protesto edildi. Gösteride türban giyen çocuklar da tekbir getirdi.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/449242.asp

Iste siz bu zihniyeti savunuyorsunuz bu forumda. Halk dediginiz bu. Bu kizlara turban takan kesimi savunuyorsunuz Demokrasi ve ozgurluk diye. Sizin ozgurluk anlayisinizadaaa Demokrasi anlayisinizadaaaa...
Sosyal ağlarda paylaş

tekbir yerine çay mı getirsinler? bas bas bağırıyoruz burda niye bağırıyoruz? anayasa mahkemesi bu kararıyla aslında o makama doğru 11 kişiyi koyarsan, hilafetin bile keyfi olarak geri getirilebileceğini gösterdi, hala farkında değilsiniz kapak mapak peşindesiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
tekbir yerine çay mı getirsinler? bas bas bağırıyoruz burda niye bağırıyoruz? anayasa mahkemesi bu kararıyla aslında o makama doğru 11 kişiyi koyarsan, hilafetin bile keyfi olarak geri getirilebileceğini gösterdi, hala farkında değilsiniz kapak mapak peşindesiniz.

Iste senin dedigin sey olmasin diye mevcut kisiler yasaya hayir dediler ve umarim AKP`yede hayir diyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

horizon

bu anayasa mahkemesinin yurtdisindaki karsiligi supreme courta hatta cok daha ustun guclere sahip bizim anayasa mahkemesinden.

lutfen bir incele verdikleri kararlari, ne kadar celiskili konularda ne kadar ilginc kararlar verdigine, nasil meclis kararlarini iptal ettigini anlarsin.

anayasanin degisiminden bahsedilmis, sanmiyorum ki anayasa mahkemesini kaldirmak gibi bir gaflete duseceklerini evrensel hukugu yok ederler.

bunu inceledikten sonra senden bir cevap bekliyorum

simdi ikinci konuya gelince

biliyorsun akp ab yi sonuna kadar destekliyor, ustune aihm kararlarinin anayasal kararlarin ustunde oldugunuda kabul ettik, uygulanmasi sart degil ama eger bir dava aihm den donerse tekrar turkiyede degerlendirilmesi sarti var.

Bu ne demektir aihm in verdigi kararlar anayasanin uzerinde kararlardir, uygulanmasi zorunlu degil belki ama onemi buyuktur. Yani bir bakima eger yarin bir gun anayasa mahkemesi bir karar, aihm farkli bir karar verirse anayasa mahkemesinin karari havada kalir. Farkindaysanda akp nin sempatizani herkes bu boslugu bildigi icin islerine gelmeyen her konuda, ki buna CUMHURBASKANIN eside dahil dava acmaktadir. Yani akp aihm kararlarini dogru gormektedir. Aihm gerek bu sene gerekte 2004 yilinda iki tane kararla anayasa mahkemesinin kararlarini onaylamistir.

Yani bu su demek evrensel akpnin savundugu mahkeme anayasa mahkemesinin kararlarini onaylamistir. TC anayasasinin kararlarini onemsemiyorsun olabilir ama kendi elinizle imzaladiginiz kurumun kararlarini nasil onaylamiyorsun onu anlamiyorum.
bunada bir cevap istiyorum mumkunse

ve son olarak

sence halk isterse seriat gelir mi ? sence halk isterse kadinlarin sokaga cikmasi yasaklanir mi? Cogunlugun zorbaligi hak midir? peki evrensel degerler ilerleme insanligin dogruluga gidisi, esitlik, kadin erkek esitligi, bunlar hepsi onemsiz cogunlugun tiranligi mi onemli. Hayir demokrasi cogunlugun zorbaligi degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

sence halk isterse seriat gelir mi ? sence halk isterse kadinlarin sokaga cikmasi yasaklanir mi? Cogunlugun zorbaligi hak midir? peki evrensel degerler ilerleme insanligin dogruluga gidisi, esitlik, kadin erkek esitligi, bunlar hepsi onemsiz cogunlugun tiranligi mi onemli. Hayir demokrasi cogunlugun zorbaligi degildir.

Buna cevap olarak "halk isterse gelir" dediklerini hatirliyorum. Halkin ne bok isterse o olur cunku bunlarin demokrasi kavraminda.
Sosyal ağlarda paylaş

soru horizona sorulmuş, ama ben kendi adıma konuşayım, halk isterse şeriat gelmez. gelecekse de hukuki yollardan, seçimle, yasayla falan gelmez, direk iç savaşla gelir. çünkü bu ülkede mevcut olanın dışında bi baskıcı rejim oluşturmak için devleti bütün kurumlarıyla beraber yıkmak gereklidir. özünde militarist bi devlet olduğumuzdan, kolay kolay cumhuriyet rejimi yıkılamaz, özü değiştirilemez. ama bu özü yorumlamak? yeni açılımlar getirmek? nayır nolamaz.

iptal edilen kanun değişikliği hilafeti getirmeyi, laikliği kaldırmayı, insanları baskı altına almayı hedefleyen şeriatçı bir değişiklik değildi. aksine insanlar üzerindeki baskıyı kaldıran ve akp, dtp ve mhp partilerinin, yani parlamentonun %60ının destek verdiği bir değişiklikti.

bu kararla, faşizan 82 anayasasının değiştirilmesi hayal olmuştur. sivil anayasa beklentisi sönüp gitmiştir. bu kararla anayasa mahkemesi hukuka olan inancı zedelemiştir. hatırlarsanız raportör aylarca uğraşıp hem aihm'den hem kendi anayasamızdan örneklerle bu davanın sadece şeklen incelenmesi gerektiğini belirten bir rapor vermişti.

ama bu karar gösteriyor ki, parlamentoda gerçekten özgürlükçü bir parti olsa ve mevcut anayasayı değiştirmek istese, ama anayasa mahkemesinde baskıcı, tutucu insanlar olsa elinden hiçbişey gelmeyecek.

mevcut kişiler işinize gelen kararı alınca sevindiniz, ya haşim kılıç gibi reddedenler bi gün çoğunlukta olursa? ya da daha da kötüsü, bülent arınç gibi adamlar doldurursa o makamı? o zaman da alkışlayacak mısınız? o zaman da "yargı bağımsız" diyecek misiniz?

yargı bağımsız, ama aynı zamanda da tarafsız olmalıydı. bu vasfını artık kaybetti.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
cumhuriyetin değerleri üniverste kapısında durup gelen kızları teftiş etmekle tanımlanıyosa, doğru. demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanıyosa, yanlış.

Cumhuriyetin değerlerinden taraf olmak demek, cumhuriyetin değerlerini zedeleyebilecek siyasal simgeleri gerek teftiş yaparak, gerek ceza yazılabilmesini meşru kılan yasalarla hareket etmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Yargı cumhuriyetten ve cumhuriyetin değerlerinden taraftır.

ideoloji değildir bunlar. onun dışında sağ sol konservatif liberal düşünceler ideolojiler karşısında tarafsızdır.

yargı cumhuriyetten yada cumhuriyetin degerlerinden taraf degildir.

Yargı hiçbirşeyden taraflı degildir,hukuku uygular,tamamen tarafsızdır.

Bol keseden sallamayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...