Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 ben direk uzaya yollamayi dusunuyordum ama oda iyimis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Benim oy verdiğim partime kapatma davası açılmıyor... Benim oy verdiğim partimin mecliste çıkardığı kararı anayasa mahkemesi bozmuyor... Benim oy verdiğim parti medyayı kontrol altına alıp, ılımlı islam politikasıyla oy sömürüsü yapmıyor... Benim oy verdiğim partinin millet vekillerinin eski siyasi yasakları yok... Benim oy verdiğim partinin vekilleri haklarında açılan davalardan kaçmak için dokunulmaz zırhının arkasına saklanmıyorlar... Benim oy verdiğim partinin vekillerinin hepsin sadece bir tek nikahlı karısı var... Benim oy verdiğim parti oy toplamak için kömür dağıtmıyor... Benim oy verdiğim parti 23 nisanda 7-8 yaşındaki cocuklara kuran okutmuyor... Benim oy verdiğim parti her sene askerden darbe tehtidi almıyor... Benim oy verdiğim partinin başındaki insanın 14 tane açılmış ve süren davası da yok... Kısacası Benim oy verdiğim parti yetkilileri akşam başlarını yastığa koyduklarında acaba yarın ne olacak diye düşünmüyor, tam tersine rahat bir uyku çekebiliyorlar çünkü biliyorlar ki: Mustafa Kemal Atatürk said: Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! ve Kurtaracaktır! Peki ya sizinki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 benim oy verdigim partinin ikitdarsizlik sorunu var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 LathspeLL said: Onlara anlatilacak, daha iyi secenek sunulacak ama hala dinde israr ediyorlarsa egitilene kadar gormezden gelinecek. eğitilene kadar yok et daha kolay. hem belki senin köpeğin olarak yaşamak istemezler, en azından şerefleriyle yok olmalarına izin ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 mahkeme cok dogru bi karar aldi. yetkisini asmistir muhabbetini geciniz, anayasa mahkemesi meclisin cikardigi yasalari 40 yildir iptal etme yetkisine sahip, bundan once sorun yoktu da simdi mi oldu? dogrudur, anayasa mahkemesi meclisin yaptigi anayasa degisikliklerini normalde sadece sekil olarak denetler ve esasa girmez. sadece ve sadece degisiklikler degistirilemez ilk 3 maddeye aykirilik teskil ediyorsa esastan denetleyebilir. bugun ki durum da budur. mahkeme degisiklikleri 2. maddeye aykiri bulmustur. bu da gayet mantikli. farazi bir ornek ama sunu dusunun: meclis "turkiyede milletvekilleri secimle degil tayyibin atamasiyla gelir" diye bi anayasa degisikligi yapsa, devletin hangi organi bu degisikligin anayasanin ilk 3 maddesine aykiri oldugunu soyleyecek? meclis cikardi diye degisiklik yururluge girecek mi? boyle bir sey olamaz. ilk 3 maddeye aykirilik teskil eden degisiklikleri durduracak organ anayasa mahkemesidir. onun icin ortada hukuk krizi falan yok, anayasa mahkemesi hukuk dersi verdi tam tersine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 littlebitcloser said: LathspeLL said: Simdi ister yanlis olsun ister baska bisey, Anayasa mahkemesinin bu kararini cok dogru buluyorum tekrardan belirteyim. Cogu kisinin korkusu Gul`un ilerde Anayasa Mahkemesine atayacagi insanlarin verecegi kararlardir. Bu nedenler AKP heryeri ele gecirmeden kapatilmasi, imha edilmesi gerekmektedir. Ama bu imha surecinin olabildigince dikkatli yapilmasi, AKP`nin kendini acindirmasinin engellenmesi gerek. akp imha edilecek tamam da ona oy veren insanlar ne olacak acaba? Ahahaha eykeypi dı onli vey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 LathspeLL said: Simdi ister yanlis olsun ister baska bisey, Anayasa mahkemesinin bu kararini cok dogru buluyorum tekrardan belirteyim. Cogu kisinin korkusu Gul`un ilerde Anayasa Mahkemesine atayacagi insanlarin verecegi kararlardir. Bu nedenler AKP heryeri ele gecirmeden kapatilmasi, imha edilmesi gerekmektedir. Ama bu imha surecinin olabildigince dikkatli yapilmasi, AKP`nin kendini acindirmasinin engellenmesi gerek. Sen çok komik bir adamsın bence. Sen bu ülkedeki insanların tercihlerine saygı gösteremiyorsan , hazımsızlık çekiyorsan , karantina altına alınması gereken ilk şahıslardan birisin. Msela seni bir uzay mekiğine bağlayıp gidebildiği kadar uzak biyere göndermek lazım. Orada sonra belki uzayda bilinçlenirsin , extra yapay zekaya sahip olursun sonra BORG olarak gelip istila edersin dünyayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 İnan senin kadar komik bir insan degil. Bu arada BORG ların amacı (Artık nie hepsini caps lock la yazdıysa), her tür ırkı asimile ederek teknolojininde yardımıyla mükemmellige ulasmaktır. Ben BORG olsam, seni, ve senin gibi birini asimile edip mükemmele ulasma amacımı bir kaç yüzyıl geciktirecek bir sey yapmazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Bleda2 said: İnan senin kadar komik bir insan degil. Bu arada BORG ların amacı (Artık nie hepsini caps lock la yazdıysa), her tür ırkı asimile ederek teknolojininde yardımıyla mükemmellige ulasmaktır. Ben BORG olsam, seni, ve senin gibi birini asimile edip mükemmele ulasma amacımı bir kaç yüzyıl geciktirecek bir sey yapmazdım. Eminim öyledir şakacı seni.. Ne güzel böyle ağzı bozuklar birbirlerini savunuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 forgiver said: anayasa mahkemesi üyelerini halk seçsin görünen o ki yeni anayasa gelse bile fayda edemez duruma geldi bu ülke için. görev sürelerinin dolmasını bekliycez artık yeni bir hukuksuzluk yetkisi daha eklendiğini öğrenerek. aman dark side'a geçmesin bunlar, force daha etkili onlarda Evet,halk,bu ülkenin en yüksek yargı organının üyelerini seçmesi çok mantıklı.bravo. sir said: hukuk darbeniz hayırlı olsun =) "niz" kendinden farklı gördüğün çoğunluk kimdir ? sürekli görüyorum postlarını,sürekli bi eziklik havası var böle,dışarı itilmiş,yanlış anlama eziksin demiyorum,ama çoğunluğa karşı tek başına havasını çok görüyorum,gitsene,yani,madem darbecilerin mekanı burası,git kalma,daha kafa dengi insanlarla takıl sinirler bozulmasın. hayır kalacaksanda tek bi ricam olsun,"hukuk darbesi hayırlı olsun" yaz,darbeniz değil,biz kimiz çunku,kime sesleniyorsun,pff. Viktor said: siyasi karar olmus anayasa mahkemesi esasi degil sekli incelemesi gerektiginden ben reddedilmesine %100 gozuyle bakiyordum sok oldum resmen boku bokuna anayasa hukuku okudum demekki bu sene :/ ben demiştim önceki topiclerde,antimodes ve sen karşı cıkmıştın nedir,4 yıl hukuk okumak 1 yıl staj yapmak adamı hukukçu yapmaz önceki kararları inceleyin anayasa mahkemesinin "şekil incelemesi yaptığı" önceki davalardaki gerekçeli kararlara baksaydınız, %100 gözüyle bakmaz,şok olmazdın. pfff bazen çok sıkılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 4 yil okuyup staj yapmaya gerek yok ki. Hukuka giris dersi alan Anayasa Profesoru kesiliyor paticik.com forumlari'nda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 o yüzden anayasaları halka onaylatıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 ama halka yazdırmıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 bence de yazdırmıyorlar ama mahkemeler milletin vicdanıdır edit: sonunu düşünen kahraman olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 milletin vicdanını koruyacak insanları hukuk bilgilerine değil popüleritelerine göre seçmeliyiz yani. edit : peki gülüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Turkiye'deki egitim/ogretim seviyesi dusunuldugunde secimler bile sacmalik. Aysun Kayaci'nin oyuyla benimki bir tutuluyor =[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 yoo benim istediğim kararları alacakları seçmek yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 benim derken halkımı kastediyorsun yoksa geyikmi yapıyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Bayagidir makara sariyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Yahu daha millet vekilini tanımadan seçerken böyle bir şeyi nasıl düşünürsün? 550 milletvekilinden hangisini tanıyorsun? Yaşadığın ilin milletvekilini tanıyor musun? Ne iş yapmıştır ne iş yapar ne dir ne değildir tanıyor musun? Kalkıpta anayasa mahkemesine üye seçmekten bahsediyorsun.Komik olmayın ya azcık mantık pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 wanderer said: mahkeme cok dogru bi karar aldi. yetkisini asmistir muhabbetini geciniz, anayasa mahkemesi meclisin cikardigi yasalari 40 yildir iptal etme yetkisine sahip, bundan once sorun yoktu da simdi mi oldu? dogrudur, anayasa mahkemesi meclisin yaptigi anayasa degisikliklerini normalde sadece sekil olarak denetler ve esasa girmez. sadece ve sadece degisiklikler degistirilemez ilk 3 maddeye aykirilik teskil ediyorsa esastan denetleyebilir. bugun ki durum da budur. mahkeme degisiklikleri 2. maddeye aykiri bulmustur. bu da gayet mantikli. farazi bir ornek ama sunu dusunun: meclis "turkiyede milletvekilleri secimle degil tayyibin atamasiyla gelir" diye bi anayasa degisikligi yapsa, devletin hangi organi bu degisikligin anayasanin ilk 3 maddesine aykiri oldugunu soyleyecek? meclis cikardi diye degisiklik yururluge girecek mi? boyle bir sey olamaz. ilk 3 maddeye aykirilik teskil eden degisiklikleri durduracak organ anayasa mahkemesidir. onun icin ortada hukuk krizi falan yok, anayasa mahkemesi hukuk dersi verdi tam tersine.wanderer nickinin sonunda 1985 varken bile güzel şeyler yazardnı hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 said: anayasa mahkemesi üyelerini halk seçsin said: Viktor siyasi karar olmus anayasa mahkemesi esasi degil sekli incelemesi gerektiginden ben reddedilmesine %100 gozuyle bakiyordum sok oldum resmen boku bokuna anayasa hukuku okudum demekki bu sene :/ şu 2 alıntıya ciddi ciddi cevap verdikten sonra biraz geyik biraz gönmlümden geçeni takılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 2 mesajıda ciddiye almamak için bi neden görmedim,hele viktor bi sonraki sayfada düşüncelerinin nedenlerini açıklamış senin yorumlarınıda adam yerine koymam bundan sonra ,anlıyamıyorum demekki ne zaman ciddi olduğunu ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 viktor için haklıymışsın ironi yapmamış benim açımdan da haklısın bende uğraşmam ne demek istediğimi anlatmakla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Yılmaz Özdil değişik bir açıdan bakmış olaya :) Yılmaz Özdil said: 9’a 2 "Hukuka tecavüz..." Böyle başlık atmış bir gazete. "Hukuk cinayeti" diyen de var. "Hukuka aykırı" diyen de. * 9’a 2 çıktı karar. * Üyelere bakıyoruz... 1, Ankara Hukuk mezunu. 2, Ankara Hukuk mezunu. 3, Ankara Hukuk mezunu. 4, İstanbul Hukuk mezunu. 5, İstanbul Hukuk mezunu. 6, İstanbul Hukuk mezunu. 7, Ankara Hukuk mezunu. 8, Ankara Hukuk mezunu. 9, Ankara Hukuk mezunu. * Geriye kaldı 2 üye... Biri, İşletmeci. Öbürü, İktisatçı. * Ben size söyleyeyim. 11 hukukçu olsaydı... 11’e 0 çıkardı karar. * "Kardeşim, dünyanın hangi ülkesinde iktisatçıdan Anayasa Mahkemesi Başkanı olur?" diye soracaklarına... Hukukçuların aldığı karara "tecavüz" diyorlar. * Çünkü, bunların mantığına göre, hukukçu mukukçu yoktur... Bunların işine geldiği gibi karar veren iktisatçı "en iyi hukukçu"dur... Hele eşi türbanlı iktisatçıysa, "ordinaryüs hukukçu"dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar