Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Viktor said:
chp bankanin sahibi degilki
hisseler var
chp yoneticileri ordan ceplerini doldurmuyor

ne gereksiz bir kiyaslama olmus
,

Malesef onu bilemiyoruz viktor. Hisse sahibi oldukları için denetleme sahibiler aynı zamanda. O hisseler sayesinde birçok şey yapılabilceğini , borsa ile oynayarak ne şekilde karlar yapılabilceğini herkes bilir.

Ama nedense bir takım takunyacı partinin genel başkanının türkiyedeki büyük şirketlerin ve zibilyon tane paravan şirketin cogunun hisselerine sahip oldugu ve karın ötesinde bir gecede bu ülkenin bir tarafına koyabileceginden kimse söz etmiyor ama.

İkiyüzlülük FTW
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
huun said:
eyvah akp'yi, neler neler planlamışlar böyle. tam bir şeytani deha.

ne sandın ya, bira içmeyen adamdan korkulur.
senin gibi micro değil macro kasıyor onlar

Açarmısın şu lafı ? bira içmeyen adamdan korkulur ?

Ayrımcılığını bukadar açıkça dile getirmen hoş birşey. Nekadar saygısızsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Üniversiteye giremedikleri için hayatı ve hayalleri altüst olan binlerce insanın vebalini artık kararda etkisi olan herkes alır.

bir sürü kişi giremiyor onlara birşey olmuyor da, Türbanını açmak istemediği için giremeyenlerin mi vebalini alıcağız?

Horizon said:
Bence artık bu insanlar rahat olsun , çünkü bu kült anlayışlarla dolu , yeniliklere kapalı

....

KARAÇARŞAF GELSİN!
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Açarmısın şu lafı ? bira içmeyen adamdan korkulur ?

Ayrımcılığını bukadar açıkça dile getirmen hoş birşey. Nekadar saygısızsın.

huun'a söyledim, geyik olsun diye
sana demedim, alınmana gerek yok :D

ha bir üstteki mesajdan alınabilirsin, o ayrı mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda kim nederse desin herkes AYM'nin siyasi olarak karar verdiğini , kanunları aştığını adı gibi biliyor. Demokrasi var dediğimiz yönetim şeklinde demokrasi ile yıkamadığı bir siyasi oluşumu devletin bazı kurumları yasaları aşarak kendini yasaların üstünde görerek devirmeye çalışıyor.

Biz burda böyle konuşuyoruz ama toplum , insanlar bu olayı çok iyi görüyor ve biliyor. Bırakın AKP ye oy verenleri vermeyen birçok kişi bile bu durumun farkında ve bunun karşılığını vereceklerdir ilk fırsatta.

Önümüzdeki günlerde bu yanlış kararların , yasal zeminden çıkarak verilmiş kararların ülkede ne gibi değişikliklere yol açacağını göreceğiz. Millet olmadan devlet olmaz , devlet millete karşı tavır aldığında değişime mahkum kalır er ya da geç.

Kapak oldu diyen arkadaşların da bu ülkeyi nekadar sevdikleri ortada. Ya da bu olayları oyun sanıyorlar. Asıl tuzu kuru olanlar bu kapak diyen arkadaşlar sanırım. Yaşayan insanlar bu nasıl kapaktır diye güzel bir cevap verecektir merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
bi' şöför arkadaş vardı yanımızda çalışan. çorum'un bilmem ne köyündendi, "abi bizim köyde sigara içmeyene kız vermezler" diyip sigaraya nasıl başladığını anlatırdı sık sık.

o hesap işte, bira içmeyene adam demezler bizim oralarda hehe

Tayyip'i adamdan saymıyoruz o yüzden :P
Gerçi Baykal'ın da bira içtiğini görmedik daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzay keki , laf atmak için kullanma forumu lütfen , özelden ne istiyorsan at. Burda balık çeşitlerini tartışmayalım sonra , arkadan hayvanat bahçesine döner mazallah.

Bone kimler üniversiteden mahrum bırakılıyorlar bunlar kaç kişi bilmiyorum ben lütfen bilgilendir beni. Ayrıyetten herzaman söylemişimdir hiçkimsenin kılık kıyafetine bakılmamalı bir yükesk öğretim kurumunda.

Yüksek öğrenim kişilerin anayasal hakkıdır , devletin zorunlu olarak vermesi gereken hizmetlerden biridir , bu konuda din , dil , ırk ayrımı kesinlikle yapılamaz. Aynı zamanda kılık kıyafet kanunu vardır. Avrupada rahibe kıyafeti ile bile derse girebilenler var iken biz de başını örterek insanların girememesi resmen insan hakkı gaspıdır. Öğrenci olarak giriyor öğretmen olarak değil. Kendi giyimi kimseyi bağlamaz bu yüzden , ne altında bir kitle vardır ne de başka birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

cumhuriyet kendini koruma mekanizmasını çalıştırmıştır. olan budur.

tabi bundan ders alınmalıdır. ister şah ol, ister padişah, istersen yüzde 50'yle gel demokrasiyi "sadece" kendine kullanan asalaklardan ol, cumhuriyet kendinin yıpratılmayacağını göstermiştir.

bir ibret olsundur, oh olsundur, nası koyduktur, ele güne karşıdır.

soğuk sular dolaptadır.
Sosyal ağlarda paylaş

AIHM bile reddettiyse, ilk olarak su "ama insan hakki yaa Q_Q" olayini bi gecelim pls.

devletin, her hiyar diyene elinde tuzla gitme luksu yok. her ozgurluge, "ozgurluk ya bu ne kotuluk cikar" diye yaklasamaz.

daha once cok yazdim bunu, tekrar yazayim. laik bir ulkede, ozellikle turkiye gibi hala dinin buyuk etkisinin oldugu ve bir dinin baskin oldugu bir ulkede, "public" ortama dini sembol izni vermek cok buyuk bir hatadir. bu, baskin olan dinin iyice baskinlasmasina, digerlerinin de hem iyice sinmesine, hem de goze batmasina olanak saglar. hicbir laik devlet, AKP'nin yaptigini yapmaz. sadece bir din icin boyle bir serbestlik saglanmaz, inanilmaz buyuk bir ikiyuzluluk bu.

insanlarla sorunum yok benim, turbanla var (basortusuyle de degil, turbanla). siyasi/dini bir simge, ilk basta yukarida yazdigim sebeple giremez universitelere ve kamusal alana. ikinci sebebi, kadin-erkek esitligine aykiri olmasidir ("turban ozgurlugu"nu isteyen kadin tabi ki olur, bana ver yeni dogmus bebek, 15 sene sonra ne soyletmemi istersen soyletirim), ve bu sistemin, eger degistirilmezse sonsuza dek bu carkta isleyecegi gercegidir.

en onemlisi de, cumhurbaskani ve basbakan ne yazik ki. bu gunler gecici arkadaslar, anayasa mahkemesini gul'un atadigi kisilerin yonetecegi gunler de gelecek. iste o zaman, "demokrasi devri bitmistir, devir seriat devridir" diyen cumhurbaskanina layik uyeler verecek bu karari, ve eminim ayni yonde olmayacaklar.

kisacasi, bu sistem zaten "turban ozgurlugunu" bir sekilde getirecek, er ya da gec. bize gereken bu ozgurlugu istemeyecek kadar ozgur kadinlardir, birey olmus kadinlardir. evet, bunun yolu egitimdir, ama 18 yas bunun icin cok gec kalinmis bir yastir. neyi savunuyorsa savunsun, 18 yasinda gorusleri degisen bir insan zaten karakteri oturmamis bir insandir, dogruyu-yanlisi analiz edip bir sonuca vardigindan vermez o karari, turban sorunu da boyle insanlarla cozulmez. sadece universite egitimiyle de turban sorunu cozulmez. ilkogretim ve aile egitimi ile cozulur, iste duzelmesi gereken onlardir.
Sosyal ağlarda paylaş

gazeteportu okurmusunuz bilmem ama arada güzel tespitler yapıyor.anayasa mahkemesi esasa girecektir yazmışlardı öyle bir esasa girdiler ki bundan sonrasını safile usul un kaleminden aktaralım

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi bu davaya ilişkin vermiş olduğu kararla bırakın esasa girmeyi, o esasa, yani o Cumhuriyet’in temelinin esasına öyle bir girmiştir ki, bu değişikliklerin Anayasa’nın 2. ve. 4 maddesi ile, yani, “Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletidir” ve ”temel özelliklerinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez” maddeleri ile çeliştiğine hükmetmiştir.
Anayasa Mahkemesi, Hükümetin yaptığı değişikliklerin doğrudan Anayasa’nın laik temeline yönelmiş olduğuna hükmetmiş ve AKP hakkında verilebilecek en ağır kararı vermiştir.
Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı ile, Yargıtay Başsavcısı’nın iddianamesindeki bu iddia, artık bir iddia olmaktan çıkmış ve mahkeme yoluyla sabitlenmiş bir delile dönüşmüştür."

ahanda linki
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
AIHM bile reddettiyse, ilk olarak su "ama insan hakki yaa Q_Q" olayini bi gecelim pls.

aihm reddetmedi, ülkelerin anayasalarına bu konuda saygı duyuyoruz dedi. yaptığımız bir anlaşma var türkiyeyle, bunun sınırları içinde değil dedi. avrupanın hiçbir ülkesinde bu yasak yok.

bir konuda konuşmadan biraz araştırın. veya aydın doğanın minyonları olmayı bırakın da objektif medya takip edin.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Vakit gazetesinin dünki manşeti: "AİHM Yine Gavurluğunu Yaptı"

Sir + Horizon FTW

Bu ne , şakamı ? vakit gazetesinin manşeti ile ne alakamız var ? Lütfen şaklabanlık yapma.

Soulles ;

O amacı kim nasıl belirliyor ? senmi niyetlerini okuyorsun ? Niyetlerinin ne olduğuna kim karar verebilir ? Eylem olmadıkça , kanıt olmadıkça. İşte zaten mahkemenin de mantığı bu , başsavcının da aynı , niyet okuma yetisini edinmişler , sayonik olmuşlar haberimiz yok.

Ben de dedim ya önceden , mahkemelere savcıların yanında bikaç medyum artı üfürükçü getirin tam olsun. Nasıl hukuk sa ? yorum üzerinden yasa oluşturulup yazılı olan yasa çiğneniyor.

Penth ;

AİHM kararı benim bildiğim başörtülü öğretmenler için öğrenciler için değil... Arada biraz fark var sanırım , yasa öğrenciler içindi.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Penth ;

AİHM kararı benim bildiğim başörtülü öğretmenler için öğrenciler için değil... Arada biraz fark var sanırım , yasa öğrenciler içindi.

öğrenci için de aynı karar çıktı.

ama bir önceki postta dediğim gibi, sadece "türk yasalarına bu konuda saygı duyuyoruz" dedi aihm. başka bişi demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...