Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızılırmak suyundaki korkunç gerçek

Masticore

Öne çıkan mesajlar

said:
1 mikrogram mümkün değil’

• Kızılırmak suyunun Ankara’ya verilmesinden 6 gün sonra, 13 Mayıs 2008 tarihli ASKİ raporunda, ham ve arıtılmış su numunesindeki değerlere yer veriliyor. Buna göre, arıtılmamış su örneğindeki arsenik miktarı 12.1 mikrogram/litre. İvedik’te arıtıldıktan sonra ise arsenik değeri 1 mikrogramın altında gösteriliyor. Geleneksel arıtma yöntemleriyle, arsenik miktarının bu kadar düşük düzeylere nasıl çekildiğinin açıklanması gerekiyor. Bilimsel literatür ışığında, ASKİ’nin geleneksel arıtmasının ham sudaki arsenik düzeyini 1 mikrogram/litreye indirmesi mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehüehe

O diil de mevzu çok ciddi yalnız.
Artık Ankaralıların çoğu damacana su içiyor zaten, ama eski alışkanlıkla hala musluk suyu içenler vardır.
Bi de tabi mevzu sadece içmekten ibaret değil, her türlü temizlik bu suyla yapılıyor.

Gereken neyse yapılır da Gökçek'in bu hatası hasır altı edilir. Şunun şurasında ne kaldı belediye seçimlerine, kime oy verecek ankaralılar, köhne chp'ye mi?
Sosyal ağlarda paylaş

korkunç olan gerçek ne ben onu anlamadım ki...Bütün suların içinde anyonlar katyonlar bulunur belli oranlarda, eğer oran ikaz alt limitini geçiyorsa zaten sudaki istenmeyen maddeler çöktürülür.. Dezenfekte diye bişey var arıtma diye bişey var, adam suyu direk sana pompalamıyor heralde..Ondan çok dert edilmesi gereken klorlamadır, en tehlikelisi klor..
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
korkunç olan gerçek ne ben onu anlamadım ki...Bütün suların içinde anyonlar katyonlar bulunur belli oranlarda, eğer oran ikaz alt limitini geçiyorsa zaten sudaki istenmeyen maddeler çöktürülür.. Dezenfekte diye bişey var arıtma diye bişey var, adam suyu direk sana pompalamıyor heralde..Ondan çok dert edilmesi gereken klorlamadır, en tehlikelisi klor..

Masticore said:
said:
1 mikrogram mümkün değil’

• Kızılırmak suyunun Ankara’ya verilmesinden 6 gün sonra, 13 Mayıs 2008 tarihli ASKİ raporunda, ham ve arıtılmış su numunesindeki değerlere yer veriliyor. Buna göre, arıtılmamış su örneğindeki arsenik miktarı 12.1 mikrogram/litre. İvedik’te arıtıldıktan sonra ise arsenik değeri 1 mikrogramın altında gösteriliyor. Geleneksel arıtma yöntemleriyle, arsenik miktarının bu kadar düşük düzeylere nasıl çekildiğinin açıklanması gerekiyor. Bilimsel literatür ışığında, ASKİ’nin geleneksel arıtmasının ham sudaki arsenik düzeyini 1 mikrogram/litreye indirmesi mümkün değil.

Gazete said:
Kadmiyum, arsenikle birlikte, sudaki en zehirli kimyasal olarak kabul ediliyor. Ancak ASKİ Kızılırmak Suyu Analizi’nde, kadmiyum ölçümüne ait değerler yok. Kızılırmak’ın kadmiyum açısından da kirli olduğu daha önce raporlandığına göre, bu analizin artık yayımlanmaması şüphe çekiyor.

• Kızılırmak Nehri, 1150 kilometrelik güzergâhı boyunca tarımsal ilaçlarla da etkileşim içinde oluyor. Tarımsal ilaç kökenli toksinlere ait analiz neden yapılmıyor?

• Kızılırmak güzergâhında, Kayseri dışındaki illerde atık su arıtma tesisleri yok. Kanalizasyon suları da Kızılırmak’a karışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya saf saf konuşmayın, sen evkere gelen sulardan 100 ayrı yerden numune alırsın bakarsın aresnik varmı yokmu.. varsada tehlike sınırındamı.. ne sanıyorsunuz siz kaynak sularınının hepsi içilir durumdamı, direk pompalanır durumdam, hey allam.

Bi ton tesis kuruyor adamlar hergün bin tane test yapıyorlar..

adam yazmış oraya o seviyeye indirmk mümkün değil.. sanki otorite, literatürüde yalamış yutmuş, ne yapılıyor ne kadar uygulanıyor biliyormu bilmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

[Berserker Rage: ON]

Tehlike sınırının altında arsenik, tehlike sınırının altında yavru kediye benzer, sevelim, içelim diyorsun yani.

Tayip arkandan dua ettiği sürece senin için sorun olmayabilir ama ben ölmek istemiyorum, Cehemmende hiç su yok diyorlar.

[Berserker Rage: OFF]

Sosyal ağlarda paylaş

walla bazen iyi hoşta, bazen mhalle karısı muhabbetinden öteye de gitmiyor yazılanlar..

bişey dediğim yok, adam bir idda ortaya atmış, öne sürdükleri kızılırmak suyunun ham arsenik miktarı
1. ölçüm yapmak için nerden numune almış
2. kaç tane deneme yapmış
3. gdip arıtma tesisindeki prosesleri incelemişmi
4. ne giriyor ne çıkıyor ölçmüşmü

bir idda ortaya atarken delirler ışığında atılır ortaya, burda bir sürü insanız, hemen hemen hepimiz üni öğrencisiyiz. Yani sokaktaki adamın kandırılması kolay ama burdaki insanların biraz daha akılcı sorgulayıcı sonra yorumlayıcı olması lazım...
Belkide ben burdaki inasları, burda yazılan çizilenleri çok fazla ciddiye alıyorumdur.. blekide hiç gerek yoktur böleşeyler yazmama..

bide feto muhabetine gelmesin konu,yanii gerçeten dünyada en son fetocu olacak kişi benim,
Sosyal ağlarda paylaş

ben deneyimlerimi yazmıştım burada

kırıkkale de okurken bu kızılırmak suyunu veriyorlardı yurtta.duş aldıktan sonra bir-iki saat kaşınırdık,böyle alerjisi olanların derileri pul pul olurdu.hatta çorumdan gelmiş bi eleman nevarlen içerim bile diyip mosmor kesilip,hastanelik olmuştu.zaten bu proje çıktığında bir sürü sağlık personeli çıktı bu ankaraya gitmez yapmayın,etmeyin dedi ama pek sallanmadı ve kamuoyunu değiştirdiler.eğer ileride bir ishal salgını olursa bu ankara için felaketin başlangıcı olur.ishal başka hastalıklarıda getirir beraberinde.benim düşünceme göre böyle şehir idareciliği olmaz,su gelsin de nasıl gelirse gelsin mantalitesi yürümez.

ayrıca yakında birileri vatan gazetesini satın alacak gibi,çok ters gidiyorlar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
ya saf saf konuşmayın, sen evkere gelen sulardan 100 ayrı yerden numune alırsın bakarsın aresnik varmı yokmu.. varsada tehlike sınırındamı.. ne sanıyorsunuz siz kaynak sularınının hepsi içilir durumdamı, direk pompalanır durumdam, hey allam.

Bi ton tesis kuruyor adamlar hergün bin tane test yapıyorlar..

adam yazmış oraya o seviyeye indirmk mümkün değil.. sanki otorite, literatürüde yalamış yutmuş, ne yapılıyor ne kadar uygulanıyor biliyormu bilmiyor..

Test yapılıyor da her test yapılmıyor ya. Adam diyor mesela kadmiyum arandı mı diye, veya bilumum zirai ilaç. Sonuçta boru değil 1000 küsür km akarsu.
Ha o seviyeye indirmek mümkün değilse "indiremiyoruz, yine de alın için" denmesi mi mantıklı, bu işe hiç kalkışılmaması mı?

Ayrıca o kaynak sularının özelliği Türkiye'de bile değil, avrupa'da test ediliyor olması, firmaların ISO belgeleri alıyor olmaları.
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz tam küfürlüksün bide ciddi muhabbet edilmiyor diyorsunya küfür edip banlatası geliyor insanın kendini. Ama deymezsin yani.

İnsan derki belki söyledikleri yanlıstır arsenik'in 12'den 1 e düşürülmesi imkansız değildir yada arsenik miktarı 12 değildir belki ne biliyim 6'idi 1'e düştü der. Ama saçma saçma savunmalar yapıyorsun. Tabi yaptıgın savunmada tamamen siyasi humanist degil
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
byzasz tam küfürlüksün bide ciddi muhabbet edilmiyor diyorsunya küfür edip banlatası geliyor insanın kendini. Ama deymezsin yani.

İnsan derki belki söyledikleri yanlıstır arsenik'in 12'den 1 e düşürülmesi imkansız değildir yada arsenik miktarı 12 değildir belki ne biliyim 6'idi 1'e düştü der. Ama saçma saçma savunmalar yapıyorsun. Tabi yaptıgın savunmada tamamen siyasi humanist degil
ya bi dakka ben kimi savunuyorum allah aşkına bunu bi açıklsana, sn ne gaz geliyorsunn hemen, küfür müfür sölerim salya sümük yazıyorsun oraya..

ben ne yazdım okudun mu, yok hayır ankaranın suları erikli suları gibidir mi yazdım, adam bir idda atmış ortaya gerisi yok, gaza gelmeyin dedim.. doğru çıkar bi gün adamın iddaları, berğber ana avrat söveriz.. gaza gelme

sen bir kere iki dakka benim yazdığım şeyleri okudunmuda senle bir konu üstüne tartışayım, hemen oarya kahretsin melihi allah tripleri.. ben oraya bişey yazıyorum gereksiz yere saçma sapan şeyler yazıyorsun, yazdığın hiç bişey yok o da ayrı konu, benim sölediklerim üsütnden bişeyler yazmya çalışıyorsun, bişey sunuyormusun yok, laf salatası..
Sosyal ağlarda paylaş

rapor alınır da tarafsız bi kuruluştan geçerli rapor alınır mı bilmem.. -sıkar mı desem yoksa-

o değil de mesela nerede yaşıyorsanız yaşayın, evinizde sağlam bir markadan armatür var ise ucundaki filtre kısmını ingiliz anahtarı ile sökün ve bi gazete kağıdına vurarak boşaltın. bakalım ne çıkacak?

sonra adamlar bana "sular temiz" diyorlar..

bi arkadaşınız varsa çevre lab.da çalışan falan kendiniz götürün musluk suyunuzu. bakalım ne çıkacak?

ben içmem, çaya yemeğe de kullanmam.. ha kullanana karışmam, orası ayrı..

afiyet şeker olsun. ne diyim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...