^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Motorinin litre fiyatında, 6 Ykr indirim yapıldı. Ankara'da motorinin litre fiyatı Shell-Turcas'da 3,21 YTL'den 3,15 YTL'ye,İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında 3,18 YTL'den 3,12 YTL'ye ve İzmir'de 3,17 YTL'den 3,11 YTL'ye indirildi. Tayyibin bu ülke bizim zamanımızda motorin indirimi gördü demecini sabırla beklicem.20bindirim,1indirim.Yarına kadar zam gelmeden gezin bugün,işiniz varsa bugün gidin yapın.
MacLeod Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 euro dizel 2.90 dan 1-2 ay içinde 3.33 olmuş eğer tayyip bu hakkında bişey derse büyük küfürü hakediyor kusura bakmasın.bir depoyu eylülde 115-120 ye doldururken dün 150 verdim tam.
Joker Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 iyide petrol fiyatları 3 katına çıktı. ya gündemle yakından uzaktan akalanız yok yada boş konuşuosunuz.
sir Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 petrolün varili 2002de kaç dolarmış, şimdi kaç dolar diye bakmak yeterli olucaktır =)
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 1 litre benzinin fiyati ortalama bir dunya ulkesinde 2002 de kac paraymis, simdi kac para diye bakmak daha da yeterli olacaktir =)
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ayni petrol teee allahin japonyasinda kaca satiliyor "enerji hattinda" olan turkiyede kaca satiliyor? benzine zammi degil %100 vergiyi elestiriyoruz cunki petrolun varil fiyati 1$ artinca bizde fiya 2$ artiyro vergiler yuzunden
Joker Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Viktor said: benzine zammi degil %100 vergiyi elestiriyoruz abi yanlış konuya mesaj attın heralde ilk mesaja bakarsan gayette zammı eleştiriyorlar, veginin v 'si yazmıo mesajda.. ayrıca konuyla alakasız o vergileri koyan şuanki hükümet değil vergileri koyan hükümetlere kesin faturayı.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ufak bir "google it" sonucunda: 2002 seçimlerinden hemen sonra 1 litre kurşunsuz benzin 1 milyon 641 bin lira yani 1.64 YTL’den satılıyordu. O tarihte dolar kuru ise 1 milyon 668 bin TL idi. Benzin litresi 0.98 dolara geliyordu. Dünya borsalarında 1 varil petrolün fiyatı ise 42 dolar seviyesindeydi. Bugün 1 varil petrolün fiyatı 125 dolara çıktı. Ancak dolar kuru ise 1.24’e indi. Dünkü zamla birlikte 1 litre benzin ise 2.81 dolara çıktı. 1 depo benzinin maliyeti 210 YTL, evden işe gidip gelmek 20 YTL * Deposu 60 litre olan bir otomobili full’lemek son zamlarla birlikte 210 YTL’ye çıktı. Şehir içinde otomobiller her 100 kilometrede ortalama 11 litre benzin yakıyorlar. Trafiğin yoğunluğuna dur kalkların sıklığına göre bu sarfiyat daha yukarılara da çıkabiliyor. Ortalama 11 litre baz alındığında bile işi ile evi arası 25 kilometre olan bir İstanbullu’nun günlük yakıt tüketimi 20 YTL’ye ulaşmış durumda.
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 off bu akpliler niye sadece mesajın bır kısmına göre cevap yazıyorlar. bence cevap bulamıyorlar, savunma mekanizması aradan onu seçiyor.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 akp nin savunulacak i$leri de vardir elbet. ama biz goremedik fazla.
Joker Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 bizi kastediosanız akp'yi savundugumuz fln yok, siz akp'ye saldırdığınız için size öyle gelio.. emin olki hayatında görebileceğin en nötr düşünce yapısına sahip insanlardan biri olduğumu iddaa ederim.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Bütün dünyada petrol fiyatları sapıtmışp durumda ve elbette Türkiyeyide etkiledi bu durum ama benim derdim dünya ile orantılı artması değil neden dünyanın en pahalı petrolünü kullandığımız.
Joker Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 esh verdiğin 1. tabloda benzinin artışı gösteriliyor. o artışın dünya petrol fiyatlarıyla orantıladığında muhtemelen ilk benzin fiyatının düştüğünü göreceksin. ayrıca bide milli gelire orantıladığında yıllık milli gelirinle alabildiğin benzin lt. oranının arttığını bir kere daha göreceksin. öyle 2 rakam koyup irdelemeden kandırabileceğin kör cahillerle karıştırdın heralde bizi. 2. tabloda araba vergi fiyatlarının artışı gözüküyor. bence kesinlikle çok doğru bi politika. türk insanının lüks düşkünlüğü ve bireysel araba almanın tavan yaptığı bu günlerde insanları bi nebze caydırıpta toplu taşımaya yönlendiriyorsa ne mutlu. herkezin arabası olmak zorunda değil. ben unakıtanın yerinde olsam %300 arttırırım taşıt vergilerini. 3. tablo bileşke vergileri gösteriyor. bu türkiyenin yeni bi sorunu değil hep varolan bi sorun. sanki yeni çıkmış gibi konuşmanın manası yok.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Siz kafanıza kuş pislese AKP yüzünden diyecek kadar anti AKP fanatiği olduğunuz için , burda denilen doğru yanlış tüm yorumlara höyt git liboş , dinci vs. yaklaşımında bulunuyorsunuz. Esh orda bi listeyi resim olarak koymuş. Hadi vergisini tartışacaksak o ayrı da. Burda niye zam oluyoru hükümete suç olarak atıyorsunuz. Listeye bakıyorsun zamlar sıralanmış , o yılların zamlarının oranı kimin başbakan olduğu içinmi farklıdır yoksa dünyadaki olan olaylar yüzünden mi acaba ? Esh bunu bir düşün sağlıklı sonra devam edersin tartışmana. AKP döneminde şu an orta doğunun en karışık olduğu savaşların olduğu dönemi yaşadığımızı şuraya mesaj atanların arasında bi benmi biliyorum ? Yoksa ufolarmı kaçırdı bi ara zam hükümetin suçu diyenleri. Yani haklı eleştiri yapın şurda amenna , ama şurda açılan başlıkların çoğu ipe sapa gelmez temeli olmayan saçma sapan eleştiri olmayacak eleştiriler. Bir de yalan yanlış. Sonra da sizin bu dedikleriniz böle değil şöyle deyince , fanatik AKP ci seni diyorlar. Yahu sen bana fanatik AKP ci filan diyeceğine direk dediğim şeyin yanlış olduğunu ve gerekçesini yaz sonra adam gibi tartışıp gidelim. Yok biri orda bi forum başlığı altında genelleme yaparak hiç utanmadan şerefsizler der. Diğerleri noktalı küfürler yazar uzaklaştırılır. Yahu madem böyle haklısın küfür etmek niye dilin yokmu beynin yokmu , ben neden kimseye ayrımcılık yapmayıp hakaret küfür etmeden tartışabiliyorum. Sorun ben de mi yoksa küfür hakaret edenlerde mi ? O şerefsizler diyen arkadaş toplum içinde , birinin yüzüne bakarak o lafı gösterecek cesareti yoksa kusura bakmasın öncelikle lafı iade ediyorum , arkasından da seviye belli diyorum.
Bleda2 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Horizon hadi sen git artık. Ogle namazıan filan gitte rhat edelim bi 45 dakka.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Hori'yi elleşmeyin, fasülyeden takılıyor o.
Nosfe Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Esh said: matematigin kac geldi? Abdullah Gül(2002)-RTE(2006) arası artış 91%.Yıllık artış 22,75%. Yıldırım Akbulut(1991)-Mesut Yılmaz(1992).Yıllık artış 142%. Süleyman Demirel(1993)-Tansu Çiller(1995).Yıllık artış 168.6%. Kriz zamanındaki artışı yazmıyorum özel durum diye.Ayrıca Irak işgalini hatırlatmama gerek yok heralde. Gördüğünüz gibi tarafsız bakınca hükümete laf edilecek çok şey var ama bu onlardan biri değil.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Forumu böyle tek kelimelik sataşmalarla kirletmeyin lütfen. Bleda ben namaz kılmıyorum , çok dindar olduğumu nerden çıkardın ? Pardon sen hükümeti savunan herkezi şeriatçı vs. gibi görüyordun çok pardon. Ayrıyetten namaz kılıyor olsamda , burda senin insanların ibadetini tiye almanda etik açıdan gayet çirkin bir yaklaşımdır. Alenen küfür eden kişiden de başkabirşey beklemezdim gerçi. Buyrun canım , herkes birbirini biliyor zaten. Hareketlerinden gocunacak olan ben değilim :) , yüzsüzlük de bir yetenektir.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Nosfe said: Yıldırım Akbulut(1991)-Mesut Yılmaz(1992).Yıllık artış 142%. Süleyman Demirel(1993)-Tansu Çiller(1995).Yıllık artış 168.6%. bunlar da kriz zamanlari farkindaysan, dolarin 5 e katladigi donemler, enflasyon %120 falandi heralde, ki savunan da yok zaten babalari kizlari, bunlarin devami da RTE olacakti zaten.. hala anlamakta gucluk cektiginiz isyan noktasi $u. 2002'de 1 litre benzin 1 dolarin altindaydi, dogru mu? $u an 2.80 dolar bu da dogru mu? Dunyanin en pahali benzini mi? Diger devletlerdeki zam ile TR deki zam son derece orantisiz mi? bu gecen 6 yilda kriz oldu mu? hayir devaluasyon? Hayir ba$bakana anayasa firlatildi mi? hayir
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 hatta tansu ciller hiperenflasyondan dondurdu ulkeyi, oyle bi devaluasyon yedi ki TL akillara zarar.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Bu davalar , bildiriler , kuraklık artı kıtlık muhabbetleri ne oluyor peki esh ? İlla ülkede toptan herşeyin kitlenmesimi gerek ekonominin piyasaların etkilenmesi için.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 unakitanin yedegi falan misin evladim sen? asenaya rakip oldunuz kivirtmada. bildiri geldi, benzin katladi, ne lan bu $aka mi? kuraklik war sanki su bulamayan benzin içti fiyatlar katladi.
Nosfe Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Bir kere en pahalı benzin Türkiye'de değil ama en pahalılar arasında. Ayrıca petrol fiyatlarıyla sorun yaşayan tek ülke Türkiye değil Amerikalılar bile şikayet ettiğine göre ortada bir petrol krizi var. Hatta küresel fiyatlar o kadar yükselmiş ki Alaska'dan petrol çıkarmak karlı hale gelmiş. Düşünün ki orda kullanılan boruları petrol aksın diye ısıtmak gerekiyor vs. Hani Amerika'yı geçtim yanı başımızda Irak işgali, öte tarafta petrolu çok bulup gökdelenlerine süren Arap ülkeleri. Yani bu fiyatlar o kadar da uçuk değil. Edit:Bu arada kaynağını hatırlamıyorum ama geçen sene satılan özel araçların %40'ı dizelmiş. Eurodisele bu kadar zam gelmesinin nedeni de bu. Benim(ailemin) arabam da dizel yani kişisel olarak rahatsız değilim sanılmasın ama tarafsız bakınca petrol politikasında çok büyük bir hata göremiyorum.
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Yarım Litre kola 1.25 euro, 1 litre motorin 1.35 euro Almanya'da. Fiyatları Türkiye ile karşılaştırın bir zahmet. Türkiye'de araba sahibi olmak çok ağır suç. Devlet hırsızın tepesine bu kadar binmiyor.
Öne çıkan mesajlar