Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel uni

di

Öne çıkan mesajlar

Ilke'yi biraz kizdirayim dedim sadece.
Keske param olsa da ve guzel bir work experience'i CMU, Brown, MU Ann Arbor, UNC, UWM, UMN, UT Austin de ya da diger ivy ve first tierlarda MBA yapabilseydim ya da M.Sc...

Ama napalim ben gene de halimden memnunum.
Direk PhD'ye gidiyorum undergraddan sonra.
Cok can yakacak ama olsun.

Ilke'yi kiskaniyorum Brown'dan dolayi, tekrardan tebrikler hatta ama gittigim okul da cok iyi.

Hepimize basarilar =]

Edit: Brown'a para bayarsin ama girdigin ortam da guzeldir, egitim de iyidir, etiketi de saglamdir. Yani Yeditepe olayini tamamen kizdirmak icin soyledim. Yeditepe karsilastirilamaz bile Brown'la. Birinin TR'de Top 10 lugu tartisilir, digeri Ivy League'de. Buradan zaten mesajimin geyik oldugu anlasilmis olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
Xaenin said:
mADmaXimus said:
@wissy: avrupada hocalar daha zor verir referansi turk oldugun icin, alirsan guzel olur ama alamazsin iste

@penth: ozel uniler devlet unilerinden daha iyidir bence de
ama bilkent>sabanci acik ara farkla

Bilkent>Sabancı derken? Bi de açık ara farkla derken? Ne bakımdan yani?

daha iyi bir universite anlaminda

dsfsdfsgffsg
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
BoDrUmLu said:
illa istanbul olsun diye kasıp sabancıya o parayı vermektense. Bilkentte mühendislik okumak çok daha mantıklı.
ücret 16000 civarı olması lazım.
Eğitim kalitesini tartışmaya gerek yok zaten.
ha bilkent daha iyi yani

Evet aynen öyle. Bilkent 1986 da kurulmus Sabancı 1999'da. Bi kere kafadan Sabancının Bilkent kadar oturmuş olmasını onun kadar sistemli ve iyi bir eğitim vermesini bekleyemezsin.
Sabancının öğretim üyeleri
Bilkent Öğretim Üyeleri
Bilkent Öğretim Görevlileri
Görüldüğü üzere bilkentin kadrosu sabancının kadrosunun 2 katından da fazla.
Penthesilea said:
Muhendislik konusunda aciklama yapiyim ben, simdi efendim ilk olarak Sabanci muhendislikte, bildigim kadariyla ABD'ye en cok ogrenci gonderen okul su an.

Bilkent yurtdışında alınan derslerin %50sinden çoğunu geçerli saymıyor. Mühendislik fakültesinin ögrenciler yurtdışına gitsin gibi bir çabası yok. Aksine köstek dahi oluyorlar. Aldıgın derslerin cogu kabul olmayınca dolayısıyla senen uzuyor. Arkadaşım OS dersini withdraw ederken, hocanın imzalamadan önce seneye burda mısın diye sorduğunu biliyorum ben. Doğru olan budur demiyorum. Demek istediğim yurtdışına fazla öğrenci göndermesi o ünv.nin verdiği eğitimin kalitesini belirlemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabancıda Açılan Dersler
Bilkentte açılan dersler

Açılan derslere baktığımızda ise bilkente 40 sabancıda 25 bölüm dersi var. Sabancıda Computer Organization dersini de göremedim ki bence ostan önce alınması gereken bir derstir.
Sonuç olarak Sabancı iyi bir üniversitedir. Ama kalkıp onu bilkent gibi oturmuş kendini kanıtlamış bir üniversite ile kıyaslanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bilkentin büyük artısı çok fazla projeye dayalı olmasıdır. burada sabancıyı vs. diğer okulları bilmediğim için karşılaştırma yapmıyorum tabi ki sadece bilkentten bahsediyorum

ben birini işe alacağım zaman bilkenti 4 senede bitirdiyse biliyorum ki bu adam 234234324 tane projeyi yoğun tempoda bitirmiş. baskı ve yoğunlukta çalışmaya alışıktır bla bla

yoksa bilkentin hocalarının çoğuna ve yıllar yılı ezikliklerini öğrencileri ezerek gidermeye çalışan ta'lerine kafamı hediye olarak göndermek istiyorum buradan
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Haha tartismaniz cok super =]
Penth olm paranda Brown'da okuyacaksin, o kadar hava atiyorsun falan. Burslu falan girseydin neyse de.

Ha 7tepe'de okumussun, ha Brown'da...

Ikisinde de paranla okuyorsun bir fark yok.
Yemisim senin ceviri projeni burs alamadiktan sonra.
TA'yim, Sabanciliyim ve kralim demen yetmedi herhalde ki Brown'dakileri kandiramadin.
yok estafurullah hava atmiyorum. zaten geyik demissin de, amerika'da mastera burs yok zaten biliyorsundur, okuldan yararlaniyorsun cunku ders alip, arastirmaya katilmiyorsun. research assistant olup bi arastirmaya girmeye kasicam iste gider gitmez, o zaman bursa gecicem.

bodrumlu cikmam lazim odadan sonra yazarim biseyler
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
said:
Bilkent University has an excellent educational infrastructure, including a modern library and extensive computer facilities with a private satellite Internet connection to the United States.

Her akşam internet gidio, gelmiyo saatlerce. ya biri adult içerik abanıyo(ki sanmıyorum) yada bu okulun internetik bi naneye yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...