sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Habertürk said: Kenenin ısırdığı yeri söyleyemeyince öldü Utandığı için kimseye söyleyemedi, hayatına mâl oldu 02.06.2008 15:24 Sivas'ta Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gören 70 yaşındaki kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Tokat'ın Zile ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 5 çocuk babası M.B. (70) ile eşi H.B'yi, yaklaşık bir hafta önce, tarlada çalışırken kene ısırdı. Testisine yapışan keneyi utandığı için kimseye söylemeden kendisinin çıkardığı öğrenilen M.B, eşini hastaneye götürmesine rağmen kendi durumunu bildirmedi. Bir süre sonra rahatsızlanan M.B, yakınları tarafından Zile Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Tokat Devlet Hastanesine gönderilen M.B, durumu ağırlaşınca dün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi gören M.B, gece yaşamını yitirdi. M.B'nin cenazesinin, köyünde toprağa verileceği öğrenildi. Bi kuş gribi dediler, millete 2 ay tavuk yedirmediler. Ölen topu topu 4 kişiydi, ama yüzlerce tavuk itlaf edildi. E abi aylardır keneden insanlar ölüyor gidiyor, hem de öyle 3-4 de değil, onlarca insan, ama kimsenin dur dediği yok. Yok mudur bunun bi hal çaresi, paçaları çoraba sokmaktan başka?
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ekolojik dengeye insan müdehalesi olunca canlı populasyonlarında oynamalar gerçekleşiyor.tavuklar cogalınca keneler azalır.bekeleyecez bi kaç yıl.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ilaçlama yapılıyor ama tavuk gibi değil ki hayvanlar çok küçük ve iyi gizleniyorlar ve yaygınlar. repellent sız doğal yere çıkmamak lazım zaten, orman morman.
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 İlaçlama daha beter ekolojik dengeyi bozuyor. Hangi istilacı hayvandan ilaçlanarak kurtulunmuş suana kadar ? Belki bir süreliğine engelliyor ilaçlar ama sonrasında dahada fazlalaşarak tekrar cıkıyorlar ortaya çünkü ilaçlar sırf keneyi değil onun yumurtasıyla beslenen ufak (mikroskopik) canlılarıda yok ediyormuş
sesu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ilaçlamayla geçicek şey değil ki zaten kene hayvan üzerinde de olur. benim koluma yapışmıştı bi keresinde köpekten geçmişti zar zor çıkarmıştık.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Kesinlikle kendiniz çıkarmayın ve üzerine sabun kolonya falan dökmeyin kenenin kusmasına yani mikrobu bulaştırmasına sebeb olabilrsiniz. En ykaın sağlık merkezine gidip. Yakında bir yer yok ise kafasını koparmamaya özen gösterip belli bir çekme kuvvetini sabitleyip kafasını kendi çıkarmasını sağlayın. Kısacası amaç kafayı koparmamak :)
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 yapıştığını farkettikten sora gerisi çok zor diil aslında tabi utanmamak lazım bi de
sesu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 zeytinyağı sürün derler çıkarmak için :P şaka bi yana yetkili birine görüşmek en iyisi tabii
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Absolut said: Tavuklar ölünce keneler arttı. kesinlikle öyle, halam var bakanlıkta çalışıyor. kuş gribi sebebiyle çok fazla hayvan telef edildiği için keneleri yiyen hayvan sayısı azalmış. bu yüzdende kenelerin sayıları çok hızlı bir artış göstermiş.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ya garip bir soru olacak ama.. diyelim keneyi bacağımda gördüm..ne kadar sürede çıkarmam gerekir? bir kaç saat diyen var , 3 gün içinde çıkar bişey olmaz diyen var
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Absolut said: Kesinlikle kendiniz çıkarmayın ve üzerine sabun kolonya falan dökmeyin kenenin kusmasına yani mikrobu bulaştırmasına sebeb olabilrsiniz. En ykaın sağlık merkezine gidip. Yakında bir yer yok ise kafasını koparmamaya özen gösterip belli bir çekme kuvvetini sabitleyip kafasını kendi çıkarmasını sağlayın. Kısacası amaç kafayı koparmamak :) +1
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Sen çıkarma bir hastaneye git. Onlar çıkartıyorlar. Bir kan testi yapıyorlar, kanına bakıyorlar, eğer birşey gözükmüyorsa, 15 gün içerisinde kanlı ishal gibi cidden anlaşılan ve gribe benzeyen bir sürü belirti var onlardan birini görürsen hemen hastaneye gitmeni söylüyorlar. Sen de 15 gün boyunca iğne üstünde yaşıyorsun. tecrübelerle sabittir, hala yaşıyorum çok şükür :)
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Aket-Atum said: ya garip bir soru olacak ama.. diyelim keneyi bacağımda gördüm..ne kadar sürede çıkarmam gerekir? bir kaç saat diyen var , 3 gün içinde çıkar bişey olmaz diyen varSağlık merkezlerine koştur,hiç beklememen lazım.Eğer o olmuyorsa cımbızla kafasından tutarak çekerek çıkarmlaısın. Bu kırım-kongo kanamalı ateşinin bu kadar korkutmasının sebebi tam bir tedavisinin olmaması.Hastaneye başvuranları 10 gün gözlem altına alıp ,belirti görürlerse sadece sıvı destek tedavisi verebiliyorlar ne yazık ki.O yüzden hiç beklememek lazım.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 kafası içeride kalırsa sıçarsınız.. zaten ölmüyor kafası. bi de vücudunu ezmeyin.. siz iyisi mi profesyonel yardım alın yani..
slickers Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 doğal dengeyi bozarlarsa böyle karşılığını verir doğa ana
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 tamam kuş gribinin etkisi yüksek ama kkka yeni görülen bir virüs değil.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 türkiyeye getirilen tomruklar üzerinden geliyorlarmış deniliyor..
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 asinanyavuz said: Sen çıkarma bir hastaneye git. Onlar çıkartıyorlar. Bir kan testi yapıyorlar, kanına bakıyorlar, eğer birşey gözükmüyorsa, 15 gün içerisinde kanlı ishal gibi cidden anlaşılan ve gribe benzeyen bir sürü belirti var onlardan birini görürsen hemen hastaneye gitmeni söylüyorlar. Sen de 15 gün boyunca iğne üstünde yaşıyorsun. tecrübelerle sabittir, hala yaşıyorum çok şükür :) suşenlikte kenenin ısırdığı kişi sen misin:)
huun Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 kırım-kongo tavuklarına ihtiyacımız var o zaman. biyolojik savaş başlatalım.
Fin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 tırstım simdi =P bizim okul baya ağaçlık çalılık flm =P doğal yasama alanı nedir bunun
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 @Scheriff yok ya. benim olayım eski bu yıl değil :) SuŞenlik'te birini kene mi ısırmış? hadi ya.
Garadia Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 doğal yaşama alanı otluk, her yerde varlar ama 2 senedir göz önünde. ayrıca geçen annemin çiçekçiden aldığı saksılı bitkinin, bi yaprağının arkasında yuvası varmış. bir hafta sonra, baktık 7 tanesi yanyana duruyo, görmesek eve giricekler belkide..
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 öle bi duyum aldım da bilmiorum net orda olmadığımdan soruşturamıyorum yeterince
Öne çıkan mesajlar