Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karpuz rakısı yapmayı bilen var mı?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
rakıyı şırıngayla çekiyoruz.
daha sonra karpuz çekireklerine enjekte ediyoruz.
bostanımıza özenle yerleştirdiğimiz çekirdekleri 1 hasat dönemi( ki kışa tekabül eder- kışında vodkayla idare edilir) boyunca izliyoruz.
yaz geldimi koparıyoruz bitane olmuş gibi karbuzu ve parça kesip bi kova suyun içine atıyoruz.
su hafif beyazımsı oldu mu. evet.
afiyetle yiyin
Mesaj tarihi:
ben de olmuş karpuz diye biliyorum. üçgen bi parça kesiyoruz döküyoruz rakıyı kapatıyoruz hatırladıgım kadarıyla da ziyan etmek ıstemıyorum koca karpuz ve rakıyı. deneyen kişi bi de kafayı anlatırsa sevınırım

bi de beyaz leblebinin kafası nasıl? ne kadar yiyince napıo falan.
Mesaj tarihi:
fede said:
rakıyı şırıngayla çekiyoruz.
daha sonra karpuz çekireklerine enjekte ediyoruz.
bostanımıza özenle yerleştirdiğimiz çekirdekleri 1 hasat dönemi( ki kışa tekabül eder- kışında vodkayla idare edilir) boyunca izliyoruz.
yaz geldimi koparıyoruz bitane olmuş gibi karbuzu ve parça kesip bi kova suyun içine atıyoruz.
su hafif beyazımsı oldu mu. evet.
afiyetle yiyin

Oha bunu ciddiye mi aldınız? :D
Mesaj tarihi:
Biz karpuza şırınga etmiştik ama kolay iş değil :)
Sonra dolapta unuttuk arkadaşın Babaannesi bu karpuz bozuk demiş yedikten sonra atmış.
An kolayı karpuzu koy tepsiye, üzerine rakıyı dök gitsin. Sonra süzüp afiyetle ye.
Mesaj tarihi:
Ekşi sözlükte şöyle yazmışlar

şöyle

büyükçe bir karpuzun içine rakının şırınga ile enjekte edilmesi (takribi bir büyük), 2 hafta kadar beklenmesi ve daha sonra karpuzun kesilerek bir tülden geçirilerek süzülmesi ile elde edilen içecek.
içimi rahat, lezzetli bir rakı türü.


--

içi geçmeye dönmüş bir karpuzdan üçgen bir parça kesilerek kabuğunda bir delik açılır. bu parça atılmaz, kenara koyulur. karpuzun içi bir çubuk ya da benzeri sert bir cisimle iyice parçalanır, su haline getirilir. içerisine alabildiği kadar rakı koyulur. üçgen parça una batırılıp yeniden kapuzun kabuğundaki yerine konur. her gün karpuzun başka bir yeri çevrilerek iki hafta boyunca rakının her yere değmesi sağlanır. iki hafta sonra süzülerek içilir. serin bir içimi vardır.

×
×
  • Yeni Oluştur...