Voys Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 kısaca bi özetleyebilir mi bilen birisi
fede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 rakıyı şırıngayla çekiyoruz. daha sonra karpuz çekireklerine enjekte ediyoruz. bostanımıza özenle yerleştirdiğimiz çekirdekleri 1 hasat dönemi( ki kışa tekabül eder- kışında vodkayla idare edilir) boyunca izliyoruz. yaz geldimi koparıyoruz bitane olmuş gibi karbuzu ve parça kesip bi kova suyun içine atıyoruz. su hafif beyazımsı oldu mu. evet. afiyetle yiyin
Darqainu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 benim bildiim olmuş karpuza da şırıngayla direk rakıyı verip sora buzdolabına atıp ertesi gün yeniliyo hatta denendi başarılı olundu
fede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bi de beyaz leblebiyi akşamdan rakıya atıp. ertesi gün okulda/iş yerinde demlenme var ki çok ayrı bi olay.
Voys Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ben de olmuş karpuz diye biliyorum. üçgen bi parça kesiyoruz döküyoruz rakıyı kapatıyoruz hatırladıgım kadarıyla da ziyan etmek ıstemıyorum koca karpuz ve rakıyı. deneyen kişi bi de kafayı anlatırsa sevınırım bi de beyaz leblebinin kafası nasıl? ne kadar yiyince napıo falan.
Darqainu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 valla karpuzun kafası gayet başarılıydı biz dolaba attıydık sora buz gibi yiyosun zaten oh mis canım çekti nan
EponymouS Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 daha piyasaya rakılık karpuz çıkmadı
Voys Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 yahu hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatsanıza. karpuz rakılık karpuz nedir ne zaman çıkar piyasaya
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 çıktı çıktı ben geçen akşam yedim güzeldi gayet kavun da güzel
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 EponymouS said: daha piyasaya rakılık karpuz çıkmadı ahahah adam kitleleri bitirmiş şu lafıyla.
Afush Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 tutoya açılması lazım değil miydi bunun?
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 fede said: rakıyı şırıngayla çekiyoruz. daha sonra karpuz çekireklerine enjekte ediyoruz. bostanımıza özenle yerleştirdiğimiz çekirdekleri 1 hasat dönemi( ki kışa tekabül eder- kışında vodkayla idare edilir) boyunca izliyoruz. yaz geldimi koparıyoruz bitane olmuş gibi karbuzu ve parça kesip bi kova suyun içine atıyoruz. su hafif beyazımsı oldu mu. evet. afiyetle yiyin Oha bunu ciddiye mi aldınız? :D
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Biz karpuza şırınga etmiştik ama kolay iş değil :) Sonra dolapta unuttuk arkadaşın Babaannesi bu karpuz bozuk demiş yedikten sonra atmış. An kolayı karpuzu koy tepsiye, üzerine rakıyı dök gitsin. Sonra süzüp afiyetle ye.
Drall Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 sahilde bi adam, karpuzu kesmiş, ezmiş içini böyle suyu çıkmış, sonra onada votka dökmüş kaşıkla içiyodu. onu denemek lazım bence.
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Votka zaten bilimum meyve suyuyla gider.
Voys Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 yazlıga gıdıcem yarın. elime geçen ilk parayla yapıcam bunu. 2 hafta sonra dönücem. sonucunu söylerim size.
Radical Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 zehirlenirsin...Ortalık kaçak rakı diyarı...
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Ekşi sözlükte şöyle yazmışlar şöyle büyükçe bir karpuzun içine rakının şırınga ile enjekte edilmesi (takribi bir büyük), 2 hafta kadar beklenmesi ve daha sonra karpuzun kesilerek bir tülden geçirilerek süzülmesi ile elde edilen içecek. içimi rahat, lezzetli bir rakı türü. -- içi geçmeye dönmüş bir karpuzdan üçgen bir parça kesilerek kabuğunda bir delik açılır. bu parça atılmaz, kenara koyulur. karpuzun içi bir çubuk ya da benzeri sert bir cisimle iyice parçalanır, su haline getirilir. içerisine alabildiği kadar rakı koyulur. üçgen parça una batırılıp yeniden kapuzun kabuğundaki yerine konur. her gün karpuzun başka bir yeri çevrilerek iki hafta boyunca rakının her yere değmesi sağlanır. iki hafta sonra süzülerek içilir. serin bir içimi vardır.
Öne çıkan mesajlar