Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fifa'dan tarihi karar


BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

ntvspor said:
FIFA beklenen kararını açıkladı. Sidney'de toplanan kongre 2012'den itiraben ‘6+5’ olarak bilinen yabancı sınırlamasının uygulanmasına karar verdi. Kurala göre; 2012-2013 sezonundan itibaren her kulüp sahada 6 yerli futbolcu ile mücadelece edecek.


FIFA Başkanı Sepp Blatter tarafından milli takımları korumak amacıyla önerilen 6+5 kuralı, FIFA kongresinden onay aldı.



Sidney'de yapılan oylamada 155 kabul oyuna karşılık sadece 5 ret çıktı. Avrupa Birliği'nin 'kesinlikle kabul edilemez' olarak adlandırdığı yeni uygulamaya kademeli olarak 2010'da ‘4+7’ ile başlanacak; bir sezon sonra yerli oyuncu sayısı 5'e, 2012-2013'ten itibaren de 6'ya çıkartılacak.



FIFA kongresinin aldığı karara karşın, Avrupa Birliği'nin muhalefeti futbol otoritelerini düşündürüyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'ndan FIFA'ya, uygulamanın ‘işçilerin serbest dolaşım hakkını sağlayan yasaya’ ters düştüğü uyarısı gelmişti.



FIFA ve bağlı konfederasyonların, 6+5'i gündeme alarak, uygulama sürecini başlatmak istediği ve bu zaman zarfında da Avrupa Birliği ile bir orta yol bulmayı amaçladığı biliniyor.



Blatter'in önerisi '6+5'in kongrede aldığı büyük desteğin arkasında, tüm konfederasyonların yeni kuralın öncelikli amacı olan 'milli takımları koruma' düşüncesini benimsiyor olması bulunuyor.



UEFA Başkanı Michel Platini de kongre öncesi UEFA'ya bağlı federasyonlarla yaptığı toplantıda, “‘6+5’ bizim için araçtır, amaç 6+5'in ardında yatan felsefedir" demişti.
Bu habere oy ver Düşük
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama yani bence iyi olmuş. işte ingiliz takımı arsenal ile karşılaşıcak olan ekibimiz...

nesi ingiliz ki artık. adı dışında. mesela liverpool. adı liverpool, takımda ingiliz az üstüne amerikalı iş adamı sahip.
chelsea keza öyle sayılabilir gene. ingiliz takımlarının çoğu böyle.

ispanyollar ve almanlar aslında rahat biraz daha. onlarda yerli oyuncular var. italyanlar da orta durumlarda.

blatter ilk defa düzgün bir karar verdi sanırsam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya futbolunun içine eden bir karar. Futbolu gelişememiş ülkemizde uygulanması son derece gerekli ve mantıklıyken futbolu çok gelişmiş, büyük liglerin takımlarında uygulanması saçmalık olur. Bence gereksizdi. Zaten o İsviçre olaylarından beri sevmem şu Blatter'i.. :(

Neyse ya Rooney, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Carrick, O Shea falan varken Manchester fazla etkilenmez, gerisini salla zaten :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi fb ye bende laf atıyorum ama şöyle bişeyde var.

fb ligin ilk maçına çıkarken sahadaki 11 den sadece kaleci volkan Türkiye doğumlu imiş.

daha sonra gökhan gönül, uğur boral, selçuk, semih gibi Türkler kendini birşekilde göstermiştir.

böyle bişey de var.

hem yabancı sınırı olsun diyip hemde bunu anlatınca ironi yaptım kendi içinde haha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyenin faydasına olur bu eğer gerçekleşirse. gayet mantıklı bence uygulama. CL de son kalan 4 ingiliz takımının 11 inde toplamda kaç ingiliz vardı ? ama muhtemeln büyük tepki gelicek bu tasarıya ki zaten avrupa birliğinden bile veto yedi insan hakları ihlali var falan diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük kulupler birleşip kendi birliklerni kurar. yeni bir lig oluşturulur. zaten futbolcular çok fazla maç yapıyoruz kış ve baharda ligler yazında şampiyonalar var diye arada isyan ediyolar. böylece maç sayısı azalır ama daha çekişmeli kaliteli maçlar olur(yanlış hatırlamıyorsam kulüpler birliği vardı.) yani çokta iplemezler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hemen fenere bok atin. tovbe tovbe... simdi efendim bu kurali uygulayamayacaklar, gorursunuz, cunku bu durumda galli veya iskoc bir adam ingiliz olarak mi oynayacak? Fransada sorun cikmaz, butun afrikalilar fransa vatandasi malum, almanya da etkilenmez cok ama Ingiltere agir gg olur ve herkes biliyor ki ingiltere futbol dunyasinin en guclu delegasyonu.

O kural 6+5 olarak cikar ama o 6 oyuncu EU oyuncusu olmak zorunda karari olarak degistirilir, birseyler yapilir illa ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...