Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zephyr Rock Fest @e.foça

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:

Zephyr Rock Fest 2008'e çok az kaldı!

Zephyr Rock Fest 11-12-13 Temmuz'da Eski Foça'da! 2004'te Ölüdeniz'de bir Rock Bar'da başlayan maceranın hayat bulmasına çok az bir zaman kaldı. Festivalde doyasıya eğlenmeniz ve unutulmaz bir zaman geçirmeniz için akorlar tamamlandı şimdi sadece ilk pena vuruşu bekleniyor. Siz de denize girip güneşlendikten sonra birbirinden etkileyici gruplar eşliğinde festivalin tadını çıkartmak istiyorsanız sizi Zephyr Rock Fest 2008'e bekliyoruz!

http://www.zephyrrockfest.com/

Katılan Gruplar: Hayko Cepkin, Demir Demirkan, Redd, Atlas, Malt, Makine, Net, Dawnfall, Dört X Dört, Ozge Fiskin, Haricten Gazelciler, basibozuk, Soygun, Freedom Gray, The Bluestone Band, Kanca

e.foçalı paticik var mıydı o arada?B)-
Mesaj tarihi:
E harbiden, isimlere bak ya. İyi ki bir iki festival tuttu yani, artık adım başı festival düzenlerler.

Ayrıca ekonomik açıdan her ne kadar güzel olsada, festival mantığına hala alışamadım ben.
Mesaj tarihi:
pazar günü gayet iyi gözüküyo fikrimce, kuzenle gidicez muhtemelen.
Zaten beğenmediğin grup varsa atla denize veya git güneşlen oh mis, nolcek. maksat eğlence değil mi, elitizm'e çok da gerek yok.

ha zaten foça'ya yakın veya izmir'de değilsen atla gel denmez tabi :P
Mesaj tarihi:
Eski Foça adına üzüldüm.Kendi yağında kavrulan,kendi ahalisi olan biryer havasını suyunu hiçbirşeye değişmem.Tüm adı "rock" olan festivallerde olduğu gibi hüsran olacak.

Dawnfall'da Orçun devam ediyorsa vokal iyidir bu arada ps düşiim.
Mesaj tarihi:
Foça'da daha önce de dikkat ettiğim bir rock dinleyicisi potansiyeli var aslında. Ama ses getirecek bir festival olabilmesi için İzmir'den sırf bu festival için insan gelmesi gerekiyor bence.

Tabi böyle bir etki için de Hayko Cepkin'den daha iyisi gerekiyo :)
Mesaj tarihi:
Sert kalıp,taviz vermeyen "Rocker"ları (tabire gel) en bol memleket İzmir'dir,o yüzden Ege bölgesi ve beldelerinde bu tarz festivaller çok fazla oluyor ve seyirci sıkıntısı çekmiyor.

İzmirliyim,İzmir'in herşeyini severim,kitlesinin müzik zevkini bir türlü sevemem.Kitleden banane demek de olmuyor,yapılan organizasyonlar,açılan barların kimliği ve gelen sanatçılar bu kriterlere göre rağbet görüyor.

Ayrıca Foça; Karşıyaka'ya yarım saat diğer ilçelere 45 dk-1 saat arası,ucuzda bir yer çok sıkıntı olmaz seyirci sayısı.
Mesaj tarihi:
Sırf Eski Foça'da neredeyse bedavaya gelen konaklamasıyla bile gidilebilitesi olan festival olmuş kendisi. Çıkan gruplarla alakam yok ama, deniz filan, şöyle bir haftasonu kaçamağı için neden olmasın diyor insan.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
gayet güzel gruplar bence pazar günü, niye ki bu önyargı? malt son zamanların en iyi Türk rock grubu, direc-t benzeri olmayan bi grup, dawnfall'u kötüleyenler eminim dinlememiştir bile(orçun devam ediyor bu arada :))müthiş bir sahne performansları var, ve makine, söze gerek yok... pazar bi araba izmirden kalkıyo :D
Mesaj tarihi:
zehir gibi bir üçüncü gün vardı :)

makine her zamanki gibi 2 saat ses ayarı yaptı diye kızdı bilmeyenler ama değerdi tabi ki o sahneye. müthiş bir rüzgar vardı ve özensiz sahne ekibinin çalışmamaları sonucu ilk çıkan dawnfall'un sesleri çok dağınık geldi, yine de dawnfall dawnfall'du, orçun da orçun, güzel bir sahneydi. makine'yi anlatmaya gerek yok

i can't get no sleep :D

. 4x4 gerçekten kötü bir grup bence ne işi varmış orda hiçbir fikrim yok, yakışmadı geceye, ömrümde duyduğum en kötü 3 cover'ı yapıp gittiler. direc-t hiç beklemediğim kalitede, muazzam bir performans sergiledi, coştukça coştu, bizi de coşturdu

elalem ne derse desin hadi hadi hadi hadi :D

malt'ı ilk kez izledim, albümdeki kalite sahnede de aynen vardı, cenk bey'in eski grubu bad luck'ın basçısı ve davulcusu gelip onlar da bir şarkı çaldı sahnede, metallica cover'ları kayda değerdi, kendi şarkıları zaten müthiş...

çok güzel bir geceydi, 10YTL'ye izlenebilecek en iyi konserler dizisiydi belki :)
Mesaj tarihi:
Of ya, en çok pazar gününü istiyodum izlemek arkadaşlar yüzünden kısmet olmadı.

İlk gün güzeldi, hariçten gazelciler çok tatlı bir grup vokali gogol bordellomsu bişey tavır olarak. Elektro saz çalıyor, türkü coverları da var. Aşık/Ozan gibi söylüyor bir çok şarkıyı. Orphaned Land gibi arada göbek de attırıyorlar. Gidip albümlerini alacam, ceplerine para girsin biraz diye çok sevdim yani o derece =p

Redd de iyidi. Demir demirkan'a baya önyargıyla yaklaşırdım sulak rockçı diye -hala öyle derim aslında ama- iyi eğlendirdi gayet. Alkolin etkisi var mıydı bilmiyorum ama çok hoşuma gitti eşlik edecek birsürü şarkısı var adamın. Şu ne güzel bi dörtlüktür =p :

kafam şimdi bi dünya
döner yalpa yalpa
akan sular şarap olsa
hayyam gelip kral olsa

öyle işte.

2.Gün geldiğimiz de Atlas varmış sahnede. İğrenç bi vokale sahipti. Mal mal bağırıp heavy metal falan icra ettiğini sanıyodu, tiksindim.
Kanca da atlas gibi cover grubuydu, tarzları da aynıydı ama kanca iyidi. Kendi şarkılarını yaparlarsa tutarlar gayet. Efendi adamlar bi de.
Özgefışkını kumsalda yatarak dinledim, hoş kadın da tüm şarkılar aynı be kardeşim. İzlenmez yani.
Hayko da hem geç çıktı hem de gene o "son 5 dakika" zımbırtısıdır, korku temalı introsudur antipatimi kazandı. İlk 15 dakika dinledim güzelce, berataf et'te coştum hatta. Ama sonrası leş geldi kafam patladı hep bağrıyor, hep aynı bağrıyor. Melodilerini anlayamıyorum falan filan. Çıktık zaten rüzgar vardı üşüdük ettik.

3.gün makine ve dawnfall'u merak edip, malt'ı görmeyi çok istiyordum. Nasip olmadı, üzüldüm.

Organizasyon da ilk defa yapılmasını da göz önünde bulundurursak iyi gibiydi. Su 0,5 kuruş, bira 3.5/4 ytl.

İzleyici kitleden korkuyordum çıkacak olan gruplar yüzünden ama hiç de öyle aptal tayfadan yoktu. Herkes oturaklı, keyif yapmasını bilen tiplerdendi en azından ben denk gelmedim herangi bi mallığa. vsvsvsvsvs.

kimsenin takmadığı bi fest ama öyle başlayınca duramadım yazıverdim. Seneye de olur inş. yazlıktan yürüyerek konsere gitmek hoş oluyor^-^
  • Yeni Oluştur...