Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa Japon artik yapamiyicakmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arcane said:
Artık "Japon yapıyor" denince aklıma elektronik değil de çılgın çılgın videolar geliyor.

+1

Amerika çok kolay bozdu japonyayı. Ben lisedeyken bir "model united nations" etkinliğinde delegelik yapmıştım. Oraya japonyadan da gelen bir çocuk vardı öyle ciddi bir toplantıya adam saçlarını punk gibi dikerek gelmişti. O an demiştim aha işte japonlar bozulmuş diye d:
Mesaj tarihi:
Japonya'da cok Turk oldugu dogrudur, vizesiz giris oldugu icin bayagi bi Turk kacak gidiyor, ama halen japonya'da Turk olmak daha iyi bir konumda bence..

Japonlar'da irkci bir millet, zaten zamaninin somurgecisi, korelileri, cinlileri, diger kendinden dusuk gordugu milletleri, siyahlari, adamdan saymiyorlar pek, ayni belcika'lilarin, fransizlarin afrikalilara, icine Turkleride alarak, dogu milletlerine karsi hissettikleri bir duygu tadinda bisi, fakat Turklerin orada bir avantaji, Turkler buyuk bir kisimca Avrupali sayiliyor. Yani bir Turk arap Turiste nasil davranir, nasil hor gorur (gerci su an durumlar degismis olabilir :)), Amerikali Turiste nasil davranir, nasil sempati besler dusunun. Turk Avrupa'da, Amerika'da arap muamelesi gorurken, Japonya'da daha bi Amerika'li Avrupali muamelesi goruyor.

Ben kacak giden Turklerin daha orada bi Turk imaji olusturduklarini dusunmuyorum, cok fazla yoklar, bir kac kebabci acmislar onun disinda ortalikta yoklar. Tabii yayildikca durumlar degisebilir bilmiyorum ama ben su an ki durumdan memnunum..
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Amerika çok kolay bozdu japonyayı. Ben lisedeyken bir "model united nations" etkinliğinde delegelik yapmıştım. Oraya japonyadan da gelen bir çocuk vardı öyle ciddi bir toplantıya adam saçlarını punk gibi dikerek gelmişti. O an demiştim aha işte japonlar bozulmuş diye d:

Sen de yesen kafana 2 tane nuke, o travmayla sen de saçmalarsın.
Mesaj tarihi:
Hehe ayrica Japon=Amerikali, tipler davranislar, hepsi sanki model gibi saclar tip oyle hazirlanmis, sokaklar defile yeri gibi.. Cok gelisen toplumlarin bence bir sure sonra yasacagi durum budur. Cunku gecim derdi, yasam derdi olmuyor.

Lise'de okuyan cocugun tekiyle konusuyorum, adam diyoki ne calisacam, tek goz bi yer kiralarim, alirim playstation, xbox, koyarim, issizlik maasiyla gecinirim 24 saat oyun oynarim, hic calismam, oyun falan alicakken haftada 5 saat falan calisirim.. E sonucta gerceklesmesi mumkun bi hayal. Bir taraf boyleyken, diger tarafta hayatta basarili olmak icin hayata karsi buyuk bir meydan okuma var..
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
arcane said:
Artık "Japon yapıyor" denince aklıma elektronik değil de çılgın çılgın videolar geliyor.

+1

Aslında öyle. Ben çocukken bir belgesel izlemiştim. Çok ufaktım, tek sahne hatırlıyorum.

Bir tane bayan oyuncu japon sinemasında ilk öpüşme sahnesinin nasıl çekildiğini anlatıyordu. Çekimden sonra kimse bir birinin yüzüne bakmadı ama savaşı kaybetmiştik Amerika zorluyordu çekmek zorundaydık falan demişti. Ben daha çocuk olduğumdan anlayamamıştım olayı. Amerika manyak mı neden zorla öpüşme sahnesi çektirsin falan diyordum :)

Adamlar şimdi çoştular. 500 kişi grup seks yapıp film çekiyorlar :)
Mesaj tarihi:
tek japonya değil diğer bir endüstri devi almanya bile yetiştirecek mühendis bulamıyor pek ama dışarıdan kapatıyor açığını. fakat japonya daha zorlanır bu açığı kapatmaya
Mesaj tarihi:
Herhalde en büyük dertleride Culture Shock oluyordur. Bir avrupalının gidip başka bir avrupa ülkesinde çalışması kolay oluyor, fakat bir avrupalının Japonya'daki hayata ayak uydurabilmesi o kadar kolay olmuyordur.
Mesaj tarihi:
ssj4songoku said:
Herhalde en büyük dertleride Culture Shock oluyordur. Bir avrupalının gidip başka bir avrupa ülkesinde çalışması kolay oluyor, fakat bir avrupalının Japonya'daki hayata ayak uydurabilmesi o kadar kolay olmuyordur.

Abi kırmızı eti bankadan kredi alıp öyle yiyorsun diyorlar.
Mesaj tarihi:
Yemek olayi cok dertmis gercekten. Hem cok pahalıymıs hem de porsiyonlar kucukmus.Japonların hepsinin neden bu kadar zayıf olduguna sasmamak lazm
Mesaj tarihi:
Japonya mühendis açığına dışarıdan kapatamaz.

1. İnanılmaz ırkçılar, yabancılar feci dışlanıyor.
2. İş ortamları, patronlar herzaman "takım çalışmasına" yönlendiriyor. Bir yabancının o takıma girip sinerji oluşturması imkansıza yakın bir olasılık.
3. Kültürleri çok farklı. Dışardan gidipte uyum sağlamak çok zor.

Zaten büyük elektronik firmaları hep batıya açılıp "yabancı ortak" alıyor :>

İlla ben Japonyaya gidecem orda yaşıyacam diyorsanız Osaka'ya falan gidin. Oranın insanları daha ılımlı. Hem japon kadınları yabancı erkeği kendi milletinin erkeğine tercih ediyor (pipi boyu espirisi yapmayalım lütfen).
Mesaj tarihi:
Kaede said:
Japonya mühendis açığına dışarıdan kapatamaz.

1. İnanılmaz ırkçılar, yabancılar feci dışlanıyor.
2. İş ortamları, patronlar herzaman "takım çalışmasına" yönlendiriyor. Bir yabancının o takıma girip sinerji oluşturması imkansıza yakın bir olasılık.
3. Kültürleri çok farklı. Dışardan gidipte uyum sağlamak çok zor.

Zaten büyük elektronik firmaları hep batıya açılıp "yabancı ortak" alıyor :>

İlla ben Japonyaya gidecem orda yaşıyacam diyorsanız Osaka'ya falan gidin. Oranın insanları daha ılımlı. Hem japon kadınları yabancı erkeği kendi milletinin erkeğine tercih ediyor (pipi boyu espirisi yapmayalım lütfen).

abi naptın sen ya...asyalı fantazisi olan tipler oraya hücum edecek şimdi :D
Mesaj tarihi:
e zaten japonya'nın nüfusu da 50 yıl içinde 30 milyon filan düşecek deniyor, mesele sadece mühendis açığı değil. o inanılmaz robotizasyona rağmen dev gibi içgücü açığı oluşacak. ama yine de adamlar tahtlarından kolay devrilmez, ben hala japon kalitesinin yanına yaklaşabilen kalite görmedim. made in japan yazan hiçbirşeyin bozulduğunu görmedim bugüne kadar.
Mesaj tarihi:
Japon kültürü onlara o kadar kötülenmiş ki yapacak birşey kalmamış. Aşağılık kompleksi oluşmuş. Benzeri Almanların bir kısmında da var. Siz pislik milletlersiniz propagandası altında ezilmişler.
Mesaj tarihi:
neyse ben yine de japonca öğrenmeye devam ediim. japonyaya gidecem! kimse vazgeçiremez beni onlar batıya özensin ben yine katanamla dolanırım dojo da yeri temizlerim ahah
  • Yeni Oluştur...