ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Cehennem vardır: sondaki l çıkmamış idare edin.
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Hocam diyanet yanlızca bilgilendirmek için ATATÜRK tarafından kurulmuştur... Varmı bunda ayrı düşündüğümüz bir nokta? Diyanetten birisinin hişş birader öpme kızı ayrıl bakiyim ordan diye iki çifti ayırdığını gördünüz mü? Gördüyseniz o iş diyanetin görevi değildir o kişinin öküzlüğüdür.. bir olay daha varmış taşla sopayla birşeyler yapmışlar buda bana göre öküzlüktür.. Ayrıca diyanet yanlızca hadisleri konu alarak bilgilendirme yapmaz Kuran'ı inceler ona uygun ise bu şekilde bir bilgilendirme yapar.. Sen, ben bu bilgilendirmeleri saçma bulup uygulamayabiliriz ama sonuçta x kişisi cahilse ki cahillik ne demek burda onu anlamadım bu konu onun seçimidir.. Onunla Allah arasındadır.. Bize ne o uyguluyorsa kardeşim? Bize mantıksız geliyor diye milletin başındaki başörtüyü 1400 sene önceki saçmalık olarak görüp kafasından cıkarmasını istemeyede hakkımız yok.. Ayrıca konu konuyu açıyor 1400 yıl öncesinden bahsetmişiz madem.. O dönemde kız çocukları dayılarına götürülme bahanesiyle diri diri toprağa gömülüyorlardı.. Neyse hocam siz gerçekten söylediklerimi yanlış anladınız yada ben anlatamadım lisanımda kusur varsa affola..
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Ayrıca konu konuyu açıyor 1400 yıl öncesinden bahsetmişiz madem.. O dönemde kız çocukları dayılarına götürülme bahanesiyle diri diri toprağa gömülüyorlardı.. Anlamadım hakkaten alakasını,3 kere de okudum ama?
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru emektir Okudum bildim deme Çok taat kıldım deme Eğer Hak bilmez isen Abes yere yelmektir Dört kitabın ma'nisi Bellidir bir elifte Sen elifi bilmezsin Bu nice okumaktır Yiğirmi dokuz hece Okursun uçtan uca Sen elif dersin hoca Ma'nisi ne demektir Yunus Emre der hoca Gerekse bin var hacca Hepisinden iyice Bir gönüle girmektir
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Hani 1400 yıl önce bayanlar başlarını örtüyorlardı ya onu çağdışılık olarak adlandırıyor ya insanlar genelde diyorum ki bende çağdışılık dini inancını kendine göre yerine getirmek mi çağdışılık yoksa kız çocuklarını diri diri toprağa gömmek mi çağdışılık?
Red Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Muslumanlığa karşı saygımı yitirdim artık.Dinlere ztn supheyle yaklastım hep.Ama saygım vardı.Milyarlarca insanın kabul ettiği şeyi reddetmek bana saçma geliodu. Zina şöledir parfum böle yasaktırın konusunun tartışıldıgı ülkede yaşamak bile acı brşey. böylece din gorusumde artık sonuca ulaştım.taştan toptaktan başka birşey olmayan zamanlarda şizofrenik hastanın biri cıkıp ben peygamberim buda xxx dini diye atlamıs ortaya.sorada bi kitap yazmıs.bide yaradan ile konusuyorum demş.böylece efsane taa gunumuze kadar gelmiş. şimdi ben mesihim diye ortaya cıkanlarla makara yapıoruz cunku bilinçliyiz inanmayız. Allah şöyle dedi böyle dedi diye ortalarda gezenlere Allah gülüodur yukardan eminim.eğer varsa
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 @red Eyvah eyvah boku yedin olum sen. Dine hakaret, inançlara saygızızlık falan var bu yazıda. Şimdi meşalelerle geliyorlar. güzel yazmışsın yalnız @mudo valla Molllalar öyle diyor. Mollalarda islamı senden benden daha iyi bildiğine göre... Adam hayatını adamış hacı :D :)-D:)-D
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paticikte açılan konuların insanların din görüşünü bu kadar etkilediğini bilmiyordum.. +rep paticik
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Bunu İslam mı emrediyor? Hayır, diyanet.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Scheriff said: korkma abi oku:) Yaratan Rab'binin adıyla oku diyeceksin!
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 ombakkombak said: @red @mudo valla Molllalar öyle diyor. Mollalarda islamı senden benden daha iyi bildiğine göre... Adam hayatını adamış hacı :D :)-D:)-D :):):)
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Orası iran di mi? Biraz abartıyoruz bence olayları. Türkiye varolan din ve vicdan özgürlüğü bence olması gerektiği gibi. Münferit olayları bunun dışında tutmak lazım. Ben de buraya diğer dinlerde yaşanan saçmalıkların , dinsizlerin yaşadığı saçmalıkların resimlerini koyabilirim di mi?
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 sg-1 said: MuDo said: Bunu İslam mı emrediyor? Hayır, diyanet. Abi şu bizim diyanet mi yoksa? Kesin bir kanıt isterim çok ciddiyim yazacak böyle giyimi şöyle böyle olanlara cop sokulacaktır diye..
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 @Subzero, Sağ serbest. @Mudo, ne yazıyor resmin en altına?
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Valla diyanet diyince bizimki sandım kusura bakma..
Red Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Elin gavuru İsa'sı ile dalga geçebiliosa.Demek bu olayı aşamayan biziz.Muhammed ile dalga geçen bi film gören duyan yada yazılan çizilen bişi gören var mı ?.Hristiyanlık da bi din değil mi?.Allah eşit değil o zaman.Onlar in kitabında parfum yasak değil.Bizde yasak.öle bi model mi var :).şaka gibi cidden.Cok cahilce.bu yuzden midem bulanıo vallahi.Ztn hukumete ayar oluyorum.onların yanında olmayan şirketleri bitiolar.nedense yeşil sermaye ayakta.onlarla iş yapanlarda para sıkıntısı yok.adamlar bizi bile bitirdi.kim bilir garibanlara neler yapıoolardır. Millet cahil gerçekten.1400 sene oncesinin kalıntıları işte.o zamandan bu zamana insan medenileşememiş bi türlü.beyinler aynı
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 _ILuVaTaR_ said: Scheriff said: korkma abi oku:) Yaratan Rab'binin adıyla oku diyeceksin! pardon abi diyanete verme beni aman ben kendim veririm cezamı yapma etme
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 suBzer0 said: İzin alma cümlesi değildi o. Ben de izin istiyosun sanmıştım.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 suBzer0 said: Orası iran di mi? Biraz abartıyoruz bence olayları. Türkiye varolan din ve vicdan özgürlüğü bence olması gerektiği gibi. Münferit olayları bunun dışında tutmak lazım. Ben de buraya diğer dinlerde yaşanan saçmalıkların , dinsizlerin yaşadığı saçmalıkların resimlerini koyabilirim di mi? münferit diye diye kaç oldu o sayı onu merak ediyorum koyalım diğer dinlerdeki saçmalıkları anlayalım eğer bizsek aşırı duyarlı hale gelmiş olan, fazla tepki gösteren, sindirelim kendimizi yok eğer bu toplum yaşamı din üzerinden yürümeye başlamış ise ve o din çarpıtılmış ise o zmn sindirsinler şu dini...
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Devrim olunca Muro; dinleri yasaklayacakmış. Mesele bitti dağılın.
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Bence farkında olmadığınız özgürlüğünüzü görmek istiyorsanız kimi arkadaşların yazdığı yazılara ve yaptığı yorumlara bakın. Ayrıca ben neden bu güne kadar Hz. İsa ile dalga geçilen filme rastlamadım? Benim izlediğim filmlerin çoğunda Hristiyanlık ve Hz. İsa yüceltilmiş durumda. Eğer Tr de bu tarz filmler yapılsa yapan kesim yobaz olur di mi?
Öne çıkan mesajlar