Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Scheriff said: ya böle bunlara inat parkta bahçede sevişcen, türlü türlü aykırılıklar yapcan abi aman dikkat :D:D hahahaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 malik said: sevişirken ? neden sonuç ? hayata böyle yaklaşma . abi biri başta biri sonda nası bağladın sen onları birbirine:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Bence şöyle bir durum var ortada.. Diyanet, insanlara silahla yada sopayla yada herhangi bir kesici delici vs. aletle zorlayarak bunları yapacaksınız ulannnnn demiyor yanlızca insanları bilgilendiriyor.. Çünkü Kuran'da böyle yazıyor adamlarda bunları insanlara söylüyorlar.. Atamızın dediği gibi "Din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.".. Siz buna saçmalık dersiniz yada inanırsınız ancak görevi yanlızca insanları uyarmak olan diyaneti bu şekilde ağır bir şekilde aşalayamazsınız.. bence.... yok ya ??? bu adamlar milyonarca insana karşı sorumlu sen ben oturur düşünürüz mantıksız buluruz yapmayız bi ton cahil adam var diyanetin her dediğini yaparlar birbirimizi kandırmayalım. böyle böyle yozlaştırıyorlar müslümanlığı da halkımızı da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Scheriff said: malik said: sevişirken ? neden sonuç ? hayata böyle yaklaşma . abi biri başta biri sonda nası bağladın sen onları birbirine:) korktum abi ne bilim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Bence şöyle bir durum var ortada.. Diyanet, insanlara silahla yada sopayla yada herhangi bir kesici delici vs. aletle zorlayarak bunları yapacaksınız ulannnnn demiyor yanlızca insanları bilgilendiriyor.. Çünkü Kuran'da böyle yazıyor adamlarda bunları insanlara söylüyorlar.. Atamızın dediği gibi "Din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.".. Siz buna saçmalık dersiniz yada inanırsınız ancak görevi yanlızca insanları uyarmak olan diyaneti bu şekilde ağır bir şekilde aşalayamazsınız.. bence.... Abicim adamların olayı insanlar bilgilensin azıcık din bilsinler olsa iyi güzel derim. Öyle mi? Bu herifleri bıraksan kanser gibi her tarafa yayılmayacaklar mı? Bu adamlara göre herşeyi dinle bağdaştırmak değil mi doğru olan? Din devletten üstün değil mi bu adamlara göre? Defolsun gitsin kime ne benim kimle flört ettiğimden, 1400 yıl önce ayıp olan şey şu an ayıp değil. Ayıp diyen de 1400 yıl öncesinde kalmıştır, onu savunan da uzasın gitsin götüne peçe takıp gezsin, umrumda olmaz. İstediğimle istediğim gibi konuşurum, öperim koklarım kimseye de hesap vermem, kimse de bana hesap soramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 korkma abi oku:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Bence şöyle bir durum var ortada.. Diyanet, insanlara silahla yada sopayla yada herhangi bir kesici delici vs. aletle zorlayarak bunları yapacaksınız ulannnnn demiyor yanlızca insanları bilgilendiriyor.. Çünkü Kuran'da böyle yazıyor adamlarda bunları insanlara söylüyorlar.. Atamızın dediği gibi "Din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.".. Siz buna saçmalık dersiniz yada inanırsınız ancak görevi yanlızca insanları uyarmak olan diyaneti bu şekilde ağır bir şekilde aşalayamazsınız.. bence.... Şöyle bir olay var öncelikle diyanetin fetavsı haberlerden izlediğim kadarı ile tamamen hadisler üzerine dayalı.Hadisler peygamberin öldümünden sonra toplanmaya başladı.Bu yüzden; hadislerin, dolayısıyla da bu fetvanın temelinde tam net birşey olduğu söylenemez. 2. Bir nokta olarak, sen :"bunları yapacaksınız ulannnnn" demişsin ama orda aslında bunların sakıncalı olduğu ve peygamberin tasvip etmediği söylenerek "Yaparsanız yanarsınız..." gibi bir mesaj var.Sadece Diyanet'in önerilerini izleyen biraz dindar bir kişi, bu "fetva"yı görünce otomatikman buna göre yaşamaya başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 MuDo said: Bence şöyle bir durum var ortada.. Diyanet, insanlara silahla yada sopayla yada herhangi bir kesici delici vs. aletle zorlayarak bunları yapacaksınız ulannnnn demiyor yanlızca insanları bilgilendiriyor.. Çünkü Kuran'da böyle yazıyor adamlarda bunları insanlara söylüyorlar.. Atamızın dediği gibi "Din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.".. Siz buna saçmalık dersiniz yada inanırsınız ancak görevi yanlızca insanları uyarmak olan diyaneti bu şekilde ağır bir şekilde aşalayamazsınız.. bence.... bunu yapıyorlar..Daha 25 dk önce haberlerde izledim..Töreköy diye adının bile fail olduğu bir yerde bir çifti sırf el ele tutuşuyorlar diye taşlarla sopalarla dövüp kovalamışlar.Hatta nasıl saldırdılarsa çift arabasını falan bırakmış koşarak kaçmış.Belli ki gelip arabayı almaya bile cesaret edememişler,kamera arabayı da çekmiş. Muhabir soruyor sonra "Taş ve sopa da kullandınız mı?""Neden yaptınız?" diye. Baştan aşağıya simsiyah çarşaflı bir teyze(ki o öyle bir teyzedir ki yüzünü insan göremiyor,şeytan görsün)"Buradan elleri ayakları kesilsin diye yaptık birşey mi oldu ki?"diyor,14-15 yaşlarında gözüken bir çocuk "Hee şu yerdeki kadar taşlar attım ben de,kovaladım abilerle"diyor ve neden yaptığı sorulunca "Herkes yapıyordu bir ben değil" cevabı alınıyor..Kendini mahallenin namus bekçisi saydığı her halinden belli bir herifte "Karımız,kızımız,bacımız var bu mahallede..Kimse bu mahallede el ele gezipte namusumuzu bozamaz.Gelmesinler bir daha buraya.Diyanetin sitesinde okuduk"diyor. Oldu arkadaşlar..Böyle yaşayalım yani.. İmam osurursa cemaat kendini bırak sokaktan geçene direk lavmana girişiyor.Sanki bilmiyoruz,görmüyoruz. Kaldı ki,ben flört etmeyeceksem,insanları tanımayacaksam,kendimi gizleyip babamın yanı dışında parfüm bile süremeyeceksem,sonra babamın uygun gördüğü benden 30 yaş büyük bir adamla evlenip hayatımın sonuna kadar aşk bilmeden,çocuk doğurup besleyip büyütüp ev işi yapan bir robot mu olacağım?Ben sevgilimle el eleyken zina yapıyorsam,nikahlı eşini boşamayıp imam nikahı diye bktan bi olayla kendinden 10 yaş küçük kızlara ev tutup eline haftalık 40-50 ytl para verip sevişmeye gidip gelen adam sevap mı işliyor?Hadi ordan..Bi git yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 selamlar allah belanızı versin saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Abi galiba ben yanlış yorumladım diyanetin yayınladığı yazıyı. Bu yazıda sadece fuhuş ve zinayı getirebilecek , bu ortamı hazırlayabilecek durumlarda filan bahsetmiş. 1 erkekle başbaşa biryerde kalmayın , sokağa çıkarken çok koku sürmeyin (parfümden ne olucak demeyin bütün parfüm reklamları sex üzerine kurulu) , bir erkekle veya kadınla konuşurken ağır başlı olun , karşı tarafın yanlış anlayacağı davranışlarda bulunmayın filan demiş. Yani bunlara dikkat ederseniz geri dönüşü çok zor olan bir günahın oluşmamasına yardımcı olursunuz demiş. Kuranda da sadece fuhuş ve zina nın yasak olduğu yazılmış , zaten aklı başında insan fuhuş ve zina için nelerin yapılmaması gerektiğini bilir. Galiba Diyanet'in işi bu , yani insanlara böyle bilgiler vermek tam bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 ya hacı aslında doğru diyolar da işime gelmiyo benim ondan yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 hayır diyanetin işi o dğeil, diyanetin işi din'e yenı kural usul getirmek dğeil, acıklık getirmek. pardon ya! aslında diyanetin işi falan yok, bireyle tanrı arasındaki bir kavrama diyanetin karışması kocaman bi ikilem. diyanet cok bok bişidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Afush said: MuDo said: Bence şöyle bir durum var ortada.. Diyanet, insanlara silahla yada sopayla yada herhangi bir kesici delici vs. aletle zorlayarak bunları yapacaksınız ulannnnn demiyor yanlızca insanları bilgilendiriyor.. Çünkü Kuran'da böyle yazıyor adamlarda bunları insanlara söylüyorlar.. Atamızın dediği gibi "Din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.".. Siz buna saçmalık dersiniz yada inanırsınız ancak görevi yanlızca insanları uyarmak olan diyaneti bu şekilde ağır bir şekilde aşalayamazsınız.. bence.... bunu yapıyorlar..Daha 25 dk önce haberlerde izledim..Töreköy diye adının bile fail olduğu bir yerde bir çifti sırf el ele tutuşuyorlar diye taşlarla sopalarla dövüp kovalamışlar.Hatta nasıl saldırdılarsa çift arabasını falan bırakmış koşarak kaçmış.Belli ki gelip arabayı almaya bile cesaret edememişler,kamera arabayı da çekmiş. Muhabir soruyor sonra "Taş ve sopa da kullandınız mı?""Neden yaptınız?" diye. Baştan aşağıya simsiyah çarşaflı bir teyze(ki o öyle bir teyzedir ki yüzünü insan göremiyor,şeytan görsün)"Buradan elleri ayakları kesilsin diye yaptık birşey mi oldu ki?"diyor,14-15 yaşlarında gözüken bir çocuk "Hee şu yerdeki kadar taşlar attım ben de,kovaladım abilerle"diyor ve neden yaptığı sorulunca "Herkes yapıyordu bir ben değil" cevabı alınıyor..Kendini mahallenin namus bekçisi saydığı her halinden belli bir herifte "Karımız,kızımız,bacımız var bu mahallede..Kimse bu mahallede el ele gezipte namusumuzu bozamaz.Gelmesinler bir daha buraya.Diyanetin sitesinde okuduk"diyor. Oldu arkadaşlar..Böyle yaşayalım yani.. İmam osurursa cemaat kendini bırak sokaktan geçene direk lavmana girişiyor.Sanki bilmiyoruz,görmüyoruz. Kaldı ki,ben flört etmeyeceksem,insanları tanımayacaksam,kendimi gizleyip babamın yanı dışında parfüm bile süremeyeceksem,sonra babamın uygun gördüğü benden 30 yaş büyük bir adamla evlenip hayatımın sonuna kadar aşk bilmeden,çocuk doğurup besleyip büyütüp ev işi yapan bir robot mu olacağım?Ben sevgilimle el eleyken zina yapıyorsam,nikahlı eşini boşamayıp imam nikahı diye bktan bi olayla kendinden 10 yaş küçük kızlara ev tutup eline haftalık 40-50 ytl para verip sevişmeye gidip gelen adam sevap mı işliyor?Hadi ordan..Bi git yani. Abi bu herifler yanlış anlamış bence diyanetin dediğini , diyanet zaten beraber olucaksanız gidin insanların olduğu yerde beraber olun diyor. Amcalar yanlış anlamış olayı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 e götünden uydurmamış işte. ben kuranda böle gördüm, galiba bu böyle arkadaşlar demiş adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Cuce said: hayır diyanetin işi o dğeil, diyanetin işi din'e yenı kural usul getirmek dğeil, acıklık getirmek. dinde yıllardır olan bir şeyden sadece haberin yokmuş. diyanet'i takip etmiyomuşsun o zaman.ya da başkalarının gaz haberlerinden duyduğu kadarıyla fikir sahibi olmaya çalışmışsın. diyanete soru sorulur, o da dine göre cevabını verir. açıklık getirmek bundan başka nedir? soru sorarsın;cevabını alırsın . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 şimdi tamam diyanetin işi bu. o kesin. doğru yorum yapıyo yanlış yapıyo ona da bişey demiyorum da. ana avrat sövdüğümüz katolik kilisesinden bi farkı kalmıyo benim gözümde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 dinde kadınla erkeğin yalnzı durması gunah deilse, diyanet "ayıp olmaz ı ıh" diyemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 e günah. ayrıca playlistten birden pentagram - bir çıktı lan. noluyoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Abi ben gerçekten çok dinine düşkün bir insanımdır zaten burdaki tartışmalardan da anlamışsınızdır. Ben bu güne kadar diyaneti ve onun dediklerini hiç kullanmadım açıkçası. Sadece ramazanda belirlenen fitre leri açıklar diyanet bitek ona bakmışımdır. Diyanet'e filan ihtiyacım yok benim ben dinimi yaşıyorum kendime göre... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 en güzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_h_a_D_o_W Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Allah varsa,cehennem yoktur diye bir düşüncem vardı ama saptım bundan,bu dindarları cehenneme atmalı,çıkmasınlar mümkünse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 fede said: e günah. ayrıca playlistten birden pentagram - bir çıktı lan. noluyoz Abi günah dememiş zaten ben mi yanlış okuyorum? Zinayı getirebilecek sebepler arasındadır demiş. Bi daha okuyayım bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 yok ben günah demişler demedim. cüce günah değilse niye ayıp diyolar demiş ben de günah dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 YALANCISINIZHEPİNİZYALANCILAR!!1!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 bot lan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar