Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turiste içki var Türk'e yok

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Sir sana da acıyorum valla ya o kadar yazı okuyorsun heryerde kocaman kocaman TÜRK'E İÇKİ YASAK !!! yazıyor.Sen küçük bi nokta buluyorsun ondan saldırıyorsun oradaki 500 cümleden 1 cümle ile herşeyi kurtarıyorsun.Hayır her bu muhabbet geçtiğinde bi nokta buluyorsun(uz) sırrın(ız) ne ben yakında öss ye giricem sizdeki bu yetenekle türkçe sorularını çok rahat yaparım valla
Sosyal ağlarda paylaş

o küçücük nokta zaten olayın özü, TÜRK'E İÇKİ YOK da muhteşem medyamızın manipülasyonu zaten.

daha nası açıklayım bilemiyodum, smoke açıklamış, teşekkür ederim.

edit: belediye buna göz yumuyo mu gerçekten, yoksa otelci eleman sallamış mı? belediye rahatlıkla yalanlar bunu zaten, içki ruhsatı yoksa içki satamaz der, bitirir. hürriyet gastemiz de spekülasyon yaptığıyla kalır eheh
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de anlatamadığım şu, madem arkadaşın ruhsatı yok (dedim ya atla deve değil, çok rahat alınır, ama hadi diyelim okul yakınında falan), nasıl içki satabiliyor? "Yabancıya satabilir, Türk'e satamaz" diye bir ruhsat var da bizim mi haberimiz yok? Böyle bir ayrım yapmaya kimin ne hakkı var, belediye bundan haberdarsa bu duruma nasıl olur da göz yumar?
Sosyal ağlarda paylaş

NoS said:
Sir sana da acıyorum valla ya o kadar yazı okuyorsun heryerde kocaman kocaman TÜRK'E İÇKİ YASAK !!! yazıyor.Sen küçük bi nokta buluyorsun ondan saldırıyorsun oradaki 500 cümleden 1 cümle ile herşeyi kurtarıyorsun.

sinirlendiriyorsunuz insani resmen ya

yahu algilayin once olayi. alman milletvekili grubu, turizm belgesi OLMAYAN, dolayisiyla uymasi gereken kriterler cok dusuk olan, BELEDIYEYE bagli bir otelde konakliyor oncelikle, ki bu zaten rezalet, organizasyonu yapan gerzege buradan sevgilerimi yolluyorum.

sonraki adimda yildizi bile olmayan bir oteli 4 yildiz olarak tanitan sahane otel yonetimimiz var, sopalik. ustune, DOGAL OLARAK icki ruhsati olmayan soz konusu isletmenin essek yonetimi, KACAK OLARAK icki servisi yapiyor, ancak turizmde hersey mubah mantigiyla buna muhtemelen belediye tarafindan goz yumuluyor, yonetim de olayin cok goz onunde olmamasi icin turklere icki servisi yapmiyor. soz konusu olaydaki durumun gerektirdigi esneklikten ve hakimiyetten uzak olan garson ve mudur de 'aha bu turk, icki servisi yapilmaya' diyor, olaylar gelisiyor

simdi burada icki ruhsati OLMAYAN bir isletmenin icki servisi yapmasina GOZ YUMAN bir belediye var, ve siz bu adamlari icki ruhsati vermedikleri icin degil, servise GOZ YUMDUKLARI icin elestiriyorsunuz, ve bunu dinciliklerine bagliyorsunuz. elalemi oturduklari yerden gulduruyor, ustune de aciklamaya calisani anlamamakla itham edip aklinizca dalga geciyorsunuz

turke icki yasak degil olay; ICKI YASAK. cunku RUHSAT YOK, cunku soz konusu otel gerekli kriterlere sahip degil.

olayda elestirilecek cok sey var, ama belediyeyi elestirebileceginiz tek nokta yasagin delinmesine goz yummalari olur, ki otel 'muduru' de bunu acikca soyluyor zaten

turizmde cok vardir bu olay, turistlerin isteklerine yonelik olarak cogu zaman yasaklarin delinmesi gozardi edilir, bunun akp ile chp ile alakasi yok. olmamasi uygundur, ama yapilir, her zaman da yapilirdi

ossde turkceden puan almayi umuyorsan unut derim, matematige falan yonel, orada da mantik gerektiren sorulardan amman uzak... =P
Sosyal ağlarda paylaş

benim tum hikayeden cıkardıgım sonuc otelin boktan oldugu icin ruhsatı alamaması degil (ki bu sonuca varmanın bir gazete haberinden pek mumkun olamayacagını sanıyorum), belediyenin icki ruhsatı alma olayını zorlastırmasıdır. ha neden boyle oldugunu da belirtmis zaten habere cıkan arkadasın kendisi de. yormayayım ama tekrardan yazmıssın o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

"ancak turizmde hersey mubah mantigiyla buna muhtemelen belediye tarafindan goz yumuluyor"

Birinci nokta bu, varmı böyle bişey? Madem içki ruhsatı yok, içki sattığı an vurursun mühürü. Haberleri yokmuş falan gibi bi olay da olamaz, orası gayet popüler bi otel.

İkincisi, belediyeler artık içki ruhsatı vermiyor kolay kolay. Hangi belediyeler? AKP belediyeleri. Neden? Tartışılan şey bu zaten. Otel yetersizmiş, içki ruhsatı alamamış falan gibi bi durum yok. O adamlara içki ruhsatı vermemelerine dair bana mantıklı bi neden söyleyin eyvallah dicem. Bu sırf orda değil, Türkiye'nin bir çok bölgesinde bu halde. İçki ruhsatı alabilmek için bi tarafınızı yırtmanız gerekmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

İçki ruhsatı almak zor bir şey değil hangi belediye olursa olsun.

Bir restoran açtın gittin belediyeye başvurdun içki ruhsatı için, eğer mekanın içkiye izin verilen bölgedeyse gerekenleri yapıp çat diye alıyorsun ruhsatını.

Eğer izin verilmeyen bir bölgedeyse biraz daha para harcayıp 1. Sınıf, lüks veya özel mutfak turizm belgesi alıyorsun bunu da Turizm Bakanlığı veriyor ve alması çok da kolay bir şey değil ki kolay da olmasın zaten önüne gelen her dangalak restoranın kapısında birinci sınıf restoran yazısı görmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:
Daha 6 ay önce aldım ondan biliyorum :)

Kesin torpilin vardır şimdi senin derler..

Herkes sallıyo sanki kaç defa içki ruhsatı almaya çalışmışlar merak ettim. Şurdaki haber klasik net bildiğin Doğan gurubu medyanın hükümet karşıtı haber sinsilelerinden biri , özelliklede çarpıtılarak demogoji yapılarak yayınlanmış.

Şurdaki çok olmadı hürriyet manşetine attığı kadehte içki bile yasak!! gibi haberleri unuttukmu ? Hürriyet cidden çok cesaretli ve cesur neden bilmiyorum. Bukadar göstere göstere insanlara yalan haber sunmak taktir edilebilir.

Hani bide şu alışveriş merkezlerinde namaz kılmalar , kız çocukların bacaklarına kimyasal yanıcı madde sıkmalar ne oldu ? Hani münferit olay canım diye dalga geçildi ya , değilmiymiş ? değilse hani neden kimse böyle birşey yapmıyor. Ortalık bacaklara kimyasal madde sıkan sapıklarla doluydu hani ?

Neymiş demekki , zor değil düşünüp karar vermesi , "provokasyon". Birinin eline biraz para tutuşrurup hadi oğlum git şunu yap bizde diğer taraf yüzünden yapılmış gibi göstericez demesi hiçmi hiç zor değil. Hadi canım hadi yemezler böyle şeyleri.
Sosyal ağlarda paylaş

sikko bi otelde bu organizasyonu ayarlayana koyim. golden horn ne ya?

oldu olacak Fatih'e falan goturselermi$, surdibine. ya da sultanciftligi habipler falan..

organizasyonu yapan denyolara sormak lazim.. goturulebilecek bir suru cok kaliteli manzarali yer warken, 200-300 lira hesap icin deger mi 10 kuru$luk ucuz turistin kaldigi otele gitmeye..

sonra da haber oluyor bu, buna canim sikiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:
"ancak turizmde hersey mubah mantigiyla buna muhtemelen belediye tarafindan goz yumuluyor"

Birinci nokta bu, varmı böyle bişey? Madem içki ruhsatı yok, içki sattığı an vurursun mühürü. Haberleri yokmuş falan gibi bi olay da olamaz, orası gayet popüler bi otel.

İkincisi, belediyeler artık içki ruhsatı vermiyor kolay kolay. Hangi belediyeler? AKP belediyeleri. Neden? Tartışılan şey bu zaten. Otel yetersizmiş, içki ruhsatı alamamış falan gibi bi durum yok. O adamlara içki ruhsatı vermemelerine dair bana mantıklı bi neden söyleyin eyvallah dicem. Bu sırf orda değil, Türkiye'nin bir çok bölgesinde bu halde. İçki ruhsatı alabilmek için bi tarafınızı yırtmanız gerekmekte.

yahu yapmayin etmeyin dedigim olay iste bu zaten; elestirin akpyi, binbir konu var elestirilebilecek, ama iste o binbir yetmiyor, hatta zaten 800 900unu gormuyorsunuz bile, kalkip bir onbinbir daha yaratiyorsunuz, sonra beni ciddiye alin diyorsunuz

simdi acmaya calisayim;

'belediyeler artık içki ruhsatı vermiyor kolay kolay'
'golden horn otelei o bölgenin en eski otellerinden biri'

bu iki cumle birbiriyle celisiyor mu, yoksa akp kurulusundan once bile golden hornun ruhsat almasini mi onluyordu? hangisi daha mantikli geliyor size?

bir de 'Otel yetersizmiş, içki ruhsatı alamamış falan gibi bi durum yok' kismi var. neye dayanarak veriyorsun bu bilgiyi? soz konusu otelin TURIZM BELGESI YOK, yani belediye oteli. turizm belgesi yok, cunku YETERSIZ

bu icki ruhsati almasina engel olmayabilir tabii, turizm belgesi ve yildiz gereklilikleri icki ruhsatiyla ayni degil zira, ama nedenin ne oldugunu bilmiyoruz, ve otel akpden daha eski olduguna gore bu icki ruhsati 'alamama' olayinin akp ile dogrudan ilgisi olduguna nasil eminiz?

son olarak benden quoteladigin kisim var tabii, hani cok degil iki cumle sonra 'boyle olmamasi gerekir' demis oldugum bolum, ama nedense sen alintilayinca coskuyla savundugum bir durummus gibi gorunmus, sen de mesajini buna dayandirmissin, ayip demeyelim hadi ama nahos olmus
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bu icki ruhsati almasina engel olmayabilir tabii, turizm belgesi ve yildiz gereklilikleri icki ruhsatiyla ayni degil zira, ama nedenin ne oldugunu bilmiyoruz, ve otel akpden daha eski olduguna gore bu icki ruhsati 'alamama' olayinin akp ile dogrudan ilgisi olduguna nasil eminiz?

Bu kısmı yorum oluyor evet. Ben akp hükümetinden önce, en azından büyük şehirlerde, içki ruhsatlarının problem teşkil ettiğini duymamıştım. Ha bide bildiğim kadarıyla içki ruhsatları yenileniyor belli zamanlarda(bundan emin diilim?)

Senden quote yaptıım kısmı üzerine alınma, sadece asıl belirtmek istediğim nokta o olduğu için, forumu okurken o cümle dikkatimi çekti, o yüzden quota yapıp yazdım...
Ama yine daha önce de söylediğim gibi bence asıl nokta bu:
"Madem içki ruhsatı yok, içki sattığı an vurursun mühürü."
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:
Aslında gidip ingilizce konusucan yemek boyunca çıkarken de eyvallah borcumuz ne kadar dicen?

Sonra hesap yüklü gelcek biz içki içmedik ki Türklere yasak? içki parası mı alıyorsunuz o zaman fişi de rica edicem ben belediyeye bir okutayım? der yolunu bulursun ;)

On numara yapalım bunu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...