Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Keşke İzlemeseydim Dedikleriniz

KireiMerodii

Öne çıkan mesajlar

SturmVogel said:
TV serisi ise sanki bir PlayStation 1 oyunundan fırlayıp da gelmişe benzeyen karikatürize kötü adam profillerine, bir noktadan sonra gözardı etmeyeceğiniz sürece görebileceğiniz şekilde fiiler haline gelen ve aslına bakarsanız da "varolmayan" bir drama anlayışına sahip sıkıcı bir seri idi gözümde.

tarihi bir drama izlediğiniz hissini ortadan kaldırması

Garip...

SturmVogel said:
bir düşük yaş animesi olarak kullanmış olamaları.

Çok Garipsedim valla
Sosyal ağlarda paylaş

sturm'ün yorumu hayli isabetli ama ben tv serisindeki kyoto arc'ı da bir süper kahraman hikayesi gibi izleyerek keyif almıştım. (uzunca bir süre FUTAE NO KİWAMİ! diye bağırıp yumruk salladım sağa sola ehe) ayrı bir tat, ama elbette ki tsuiokuhen'de o malzemeyle yapılabileni görünce insanda bir acıma hissi oluyor ister istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Kenshin TV serisi 0-61 harikadır. Fakat 61'den sonra Naruto'nun dandik fillerları ile aynı tadı verdiğinden birşeye benzemez. Zaten asıl 26. bölümden sonra coşar, 61'de biter.

Ayrıca Kenshin'nin OVA'ları çok ayrıdır. Özellike mangayıda okuduysanız çok iyi anlarsınız, çünkü mangada dahi hani o anime komiklikleri dediğimiz chibi olan sahneler varken, bunlar OVA'ya hiç sokulmamıştır.

Sonuçta OVA'nın hitab etmek istediği kitle ve amaçı hem TV serisinden hemde mangadan biraz farklı olunca, böyle bir sonuç çıkıyor ortaya. Fakat Seisouhen ne kadar güzel bir OVA olsada, Enish Arc'ı adam gibi eklememeleri Rurouni Kenshin'nin başına gelen en kötü şey bence.

Ayrıca Kenshin sırf Makato Shishio için bile izlenir>:D<

Edik: Bir de OVA'larda dövüş sahneleri ne kadar az olsada, bence gördüğüm en iyi kareografilere(Seirei no Moribito da çok güzeldi bu arada) sahipler. Özellike Kenji'nin Yahiko'ya yukardan kılıcını sallayıp ardından elini tutup havada takla atarak arkasına geçtiği sahne harikadır. Herşey o kadar belirgin, sade ve akıcı çizilmişki, keşke hep dövüşseler diyorsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

Biri shounen aksiyon/komedi, diğeri seinen trajedi

Hangi akla hizmetle Kenshin TV ile OVA ları karşılaştırırsınız ?

Sturmun anlıyacağı dilde :

Bu Gundam 0079 çok kötü bir dizi. 0080 nin ciddiyetinden eser yok. 0080 yanında 0079 sanki ps1 den çıkma dandik robot oyunu gibi. Keşke bir iki sene bekleyip 0080 gibi yapsalardı.

Samin anlayacağı dilde :

Bu Ghost in the Shell mangası çok dandik. Stand Alone Complex'in S si yok. Nerde Dizideki ciddiyet, nerde mangadaki şebeklikler. Motoko cyber orgy yapıyor Batou da dürbünde dikizliyor yok artık daha neler. Bizim karizma Şef Aramaki olmuş goril. Keşke bir iki sene bekleyip mangayı dizi gibi yapsalardı.

Deyinki farklı türler farklı amaçlarla farklı şeyleri anlatıyor, bunu sevdim, bunu sevmedim ama gitipte saçma karşılaştırmalar yapmayın. Kenshin TV kendi alanında GAYET başarılı. Sırf OVAya benzemiyor diye çamurlamayın.
Sosyal ağlarda paylaş

ben farklı bir tat dedim zaten, ayrı keyifler. kenshin tv'yi de severim kyoto arc'ını dediğim gibi. ha ama birini öbüründen daha fazla beğenmeme engel değil yine de, ghost in the shell manga/anime karşılaştırma örneği için de geçerli bu. :)

sturm'le hemfikir olduğum kısım potansiyelin kullanılma şekli. orjinal yazarın vizyonuna uyup uymama kısmı ayrı bir mesele. stephen king mesela kubrick'in the shining'ini hiç beğenmez. (:P) (bunu da kenshin ova için dedim eğer öyleyse diye, bildiğim kadarıyla masamune shirow gits: sac ekibine doğrudan yardım etti)

neyse yani benim keşke izlemeseydim diyeceğim yegane şeyi söyledim, yoksa beğenmediğim birşeyi de izlediğime acımam normalde. önceden asgari bir inceleme yapar, kendimi hazırlarım. ama işte elfen lied!!!! ve there's something about mary!!!! (hayatımda arada çıkmayı düşündüğüm yegane film, dişimi sıktım ama elfen lied için yaptığım gibi) hayatımın iki hatası. :(
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Tümü kişisel görüşlerimdir. Alınmayınız.

Rurouni Kenshin TV: OAVleri mükemmel ama filmi ve TV serisi sıfırın da altında... OAVleri izleyin gerisini merak bile etmeyin.

You are just aggro'ed a 1.95 meter Giant and 1.70 m midget katana user...

Uluç sen saldır ben geliyorum

edik: saldırmışsın şimdi gördüm
Sosyal ağlarda paylaş

kenshin TV serisi kyoto arc dan sonra cok tirt sevmiyorum

kenshin benim icin kyoto arc ile bitiyor ki sunuda ekliyim kyoto arc dan sonraki fillerlar bence guzel ama ben mesihim bana tapin arc i feci bayik
konu klise anca japon tarihinde ozenle hasiralti edilen hristiyan katliyamlarini filan ogretti bana o yuzden zaman kaybi diyemem

ama su son 90 lardamiydi ne cinliler filan geliyordu buyuculer filan oralar harbi zaman kaybi idi
karasovalyeler bile izletmsiti kendini (plate armorli knight vs samurai!!!!) ama harbi o son arc feci tirtti

elfen lied tam bri zaman kaybicektigim dvd bozukmus bende direk yazdi diye hdd den silmistim kasip 2. ye download bile etmedim

G Gundam ise apayri bir felaket
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
kenshin TV serisi kyoto arc dan sonra cok tirt sevmiyorum

Sevilcek gibi değil zaten . Devamı mangadan takip edilmeli ki mangada efsanedir zaten

SenariouS said:
SturmVogel said:
Tümü kişisel görüşlerimdir. Alınmayınız.

Rurouni Kenshin TV: OAVleri mükemmel ama filmi ve TV serisi sıfırın da altında... OAVleri izleyin gerisini merak bile etmeyin.

You are just aggro'ed a 1.95 meter Giant and 1.70 m midget katana user...

Uluç sen saldır ben geliyorum

edik: saldırmışsın şimdi gördüm

İlk olarak 1.75 ikinci olarak midget senin o sabahları uyandıran kodumunun kuşun varya odur kavak yelleri seni
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...