Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

parasızlık

wEll

Öne çıkan mesajlar

ya ne iğrenç bişeydir bu ya.

özellikle ailen orta derecedeyse ve üni okuyosan bunu daha bir hissediyosun. Kız arkadaşımı istediği şekilde yaşatamıyorum, biryerlere götüremiyorum.

Çetin altanın yazısı geldi aklıma

"parasızlık dedi ki:

- en yıkıcı olan benim. kapana sıkışmış fındık sıçanına çeviririm insanı. lokanta vitrinleri, giysi dükkanları, elektronik aygıt satıcıları, araba galerileri, gezi acentaları, mobilyacılar, lüks oteller, villalar, bakımlı bahçeler, gece kulüpleri, büyük mağazalar, balıkçı tablaları, renk renk meyvalarla donatılmış manavlar, içki dolu raflarıyla tütünlük pastırmaların, füme dillerin, açık pembe lakerdaların, yumuşak jambonların kesilip kıyıldığı tezgahlar, hem sürekli gözlerinin önünde, hem de sürekli kese menzilin dışındadır.

ayak üstü rastlayıverdiğin eski bir dostunu hiçbir yere davet edemez, kendine yeni bir gömlek alamaz, veresiye hesaplarını bir türlü kapatamaz, ev kirasının karabasınından ne ay sonlarında, ne de ay başlarında yüreğini kurtaramaz, sevdiğinle boğaz kıyısında başbaşa bir bira içmeye bile gidemezsin.

en yıkıcı olan benim. insanların çoğu benim ateşli çemberlerimin içinde doğar ve yana kavrula, ateşli çemberlerimin içinde kaybolurlar.

hiçbir şey benim kadar kahredici değildir."

elimi kolumu bağladı bu parasızlık. zaman kaybettiriyo bana.. offff..
Sosyal ağlarda paylaş

biraz abartsa da doğruları yazmış çetin altan hakikaten. zor iş parasızlık ve ona alışabilmek. isyan etmemek en önemlisi ve daha önemlisi de belki de en hızlı şekilde kendi götünü nasıl kurtarabileceğinin hesaplarını yapmak. ben çok zengin olma hayallerini bırakalı uzun zaman oldu ama en azından sevdiğim işi yaparak bana yetecek kadar para kazanabileceğim bir hale gelme çabasındayım bir süredir. başarıcam da yani. kimi zenginler vardır ki o iğrenç şirketlerin başında her gün binlerce dert ile uğraşıp, haftada 1-2 belki o dediğiniz boğazda yemeklere gidebilirken, ben kendi kendime yetebildiğimi görüp şu dünyadaki vaktimi doldurmayı beklemeyi daha mantıklı buluyorum. ha sayısal mayısal çıkar, o zaman da gerçekten gidip lakerda yemek yerine afrikaya safariye falan giderim yani. parasızlık iyidir parayı nasıl harcaman gerektiğini, mantıksızlığın ne demek olduğunu öğretir insana. parasızlık insanı terbiye eder. ama gerçekten ta ağzının içine edeyim bu parasızlığında.
Sosyal ağlarda paylaş

dunya gorusunüzü bile etkileyebilen, o denli kotu, o denli kritik bir durum. örneğin, 'ben bara gitmeyi sevmiyorum' dersiniz, aslında bara gidecek paranız yoktur. o andan itibaren bara gitmeyi sevmeyen bir adam olursunuz(para gelince değişir tabi).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...