Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

farkında mısınız?


tunch

Öne çıkan mesajlar

hani düşünüyorum ediyorum , zevk almaya çalışıyorum.. ama age of conan , kendi adıma çok büyük keyif olarak oynadığım bi oyun olmadı şu ana kadar.

özellikle oyuncu kitlesi ve oyunun oyunculara verdiği serbestlik adına.

oyuncu kitlesi "ilk level 80 ben olacam hurra" modunda , ne kimseye yardım etmek için , ne de kendi questlerini daha çabuk yapabilmek adında grup ile alakaları yok. burda yine oyunun kendi sisteminden kaynaklanan "solo kasılabilme rahatlığı" göze çarpıyor. tek başına yapamıyorsan , 1 en kötü 2 level yükselip o görevi kendin yapabiliyorsun.

ikincisi , sürekli aynı şekilde olan görevler. git 3 tane kurt öldür , geri gel. görevi veren adamla konuş. sonra o kurtları salan adamı bul onu öldür. görev bitsin. görevin süresinin 15 katı kadar ormanlarda dolaş.

durability yok , decay yok. craft yapmanın pek bi manası da yok (şu anda gözüken). savaşmak dışında oyunda yapılabilecek (şu anda) hiçbişey yok. ya da ben bulamadım.

grup sistemi rezalet. önümde duran adamı arkadaş listeme eklemeden gruba invite edemiyorum (ben bulamadım). haritada grup elemanlarının nerede olduğunu, çok yakınımda değilse göremiyorum.

entera her bastığımda o anki char ekranına değil , default ekrana geçiliyor. konuşabilmek işkence.

combat sistemi tamamen curcuna. mantık veya taktik kullanımı çok az.. eski command and conquer serileri gibi , en iyi combonu salla , kazandın bitti. (şu anda)

oyunun quest ve konuşma sistemi , kotora çok benzediği için keyif aldığım tek nokta.. questler bazı yerlerde güzel işlenmiş ve bağlanmış. ama şu anda gözüken 1-2 ay sonra oyunun satıcağım şeklinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük kitle WoW sonrası AoCa başladığı için artık eskisi gibi yavaş yavaş kasmaktansa bir anda powerlvl yapıp 80 olayı tercih ediyor. Yani dedigin gibi hurra en cabuk lvl 80 olayım olayı kesinlikle dogru. Ama insanların yakşaık 3 senedir benzer bir oyunu oynadıgını unutmamak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl level 80ler var şuanda ya? 4-5 gün olmadı mı early access başlayalı? 4-5 günde son levela vurmak nedir? Daha oyunun doğru düzgün feedbacki yok? Daha oyun paketi yarın piyasaya çıkıyor lan!? :p

Olumsuz birşeyler demek de istemiyorum, kesin ben birşeyleri yanlış anladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu sevmemiş olabilirsin, ona saygı duyarım ancak yazdıkların adeta başka bir oyunu anlatıyor.

"/invite isim" komutu ile veya adamı seçip, portrait'e sağ click, invite'ı seçerek gruba alabilirsin.


500+ görev olan oyunlarda(MMORPG) singleplayer oyun questi kalitesi bekleyemezsin. MMORPG böyle birşey işte, kendini tekrarlayan questlerle X level kasıyorsun, tanımı bu. XP sistemi kullanan her oyun böyle.

Decay var öbür oyunlarda da gold yemek dışında ne faydası var? Durabilitysi sıfır olan item yok mu oluyor? Hayır. Savaşmak dışında birşey bekliyor olman bile oyunu tanımadan başladığını gösterir. Bu oyun tamamen WoW stili. Ultima Online günlerini arayanlar zaten hiç bulaşmasın, zıt kutup resmen.

Combat sistemi daha nasıl taktik olabilir onu anlamadım. Elle tutulur interrupt/counter mekaniği yok desen anlayacağım da en iyi comboyu salla, kazandın gibi birşey demişsin, öyle birşey söz konusu değil. Swing yönünü seçebildiğin, fiziksel olarak dodge yapabildiğin bir oyun.

Diyaloglar ise gayet sıradan. Tortage'dan çıktığın anda seslendirme bitiyor, tadı tuzu gidiyor. Buna ilave olarak quest dışında herhangi birşey hakkında konuşmak mümkün değil. Ne bileyim en azından bartender rumorları söylesin. Tortage'da dişi karakter ile erkek gibi karı kaldırma muhabbeti yapabiliyorsun, buna bile özen gösterilmemiş. Bir Kotor kesinlikle değil. MMORPG olması sebebiyle böyle olmasını anlayabiliyorum. Artısı wall of text quest log okumamak. Kamera nın Kotor gibi olması da artı ama seslendirmesiz aynı tadı vermiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen en merak ettiğim şey AoC'daki pvp. Ama levellar düşük olduğu için pek bişey söylenemiyo herhalde şu an. Questmiş, XPmiş, diyalogmuş filan pek ilgilenmiyorum. AoC'a sadece yeni combat sisteminin pvp'ye olan etkisini görmek için başlicam, biraz da bu konuda artı ve eksileri söylerseniz gaymak olur, dadından yinmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence level almak wow dan çok daha kolay, Funcom'un bu kadar kolay yapacağını beklemiyordum ben açıkcası. AO'daki level sistemi tam rezaletti, burada ki sistem tamamen quest bazına dönüyor bence daha iyi. End game olayına gelince, herhalde insanların bu kadar hızlı 80 olacağını beklemiyorlardı, bu yüzden end game content i hazırlayana kadar zamana ihtiyaçları olacak. Keşke Swg'deki crafting sistemini getirebilselerdi, gerçekten şu ana kadar gördüğüm en iyi crafting sistemine sahip mmo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
O
"/invite isim" komutu ile veya adamı seçip, portrait'e sağ click, invite'ı seçerek gruba alabilirsin.



invite olayını denemiştim , klasik invite komutu zaten , o olmadığı için sıkıntı yarattı kendi adıma.. oyun geri geldiğinde tekrar denerim.

diğer yazdıkların da benim dediklerimle aynı yere geliyor.. sen beğendin ben pek zevk almadım aradaki fark bu :)

bu arada tortage sonrasındaki konuşmaların sessiz olmasını bug sanıp 2-3 kere relog etmiştim. çok kötü konuşma olmaması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...