Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfus cüzdanlarındaki din göstergesi

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
Ama mesela nüfus idaresinde din kaydı yaptırılır fakat nüfus cüzdanında gözükmez. Bu sayede ölünün kimliğinden adı okunur, hangi dine mensup olduğu bulunur hem de fişleme olmaz, insanlar kimliğinize bakıp da inancınıza göre yargılayamazlar..

Gerçi teknoloji değişti haklısın , eskiden zor olurdu bu dediğin ama artık değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Forgiver 'ın verdiği örnekte aynı kapıyo çıkıyor. Bonepart ha asker şehit düşmüş ha asker değilken veya normal bir vatandaş hayatını kaybetmiş. Hepsi aynı saygıyı hakediyor.

Ayni kapiya cikmiyor. Bonepart yazmis iste, adam hristiyansa cenaze namazi mi kilacaksiniz arkasindan ? Yoksa su bahsettiginiz saygiyi gosterip ailesine mi teslim edeceksiniz ?

Tam tersi durum da gecerli.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir
askerde onemli bi olay cunku
olen askerleirn hangi taraftan lacagi belli deildir
bi saldiri sirasinda olen askerler mesela kimin topragindaysa o gommek durumunda kalabilir bi saygi meselesidir (canakkaledeki anzak mezarlarini dusunun)

nufus kagidindan kaldirilmasi ise dogru bi tercih herkes onu savunuyo zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
"23.11.2006 20:09
Nüfus cüzdanında din hanesi, kişinin yazılı beyanına uygun olarak değiştirilecek, boş bırakılacak veya silinecek.
Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi."

Baya yeni oldu kaldırılması , AKP döneminde olması bazı kişilere göre şaşkınlık verici olabilir :p
Bu cozum degil fisleme, kimsenin kafasinin karistigi yok.

Samimi olunsa o hane kaldirilir
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

ben kümyemde öyle bişey hatırlamıyorum yaa
islam falan filan diye yazdıgını

benim künyem yoktu ama 1 saat boyunca 1200 C derecede piştikten sonra bile üstündekiler okunduğunu gördüm sağlam yapıyorlar
m harfi olarak geçiyor

askerde de farkeden bişey yok sadece isim - soy isim yazması yeterli olur, nüfus cüzdanında yazmayan kimse gibi ailesine sorulur

orada öle yazıyor diye farklı muameleye maruz kalırız deyip, silelim kurtulalım denmesi de mantıklı deil, farklı işlem yapanın cezalandırılmasını sağlamak sistem için daha olumlu olur.

ha niye var o din hanesi çok mu gerekli yazması derseniz yerleşik olarak kalmış, değişip değişmemesi de ölümcül bir konu olmadığı için önemsenmiyor

sonra orada yazmasa bile nüfusun hangi dine mensup olduğunun bilinmesi önemli bişey
mesela yarın öbür gün laik filan olursak, şu ilçede yaşayan x dinine mensup insanlar epey fazla onlar için bişeyler yapalım, her dine eşit mesafede duralım diyen biri çıkarsa güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ideal olması gereken tabiki o hanenin kaldırılması ama turkiye cok cesitli kulturel bi dokuya sahip su an toplumun tam anlamıyla buna hazır olduguna inanmiyorum zaten hazır olsa biz bunu burda tartısıyo olmazdık,gunu gelir o da kalkar ama tek sorun bu mu su an,hersey bitti avrupalılar gibi cok yuksek idealleri tartısır olduk,ihtiyaclar hiyerarsisi diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
"23.11.2006 20:09
Nüfus cüzdanında din hanesi, kişinin yazılı beyanına uygun olarak değiştirilecek, boş bırakılacak veya silinecek.
Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi."

Baya yeni oldu kaldırılması , AKP döneminde olması bazı kişilere göre şaşkınlık verici olabilir :p

mantik hatasi yapmakla kalmiyor, buyuk acik veriyorsun bence

akp ile, daha dogrusu en azindan yonetiminin ideolojisi ile dogrudan ilgisi olduguna inanmiyorum bunun, ancak eger oyle olsaydi 'ilk adim' olurdu bu

sonraki adim bu islemin yapilmasini zorunlu hale getirmek, daha sonraki 'nufs cuzdaninda yazana gore hareket etmenin acikca beklenmesi' (muslumansan oruc tut gibi mesela) ve yapilmamasi durumunda yaptirim uygulanmasi olabilir, sonra yolda cevirip nufus cuzdani cogunluga uymayani vurur yol kenarina gomersin

bunlara olmaz oyle sey diyen de gitsin bir zahmet ruandada irk ve din ayrimina bile dayanmayan bir nedenle kimlikleri ayrilmis olan tutsi ve hutularin, biri digerine baskin cikinca nasil kardesce ve uyum icinde yasadigini arastirsin 90li yillarda

dogru olan, ve beni 'akp yaparsa sasirtacak' olan sey o hanenin kaldirilmasidir; oysa su anda yapilan sadece daha islevli hale getirmek
Sosyal ağlarda paylaş

Ben öyle düşünmüyorum. Göreceli bir durum. Zamanında insanlar neden benim cüzdanımda müslüman olmadığım halde dini islam yazıyor diye şikayet ederlerdi. Şimdi isteyen ne isterse koyuyor. Bana göre niyet fişleme vs. değil , teori bunlar.

Ama en son bi mesajımda dediğim gibi kökten kaldırılması tabiki daha iyi , nüfus kayıtlarında gerçek dininin belirtilmesi şartı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
dogru olan, ve beni 'akp yaparsa sasirtacak' olan sey o hanenin kaldirilmasidir; oysa su anda yapilan sadece daha islevli hale getirmek

Bu cümleden anlamam gereken, AKP Hükümeti'nin kadrolaşmış yönetimine başvuran bireyleri daha ilk aşamada nüfus cüzdanına bakarak elemesini ve gereksiz zaman kaybı olmamasını sağlayan yasadır.

Demek istiyorsan, biraz ayrımcılık yapmamış mısın ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...