Llama Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 bizim anayasada din ile ilgili bişey varmi? tc nn resmi dili müslümanlıktır gibi bi ibare Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 hayir turk cumhuriyeti laiktir diye bi madde war laik ulkelerin resmi dini olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 ciddi ciddi mi sordun sen bunu? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Anayasada böyle bir ibare yok ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığı devletin dini olduğundan başka nasıl bir yönde yorumlanabilir, onu tartışmak gerekir. Sonuçta bütün toplum, devlet eli tarafından belli bir dinin belli bir mezhebinin imamının, camiisinin parasını ödemeye zorlanıyor. Bu devletin dini yok denebilir mi gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 ben okudum. şimdi gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 urmesque said: ben okudum. şimdi gidiyorum. bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 turkiyede diyanet islerinin olmasi olmamasi durumund aortaya cikacak carpik camilesmeden tutunda tarikatlarin camileri ele gecirmesi gibi bi cok seyi engellemekte ama su da onemli tabe diyanet isleri sadece islam icin deilde dier dinler icinde bisiler yapsa o zaman iste olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 BonePART, söylediğin işlevin ötesine geçmiyor olsaydı sana katılıyor olurdum. Ancak, öncelikli problem zaten bahsettiğin gibi tek bir dinin tek bir mezhebine hizmet etmesi. Bunun da ötesinde, bir kaç bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla bir bütçeye sahip olan bu Başkanlık, sanki birincil amacı dini tarikatlardan saklama işlevinin ötesine çoktan geçmiş de, artık başka bir noktaya gelmiş gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Antimodes52 said: BonePART, söylediğin işlevin ötesine geçmiyor olsaydı sana katılıyor olurdum. Ancak, öncelikli problem zaten bahsettiğin gibi tek bir dinin tek bir mezhebine hizmet etmesi. Bunun da ötesinde, bir kaç bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla bir bütçeye sahip olan bu Başkanlık, sanki birincil amacı dini tarikatlardan saklama işlevinin ötesine çoktan geçmiş de, artık başka bir noktaya gelmiş gibi geliyor bana. Senin dediğin gibi bütün dinleri kapsaması hoş olurdu fakat atladığımız küçük ama büyük bir sorun var bu konuda. Okadar fazla mezhep varki , ve bizim topraklarımızda vatandaşımız olan çok çeşitli din mensubu var. Bunların hepsini bir arada bir kurumun ele alması bence çok zor. Bana kalırsa yapılması gereken , her dinin ve mezheplerinin kendi kurumları olmalı ve resmi olarak devlete bağlı olup denetim altında bulunacak. O her kuruma devlet maddi destek sağlar , bu da artık neye göre oranlanır baya düşünülmesi gerek , artı olarak bu kurumlara o dine inanan veya destek vermek isteyen vatandaşlar yardımda bulunurlar vs. Bu tarz dernekler var gerçi ama , en azından böyle olunca biz sadece İslam dinine değil tüm dinlere inanan insanların haklarını koruyoruz , sayıyoruz vs. gibi olmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 bir devletin herhangi bir dini koruması bence yanlış edit: türkiye gibi bir ülkede özellikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Yani yanlış anlaşılmasın koruyoruz derken , hepsine eşit muamele yapıyoruz gibi , korumak demek bu dinlere inanan insanların haklarını koruyoruz anlamında demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 tabi biz insanları canlı canlı yakarak koruyoruz bkz:madımak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Spacecake said: tabi biz insanları canlı canlı yakarak koruyoruz bkz:madımak Yapılan yanlışlar ve geçmişteki kara lekeler ileride düzeltilmeyeceği veya düzelemeyeceği anlamına gelmez , lütfen polemikten uzak düzgünce tartışalım konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 geçmiş geleceğin aynasıdır. çok da önce yaşanmış bi olay değil kaç sene oldu ki daha ? o olay bence birçok şeyi gösterdi...asker ve devlet o insanları kaderine terketti orda allahuekber diye diye yaktılar insanları...hala düşündüğümde gözlerim doluyor bazen... neyse konumuz değil girmeyelim hiç. edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Türkiye Cumhuriyeti'nin dini, din-i İslamdır ibaresi anayasadan 1928 yılında çıkarılmıştır. Ancak; Türkiye Cumhuriyeti'nin muhtelif yöneticileri; muhtelif zamanlarda; Türkiye'nin müslüman bir ülke olduğunu beyan etmişlerdir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi yüksek makamlarda oturan yöneticilerin sözlü beyanları bir dereceye kadar ülkeyi bağlar. Ayrıca Lozan Ant. Türkiye'de ki hakim unsuru müslümanlar olarak tanımlamış, gayri-müslimlere azınlık statüsü vermiştir. Farklı dili konuşmalarına rağmen Kürt vb. gruplar bu sebeple azınlık kategorisine alınmamıştır. İlaveten Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din işlerini idare ederken İslamiyet'İn Sünni mezhebinin hanefi yorumunu geçerli kabul etmesi de Türkiye'nin resmi bir dini olduğu yolunda bir kanıt olarak öne sürülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar