Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yargıtay'da Ergenekoncu Çıktı

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Güzel kardeşim aradaki farkı görmüyorsun. Bana bu günü kadar anarşist dendi, komünist dendi, faşist dendi, kemalist dendi, ulusalcı dendi, kapitalist dendi, dendi de dendi... Bir kişi illa bu ilkelerden sadece birisine bağlı olmak durumunda değildir. Her görüşün kendince güzel yanları, diğerine göre kötü yanları vardır. Hrant Dink öldürüldükten sonra hepimiz Ermeniyiz diyen bir faşist olarak açıkcası bana kimin faşist, kimin anarşist dediği bence çok da önemli değil.

Özgürlük ülkesi meselesine gelirsek evet mutlak özgürlük ülkesi değil burası, olması gerekir ama Hrant Dink gibi insanların öldürüldüğü, Sivas katliamının yaşandığı bir ülke özgürlükler ülkesi olamaz. Yan yana yer aldığınız kişilerin nihai hedefine bakarsanız bugün ki özgürlükleri mum ile arayacağınız bir ülkeye bizi götürmek istediklerini görürsünüz. Elbette "yok canım öyle bir şey" diyeceklerdir ama arka planda tırtık tırtık o yöne doğru evrildiğimizi de görebilirsiniz.

Bir gün eline düştüğünde seni bir kaşık suda boğup bundan zerre sıkıntı duymayacak, hatta Allah yolunda bunu yaptığı için kendisini kahraman gibi hissedecek birisi ile, kimi sebeplerden farklı düşündüğün, bazen kavga ettiğin ama seni ortadan kaldırmak gibi bir amacı olmayan bir kişiyi aynı kefeye koyamazsın. Koyarsan da sonunda çok fena yanıldığını anlarsın ama çok geç olur.

Ben bu ülkenin ortaçağ karanlığına gömülmemesi ve diğer hiçbir Müslüman ülkenin içinde bulunduğu hale düşmemesi için Kemalistler ile de işbirliği yaparım, Yeşiller ile de yaparım, Milliyetçiler ile de yaparım (ümmetçi ülkücü gibi saçmalıkların peşinde koşanlar değil tabii ki) Komünistler ile de yaparım, Anarşistler ile de yaparım.

Aradaki fark ben kendi ideallerim doğrultusunda yapmıyorum bu işi. Bu ülkenin yaşanabilir, sokakta rahatça yürünebilir, sevgilinle el ele tutuşabilir, meyhanede iki tek atılabilinir kalması için yapıyorum. Belirli geçilmemesi gereken en alt sınırların geçilmemesi için yapıyorum. O alt sınırı geçmedikten sonra görüşünün ne olduğu, emekçi mi işveren mi olduğu, Yeşil mi faşist mi olduğu açıkçası beni çok da ilgilendirmiyor.

Antimodes52 said:
Dregoth'cuğum adam faşist işte.
Özgürlük ülkesi değil burası diyor zaten.
Onun ideallerine uygun yaşamak zorundasın ona göre.
Ha, sorsalar bu adamın şeriat peşinde koşturanlardan ne farkı var diye, bence yok yani, ikisi de kendi idealleri ve doğruları adına birilerinden üstün olduğunu, doğru yolun kendi yolu olduğunu, başkalarını bu uğurda gerekirse "susturması" gerektiğini savunuyor işte.
Faşizm ha din üstünden olmuş, ha ülkeyi kuran tarihi karakterler üzerinden. Aynı tas, aynı hamam sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
liberallerin yaptigi bizim bildiklerimiz en iyisi fasizm boktur kakadir dayatmasi fasizm olmuyor sanki

yuhaha şaka gibisin.

faşizm boktur kakadır dayatması faşizm yani sana göre.
adam öldürmek şiddet göstermek,düşünce katletmek ,hakaret etmek kaka bok degil yani sana göre?

git alla aşkına başka argüman bul, sanane saman ye den başka.
Sosyal ağlarda paylaş

fasizm adam oldurmek degildir, nasyonel sosyalizmin yahudi oldurmek olmadigi gibi veya swastikanin nazi sembolu oldugundan yuzlerce yil once bile budistlerin dini bri sembolu olmasi gibi

bilmiyorsunuz konusmayin

bugun amerika irak a zorla demorkasi goturuyor insanalri oldurup iskence ederek

burda suclu amerikami yoksa kullanilan demokrasi kavramimi

siyaset bilginiz sifir bi bok bilmiyor menfaat pesinde olan gazete yazarlarinin televizyondaki ucuz siyasetcilerin papaganligini yapiyorsunuz

kendinizi gelstirin biraz sonra konusuruz bunlari
Sosyal ağlarda paylaş

zuzeheh viktor azıcık bildigini başkasına satmaya kalma be canım.
faşizmin adam öldürmek olmadıgını herkez biliyor, yapma recep din kardeşiyiz.

faşizmin tu kaka,bok oldugunu dayatanlara faşist dedin ya ben ona gülüyorum hala :)

c.sinan sagiroglu halt etmiş yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
ben senin din kardesin filan degilim
ayrica igrenc bir deyim
din akrdesleri cok sever birbirini sirtindan bicaklamayi

sosyal kültürün biraz eksik sanırım, atma recep din kardeşiyiz lafının anlamının dinle alakası yok canım.

ayrıca latspell kanka, kendi konumunu başkasınada atarak üzerindekinden kurtulabilecegini sanma, he he öyle.

başkasına küfür manasında yaptıgınız faşistlik diyeceksen,hangi yaptıgımız faşizm onu söylüyeceksin.söylemiyceksen takıl atış serbest.
Sosyal ağlarda paylaş

becool said:
fedaykin said:
Şimdi buradaki süngüye sahip olma ihtiyacı duyan kişiler bu süngüleri tarla sürmek için mi kullanmak niyetindedirler. Peki miğferin içine çiçek mi ekecekler. Askerlerin normalde bulundukları kışlalar pek camiye benzemiyor ama Hizbullah gibi örgütler camileri kışla olarak kullanıyor. Yoksa buradaki amaç Hizbullah gibi örgütleri camilerden kovma girişimi mi. Peki bu askerler aşk ordusunun askerlerimi?

Elinde süngülü, miğfer takan, camileri kışla olarak kullanan dini bütün askerler. Nedense bu bana demokratik bir ülkenin başbakanının ağzından değilde Hizbullah liderinin ağzından çıkacak sözler gibi geliyor.

Ama bu bir şiiiirrr....

Madem o bir şiir o zaman sorun yok. Şiir olunca bütün anlamı yitiyor, hemen masumane hale bürünüyor, yerseniz...

becool said:
fedaykin said:
minareler süngü
kubbeler miğfer
camiler kışlamız
müminler asker

Ben bunu kanlı mı kansız mı muhabbetinden farklı görmüyorum açıkcası.

farklı görmüyorsun.
niye farklı görmedigini şurda 4 mısracık var.
bi zahmet açıkla bunun şeriat istegiyle alakası neymiş.

kubbeler migfer :dindar askerler
camiler kışla: dindar askerler
müminler asker: bak burda demiş zaten asker diye.
bu adam müslüman bir ordudan bahsediyor bence.
bunun dinle yönetilen bir devlet anlayışını çıkaramadım.
ama dindarlık batıyor tabi bazılarına,degişik hayat tarzlarını anlayamayan tek renkli insanlara.

İlkokulda "OKUDUĞUMUZU ANLAYALIM" vardı ona benzemiş. Gerçi at gözlüğünü çıkarmayı unutmuşsun sanırım.

Ayrıca bu ülkedeki tek dindar sizmişsiniz gibi diğerlerinin adına konuşmuyor musunuz, gülmekten öldürüyorsunuz beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Pyro said:
becool said:
fedaykin said:
Şimdi buradaki süngüye sahip olma ihtiyacı duyan kişiler bu süngüleri tarla sürmek için mi kullanmak niyetindedirler. Peki miğferin içine çiçek mi ekecekler. Askerlerin normalde bulundukları kışlalar pek camiye benzemiyor ama Hizbullah gibi örgütler camileri kışla olarak kullanıyor. Yoksa buradaki amaç Hizbullah gibi örgütleri camilerden kovma girişimi mi. Peki bu askerler aşk ordusunun askerlerimi?

Elinde süngülü, miğfer takan, camileri kışla olarak kullanan dini bütün askerler. Nedense bu bana demokratik bir ülkenin başbakanının ağzından değilde Hizbullah liderinin ağzından çıkacak sözler gibi geliyor.

Ama bu bir şiiiirrr....

Madem o bir şiir o zaman sorun yok. Şiir olunca bütün anlamı yitiyor, hemen masumane hale bürünüyor, yerseniz...

becool said:
fedaykin said:
minareler süngü
kubbeler miğfer
camiler kışlamız
müminler asker

Ben bunu kanlı mı kansız mı muhabbetinden farklı görmüyorum açıkcası.

farklı görmüyorsun.
niye farklı görmedigini şurda 4 mısracık var.
bi zahmet açıkla bunun şeriat istegiyle alakası neymiş.

kubbeler migfer :dindar askerler
camiler kışla: dindar askerler
müminler asker: bak burda demiş zaten asker diye.
bu adam müslüman bir ordudan bahsediyor bence.
bunun dinle yönetilen bir devlet anlayışını çıkaramadım.
ama dindarlık batıyor tabi bazılarına,degişik hayat tarzlarını anlayamayan tek renkli insanlara.

İlkokulda "OKUDUĞUMUZU ANLAYALIM" vardı ona benzemiş. Gerçi at gözlüğünü çıkarmayı unutmuşsun sanırım.

Ayrıca bu ülkedeki tek dindar sizmişsiniz gibi diğerlerinin adına konuşmuyor musunuz, gülmekten öldürüyorsunuz beni.

eheh dindar bir insan degilim ki.bu yuzden başkalarının adınada konuşmuş olmuyorum .
e tabi senin beynine göre sadece bir grubu sadece o gruba ait olan kişi savunabilirmiş gibi bir tabu var,onu yıkmakda biraz zor tabi ,ugraşıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Gercekte nesin bilmiyorum, insan oldugunuda sanmiyorum ama burda mesajlarin gayet dinci mesajlar. becool nicki altinda degisik takilman senin daha evvel newdonis nicki ile yazdiklarini, din konularda yazdiklarini degistirmiyor.

Ama sende tayyip gibi oldugun icin, gecmisten bugune "gorunus" olarak degistin ama ozde aynisin.
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe onemli olan görünüş degil bunu anlıycan sen önce.
neyse kendime dedim ulan ben işim gücüm yokmu kimlere laf anlatmaya çalışıyom,bundan sonra istedigin hakareti et cevap vermiycem sana ,hiçbir düşüncen argümanın yok zaten ona buna hakaret etmekten başka bye byee.
Sosyal ağlarda paylaş

becool said:

eheh dindar bir insan degilim ki.bu yuzden başkalarının adınada konuşmuş olmuyorum .
e tabi senin beynine göre sadece bir grubu sadece o gruba ait olan kişi savunabilirmiş gibi bir tabu var,onu yıkmakda biraz zor tabi ,ugraşıcaksın.

Tabu falan yaratmıyorum sen merak etme. Ben yine belki dindardır da böyle körü körüne bazı şeyleri savunuyordur diye söylemiştim ama değilmişsin, demek durum daha vahim, yazık. Gerçi laf yiyip kitlenince özelden adres isteyip polat kesilen birinede hala birşey anlatmaya çalışmak akıl karı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

artik turkiyeyle alakali haber okudukca deliriyorum.

nese insallah hersey istediginiz gibi olur. akp kapanir, hatta isterseniz yargilananlar asilir. 3. dunya ulkesi olmaya devam edip, senede bikac kere turk milleti caliskandir lafini dinleyerek kendinizi avutursunuz.

sabah kahvaltisinda yargi, oglen yemeginde cumhuriyet, aksam yemeginde de ataturk yersiniz :) kisin usuyunce laiklik yakarsiniz, saglik sorunu olunca chp hapi icersiniz.

turk milli takimi ilk gruplardan elenince bikac ermeniyi vurursunuz, veya yargitayi basip flavor of the month dusmana sucu atarsiniz.

ha tabii bunlar olunca tayyibi astiktan 30 sene sonra adami halk kahramani ilan edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9004701.asp?yazarid=249&gid=61&sz=97681
içeriği değil ama kelime oyunları çok iyi, hakkını vermek lazım

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=23.05.2008&y=AliBayramoglu
http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=23.05.2008&y=Tamer_Korkmaz

said:
Bildiride deniyor ki: "türbanla ilgili düzenleme eleştirilere ve toplumsal mutabakat oluşmamasına rağmen engellenemeyen bir hızla yasalaştı..".

Deniyor ki: "hazırlanan Anayasa taslağı bir siyasi görüşün direktifi... AB kriterlerini bile karşılamıyor…"

Deniyor ki (Yargıtay): "karşı duruşunu ulusuna duyurmak zaruretini hissetmişti…"

Siyasi iktidar karşısında farklı siyasi duruşunu ulusa bildirmek zorunluluğu duyan bir yargı organı, nerede görülmüş ve duyulmuştur?

said:
Ya şu cümleye ne demeli?
"(...) Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddeleriyle ilgili değişiklik, engellenemeyen bir hızla yasalaşmıştır."
"Engellenemeyen bir hızla yasalaşmak" ne demek acaba? Herhalde "o kadar hızlı yasalaştı ki engelleyemedik" demeye getiriyorlar.
Sanki yetkileri, görevleri varmış gibi...

engellenemeyen hızda meclisin yasam yapması, meclisteki 3 partinin ikisinin artı bağımsız milletvekillerinin oyları filan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...