Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Prawler said:
Pırokşi said:

o zaman sayide de;

hayat veriyor, yani hayatını kurtardı bir nevi. O arabayla gelenler herhalde sayid'i ezmeyi planlıyorlardı.

Ya da

Jacob planladi arabayla ezme olayini. Cunku arabanin Sayid'in karisini ezmesine hic sasirmadi. Bekliyormus gibiydi.

Belki de

Olabilir ama, zaten orda kendi planlamasa da bir ezilme olayı olduğunu biliyor. Neden şaşırsın ki ?

Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Azmodai said:

olay kesinlikle anibus osiris muhabbeti. biri siyah giyniyor, biri beyaz. ayakta terlikler falan, iste boyle biri orgu pesinde falan.

Ada bir cesit afterlife veya limbo. Ama misir mitolojisine uygun... ve adanin krali, yani afterlife'in krali anubis. Disarida ama Osiris kral. Zaten vardi misir mitolojisinde boyle bisi, bu ikisi sanirim surekli birbirini oldurmeye calisiyordu, hatta gece olunca Anubis kazandi, gunduz olunca da osiris kazandi dermis misirlilar falan.

Bu tip bisi. Jacob'un bicaklanmasi da bisi ifade etmeyecek cunku zaman degisti falan bence. Gorecez.

Abi yanlissin Anubis degil Seth o. Seth ve Osiris kapisiyo hep, en sonunda Seth Osiris'i olduruyo (veya oldurtuyo hatirlayamadim) sonra cesedini binlerce parcaya ayirip Nil'e atiyo. Osiris'i Isis buluyo onun gozyaslari hayata getiriyo ama ayni zamanda da olu boyle o yuzden mumyaya sarilmis halde falan cizerler.
Anubis insanlarin oldukten sonra yargilanmalari sirasinda, eger gunahkarlarsa kalplerini yiyo, baska bi olayi yok.

Sen de yanlışsın. Osiris değil Ra'dır Set ile her gün dövüşen.
Horus da işin içine girince adı Ra-Horakhty oluyor. Ayrıca Ra'nın kökeni olarak kayıp Mu kıtası da gösterilir.

Yani Osiris değil osla olsa Ra olabilir. Ra da şahin başlı tasvir edildiğine göre ben sanmıyorum jacob un öyle bişi olduğunu. Ha yalnız şöyle bişi de var horusun çocukluk dönemlerinde timsah üstünde resmedilmiş. Heykelin başıda timsaha benziyordu. Amannnnn her neyse işte izleyip görelim. :D

Ahanda dur bakarken gördüm bişi Apep timsah başlı tasvir ediliyor. Onun azılı düşmanıda Thoth, Thoth da ay'ın sembolü. Ayrıca simyanın yaratıcıdır. Dur bakalım bişiler çıakr burdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
Penthesilea said:
Azmodai said:

olay kesinlikle anibus osiris muhabbeti. biri siyah giyniyor, biri beyaz. ayakta terlikler falan, iste boyle biri orgu pesinde falan.

Ada bir cesit afterlife veya limbo. Ama misir mitolojisine uygun... ve adanin krali, yani afterlife'in krali anubis. Disarida ama Osiris kral. Zaten vardi misir mitolojisinde boyle bisi, bu ikisi sanirim surekli birbirini oldurmeye calisiyordu, hatta gece olunca Anubis kazandi, gunduz olunca da osiris kazandi dermis misirlilar falan.

Bu tip bisi. Jacob'un bicaklanmasi da bisi ifade etmeyecek cunku zaman degisti falan bence. Gorecez.

Abi yanlissin Anubis degil Seth o. Seth ve Osiris kapisiyo hep, en sonunda Seth Osiris'i olduruyo (veya oldurtuyo hatirlayamadim) sonra cesedini binlerce parcaya ayirip Nil'e atiyo. Osiris'i Isis buluyo onun gozyaslari hayata getiriyo ama ayni zamanda da olu boyle o yuzden mumyaya sarilmis halde falan cizerler.
Anubis insanlarin oldukten sonra yargilanmalari sirasinda, eger gunahkarlarsa kalplerini yiyo, baska bi olayi yok.

Sen de yanlışsın. Osiris değil Ra'dır Set ile her gün dövüşen.
Horus da işin içine girince adı Ra-Horakhty oluyor. Ayrıca Ra'nın kökeni olarak kayıp Mu kıtası da gösterilir.

Yani Osiris değil osla olsa Ra olabilir. Ra da şahin başlı tasvir edildiğine göre ben sanmıyorum jacob un öyle bişi olduğunu. Ha yalnız şöyle bişi de var horusun çocukluk dönemlerinde timsah üstünde resmedilmiş. Heykelin başıda timsaha benziyordu. Amannnnn her neyse işte izleyip görelim. :D

Ahanda dur bakarken gördüm bişi Apep timsah başlı tasvir ediliyor. Onun azılı düşmanıda Thoth, Thoth da ay'ın sembolü. Ayrıca simyanın yaratıcıdır. Dur bakalım bişiler çıakr burdan.
Seth'le her gun dovusen Horus, ve bunun sebebi de Seth'in Osiris'le olan dovusu ve sonunda Osiris'i oldurmesi. Yanlis olan birsey yok yani yazdigimda. Ra'nin olaya karistigini ilk defa duyuyorum, zannetmiyorum da. Lost'ta da olen adam iyi oldugu icin (smoke monster'a kotu dersek yani) Osiris dedim Seth demektense. Jacob kotudur belki tabi, o durumda Seth oluyor da insanlari manipule falan ediyo black smoke ondan zannetmiyorum.

Heykel Taweret'in heykeli (Apep'in karisi). Burada bir hatan var zira Apep'in insan vucuduyla resmedildigini hic gormedim ben, timsah seklinde resmedildigi olmustur ama genelde yilan seklinde resmediliyor ve komple yilan yani insan vucudu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

jacob ve black smoke

bana black smoke kötüymüş gibi gelmiyo hiç. tam tersi jacob böyle manipülatif, sayidin karısını öldürüyo falan, sonra sawyera o intikam duygusunu başlatıyo, kate'in polislerden korkmamasını ve suç hayatına atılmasını sağlıyo bi nevi. black smoke huzurlu sakin olalım insanlar gelmesin savaşmasın diyo jacob savaşsınlar progress olsun falan diyo. yani black smoke jacobı öldürmek istiyo, ama bu jacob kötü olduğu için falan olabilir bence. daha ben bile iyi mi kötü mü belli değil :(

Sosyal ağlarda paylaş

@Penth
Horus adı zamanlar Ra'nın ismine karışıyor. O yüzden Ra'nın gözü ya da Horus'un gözü filan hepsi aynı şeydir. Sembollerine bakarsan aynıdırda. Tasfirleri de aynıdır. Yukarda söylemiştim.
Seth le kapışma sebepleri zaten Ra'nın güneş tanrısı olması. Thoth da onu koruyor, önceleri seth bunun koruyucusu apep düşmanıyken sonraları seth düşman olarak gösteriliyor.

Apep okuduğum kadarı ile timsah başlı olarak da biliniyor. Senin dediğin gibi formları var ama timsah başlı olarak ta tasfir edilmiş. O yüzden birinin apep birinin toth olduğu çok da mantıksız gelmedi bana. Zaten Ra, Osiris, Seth filan gibi tanrıların kullanılması çok uç. Ra gelse ne kasıcak zaten ada mada. :)Buralar benim der geçer adam eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

smash said:
Llama said:
smash said:

ama ama

sayidin karısını öldürdü resmen!

luckuda sakat bıraktırdı
istese iğleştiridi orda diriltmek yerine değilmi

Evet. Pis.

E o zaman adada kalmasının devamlılığını sağlamak için başka bir mucize daha göstermesi gerekirdi, neden kulağı ters tursun ki:S
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:
alperozg said:
2010 nedir ya resmen saçmalık, dizileri izleniyor diye iyice izleyicileri aptal yerine koyuyorlar, istedikleri zaman 2 haftada 1 yayınlarlar şimdi de 3 ay dizi yapıp 1 sene ara vermek moda oldu

Ne alaka uyduruk türk dizisi mi bu.. Burada olduğu gibi 2 günde çekim yapıp 3 saatte montajlayıp yayınlanmıyor diziler.

Amerika'da birçok dizi haziran ayı gelmeden final bölümünü yayınlar yeni sezona kadar ara verir. Lostun yeni sezon başlangıç tarihi biraz daha geç hepsi bu. Ortada isyan edecek birşey yok.

saçma sapan konuşup mantıksız örnekler verme 3 ay dizi 9 ay ara mı olur. ilk sezonları ne güzel götürdüler yeni moda çıkarıyorlar sende türk dizisi mi bu diyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun mantıksızlıkla alakası ne ? Bu şekilde düşünmeksizin konuşmaman gerekir. Bütün abc dizileri final bölümlerine giriş yapıyor. Ne olmasını bekliyordun kasıma kadar 17 bölümü yaymalarını mı... O sezon için öngörülen bölüm sayısı az olan bir dizi ne yapabilir ? İlk sezonların bölüm sayısı 24 civarındaydı 4. sezon grevinde etkisiyle 13 5. sezonsa 17 bölüm sürdü. Aradaki farkı anlamak bu kadar güç mü ?

Boş argümanlarla tartışma yaratmaya çalışmak oldukça saçma bir tavır, önce araştırıp düşünmek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben mi anlatamıyorum bilmiyorum dizi yine şubatta başlayacak büyük ihtimal, zaten bölüm sayısını iyice düşürdüler bir de arayı uzatıyorlar, normal sezon dediğin eylül ekimde başlar burda bahsettiğimiz 1-2 haftalık mevzu değil, ya adam bölüm sayısını arttırsınlar ya da eylül ekimde sezon başlatıp 16-17 bölüm yayınlayıp 3 ay aradan sonra bi sezon daha yayınlasınlar, milyonlarca kişi izliyor nasıl olsa pazarlarız diye insanı salak yerine koyuyorlar sonra 1 sene bekleyip acaba bu dizi nasıl bişeydi diyoruz. gerçi anladığım kadarıyla bu adamlar 5 bölüm çekip 2 sene ara verseler yine yarabbi şükür diceksin
Sosyal ağlarda paylaş

Diziler o sezon bitiş bölümlerinin yayınlanacağı tarihe göre yapılandırıldıkları için Lost geç başlıyor, diğerleriyle aynı tarihte sona eriyor. Bölüm sayısını artırmak demek ellerindeki senaryoyu gereksiz yere kabartmak demek; bunu kimse istemez. Ayrıca bahsettiğin şekilde iki sezonu birleştirip verilmesinide belki ABC istememiştir, popülaritesi olan bir diziyi aceleye getirmek bizler için iyi bir his olsada onlar için ahmaklıktan öte olmazdı. Birde bu açıdan bakmak gerek.

Evet yeni bölümü beklemek can sıkıcı çok zevkli birşey değil ancak bu derece abartılıp hedede hödede denecek bir konuda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

hala aynı şeyi savunuyosun tabiki istemezler ama bunu normal karşılamakta ısrar eebilirsin, bence saçmalıktan öte birşey değil, resmen lost un bu kadar popüler olmasını kullanıp insanları aptal yerine koyuyorlar sende e olcak o kadar tabi diyosun, zaten elimizden bişey gelmiyor burda yazdıklarımız yüzünden tarihi erkene alcak değiller ama en azından adamların haklı olduğnu görüyorum seni gördükten sonra, dediğim gibi 5 bölüm olsa 2 senede, pazarlama stratejisi süper dizi diyip muhteşemler diyeceksin, zaten bende hak veriyorum adamlara senin gibi düşünen bi sürü insan vardır nasıl olsa kuzu gibi millet 9 ay ara neymiş az bile
Sosyal ağlarda paylaş

Süper birşey demiyorum ''senin gibiler'' varken gibi çocuksu söylemleri bırak dert ettiğin konuya bak, Rose ve Bernard gibi pozitif ol ^^

Onların yerinde olsam elimdeki bölümüde hesaba katıp aynı şeyi yapardım, neden yapmayayım ? Nasıl olsa burada yırtınmanın bir işe yaramayacağını bildiğim için stres yapmaya değer bir konu olarak görmüyor, sürecin ilerleyip yeni sezonun gelmesini bekliyorum. Başka ne yapılabilir ? Ters yerinden kalktın sanırım bu derece hırpalama kendini, çok boş bir konuyu kafana taktın ve bu konuda tartışma yaratmaya çalışıyorsun. Birkaç ay sonra niye bunu dert etmişim diyeceksin o yüzden takma kafana ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...